sziasztok várnám az ötleteteket h nagycsoportos ovisokat hova lenne érdemes vinni csoportkirándulásra?köszi minden ötletet
Sziasztok!
Bábozással, bábkészítéssel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
A kesztyű mesét szeretném elbábozni az ovisaimnak. Azért bábozni, mert ők sérült, fogyatékos gyerekek és ezért minden mesét bábozunk, eljátszunk. És a kesztyű mesénél megrekedtem. Megcsinálom az állatokat, ők beköltöznek a kesztyű egy-egy ujjába. Ezt úgy gondoltam, hogy amikor bebújnak a kesztyűbe az állatok, akkor amelyik ujjba költözik, akkor ott kivágok egy ablakot és oda tépőzárral beragasztom az állatot, hogy ő ott fog lakni, és ezt minden állatnál megcsinálom. Ugyanerre gondoltam annál a résznél, amikor arról van szó, hogy melyik ujjában milyen étel készül. Ez eddig oké, de innen nem tudom tovább, hogy csináljam. Hiszen ezek az állatok a kesztyűben játszanak, dolgoznak, zenélnek. És ezt a részt nem tudom, hogyan csináljam meg. Rajzoljam meg egy képre az összes állatot ahogyan dolgoznak, stb és a kesztyű közepén oldjam meg szintén egy ilyen ablakos megoldással és ha tevékenységet váltanak, akkor azt rakjam be? De a mesében egyesével sorolja, hogy pl. "cinke ruhát varrt, a béka órát javított",stb. De ha egyesével raknám be őket pl. ahogy a cinke varr, ahhoz meg nagyon sok hely kell, nagyon nagy kesztyűt kéne csinálnom. Vagy szerintetek jó, ha egy képre rajzolom az összes állatot pl. munka közben?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
sziasztok várnám az ötleteteket h nagycsoportos ovisokat hova lenne érdemes vinni csoportkirándulásra?köszi minden ötletet
Ehhez szeretnék sablont ha lenne valakinek, Köszönöm
sziasztok! Irányykövetési zavarra milyen feladatokat ajánlanátok? Azért, h balról jobbra haladjon......
Vissza kell menni az alapokhoz.
-testséma
-tájékozódás térben: saját testtől kiindulva
tárgyak rakosgatása : előtte, mögötte, mellette stb., megfogalmazása szóban
jobb, bal kialakítása külön
- síkban való tájékozódás: pl képtábla olvasása
: színezés irányok szerint: le, fel, jobbra, balra
Ezt csak lassan, fokozatosan lehet. Optimális esetben ez óvodás korban megtörténik, nem olvasástanításkor derül ki a probléma.
Olyan anyanyelvi játékot keresek, amelyhez mozgás is kapcsolódik. Témám: Farsang (A bohóc)
Köszönöm
Az én munkahelyemen a kompetencia jegyében víz a téma.
Készítettem egy kisebb projektet, A címe: Irány Jég ország!
A gyerekek kristályokat gyüjtögettek és aki alegtöbbet gyűjtötte ő lett a király, illetve a királynő. Közben rengeteget játszottunk, építkeztünk, "tanultunk".
ALMA EGYÜTTES ZENÉI KELLENE
.TUDNA VALAKI SEGÍTENI. KÖSZÖNÖM ELŐRE IS.
![]()
Rossz helyen keresel, és kérsz. A zenék a Gyerekzene topicban vannak. Alma együttes lemezei..#657
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)