Pár éve varrattunk gyerekülés huzatot egy hölggyel,aki intézett hozzá kérésünkre bélés anyagot, akkor azt mondta, hogy annak az anyagnak duo a neve.Nem tudom, létezik-e még ilyen. A maradékát most használgatom tömés céljára, ha alkotok.Csak a merevítés jó kérdés, de majd megoldódik.
Nem is olyan régen Mimi1024 mutatott nagyon szép díszeket
Ezeket
Mivel nagyon fúrta az oldalamat az elkészítési módja, kértem tőle magyarázatot,ami megtalálható ITT
Hátha ez is segítség még valakinek
Jó vastag kartont Budapesten a Panton boltokban lehet kapni. Söralátét kartonnak hívják, egy hatalmas tábla párszáz forint, és van különböző vastagságban.
Én egész éjjel hungarocell meg nikecell lapokat faragtam, vágtam formára, és még álmomban is marha mérges voltam a nehezen összetakarítható, széthullott darabkák miatt, valaki fejtse meg mit jelent..![]()
Hungarocell és nikecell lapokkal álmodni, hóesést jelent!![]()
Én is sokat töprengtem, hogy lehetne a díszeket "kitömni". Arra gondoltam, hogy nekem már bevált a dupla oldalú ragasztós "vetex". Ezzel szoktam rögzíteni a keresztszemes mintát, ha valamit díszítek vele. Pl a kislányom tornazsákjára, az ovis zsákjára, ágyneműjére ezzel rögzítettem, mielőtt összevarrtam.
http://canadahun.com/forum/showthrea...96#post2435296
http://canadahun.com/forum/showthrea...82#post3584182
A széleket pontosan behajtva egymáshoz lehetne vasalni. Lehetne akár közé egy kis flizt tenni, csak azt egy kicsit kisebbre vágni, hogy a széleken a dupla ragasztós összeérne és ez rögzítené.
Na lehet kicsit bonyolult voltam és nem is biztos, hogy jó lenne, de azért eggyel kipróbálom és hozom majd a tapasztalatokat.
![]()
Van pár ilyen díszecském már készen, a hímzést megfelelő méretű kartonra dolgoztam rá, a kettő közé vatelint tettem. A vatelint előbb kicsit átvasaltam /ruhán keresztül!/, így vékonyabb, tömörebb, jobb tartású lett. A kartonra kétoldalú, vagy textilragasztóval ráragacsoltam a kartonnál néhány milliméterrel kisebb méretű vatelindarabot, erre jött a kész hímzés, amit a hátoldalon rögzítettem. Lehet szintén ragasztóval, de van amit a szélek összeöltögetésével csináltam.
kari2.jpgkari2.2.jpg
Figyelni kell, hogy elég feszes legyen a hímzés, de ne hajlítsa meg az alapot, ezért vastagabb karton ajánlott hozzá. A műanyag lap se rossz megoldás, csak a megfelelő tartásúak beszerzése nem egyszerű. Egy másik kartont ugyanilyen eljárással bevontam a hátoldalnak szánt anyaggal, a kettőt összeragasztottam, lepréseltem majd rárögzítettem a zsinórt. Én vékony aranyszállal rávarrtam a díszre, de lehet ragasztani is. Legvégül a zsinór alatt átvezetve egy vékonyabb aranyfonalból készítettem akasztót![]()
De a kartonosat mosni azért ne próbáljuk. Az magától fog tisztulni...Szerintem egy cipzár megoldaná ezt is.
Hát mosni nem kell a kartonosat, az biztos. Mondjuk én egyáltalán nem mosom őket és van dekorációm, üveg nélküli képem ami változatlan tisztasággal ücsörög a helyén már évek óta
. Ha szezonális díszek és elcsomagolom őket, pl a karácsonyfadíszeket, akkor selyempapírba, majd nejlonba csomagolom és mehet a dobozba.
nekem a kedvenc színem a kék, de valahogy a karácsonyfánk mindig bordó és arany....
a minta innen van, biztos meg is található, de szerintem egyszerűbb - legalábbis nekem - ha felrakom ide, hátha más is kedvet kap hozzá
dim 330 pic.jpgdim 330 01.jpgdim 330 02.jpgdim 330 03.jpg
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)