3. oldal, összesen 302 ElsőElső 1234561353103 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 3019

Téma: Élet a halál után

Regisztrált
    Jan 2004
    Hol
    Ahol csak akar
    Üzenet
    3,842
    Köszönet
    572
    4,294,967,295 alkalommal 572 üzenetét köszönték meg
    Most mondd meg! 12 évnyi orosz után nem tudom leforditani tisztességesen, hogy élet a halál után. Valami zsizny meg poszle meg szmerty... valahogy ezekből kéne összetenni. De hát...

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    1,003 alkalommal 564 üzenetét köszönték meg
    Találkozás Prof. Dr. Raymond Moody-val
    2000 április elején Velencétől délre, Riminiben került megrendezésre egy a HKÁ állapotokkal foglalkozó konferencia.
    Hét országból jöttek előadók. Kutatók orvosok és egy fizikus mellett különleges képességekkel rendelkező emberek is voltak, például egy perui sámán.
    Amikor Dr. Moody az előadói pulthoz lépett, az átlagos 6-800 résztvevő helyett közel 1000 ember szorongott a modern kongresszusi teremben. Három TV vonult ki, egyik egyenes adásban közvetítette az előadást. A magas termetű, amerikai 56 éves orvos kedélyes, magabiztos előadásával magával ragadta a hallgatóságot.
    Előadásában - az alaptémák mellett - szólt arról, hogy még nagy kérdőjel az a megfigyelés, hogy az élményesek jelzik, nem érezték az időt, a tér nem okozott akadályt, de: volt mozgás és voltak formák, de fizikai tárgyat nem tudtak megfogni.
    Különös, hogy a visszatérés gyorsabb és élménytelenebb mint a test elhagyása.
    Egyre több olyan eset van, hogy a tanulási vágy megnő. Egy esetben egy halálközeli állapotból (HKÁ) visszatért 70 éves ember beiratkozott az egyetemre és 77 éves korában doktori fokozatot ért el. A klinikai halál állapotból visszatérők kinyílnak továbbá a zene és a költészet irányába, jóllehet korábban ilyen irányú érdeklődésük nem volt. Utalt arra, hogy a halálközeli élmény (HKÉ) manapság még nem fizikai, hanem filozófiai téma. A mind-body (tudat-test) kapcsolata egy ritkán kutatott téma.
    Előadásában szinte sokk hatást váltott ki a hallgatóságban az a tájékoztatás Moody részéről, hogy már számos beszámolót rögzítettek az ún. empátiás HK esetekről. Itt a haldokló mellett lévő szerető rokonok hasonló élményéről van szó, akik nagyon azonosulnak a haldoklóval. Olykor spontánul látják szinte az egész HKÁ folyamatot, így a fénylényeket és az életfilmet is. Visszaigazolják azokat a képeket, amelyeket a haldokló rokon visszatérése után elmond.
    Ezt a kórházakban kiépített hospice jellegű lehetőségek jelentősen elősegítették. Korábban kevesebb lehetőség volt a haldokló mellett állni, mert a kórházban zavaró volt a sírdogáló rokon.
    Ennek lehetőségét a következő tényezők összejátszása tette lehetővé:
    1. Az amerikai kórházakban bőven van hely arra, még ha nem is a hospice elvei szerint kezelik a beteget, hogy egy haldokló vagy egy súlyos beteg egy külön szobát kapjon, ahol a műszerek mellett 2-3 rokon is huzamosabb ideig lakhat.
    2. Az a korosztály, amely a 70 -es évektől belekerült abba az áramlatba, hogy több spirituális mozgalmat, módszert ismerhetett meg. (Az USA-ban kb. 2500 bejegyzett egyház van (gyakran minimális az ideológia különbség). Így az emberek hozzászoktak a hitbéli pluralizmushoz (sokféleséghez), ami az egyes embernek nyitottságot ad az új spirituális koncepciók befogadására is. A hitbéli „szabadverseny" hozzájárult ahhoz, hogy egy-egy nagy egyház hívei (pl. mohamedánok, katolikusok) nem gőgösek hitükre, szent szövegeiket inkább összehasonlítják más koncepciókkal, tehát befogadóbbak a „Szentszellem különféle fúvásaira" indiai, japán, kínai kollegáiktól esetleg tanultak is spontán egy-két önismereti, meditációs módszert is)
    A TV-ből könyvekből, sőt baráti körükben közvetlenül megismerkedhetett a HKÁ-ok részleteivel, így nyitottabbak lettek és elhiszik, amit a betegszobában látnak vagy megélnek. Ők mostanság ötvenes éveiket tapossák, szüleik pedig mostanában érik el az átlagéletkort, azaz gyakrabban kerülnek a halál mezsgyéjére. Ha megvan a harmónia a szobában, elfogadják a haldoklótól, amit mond és nyitottan követik a fejleményeket. Így az együttes megélés lehetőségei kialakulnak. Ennek a közös, empátiára alapozott HKÉ-nek az a pikantériája, hogy 1,2 vagy 3 egészséges, értelmes ember igazolja azt, amit a klinikai halálból éppen visszahozott 'beteg' mond. Tehát a betegséggel vagy a test/agy védekezésével összekapcsolt minden olyan magyarázat, ami azt mondja, hogy az élmények nem valósak, elveszti komolyságát.
    Továbbá: 2-3 ember azonos tartalmú „tanúvallomása" bizonyító ereje nagyobb mint 1 személy közlése. Az esetek terjedése megsokszorozódik.
    Ma Amerikában a lakosság kb. 30%-a fogadja el az élmények valódiságát. Az orvosok reagálásáról Amerikában, amikor elindult a HKÉ rendszeres kutatása: általában pozitívan fogadták, különösen azok, akiknek volt ilyen esetük, és nem tudták, hogy mit kezdjenek vele, jóllehet olykor pszichológiai utókezelést kellett alkalmazni.
    Az egyházak reagálásáról: ahol a túlvilágkép fejlettebb (több részletet tárgyal), azoknál jobb, így a mormonoknál, pünkösdistáknál, buddhistáknál és a samanisztikus csoportoknál. A többieknek ez nehezebb téma, mert problémás az ősi könyvek esetleges kiegészítése vagy nagy a megszokottság. Nem hagyhatják, hogy az orvosok meglátása vagy egy misztikus élménye befolyásolja tanításukat.
    Egyébként a Church of New Jerusalem (a Swedenborg svéd látnokra épülő egyház) túlvilágképe sokban hasonlít az NDE élményekhez.

A mormon vallást egy kb. 100 évvel ezelőtti NDE eset alapvetően befolyásolta. A tibeti halottaskönyv is mutat rokon vonásokat az NDE esetekkel.
    Az olvasók reagálásáról: egyértelműen pozitív, Moody Dr. könyveiből kb. 90 millió példány kelt el. Már a HKÁ-ról való olvasás is életviteli változást okoz és az öngyilkosságra való hajlam csökken. Ezt a 80-as évek elején állapították meg a szociológusok.
    Később egy személyes beszélgetésben Moody Dr számos tanácsot adott a HKÉ magyarországi kutatásának beindításához.
    Ittlétekor, 2001. március 17. pénteken dominálóan orvosi/pszichológus és ápolói köröknek tart előadást, szombaton a Revital Alapítvány nyilvános konferenciáján is ad elő, amely a tanatológia témájának lesz szentelve.

Regisztrált
    Apr 2004
    Hol
    Európa
    Üzenet
    81
    Köszönet
    0
    6 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Félelmetes... István
    Döbbenetes és elgondolkoztató!

István! Miért van az hogy akik a HKÁ -ban vannak / voltak, az életük filmszerűen mintegy " leforog " előttük még talán a halál beálta előtt?
    Füstmentesítő környezeti biztos, ködösítés elhárító, zöldügyi miniszter
    K.L.

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    Szia!

Ez nem törvényszerü, és nem mindenkinek történik meg!

Ez olyan "beavatás" féle, mint az egész élmény maga, szerintem.

Ugyanis akik átestek az "élmény" valamelyik formáján kivétel nélkül küldetést végeznek a Földön! Ez már gyakorlati tapasztalat.

István

Regisztrált
    Nov 2003
    Hol
    Sweden
    Üzenet
    854
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg

a halál után

Sziasztok!

A halálközeli élmémyekröl...

az István által egész sorát olvastam ebben a topikban. Érdemes lenne kiértélkelni ezeket.

Azután a feleségemmel beszélgettem aki sok halálbeteget ápolt és mondta hogy elöfordulnak hasonló esetek de többségiben nem. A legszembetünöbb a hasonlóság azoknál akiknél ilyen elöfordut. Akiknél a sziv mégállt müködésében de ujraélesztették ilyen nemvolt tapasztalható.

A jelenséget nincsenek tudományosan megvizsgálva és statisztikusan sem. Eddig nincs megfelelö magyarázat a jelenségre.
    A halál sem pillanatnyi mondja a felségem hanem egy folyamat. Mikor van vége erröl vita folyik.

Hogy a jelenségek mivel magyarázhatók nincs orvosi/tudományos magyarázat csak elképzelések

mvh

acsai
    Egézségügy! Egy uj "aranybánya." A palócföld behálózása kerékpárutakkal, Szlovákiával összekötve!

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    Sziasztok!

A statisztika szerint az esetek 22-27%-ban vannak csak élmények, a többiben nem.
    Komoly jegyzökönyvezések voltak a klinikai halálból visszahozott emberekről, ahol szivmegállás volt percekig, és komoly élményekről számoltak be, és ami érdekes volt, hogy nem 3-4 perc élményeiről.

A NASA is kisérletezett ezzel, amikor a készülékükön megpörgették annyira a pilotákat (persze ök vállalták), hogy az agyuk nem kapott vért egy pár másodpercig (10-30 között) a nagy része szintén élményről számolt be, de volt amelyik fél órán keresztül mesélte!

Moody évtizedeken keresztül tanulmányozta ezt sok hasonló orvossal együtt, és igy alakultak ki a statisztikák, adatok, eredmények!

Most is folynak a kutatások!

De volt olyan bonc orvos ismerősőm aki kiröhögött, hoigy Ő tudja, hogy nincs lélek, meg ilyenek!

Most volt a tv-ben egy orvos, aki haldokló betegeket olyan ágyra tett, ami egyben mérleg is volt, és megáéllapitotta, hoigy a halál pillanatában a test 21 grammal kevesebb lesz!

Ennyi a lélek súlya!

HKÉ: igaziból mi nem halunk meg, csak suroljuk azt a határt, ami egy hajszálra van az igazi haláltól!

szeretettel:

István

Regisztrált
    Nov 2003
    Hol
    Sweden
    Üzenet
    854
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg

Balek vagyok!

A halál után...

Az elözö beleszólásomban jól meglátszott hogy balek vagyok a
    dologban.Akivel persze nemtudtok mit kezdeni. De én csak mondom a mondókámat.

Az lehetséges hogy az említett professzor kiértékelte a jelenségeket de
    sajnos ezt nemteheti meg helyettem. Nekem a nullárol kell kiindulni ha
    értitek mit akarok mondani. Nos

1. Tagadni nemlehet öket
    De hát mit jelentenek ezek ez a kérdés?

a. a tudomány nemtudja
    b. a vallás sem firtatja
    c. milyen jelentöséget tulajdonítsunk a jelenségeknek. Égy rendkivüli
    érdekesség - eddig eljutottam.

A topik témája hogy mi történik a halál után. Az élmények pedig halál
    közeiliek. Hogyan lehet ebböl arra következtetni hogy mi lesz a halál
    után.

Akkor várjuk hogy mit mondanak majd az uj eredmények. Még korai az a következtetés ezekböl az esetekböl hogy volna lélek mint egyfajta lény ami a testben él és eltávozik a halál után. Mint elmélet elfogadható de egy elmélet bizonyításra szorul.

mvh

mikael
    Egézségügy! Egy uj "aranybánya." A palócföld behálózása kerékpárutakkal, Szlovákiával összekötve!

Regisztrált
    Apr 2004
    Hol
    Vancouver
    Üzenet
    705
    Köszönet
    7
    14 alkalommal 11 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Karsay István
    Ez nem törvényszerü, és nem mindenkinek történik meg!
    Hello

Nagyon erdekes dolgokrol irsz Istvan, igazan lekotott. El sem tudtam hagyni a gepet addig amig vegig nem olvastam az egesz topic tartalmat.
    Mindig is erdekelt ez a dolog de be kell valljam valahogy ugy voltam vele, hogy nem tudtam hova tenni. Nagyon sok dolog amit itt olvastam alatamasztja a gondolkodasmodomat ezzel a temaval kapcsolatban.

Nekem van egy kedves apolono ismerosom Debrecenben aki elmeselte, hogy nagyon sok embert akit "visszahoznak" hasonlo elmenyekrol szamolnak be. Emberfeletti! Velem meg nem tortent meg hasonlo eset de a halal elleni felelmemet nemileg csokkenti az a tudat, hogy letezik a halal utan is egyfajta "elet".
    Foleg azota gondolkodom sokat a halal utani eletrol, amiota egy kedves kozeli rokonom elhalalozott es vegig en voltam mellette. Borzaszto erzes atelni egy ilyen esetet de remelem es hiszem, hogy most jobb neki es boldogsag tolti el. Nincs olyan nap, hogy ne gondoljak ra.

Olvastam en is hasonlo HKA esetekrol meg regebben, amit megjegyeztem es ami minden egyes szemelynel megegyezik, hogy tobbet nem felnek a halaltol. Nagyon erdekes tema...

udv bojti

Regisztrált
    Apr 2004
    Hol
    Vancouver
    Üzenet
    705
    Köszönet
    7
    14 alkalommal 11 üzenetét köszönték meg

Re: Balek vagyok!

Idézet Eredeti szerző sincomi

Akkor várjuk hogy mit mondanak majd az uj eredmények. Még korai az a következtetés ezekböl az esetekböl hogy volna lélek mint egyfajta lény ami a testben él és eltávozik a halál után. Mint elmélet elfogadható de egy elmélet bizonyításra szorul.

mvh

mikael
    Szio mikael

Szerintem tipikus emberi tulajdonsagunk, hogy csak a kesz tenyeknek akarunk hinni es semmi masban. Vagy bebizonyitjak nekunk az allitasukat es akkor bolintunk vagy nem es akkor el sem fogadjuk. En megtanultam az eletem soran es hiszem is, hogy nem minden esetben kell 100 %-an a bizonyitekokra epiteni hiszen azokat is emberek allitjak ossze es mint tudjuk tevedni emberi dolog. Termeszetesen ez az egyeni velemenyem.

bojti

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    Kedves Sincomi!

Azt irod, hogy várjuk meg, hiogy mit mondanak az uj eredmények?

Milyen új eredmények? Moody-n kivűl a mai napig emberek ezrei gyüjtik ösze ugyanezt az adatokat. Ha visszanézed a topicot irtam egy oldalt, ahol a magyarországi Revitál alapitvány frissen gyüjtött anyagai is fennt vannak, és Moody-n kivül nagyon sok párhuzamos kutatás is ugyanezt bizonyitja.

De itt nem a meggyőzés a lényeg, hanem a ténymegállapitás:

létezik testenkivüliség, és létezik az embernek egy halhatatlan része, amit léleknek hivnak, örökéletű, és mérhető a súlya: 21 gramm.

szeretettel:

István

Amit szeretnél, hogy a világban megvalósuljon azt tedd meg Te magad
    és tapasztalni fogod, hogy egyre többen követnek. (Gandhi)

Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
    Hiányosságom váljék jósággá benned.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
    gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
    Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted
    az ég, benned a létra

Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
    Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.
    (Weöres Sándor)

3. oldal, összesen 302 ElsőElső 1234561353103 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •