8. oldal, összesen 86 ElsőElső ... 5678910111858 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 859

Téma: Bevándorlás Kanadába II /2012/

Regisztrált
    Nov 2011
    Hol
    a gep elott
    Üzenet
    317
    Köszönet
    97
    102 alkalommal 69 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Anthony71 Üzenet megjelenítése
    „Ami ugye azonnal nyilvánvaló, az első,
    Addig meg sok szerencsét, kitartást, szorgalmat!”
    Te australiaban laksz?

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Toronto, Ontario, Canada
    Üzenet
    9,120
    Köszönet
    7,846
    14,448 alkalommal 2,209 üzenetét köszönték meg
    Bizony az ember mar elfelejtette, hogy mi is atestunk ezeken, dolgokon, es ma mar emlekek csak, de akkor bizony volt sok kellemetlen perce az embernek.

Minap jart egyik ismerosunk orvosnal , egeszseges leven ,ritka vendeg, azert biztos ami ziher megnezte a szotarban meg otthon ,hogy a bajat amire o gondolt, hogy monjak angolul.

a kecske es a koszveny kimondva hasonloan hangzik foleg magyar akcentussal szoval jo nagy rohoges lett a vege a vizitnek.

Minden szakmahoz mas es mas szokeszlet tartozik es az egeszsegugy meg egy teljesen kulon vilag.

Azert itt aki nem jol erti az angolt es valami komoly baja van ,minden korhazban van tolmacs ,sot minden vallasbol vannak onkentesek akik segitik azokat akik megha jol is beszlenek angolul de a betegsegek es annak kezelesi modjai defektjei stb nem ertik tokeletesen.

3. A következő tagok köszönték meg Melitta üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Toronto
    Üzenet
    349
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző sani07 Üzenet megjelenítése
    Te australiaban laksz?
    haat kerem igy jar az aki mas tollaval ekeskedik

tan oda kolllottt voooona irni ,hogy COPIZTAM innet:
    http://hataratkelo.postr.hu/konnyu-v...kedes-kerdesei
    es irta :JuditAu es NEM Anthony71

Könnyű vagy nehéz? - avagy a beilleszkedés kérdései

Határátkelő | 2012-01-02 0700
    Címkék: Ausztrália, beilleszkedés

Mármint a beilleszkedés – ezt a témát boncolgatja rendkívül élvezetes stílusban (és nagyon elgondolkodtatóan) mai szerzőnk, JuditAu, aki – mint nicknevéből is kiderül – Ausztráliából írt. Vágjunk is bele!
    Udv. Athos

5. 2 tag köszönte meg Athos üzenetét:

Regisztrált
    Nov 2011
    Hol
    a gep elott
    Üzenet
    317
    Köszönet
    97
    102 alkalommal 69 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Athos Üzenet megjelenítése
    haat kerem igy jar az aki mas tollaval ekeskedik

tan oda kolllottt voooona irni ,hogy COPIZTAM innet:
    http://hataratkelo.postr.hu/konnyu-v...kedes-kerdesei
    es irta :JuditAu es NEM Anthony71

Könnyű vagy nehéz? - avagy a beilleszkedés kérdései

Határátkelő | 2012-01-02 0700
    Címkék: Ausztrália, beilleszkedés

Mármint a beilleszkedés – ezt a témát boncolgatja rendkívül élvezetes stílusban (és nagyon elgondolkodtatóan) mai szerzőnk, JuditAu, aki – mint nicknevéből is kiderül – Ausztráliából írt. Vágjunk is bele!
    Akkor ezert volt fura, ugy tudtam kanadaban el. De lehet csak elfelejtette a forrast linkelni.

Regisztrált
    Dec 2011
    Hol
    Cegléd, Magyarország
    Üzenet
    110
    Köszönet
    104
    98 alkalommal 47 üzenetét köszönték meg
    „Ami ugye azonnal nyilvánvaló, az első, amivel szembesülsz, hogy angolul KELL beszélned. Sokan tanulnak / tanultak angolul, de azt hiszem sok mindenre nincsenek felkészülve."

Aki mer, az nyer. Meg van még sok ilyen bölcs mondás.
    A lényeg, hogy sokan kimentek, sokan helytálltak, nekem miért ne menne? Rosszabb vagyok náluk? Nem.
    Biztos, hogy az én angolom is sok mindenhez kevés, de ez nem lehet akadály!
    Csak egy dolog lehet akadály: az emberi gyengeség. Legyen az lustaság (nem akarok tanulni, nem akarok dolgozni), gyávaság (félek ugrani az ismeretlenbe), vagy bármi hasonló.

8. 3 tag köszönte meg Komjatius üzenetét:

Regisztrált
    Dec 2010
    Hol
    Canada
    Üzenet
    1,520
    Köszönet
    3,430
    2,682 alkalommal 1,088 üzenetét köszönték meg
    Kedves Tagtársak! Ami igaz, az igaz. Kimaradt a forrás megjelölése Anthony idézete után, de idézőjellel kezdte és idézőjellel fejezte be. Nem hiszem, hogy más tollával akart volna ékeskedni. Talán egy privi tapintatosabb lett volna... Azért én megköszöntem, hogy megosztotta a talált írást, mert egy nagyon jó figyelemfelkeltés a hétköznapi dolgokra, problémákra amikre sokszor nem is gondolunk.

Szóval, köszönet JuditAu-nak, hogy megírta és köszönet Anthonynak, hogy megosztotta velünk.

/Nektek is kösz, hogy szóltatok, mert nem akarjuk "lenyúlni" máshonnan a dolgokat, de egy privi is elég lett volna. A szerző megjelölését én hozzáteszem./

10. A következő tagok köszönték meg Frank-FHI üzenetét:

Regisztrált
    Dec 2011
    Hol
    Cegléd, Magyarország
    Üzenet
    110
    Köszönet
    104
    Egész jó kiindulópont, olyanoknak főleg, akik kevésbé jók angolból.
    http://www1.toronto.ca/wps/portal/to...003dd60f89RCRD
    (Van rajta beépített Google fordító. Aki tud angolul, annak meg jó szórakozás a Google-magyar olvasgatása...)

12. 2 tag köszönte meg Komjatius üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2011
    Hol
    -35 C
    Üzenet
    139
    Köszönet
    105
    100 alkalommal 47 üzenetét köszönték meg
    sok sok sok igazság van abban az írásba amit Anthony linkelt, de nem kell beszarni közel sem ennyire necces a helyzet . jót nevettem rajta ... a lényeg hogy tényleg lesz nagyon sok idegeskedés depizés de aki ezt nem tudja feldolgozni neki se induljon. az emberek többsége segítőkész de ott is vannak olyanok hogy "nem tudsz angolul? akkor minek vagy itt vagy mit akarsz itt" emberkék. túl kell lépni. azt hiszed tudsz angolul de mikor kimész csak pislogni fognak rád hogy te most mit is akarsz . nem irigylem aki SW-vel megy ki . nem egyszerű belecsöppenni darázsként egy méhkasba....

14. A következő tagok köszönték meg bantuedu üzenetét:

Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Globe..
    Üzenet
    196
    Köszönet
    24
    104 alkalommal 52 üzenetét köszönték meg
    Upsz,bocsánat,az idézőjel valóban egy idézetet takart,természetesen nem az én tapasztalataim.(bár egyes részeket én is átéltem más országokban!)
    Nehogy aztán drága S.Palibácsival-Közt.Eln.- egy napon tessenek emliteni plágium vádjával!

A "Right Hand Drive"részt kivettem,mert ez egy Kanada specifikus fórum,a nehézségek viszont egészen hasonlóak a 4 legismertebb befogadó államban.

Visszatérve a különböző(Usa,NZ,Australia,Dak,Can)"befogadó országokra,egy két éve megjelenő tanulmány szerint(sajnos nem tudok hivatkozást,de elgondolkoztató)a Kanada PR státusz a legjobb "befektetés"!

A tanulmány a gazdasági helyzetre,a szociális hálóra,juttatásokra,megélhetésre,GDP-re,és az élet minőségére hivatkozott.

Két év alatt ez csak erősödött.A világméretű gazdasági válság legkisebben Kanadát érintette.Egyetlen oldalról maradt alul Kanada,az pedig az időjárás,bár ez szubjektiv,mondhatni egyénfüggő.

16. 3 tag köszönte meg Anthony71 üzenetét:

Regisztrált
    Dec 2011
    Hol
    Cegléd, Magyarország
    Üzenet
    110
    Köszönet
    104
    Egyetlen oldalról maradt alul Kanada,az pedig az időjárás,bár ez szubjektiv,mondhatni egyénfüggő.
    Inkább legyen kicsit hideg, mint sok veszélyes állat, mint Ausztráliában, vagy sok veszélyes ember (?), mint az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban...

18. A következő tagok köszönték meg Komjatius üzenetét:

8. oldal, összesen 86 ElsőElső ... 5678910111858 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •