9. oldal, összesen 86 ElsőElső ... 67891011121959 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 859

Téma: Bevándorlás Kanadába II /2012/

Regisztrált
    Nov 2011
    Hol
    a gep elott
    Üzenet
    317
    Köszönet
    97
    102 alkalommal 69 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Komjatius Üzenet megjelenítése
    Inkább legyen kicsit hideg, mint sok veszélyes állat, mint Ausztráliában, vagy sok veszélyes ember (?), mint az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban...
    Kanadaban nem kicsit van hideg, hanem nagyon. Erre keszulj fel, ha oda szeretnel utazni. Nem veletlen el a nepesseg 80%-a az usa hatar melletti 150km-es tavolsagban, multkor olvastam valahol. Telen gyakran tartosan -30-40 azert kemeny lehet.

Regisztrált
    Jan 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    38
    Köszönet
    3
    3 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Kedves Tagok! Néztem a hiányszakmákat és keresnek darukezelőket, hegesztőket. Ha ezen szakmák meglennének akkor az jelent-e előnyt?

Regisztrált
    Mar 2009
    Hol
    Fort McMurray, AB , Canada
    Üzenet
    157
    Köszönet
    278
    130 alkalommal 57 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző sani07 Üzenet megjelenítése
    Kanadaban nem kicsit van hideg, hanem nagyon. Erre keszulj fel, ha oda szeretnel utazni. Nem veletlen el a nepesseg 80%-a az usa hatar melletti 150km-es tavolsagban, multkor olvastam valahol. Telen gyakran tartosan -30-40 azert kemeny lehet.
    Azert elarulom, hogy ez sem annyira veszes. Persze attol is fugg, mennyit kell kint lenned. En itt vagyok eszakon, tehat az egyik leghidegebb reszen, es meg elek!
    Tegnap elott volt a leghidegebb, -37 volt reggel, de a szel miatt -45 erzetre, es egesz nap ilyen hideg volt. No ezt azert mar ereztem. Meg a kocsim is, elmentem dolgozni, elfelejtettem bedugni a motorblokk melegitot es delutan nem indult az auto, de meg csak meg sem nyekkent. Be kellett bikazni, utana mar felmelegedett es okes lett. De osszessegeben kibirhato. Az is igaz, hogy ez a tel eddig eleg enyhe...
    Februarban varhato par het melyrepules....
    “Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” /Hippokratész/
    "Az ember feje gondolkodásra való, nem pedig adatok tárolására!" /Albert Einstein/

Ahol kezdened kell: http://www.cic.gc.ca/
    Skilled workers: http://www.cic.gc.ca/english/immigra.../apply-who.asp
    Pontrendszer teszt: http://www.cic.gc.ca/english/immigra...sess/index.asp
    Work permits:http://www.cic.gc.ca/english/informa...tions/work.asp
    Ha tanulni jönnél:
    http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp

4. A következő tagok köszönték meg horvathc üzenetét:

Regisztrált
    Nov 2011
    Hol
    a gep elott
    Üzenet
    317
    Köszönet
    97
    102 alkalommal 69 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző horvathc Üzenet megjelenítése
    Azert elarulom, hogy ez sem annyira veszes. Persze attol is fugg, mennyit kell kint lenned. En itt vagyok eszakon, tehat az egyik leghidegebb reszen, es meg elek!
    Tegnap elott volt a leghidegebb, -37 volt reggel, de a szel miatt -45 erzetre, es egesz nap ilyen hideg volt. No ezt azert mar ereztem. Meg a kocsim is, elmentem dolgozni, elfelejtettem bedugni a motorblokk melegitot es delutan nem indult az auto, de meg csak meg sem nyekkent. Be kellett bikazni, utana mar felmelegedett es okes lett. De osszessegeben kibirhato. Az is igaz, hogy ez a tel eddig eleg enyhe...
    Az mar kemeny lehet , otthon be tudtok azert futeni rendesen ilyen hidegben is? Egyaltalan mit hasznalnak erre a celra feletek, ugyert gazkazan van, vagy szentuzelesu?

Mondjuk ha van otthon 10-20 liter palinka, ki lehet birni futes nelkul is...

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Mo. - még
    Üzenet
    69
    Köszönet
    26
    78 alkalommal 42 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző horvathc Üzenet megjelenítése
    A hideg fogalma is relatív

+ 20°C A görögök felveszik a pulóverüket (ha megtalálják azt)
    + 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik).
    + 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől. Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek.
    + 5°C Leheletünk már látszik. Az olasz autók felmondják a szolgálatot.
    0°C Amerikában megfagy a víz. Oroszországban a víz sűrűbb lesz.
    - 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.
    - 15°C A macska ragaszkodik hozzá, hogy veled aludjon az ágyban. A norvégok előveszik a pulóverüket.
    - 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést. Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára.
    - 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.
    - 25°C A német autókat nem lehet indítani. A jamaicaiak kihaltak.
    - 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A macska a pizsamádban alszik.
    - 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz. A japán autókat nem lehet elindítani.
    - 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.
    - 42°C Európában már nem működik a közlekedés. Az oroszok az utcán fagylaltoznak.
    - 45°C Vannak még görögök?
    - 50°C A szempillák megfagynak két pillantás között. Alaszkában a fürdőszobák kis ablakát fürdéskor bezárják.
    - 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.
    - 70°C A pokol is befagyott.
    - 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről. Az oroszok felveszik a füles sapkájukat.
    - 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem.
    - 114°C Az alkohol megfagy.. . Az oroszok kurva dühösek.
    Utoljára leffler módosította 2012-01-20, 07:59 AM-kor
    Üdv.: Zsolt

A sikeres ember az, akinek volt egy lehetősége és meg is ragadta azt.
    (Roger Babson)

Azt figyeld, mit mond, ne azt, hogy ki beszél.
    (Arab közmondás)

7. 9 tag köszönte meg leffler üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Üdv mindenkinek !
    20 éves vagyok , budapesten élek, viszont szeretnék kimenni tanulni mellette dolgozni kanadába. Kérem segítsetek, hogyan tudnék kijutni ? Töltöttem le pár dokumentumot amit kinyomtatok és elküldök a kanadai nagykövetségnek ( nálunk éppen most Bécs az illetékes). Vaalaki eltudná magyarázni a lépéseket ? mégis pontosan hova, hogy tudok fizetni... mit hogy... kérem ne egy linket adjatok hanem segítsetek

Regisztrált
    Dec 2010
    Hol
    Canada
    Üzenet
    1,520
    Köszönet
    3,429
    2,682 alkalommal 1,088 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző ambrose Üzenet megjelenítése
    Kedves Tagok! Néztem a hiányszakmákat és keresnek darukezelőket, hegesztőket. Ha ezen szakmák meglennének akkor az jelent-e előnyt?
    Itt egy könnyen kezelhető kereső. Az ajánlatoknál figyeld a szakmák megnevezését és kódját. A kód alapján azt is megtalálod, hogy a neked megfelelő munka beletartozik-e abba amit a beosztás/megnevezés... takar. /meg kell találnod, hogy a munka amit szeretnél csinálni, milyen megnevezések alatt szerepel!!!/

http://www.jobbank.gc.ca/rch-eng.asp...ge=50&Stdnt=No

10. 2 tag köszönte meg Frank-FHI üzenetét:

Regisztrált
    Sep 2010
    Hol
    Nagyvilag :)
    Üzenet
    16
    Köszönet
    23
    24 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Melitta Üzenet megjelenítése

a kecske es a koszveny kimondva hasonloan hangzik foleg magyar akcentussal szoval jo nagy rohoges lett a vege a vizitnek.
    Jaj de jot nevettem! Ez most jol esett

Ra is kerestem gyorsan a koszvenyre/guta (romanul igy mondjak, hasonlit az angolra), hogy mikent ejtik ki. Nalunk jarta egy mondas: "Hogy a gutta usse meg (engem vagy valakit)!" Sosem ertettem mi uthet meg, csak azt tudtam gyerekkent, hogy valami nagyon rossz kivansag lehet, esetleg fajhat is...

Regisztrált
    Mar 2009
    Hol
    Fort McMurray, AB , Canada
    Üzenet
    157
    Köszönet
    278
    130 alkalommal 57 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző sani07 Üzenet megjelenítése
    Az mar kemeny lehet , otthon be tudtok azert futeni rendesen ilyen hidegben is? Egyaltalan mit hasznalnak erre a celra feletek, ugyert gazkazan van, vagy szentuzelesu?

Mondjuk ha van otthon 10-20 liter palinka, ki lehet birni futes nelkul is...
    Hello,

O persze, a futessel nincs gond. Mi par eve epitett ugymond tarsashazban lakunk (condo), talan hazkozpontu lehet a futes (valoszinuleg gaz), de fogalmam sincs. En csak tekergetem a termosztatot, ha kell.
    De amugy nagyon jo a hoszigetelese/hotartasa a lakasnak, -15 fele kezdem a termosztatot nullarol felfele tekerni, maxra meg sosem kellett. Es -10-ben siman resnyire nyitott ablaknal alszunk, mert meleg van!!! Szoval a lakasban bent sosem faztunk. De azert van 1 liter dugi palinkam, ha rosszabbra fordulna a szitu.
    “Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” /Hippokratész/
    "Az ember feje gondolkodásra való, nem pedig adatok tárolására!" /Albert Einstein/

Ahol kezdened kell: http://www.cic.gc.ca/
    Skilled workers: http://www.cic.gc.ca/english/immigra.../apply-who.asp
    Pontrendszer teszt: http://www.cic.gc.ca/english/immigra...sess/index.asp
    Work permits:http://www.cic.gc.ca/english/informa...tions/work.asp
    Ha tanulni jönnél:
    http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp

13. A következő tagok köszönték meg horvathc üzenetét:

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    31
    Köszönet
    2
    22 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Anthony71 Üzenet megjelenítése
    „Ami ugye azonnal nyilvánvaló, az első, amivel szembesülsz, hogy angolul KELL beszélned. Sokan tanulnak / tanultak angolul, de azt hiszem sok mindenre nincsenek felkészülve.
    Apróság, túljutsz rajta, de okozni fog néhány kínos percet.

/szerző: JuditAu/
    Érdekes írás, de baromi túlzónak érzem. Ha ez ilyen félelmetes lenne, akkor senki sem vágna bele és ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor senki sem adná fel.
    Ha a száraz tényeket nézzük, akkor ez alapján kb. 100 szót kéne pluszban felszedni és nagyjából 10 más eljárást megszokott élethelyzetekre.
    Én máshogy élem át ezeket.
    Elsőként, ezeket mindenki megtanulja. Jó esetben a szülőhazájában is megtanulta, tehát egy másik aspektus csak fejlesztheti az életszemléletet. Másodsorban, ezek egyáltalán nem okoznak kellemetlen pillanatokat, mert mindenki tisztában van ezzel. Főleg egy olyan országban, ahol a bevándorlók száma jelentős.

Az én véleményem szerint a rémisztgetésnek nem sok értelme van. Annak viszont annál több, hogy egy ilyen fórumon lehet segíteni azzal, hogy rávilágítunk mik a különbségek és mankókat adunk a tanuláshoz.

15. 2 tag köszönte meg albino üzenetét:

9. oldal, összesen 86 ElsőElső ... 67891011121959 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •