Óda az Egóhoz című verset ide írnám, mert aktuális de ez nem versrovat. Tehát üdvözlök mindenkit ebben az életünkben...
Ellenben a regressziós hipnózissal dokumentált esetek kézzelfogható támpontot nyújtanak a reinkarnáció hívőinek.
Én szeretném hinni, hogy van valami a halál után de a tudatom másként fogja fel.
Óda az Egóhoz című verset ide írnám, mert aktuális de ez nem versrovat. Tehát üdvözlök mindenkit ebben az életünkben...
Fenyolori légy nyugodt van! Én tudom...
Az Ezüst szálat azért hívják így, mert a látók kivétel nélkül beszámolnak róla, hogy amikor a lélek kiszáll a testből, egy ezüst szál köti össze a tasttel.
A szellemtudmány is beszámól erről, de magyarázattal, ugyanis ez köti össze a lelkel az éterikus testtel, és táplálja életenergiával (Iszeni energia)
A kedves orvosok kisérleteztek haldokló emberekkel, és mérték a test súlyáűt halál előtt és után, és igy jött ki a lélek súlya is, de amikor még sirtóasszonyok virrasztottak gyertyafény mellett akkor azok be is számoltak róla, hogy egy kicsit fénypontocska távozott az agyból ki a halál pillanatában.!
Ma a kivilágitott kórtermekben nem lehet már ezt látni,, maximum a müszer sipolni fog, ésközlik, hogy a ketteske meghalt.....![]()
Az az egy a baj, hogy maga a tudat nem nagyon tud vissza emlékezni ezekre az előző életetkre. Így egy egy embernek meg kell elégednie az egyszeri és megismételhetetlennel az akkori életével. Ha csak viszont belegondolunk ebbe a csodába amit életnek hívunk, hogy csak azért hozza létre a temészet ( ami mint tudjuk csak a legritkább esetben hoz létre értelmetlent), hogy a halálba elmúljon,... hát ez lenne a legnaygobb pazarlás.
Na ezt jól megmondtam.. remélem érthető voltam, mert lassan már én sem tudom magamat követni.
Szóval vannak egyes emberek akik a tudatukat oly mértékben ki tudják szélesíteni, hogy azt is felfogják amit mi tudat allatinak hívunk, sőt még az úgynevezett ( Freud után -szuper ego - szabadon) szupertudatot is. A kutatások szerint ez a szellemi állapot az ami a századokon évezrdeken át felhalmozott tudást tapasztalatot tárolja.
Némely emberek ( Jack London is írt róla ) álmukban olyan már nem létező, azonban a történelem által ismert korokba jutnak és éliki át a saját halálukat ahol a tudatuk már járt. London az őskorba vitte el a olvasót egy olyan jelenség kapcsán amely szinte már mindenkivel megesett. Ez ajelenség az amikor álmodban egy törénelem előtti korban lezuhansz valahonnan, érzed, hogy zuhansz és amikor földet éersz felébredsz. Ezt csak úgy álmodni nem lehet ezt át kell élni.
Folyt. köv.
Sok embernek vannak visszaemlékezésik előző életeikre, vagy álomban vagy a valóságban, akár regressziós visszavezetés által.
Bár ezekre nagyon kell vigyázni, mert sok esetben a fizkai tudat is beleszól, és nem a valóságot látjuk, hanem azt, amit szeretnénk látni (ezért van annyi krályfi és királykisasszony)
Valojában nagyon jó dolog, hogy nem emlékszünk vissza, mert megzavarná a mostani életünket, mert mindig a MÁRA kell gondolni, koncentrálni.
Például: mennyire megravarna minket, ha szép, tiszta életet élünk, és kiderülne, hogy előző életünkben náci tömeggyilkos voltunk!
Inkább azok szeretnének visszaemlékezni, akiknek nincsenek emlékeik, vagy félnek az elmúlástól, és bizonyítékra van szükségük, mert nincs meg bennük a HIT!
És tele vannak halálfélelemmel az elmúlástól:
A halálfélelem mögött megfogalmazhatatlanul is számos ok létezik: - például:
- ha az ember élete, körülményeik jobbak, mint a szférabeli állapota volt (ezt tudat alatt érzi.)
- ha nincsenek megérzései az élete előtti létezéséről ( a végleges megsemmisülés fóbiája)
- ha megérzi, vagy tisztában van vele, hogy eredménytelen életet élt, és tart a
a következményektől.
- ha túlságosan jó körülményeket tudott teremteni a maga számára (képtelen elszakadni
ezektől)
-túlzottan kötődik hozzátartozóihoz (akár nem tudja a közelségüket nélkülözni, akár
azt hiszi, hogy Ő nélkülözhetetlen a számukra)
- a gyenge lelkekbe táplált felfokozott életösztön hatására (ezek különben nagyon
könnyen dobják el maguktól az életet)
Névtelen szellem közlése a Halálfélemről:
„Mivel az emberi lét a nemlétezésről még nem esett messze, ezért beletörődik, de bele nem nyugszik az elmúlás gondolatába. Az emberi állapot a szellemi állapothoz hasonlóan olyan mint egy félálom, amit reggel álmodik végig a földi ember; ébren is van, nem is, alszik is meg nem is”….
…..”minden fájdalom, minden borzalom, minden rémület, ami az élet elvesztésének gondolatával jár, ebből az élettörvényből lép elő; és nagy szüksége van erre az embernek, hogy a sötétségből a világosságra, a halál állapotából az élet ragyogó útjára lépjen”
Különben a régi életekre csak nagyon magas szintről lehet majd visszatekinteni, amikor már érzelem nélkül tudjuk visszanézni életeinket!
szeretettel:
István
Hát igen, van benne valami.
Van azonban valami amit úgy hívunk, hogy " karmikus ciklus". Lehet, hogy ez is csak egyfajta magyarázat, és nincs semmilyen alapja, azonban sok minden orvosolható vele.
pl.: Miért alakul ki valakivel szemben egy ösztönös vonzódás, vagy egy ösztönös utálat. azt mondjuk rá, hogy jó emberismerő. Viszont más emberrel szemben ugyanez az érzés nem alakul ki.
Vannak emberek akik úgy élnek együtt másokkal, hogy tudják nem tudnak együtt élni. Ezt a paradoxont is a karmikus ciklussal magyarázzák.
Az előző életben marad egy elvarratlan szál, amit aztánb a következő életben - igaz nem tudatosan - de el akar varrni.
Dokumentált eset volt, amikor egy hölgy nem tudott elszakladni semmiképpen sem az akkori párjától. Pszichológustól, pszichológusig járt de senki nem tudott neki segíteni.
Az egyik regressziós hipnózissal foglalkozó terapeuta ( Dr. Bruce Goldberg) visszavitte néhány élettel korábbra ahol kiderült, hogy nem tudott fiú gyermeket szülni a mostani párja előző életének, és ezért mint egy a bűntudat kötötte hozzá.
Ami a meglepő az egészben az az, hogy ezután ahölgy könnyűszerrel vetett véget a kapcsolatának, és élte boldogan az életét tovább.
Lehet, hogy ez csak szép esti mese hiszékenyeknek, mindenesetre a környezetemben is vannak hasonló emberek ezért elgondolkodtat.
Ilyesmivel magyarázzák a karmikus ciklust
folyt. köv.
Jelenleg a karmatorlódások időszakát éljük, ami azt jelenti, hogy sok esetben már ebben az életben szembesülünk karmikusan tetteink eredményével, van olyan is, hogy akár egy óra múlva visszaüt a rossz csekedetünk eredménye!!!
Ha jól odafigyelünk magunkra, akkor ezt észre is lehet venni, így célszerü eszerint élni az életünket.
Isten olyan kegyes, hogy segit nekünk sok mindenben, péládul ellenségeket testvéri közösségbe tesz, hogy ott feloldódjanak a szeretetben.
Sajnos ez ne mindíg sikerül, ezért is van, amikor két testvér ellenségként utája egymást, mert a lélek nem oldódik fel a szeretetben, és emlékszik tudat alatt a régi sérelmekre!!!
A lélek emlékezése miatt is van az, hogy sokszr egy pillanat alatt megszeretünk valakit, és barátságba lépünk vele, szimpatikus nekünk, vagy úgy érezzük, hogy már régóta ismerjük (és valóban régóta ismerjük), és akik régi életünkben ellenségek voltak, vagy ártottak nekünk, azokkal szemben meg unszimpátiát érzünk azonnak!!![]()
Nagyon friss élmény kapcsán érintett meg a téma.
Néhány nappal ez előtt,reggel rossz volt a közérzetem,megmagyarázhatatlan gyengeség kerített hatalmába.Elővettem újdonsült vérnyomásmérőmet,igazolja e rossz
érzésemet.Okos készülékem kiírta, jelentkezzek azonnalli konzultációra
egy szakembernél.Mikor a kiírt értékeket megláttam bizony megrémültem,hogy ezt hívják e halálfélelemnek nem tudom. A kiírási tanácsot nem követtem,hiszen sosem voltam beteges hihetetlennek tünt, gondoltam mindjárt vége lesz.Órák múltán rendeződött állapotm,addig bizony egy szavakba nem önthető rossz érzés kerített hatalmába.
Éber állapotomban peregtek le életem fontos ,jó és rossz,élményei azok a teendők amik még várnak rám ebben a világban,mire elkészült a leltár,újra egészséges lettem ,de mély nyomot hagyott bennem ez a rosszullét.Most úgy gondolom sose fogom elfelejteni.
Üdvözlettel :Mamaci
Hát igen sok mindenben egyetértünk, egyedül a hit egy valamilyen felsőbb akaratban, akit hívhatunk akár istennek is, az ami távol áll tőlem.
Bár az általam is felvázolt karmikus ciklus előre vetíti, hogy ezt valamely módon kontrollálni kell. A hogyan az ami számomra érthetetlen.
Igaz keveset tudunk még a mi létsíkunkról is, hát még ( már amennyiben léteznek ) más síkokról, lásd: másvilág?
Azok a megmagyarázhatatlan jelenségek amikkel nap, mint szembesülünk nem engedik, hogy ne foglalkozzak velük.
A szupertudatot említettem az előbbiekben mert nem csak előző, hanme mint a cím is utal rá a halál után is kell lennie valaminek, hogy legyen mire emlékeznünk ( "ma lesz a holnap tegnapja"). Ez ajövőbe látás lenne. Minden emberrel előfordul a Deja Vu érzés. Én magam is többször tapasztaltam, és most már tudatosan figyelem is, hogy időnként előre meg tudom mondani, hogy kivel fogok találkozni a következő utca sarkon, vagy a következő 5 percben mi fog velem történni.
Ezeket nem éltem meg mégis tudom, tehát vagy van több síkú világ, vagy a magasabb rendű hatalom a regressziót nem tudja kontrollálni.
folyt. köv.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)