1. oldal, összesen 12 123411 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 116

Téma: Tanítók az életünkben

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    57
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg

Tanítók az életünkben

Sziasztok! Nem láttam témát a tanítókról, akik az életünkbe keverednek, vagy keveredtek. Érdekelne a leírásotok, hogy (itt most élő személyekre gondolok) téged kicsoda, mire tanított, miért néztél fel a tanítódra, kitől kértek fizetséget a tanításért, és kitől nem.
    Miért választott téged a tanítód, és Te miért döntöttél mellette?
    Kiben csalódtál?
    Szerintem ez egy igen izgalmas és ellentmondásos téma lesz!

oliyboty Vendég
    Jó ez a topic nagyon! Engem is érdekel az alábbi téma nagyon. Főleg, hogy segítséget adhat abban, hogy kihez érdemes menni.

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    111
    Köszönet
    12
    23 alkalommal 13 üzenetét köszönték meg
    Az ÉLET a tanítónk!

Ezért vagyunk ITT. Ha nem kellene tanulnunk, nem itt lennénk

Minden egyes kapcsolat, élethelyzet tanít. Már ha tanulunk belőle
    Aki nem tanul belőlük, az futhat "mesterek" után, annak Budda, Jézus sem fog semmit mondani. Nyitott szemmel, tiszta szívvel, tudattal SEM könnyű:
    "meglepetések", "huncutságok" mindig lesznek, és ha nem tanultuk meg a leckét, feladják nekünk újra.

Aztán ha azt hisszük megoldottuk, "tudjuk", általában a legközelebbi alkalommal szembejön velünk az utcán és ugyanúgy nem tudunk vele mit kezdeni

4. 2 tag köszönte meg Mirdad üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    57
    Köszönet
    0
    Őszíntén megvallva nekem az az érdekes, hogy sok ember tanítónak mondja magát, és híveket gyűjt maga köré.
    Ha a hívek megvannak, a markát tartja. Én pénzkérős embernél biztosan nem tanulnék. Valahol minden embert megtalálnak azok, akik nála kevesebbet tudnak. Ez idáig normális.
    Ha egy minimális tudású ember kiáll és hirdeti magát, biztos hogy talál olyat, aki támogatja.
    Viszont a kis tudású, és a tanító között a különbség számomra az, hogy az egyik nem kér pénzt.
    Alapelveim egyike közé tartozik, hogy ha Istentől ajándékként képességet kaptunk, azt nem adhatjuk tovább pénzért.
    Ha nem kérünk érte pénzt, a fentiek megsegítenek, hogy mindíg legyen elég pénzünk arra amire kell, hogy továbbra se legyen hiányunk semmiben. Ha pedig így élünk, még több képességet kapunk ajándékba.

Targenor Vendég
    Na, ez jó topik téma...
    Gratulálok!

Kíváncsi leszek ki, mit ír...

Véleményem szerint az olyan emberektől sokkal, de sokkal többet tanulsz, aki nem hirdeti magáról (sokszor ő maga sem tudja), hogy tanítóként van jelen az életedben...
    Akik fennen hangoztatják magukról... (és lobogtatják az ilyen, meg olyan "nagymesteri", "tanári" papírjaikat) na, attól óvjon meg az ég!
    Ahogy a mondás is tartja: "Jó bornak nem kell cégér..."

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Képzeletben
    Üzenet
    223
    Köszönet
    13
    48 alkalommal 27 üzenetét köszönték meg
    Tanító és tanítvány valójában csak két szerep. Egyiknek is másiknak is szüksége van a másikra ahhoz, hogy a szerepüket fenntarthassák. (tudatosan vagy csak tudatlanul)

Üdv.
    Sziszusz
    Bontsd szét személyedet és beléd tódul a világ.
    Bontsd szét a személyeddé vált világot és beléd tódul a teljesség.
    Az igazat nem én mondom, azt fölismeritek.

8. 2 tag köszönte meg Sziszusz üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    57
    Köszönet
    0
    Teljesen egyetértek Targenor!
    Még hozzátenném, hogy egy ember korábbi énje gyűjthetett papírokat (nem ellenzem), de ahhoz hogy tanulhassunk tőle, a mostani énjének már ki kellett dobnia őket!

Regisztrált
    May 2007
    Üzenet
    933
    Köszönet
    142
    738 alkalommal 432 üzenetét köszönték meg
    "hünek lenni bármi vagy bárkimáshoz , nem csak lehetetlen hanem ismertetöjele a hamis messiásnak " richard bach

a macskámtol tanultam hogyan legyek jelen ha valaki játszna örülne nekem és hogyan hagyjam ott ha használni akar...

a kutyámtol tanultam h az öszinte odaadás nem emészt el

a széltöl azt tanultam h bárhol lehetek ahová hajlando vagyok elmenni

a naptol azt tanultam h ne itélkezzek süssek egyformán mindenkire majd ö eldönti mihez kezd vele

a szökökuttól azt tanultam h a megnyilvánulás akkor lessz szép h belsö eröbol fakad

sok tanitom van ahogy nektek is :P

szépnapot

11. 3 tag köszönte meg most üzenetét:

oliyboty Vendég
    Én még múltkor megnéztem Papaji filmjét, és Ő azt mondta abban, hogy nem léteznek tanítók, mi magunk vagyunk a tanítói magunknak. De abban én is egyet értek, hogy a jó tanító/mester nem reklámozza, hirdeti magát.

Akihez járok reikizni és masszázsra, ő sem hirdette magát, igaz, hogy jóban is vagyunk, az is igaz, hogy pénzbe kerül (1500 ft/60 perc, nem nagy dolog), de ő ebből él úgymond (főállásban). Neki a tanítója mondta, hogy addig fog jól menni, amíg nem a pénz lesz a mérvadó, a mai napig megy neki, Pestről is rengetegen járnak le hozzá, én is szoktam őt ajánlani. Neki az anyukája foglalkozik még reikivel, jóslással, aura látással, számmisztikával, de Ő az utóbbi 3-ért nem szokott pénzt kérni. Mindig azt mondja, hogy ingyenes az egész, és rám van bízva, hogy adok-e pénzt vagy sem, de ő nem fog kérni érte. Na most én meg ezzel úgy vagyok, ha valaki foglalkozik velem 1-2 órán át, teljes elemzést csinál rólam, én azért adok legalább 1000 ft-ot, hiába ingyenes. Szerintem ez így korrekt.

Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy aki igazán tanítónak vallja magát, nála nem a pénz fog dominálni, de szerintem alap mindenkinél, hogyha nem is 10-20 ezret, de 1-2 ezer ft-ot hálából fizet érte (szerintem).

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    maconka
    Üzenet
    24
    Köszönet
    6
    Bárkivel kerülsz kapcsolatba, attól tanulsz valamit, és ő is tőled, bár sokszor erre csak utólag jövünk rá .... de ettől érdekes az egész

1. oldal, összesen 12 123411 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •