Szia Évi!
Nagyon szép játékaik vannak, az biztos. Sajnos nincs meg nekünk sem, de az 5x5-ös tábla látható a neten is, szerintem otthoni rajzzal, bármilyen tereptárgyakkal elkészíthető.
25429_800x800.jpg
A szabály is egyszerű: mindenki leteszi valahova a maga bábuját. Egyikük dob; az egyik kocka megmondja, hogy hány kérdést tehet fel a másiknak, a másik kocka megmondja, hogy hányat léphet. A kérdések ilyenek: "Mit látsz, ha az erdő felé nézel?" (az ellenfél láthatja magát az erdőt vagy egy tereptárgyat), a válaszok alapján ki kell következtetni, hogy hol van a másik, és meg kell próbálni arra a mezőre lépni. Ha úgy gondolja a játékos, hogy sikerült, akkor megmondja, hogy ő hol van, és ha a másik is ott áll, akkor nyert, ha nem, akkor folytatódik a játék. Átlósan nem szabad lépni és a tárgyakra sem léphet senki.
Ha jól megnézed, minden sorban és oszlopban egy tárgy van, ezzel pár kérdés alapján tényleg jól be lehet azonosítani a másik helyét. Erre az analógiára biztos kitalálható nagyobb saját tábla is.
Üdv!
Gil-galad
feltöltöm a kimavu szabályt, nincsen meg a játék de nagyon hamar el fogom késziteni úgy érzem
biii-dolgai.blogspot.com
.....Erre az analógiára biztos kitalálható nagyobb saját tábla is.
Szia Gil-galad!
Az éjjel kerestem. Csatolok egy idegennyelvű játékszabályt. Ezen jól látszik a nagyobb tábla is. Remélem jól jön másnak is, én mindenképpen nekilátok, hogy megcsináljam a két táblát (nem kézzel, mert az nekem nem nagyon megy).
Jó játékot!
Évi
Utoljára duplaeva módosította 2012-06-03, 03:53 AM-kor
Szia!
Hát nem értem. Én amikor megnyitom a pdf fájlt és hiába számolom a bohócokat csak nyolc féle szín van. A játékszabályban azt olvasom 9 féle szín. Megnéznéd kérlek. Ha csak nyolc szín van, akkor az egyes színű bohócokból hány darabra van szükség, hogy meglegyen a 54? Nem szeretnék fárasztó lenni, de lennél olyan drága megszámolnád és megnéznéd a színeket? Csak nálam van gond?
Köszi!
Évi
Sziasztok! Keresem a Micimackó egy napja kártyajátékot. Előre is köszönöm!
Új tagoknak jól jöhet: http://canadahun.com/forum/showthrea...sznos+tan%E1cs
Évi,nagyon szívesen megnézném, de ajándékba vettem, és előtte bescanneltem,kinyomtattam és abból a pdf-ből. Nos, nem néztem meg a pdf-t ott mennyi van, de a miénkben össz 48 kártya van, 8 színből 5 plusz mindből egy szomorú. Fehér nincs köztük. Lehet,hogy a szabály nem jól lett lefordítva,vagy nem tudom,mi történhetett. Sztem nem számít nagyon,hány szín van. Jó játékot Nektek!
Alhambra-1.kieg-A-vezír-kiváltsága
Köszi Dórinak,hogy egy scan erejéig kölcsönadta.
alhambravezir.jpgalhambra vezír-1.kieg.pdf
Szia!
Köszi szépen. Akkor úgy néz ki, hogy valahol valamit elírhattak a játékszabályban a Halli gallinál. Látom föltetted az Alhambra 1. kiegészítőjét. Mi nagyon szeretjük. Nekünk megvan az alap és mind a négy kiegészítő. Jó kis játék az biztos. Rég játszottunk vele, ideje megint elővenni
. Jó játékot hozzá!
Szép estét!
Évi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)