7. oldal, összesen 16 ElsőElső ... 45678910 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 151

Téma: Himzesfajtak:hagyomanyos(kalocsai),szalag,gyongy,h ardanger,b lackwork,fonalgrafika

Regisztrált
    Jan 2012
    Hol
    Répcelak
    Üzenet
    45
    Köszönet
    509
    351 alkalommal 22 üzenetét köszönték meg

minta anyagra nyomtatása

Kedves Lányok, Asszonyok!
    Nagyon nagy segítséget szeretnék kérni. Gyerekkoromban a nagymamámnak gyakran segítettem mikor egy mintát sokszorosított varrásra. Emlékeimben él, ahogy a zsírpapírt lyukaszgattuk, aztán az anyagra rátéve valami itatóssal átdörzsöltük és hogy örültem, mikor nem csúszott el egy-egy rész összeillesztése! A kérdésem az lenne, hogy mi volt annak az itatósnak a neve, összetétele amivel az anyagra dolgoztunk. Anyukámnak valami szappanos oldat rémlik amit vagy lila vagy fekete tintával színeztünk! Próbáltam már rákeresni, de nagyon hülye találatokat kaptam. Sajnos már nem él olyan személy akitől ezt megkérdezhetném!
    Köszönöm előre is!

2. A következő tagok köszönték meg sasa72 üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Görbeháza
    Üzenet
    139
    Köszönet
    252
    1,204 alkalommal 120 üzenetét köszönték meg

Re

Idézet Eredeti szerző sasa72 Üzenet megjelenítése
    Nagyon nagy segítséget szeretnék kérni. Gyerekkoromban a nagymamámnak gyakran segítettem mikor egy mintát sokszorosított varrásra. Emlékeimben él, ahogy a zsírpapírt lyukaszgattuk, aztán az anyagra rátéve valami itatóssal átdörzsöltük és hogy örültem, mikor nem csúszott el egy-egy rész összeillesztése! A kérdésem az lenne, hogy mi volt annak az itatósnak a neve, összetétele amivel az anyagra dolgoztunk. Anyukámnak valami szappanos oldat rémlik amit vagy lila vagy fekete tintával színeztünk! Próbáltam már rákeresni, de nagyon hülye találatokat kaptam. Sajnos már nem él olyan személy akitől ezt megkérdezhetném!
    Köszönöm előre is!
    Rokka-mokka oldalán találtam: Az eredeti mintára rátettem egy zsírpapírt és tűvel átlyuggattam. Elég gyorsan ment.Azután megvonalaztam a terítőt átlósan, hogy a minta a helyén legyen. A lyukas zsírpapíron átdörzsöltem a festéket. Kékfesték párnát használtam, amire petróleumot kellett löttyinteni. Büdös lett a lakás tőle, de hamar el is illant a szaga.

Nem tudom ilyenre gondoltál-e? Hátha segít megközelíteni a témát.

4. 4 tag köszönte meg grea üzenetét:

Regisztrált
    Jul 2010
    Hol
    Siklós
    Üzenet
    293
    Köszönet
    6,138
    4,605 alkalommal 283 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző sasa72 Üzenet megjelenítése
    Köszönöm előre is!
    Kedves Sasa!
    Nagyobb kézimunka üzletekben talán lehet még drukkoló pasztát kapni.
    Házilag a következőképp lehet előállítani:
    10dkg. párizsikék porfesték( háztartásiban)
    10dkg padlóviasz -felolvasztani egy rossz lábasban,a port bele keverni, és utána kiönteni egy kisebb dobozba.Hűlni hagyni.
    Valamilyen ( ha jól emlékszem) petroleum féle anyagba mártott mártott szivaccsal dörzsölni a pausz mintára.
    Talán segítettem
    Utoljára Tecumamó módosította 2012-04-13, 01:12 AM-kor

6. 9 tag köszönte meg Tecumamó üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2012
    Hol
    Répcelak
    Üzenet
    45
    Köszönet
    509
    351 alkalommal 22 üzenetét köszönték meg

Köszönet!

Így is muszáj megköszönöm a gyors segítséget! A minta, papír már meg van, most a többi hozzávalót kell beszereznem!
    Szép napokat!

8. A következő tagok köszönték meg sasa72 üzenetét:

Regisztrált
    Oct 2009
    Hol
    Itthon
    Üzenet
    39
    Köszönet
    61
    255 alkalommal 31 üzenetét köszönték meg

Hagyományos hímzésminta kalocsai

Van itt néhány laposhímzéses minta. Használjátok )

Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    31
    Köszönet
    29
    9 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Kedves Sasa!
    Régi elsárgult spirálfüzetemben a Tecumanóéhoz hasonló "receptet" találtam.
    1 db fehér szilárd paraffin padlóviasz-- olvasztani
    15 dkg ultramarinkék falfestéket adunk hozzá apródonként, keverés közben. Az edényt levéve a tűzről 2-3 evőkanál paraffinolajat keverünk bele. Melegen kis tálkába öntjük, ahol megmerevedik.
    A dörzsölő korongot, vagy többrétegű vászondarabot lakkbenzinbe mártjuk, majd az előnyomó festékhez dörzsöljük, ezt visszük a sablonra.

