3. oldal, összesen 16 ElsőElső 12345613 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 157

Téma: A madarak tanácskozása

bogár hamfri Vendég
    bocsánat, de okosítson már ki valaki (mert lásd a Paracelsus passzust a 4. hsz-ben)
    lehetőleg terminológiák mellőzősével
    mi is az a szamádhi vagy szandálmi vagy szalámi...
    amit "oly mindegy hogy hívják"

2. 2 tag köszönte meg bogár hamfri üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2009
    Hol
    Mo
    Üzenet
    847
    Köszönet
    806
    1,622 alkalommal 543 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző bogár hamfri Üzenet megjelenítése
    bocsánat, de okosítson már ki valaki (mert lásd a Paracelsus passzust a 4. hsz-ben)
    lehetőleg terminológiák mellőzősével
    mi is az a szamádhi vagy szandálmi vagy szalámi...
    amit "oly mindegy hogy hívják"

Ne is akard tudni felesleges, túl kell adnod rajt'... egyszercsak ....

Speciel a hanni a csípős szalámit szereti..... bocsi

A szandál-mi az, amikor halvány-kén-gőzöd nincs mi van, ééés nincs kedved tudni, hogy mi van!!!!!

A minap nálunk is parázott a celsius, meee elromlott a hűtő.... ezt dobta a gép

4. 2 tag köszönte meg hannah22 üzenetét:

Regisztrált
    May 2012
    Hol
    Kecel
    Üzenet
    54
    Köszönet
    51
    49 alkalommal 25 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző hannah22 Üzenet megjelenítése
    Oly mindegy hogy hívják... Neve, címkéje lényegtelen ... hanem az a mikor megkegyelmezek annak, aki vagyok... és engedem önmaga lenni ...
    Mi az, amit először észlelek? A vagyok, lélegzem ..... az összes többi a világ terméke ....
    h
    Kedvesen, nem mindegy minek híják, hisz a tudatvilágáról beszélünk itt, és a tudatosságban nevek kavalkádja van? na ez duma csak egyetemes a tudat nyelve aki benne volt annak mindenkinek ugyanazt a nevet kellet kapnia ama dolgairól amit átélt, ezért szandálmit madarakkal?

6. A következő tagok köszönték meg Rézfutrinka üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2009
    Hol
    Mo
    Üzenet
    847
    Köszönet
    806
    1,622 alkalommal 543 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Rézfutrinka Üzenet megjelenítése
    Kedvesen, nem mindegy minek híják, hisz a tudatvilágáról beszélünk itt, és a tudatosságban nevek kavalkádja van? na ez duma csak egyetemes a tudat nyelve aki benne volt annak mindenkinek ugyanazt a nevet kellet kapnia ama dolgairól amit átélt, ezért szandálmit madarakkal?
    kavalkád? ....na az van ... ezek a nevek???? ... ki van a nevek mögött?? .... a rézfánfütyülőjét.....

8. 3 tag köszönte meg hannah22 üzenetét:

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Kolozsvár
    Üzenet
    998
    Köszönet
    884
    780 alkalommal 263 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    6
    Utánanéztem a szamádhinak (nem tudtam róla), ez is "tükörfogalom" az ember fiának, és azért alkottathatott meg, hogy az elbeszélhetetlenről beszélni lehessen:

http://www.srichinmoy.org/magyar/spi...dhi/index.html

Én úgy látom, van hogy éled.., máskor... ( számomra is sokszor felvillanó éményekből áll össze a sok Jelen, ami Egy is lehetne......
    -Ettől függetlenől, tud lenni!- Sőt néha azt gondolom , hogy valamiért adatott, hogy ki tudunk lépni a jelenből is, viszont megmaradni benne nagy művészet, amit érdemes gyakorolni!). (Most hirtelen az jutott eszembe -kiegészitésként-, hogy ennek a "beszédnek" is van jelene..., benne vagyok épp) És azt hiszem, hogy ez a beszéd is tud út lenni (akár légiút , lásd: "madárlét" ...), ha nem ragadsz benne...... Segithet az embernek egyre inkább megélni JELENT, aki Ő (és mégsem az a "kicsi én"). (Ezért vezessen a szó is, játék is, madár is, minden!)

Madarak voltunk

Utoljára Csillagvirag módosította 2012-05-23, 09:28 AM-kor

10. 3 tag köszönte meg Csillagvirag üzenetét:

bogár hamfri Vendég
    Idézet Eredeti szerző Csillagvirag Üzenet megjelenítése
    Utánanéztem a szamádhinak (nem tudtam róla), ez is "tükörfogalom" az ember fiának, és azért alkottathatott meg, hogy az elbeszélhetetlenről beszélni lehessen:

http://www.srichinmoy.org/magyar/spi...dhi/index.html

Én úgy látom, van hogy éled.., máskor... ( számomra is sokszor felvillanó éményekből áll össze a sok Jelen, ami Egy is lehetne......
    -Ettől függetlenől, tud lenni!- Sőt néha azt gondolom , hogy valamiért adatott, hogy ki tudunk lépni a jelenből is, viszont megmaradni benne nagy művészet, amit érdemes gyakorolni!). (Most hirtelen az jutott eszembe -kiegészitésként-, hogy ennek a "beszédnek" is van jelene..., benne vagyok épp) És azt hiszem, hogy ez a beszéd is tud út lenni (akár légiút , lásd: "madárlét" ...), ha nem ragadsz benne...... Segithet az embernek egyre inkább megélni JELENT, aki Ő (és mégsem az a "kicsi én"). (Ezért vezessen a szó is, játék is, madár is, minden!)
    a szamádhis cuccnak én is utánajártam mert számomra is tök ismeretlen - volt
    (pedig rólam mindenki tudhatja, hogy megvilágosodott fazon vagyok...)
    és rettenetesen okos lettem tőle... ilyeneket olvashattam ni:

"Miután Patandzsali megmutatta az elme lecsendesítésének mikéntjét,, most definiálja a szamádhi két fajtáját.
    Az első szútrában (1.1.) megtudtuk, hogy a jóga kifejezés gyöke azonos a szamádhiéval (judzsír szamádhau).
    Vjásza szinonimaként használja a jóga és szamádhi kifejezéseket, és sokszor szampragjáta jógáról beszél szampragjáta szamádhi helyett.

ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi blabla"

egyenesen az isteni tudat csúcsára röpített a felismerés... :P ma meg is tartottam az első előadásom, megírtam az első dolgozatom ebben a témában :P
    nos, nem a terminológiákkal teletűzdelt okos szövegekre vágyom, hanem tapasztalati megfogalmazásokra... hannácska is csak csípős(-szalámis) válasszal csipkelődött, kábított
    szóval elmagyarázná valaki nekem mi is az az izé? és azt is, hogyan került ebbe a szufi mesébe... oda, neki, bele...

előre is köszöni, a bogaras hamfri

(a cigány eredetmonda pedig nagyon jó!!! egyet én is tudok:
    Az Isten amikor agyagból az első embert megformázta és utána betette a kemencébe hogy kiégjen, nos túl hamar kivette, egy kicsit puha... olyan puhány és sápadt lett szegényke.
    Ebből lettetek ti, a fehér emberek. A másodig agyagfigurát túl sokáig hagyta, az elégett. Így lettek a négerek. Na de a harmadiknál már nem vétett, tudta mikor kell kivenni, hogy tökéletes legyen a teremtmény... így lettünk mi, a cigányok )

12. A következő tagok köszönték meg bogár hamfri üzenetét:

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Kolozsvár
    Üzenet
    998
    Köszönet
    884
    780 alkalommal 263 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    6
    Jaj, maga! milyen magas és tudományos is tud lenni, ha akar, meg nem ha nem akar! nem tudom, hogy került a szufi történetbe a :mi is? (de hátha van valakinek élménye , csak esélyt kell adni)
    Úgyhogy inkább énekelek addig, és minden elismerésem a cigányoké!

(Aztán utánanézek inkább a szufi történetnek magának.)

14. 2 tag köszönte meg Csillagvirag üzenetét:

Regisztrált
    May 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    53
    Köszönet
    74
    83 alkalommal 39 üzenetét köszönték meg
    Ez időtől pedig a Pancsatantra, azaz Ötös Könyv, az életbölcsesség ősi tankönyve elterjedt egész Indiában és a fiatalság nevelésére szolgált, mert helyes a szólás:
    Aki folyton ezt a könyvet forgatja és olvasgatja, Elkerüli a szenvedést, s nem sújt rá az ég haragja.
    nekem pedig a pancatattva jutott ez írásról eszembe... az öt tantrikus eszköz, melyek használatát a tantrán kívüli hagyományok tiltották és tiltják... az öt "m"...

aki ide írja ezeket, kap egy -t !

Regisztrált
    May 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    53
    Köszönet
    74

Az oroszlán és a bika nagyon jó barátok voltak...
    ó, az nagyon rég lehetett! még a csillagképek keletkezése előtti időkben...

17. A következő tagok köszönték meg Erio üzenetét:

Regisztrált
    May 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    53
    Köszönet
    74
    Idézet Eredeti szerző bogár hamfri Üzenet megjelenítése
    én még a hetes buszt sem értem el tegnap, nemhogy a szamádhit...
    :d

3. oldal, összesen 16 ElsőElső 12345613 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •