Halálközeli állapot szülés közben
A halálközeli állapotokat kutató szervezet home page-érõl vettük át az alábbi esetet, amelyet kivonatosan adunk közre:
. 1982. január 2-án szültem második gyermekemet. Így nem izgultam nagyon, no meg a háziorvos jelezte, hogy ott lesz a születésnél. Kissé ugyan kimerült voltam, mert a három utolsó napon sokat kellett dolgoznom.
A kórházban még nem volt ott az altató orvos. Orvosom kérte, hogy próbáljam tartani magam. Ez nagyon fárasztott. Egyszer csak elájultam. Már alig hallottam, hogy a nõvér rám parancsolt, lélegezzek! Az orvos rákapcsolt az altató készülékre. Mielõtt ez hatott volna, a szülés beindult. Hallottam azt az édes kis hangot, amint felsírt. Megkönnyebbültem. De úgy éreztem, nem tudok tovább lélegezni. Még hallottam, hogy az orvos felkiált: - Gyerünk, a vérzést el kell állítani! - A szívem egyre hevesebben vert a vérveszteség miatt. Oxigénmaszkot kaptam. Nem bírtam tovább, túl fáradt lettem. Minden megállt körülöttem. Nagy béke öntött el.
Úgy érzetem, hogy egy hullám testemet a mennyezet felé emeli. Csodálatos volt!
Az lepett meg, hogy nagy fény érte a szememet. Ezután azt tapasztaltam, hogy a fény teljesen körülvesz.
Azt kértem a fénytõl, hogy küldjön vissza engem az új kisbabámhoz. Ekkor következõt hallottam: - Én visszakísérem õt. - Nem láttam senkit és a hang sem volt ismerõs. Nem is értettem, hogy is beszélhettem a fénnyel. Valahogy természetesnek tartottam.
Ezután éreztem, hogy valamilyen erõ vissza helyez a testembe. Újra éreztem a test súlyát és a fájdalmakat. Az orvos állt mellettem.
Életemet már másként láttam, mint a leírt élmény elõtt. Korábban féltem a haláltól. Most már tudom, hogy nincs a Földön semmi ahhoz hasonló, mint az az intenzív szeretet, amit abból a fehér fénybõl éreztem. Boldogan nézek elébe, hogy egyszer újra találkozzak azzal az érzéssel. A világra egész más szemmel tekintek, mint annakelõtte.
Forrás: .Internet: www. iands.org-/birthnde.html 1998. dec. 24-i home page állapot.

Válasz idézettel