bocsánat, de okosítson már ki valaki (mert lásd a Paracelsus passzust a 4. hsz-ben)
lehetőleg terminológiák mellőzősével
mi is az a szamádhi vagy szandálmi vagy szalámi...
amit "oly mindegy hogy hívják"
Ne is akard tudnifelesleges, túl kell adnod rajt'... egyszercsak
....
Speciel a hanni a csípős szalámit szereti..... bocsi
A szandál-mi az, amikor halvány-kén-gőzöd nincs mi van, ééés nincs kedved tudni, hogy mi van!!!!!
A minap nálunk is parázott a celsius, meee elromlott a hűtő.... ezt dobta a gép![]()
Utánanéztem a szamádhinak (nem tudtam róla), ez is "tükörfogalom" az ember fiának, és azért alkottathatott meg, hogy az elbeszélhetetlenről beszélni lehessen:
http://www.srichinmoy.org/magyar/spi...dhi/index.html
Én úgy látom, van hogy éled.., máskor... ( számomra is sokszor felvillanó éményekből áll össze a sok Jelen, ami Egy is lehetne......
-Ettől függetlenől, tud lenni!- Sőt néha azt gondolom , hogy valamiért adatott, hogy ki tudunk lépni a jelenből is, viszont megmaradni benne nagy művészet, amit érdemes gyakorolni!). (Most hirtelen az jutott eszembe -kiegészitésként-, hogy ennek a "beszédnek" is van jelene..., benne vagyok épp) És azt hiszem, hogy ez a beszéd is tud út lenni (akár légiút , lásd: "madárlét" ...), ha nem ragadsz benne...... Segithet az embernek egyre inkább megélni JELENT, aki Ő (és mégsem az a "kicsi én"). (Ezért vezessen a szó is, játék is, madár is, minden!)
Madarak voltunk
Utoljára Csillagvirag módosította 2012-05-23, 09:28 AM-kor
"Van-e természetesebb valóság, minthogy mi beszélgetünk?"(Mallász Gitta)
"...arccal az ismeretlennek..."(K.M.)
a szamádhis cuccnak én is utánajártam mert számomra is tök ismeretlen - volt
(pedig rólam mindenki tudhatja, hogy megvilágosodott fazon vagyok...)
és rettenetesen okos lettem tőle... ilyeneket olvashattam ni:
"Miután Patandzsali megmutatta az elme lecsendesítésének mikéntjét,, most definiálja a szamádhi két fajtáját.
Az első szútrában (1.1.) megtudtuk, hogy a jóga kifejezés gyöke azonos a szamádhiéval (judzsír szamádhau).
Vjásza szinonimaként használja a jóga és szamádhi kifejezéseket, és sokszor szampragjáta jógáról beszél szampragjáta szamádhi helyett.
ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi blabla"
egyenesen az isteni tudat csúcsára röpített a felismerés... :P ma meg is tartottam az első előadásom, megírtam az első dolgozatom ebben a témában :P
nos, nem a terminológiákkal teletűzdelt okos szövegekre vágyom, hanem tapasztalati megfogalmazásokra... hannácska is csak csípős(-szalámis) válasszal csipkelődött, kábított
szóval elmagyarázná valaki nekem mi is az az izé? és azt is, hogyan került ebbe a szufi mesébe... oda, neki, bele...
előre is köszöni, a bogaras hamfri
(a cigány eredetmonda pedig nagyon jó!!! egyet én is tudok:
Az Isten amikor agyagból az első embert megformázta és utána betette a kemencébe hogy kiégjen, nos túl hamar kivette, egy kicsit puha... olyan puhány és sápadt lett szegényke.
Ebből lettetek ti, a fehér emberek. A másodig agyagfigurát túl sokáig hagyta, az elégett. Így lettek a négerek. Na de a harmadiknál már nem vétett, tudta mikor kell kivenni, hogy tökéletes legyen a teremtmény... így lettünk mi, a cigányok)
Jaj, maga! milyen magas és tudományos is tud lenni, ha akar, meg nem ha nem akar! nem tudom, hogy került a szufi történetbe a :mi is? (de hátha van valakinek élménye , csak esélyt kell adni)
Úgyhogy inkább énekelek addig, és minden elismerésem a cigányoké!
![]()
(Aztán utánanézek inkább a szufi történetnek magának.)
"Van-e természetesebb valóság, minthogy mi beszélgetünk?"(Mallász Gitta)
"...arccal az ismeretlennek..."(K.M.)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)