A barátnőmmel kipróbáltuk anno, és biztosan működött!

Sok sikert!

11. 8 tag köszönte meg neta üzenetét:

Regisztrált
    Mar 2011
    Hol
    Belgium
    Üzenet
    1,980
    Köszönet
    4,424
    10,167 alkalommal 1,584 üzenetét köszönték meg

A CH legujabb palyazata-Melitta felhivasa

Szeretnem felhivni figyelmeteket palyazatunkra.

A CanadaHun.com
    - MESTERMŰVEM - címmel
    Kézműves és Képzőművész Pályázatot hirdet !
    Mindenkiben ott él a vágy, hogy valami szépet és maradandót hozzon létre. Felgyorsult világunkban sajnos egyre kevesebb időt fordítunk erre, pedig a kreatív kikapcsolódás, önkifejezés kicsit felszabadíthat minket a mindennapok terhei alól.

Anyagától és elkészítésének módjától függetlenül, egyszerű tárgyakkal is okozhatunk örömet magunk és mások számára. A „mesterművünk” kifejezheti gondolatainkat, érzéseinket valamint a világhoz és másokhoz való viszonyunk, kötődésünk.
    A pályázat célja, hogy mindezt megoszthassátok a szélesebb közönséggel.
    A pályázaton, kizárólag saját készítésű alkotás vehet részt, amely készülhet bármilyen anyagból és technikával.
    Az alkotásokat a CanadaHun fórumán, erre a célra létrehozott pályázati topikban, 3 db fénykép, valamint a mű keletkezésének történetét és témáját ismertetve egy rövid leírás segítségével lehet bemutatni.
    A díjak odaítélése a már ismert módon történik. A -KÖSZÖNÖM - gomb megnyomásával lehet szavazni és a szavazatok száma határozza meg a győztesek sorrendjét.
    A Pályázat lezárásának határideje: 2012. december 12.
    Eredményhirdetés: 2012. december 16-án a pályázati topikban, amit ezt követően, ismertetünk a CanadaHun Rádió műsorában

( a pályázók az alkotások beküldésével elfogadják a pályázat kiírásának a feltételeit. A díjak pénzre nem válthatók)
    A pályázaton résztvevőknek sok sikert és szórakozást kíván a CanadaHun Vezetősége!

Beindult a CH Radio adasa!
    Hallgassatok meg a fooldalon:
    http://canadahun.com/

Arveres itt:
    http://canadahun.com/forum/forumdisp...%81rver%C3%A9s

Uj tagoknak 20 hozzaszolas megszerzese:
    http://canadahun.com/forum/showthrea...=25247&page=35

13. A következő tagok köszönték meg sorcier üzenetét:

Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Nagyvarad
    Üzenet
    53
    Köszönet
    10
    699 alkalommal 53 üzenetét köszönték meg

Kalocsai

Kalocsai minta 2 féle színezésben: Cifra és Szomorú pamukos (Saját készítés)

Kép0495.jpgKép0494.jpg

Regisztrált
    Dec 2011
    Hol
    Simontornya
    Üzenet
    72
    Köszönet
    249
    373 alkalommal 48 üzenetét köszönték meg
    Kód:
    http://www.euamobiscuit.com.br/revistas/bordado7.html
    ezen az oldalon találtam több handanger újságot akit érdekel.

16. 5 tag köszönte meg veroci üzenetét:

Regisztrált
    May 2012
    Hol
    Budapest XI.
    Üzenet
    185
    Köszönet
    143
    1,958 alkalommal 146 üzenetét köszönték meg
    Rico design sorozat

59, 68, 73, 74, 79, Ezeket megpróbálom feltenni, nekem megvan. (Miért nem tudok feltenni több képet?)
    Csatolás 892871Csatolás 892872Csatolás 892873Csatolás 892874Csatolás 892875Csatolás 892872
    Csatolás 892872

HTML kód:
    http://www.4shared.com/zip/XeEZHiTZ/Rico_059.html

http://www.4shared.com/zip/zD6xQt2L/Rico_068_Idtlen_szpsg.html

http://www.4shared.com/zip/swhS5wRz/Rico_073.html

http://www.4shared.com/zip/Q47XfWSS/Rico_074_nnepi_tertk.html

http://www.4shared.com/zip/agTtEm1Y/Rico_079_Stlus_s_elegancia.html
    Utoljára Bogicsi módosította 2012-05-06, 12:29 PM-kor

18. 4 tag köszönte meg Bogicsi üzenetét:

7. oldal, összesen 16 ElsőElső ... 45678910 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •