4. oldal, összesen 15 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 143

Téma: SAL- Karácsonyfadíszek - Havonta egyet!

Regisztrált
    Jan 2011
    Hol
    Farmos
    Üzenet
    437
    Köszönet
    1,105
    3,803 alkalommal 400 üzenetét köszönték meg
    eeeeeeeeeeeeelviekben, csak felvetés szintjén, aztán ha van egy valaki olyan, aki ért is hozzá, elmondja, hogy én úgy tudom patchwork dobozokhoz, varrókosarakhoz árulnak, talán a meseboltban is az üllői úton egy olyat, hogy bélés, de kartonlap, ami 2-3 mm vastag, rakok egy linket, hogy azért ne csak magyarázzak, amit marhára nem tudok, hátha, és ha megvan, hogy mi ez, hol lehet venni, akkor szerintem meg az is meglesz mivel lehet vágni
    hülyeség?

Kód:
    http://loncipatch.blogspot.hu/2011/09/varrokosar-ahogy-en-varrtam.html
    Idézet Eredeti szerző gipszecske Üzenet megjelenítése
    Jó! Most, hogy már kb. 800 kilónyi hímezni való ötletet összeszedtem magamnak 96 különböző blogról, akkor tessék nekem megmondani, hogy mit vonok be a hímzéssel?

1. Fát? Mert az frankó! De honnan? Hobbibolt, és a gatyám is rámegy? Vagy keressek valami félőrült famunkást, aki lesz annyira lökött, hogy hajlandó nekem alakzatokat vágni holmi vékony falemezből?

2. Kartont? De milyet? Ugye az lenne az igazi, ha kemény lenne és bírná a strapát. Szóval?

Tessék engem megokosítani! Komolyan várom az ötleteket.

2. 6 tag köszönte meg Csillucs86 üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    93
    Köszönet
    321
    1,694 alkalommal 74 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző zzsuzsa Üzenet megjelenítése
    Nagyon jó,de mindig az a gondom,hogyan lehet mintát levadászni róluk.Mivel csak magyarul értek..
    Nekem nagyon tetszenek Ellen Maurer Stroh mintái.Képeslapnak most valamelyik adventi naptárját csináltam meg.Nekem is valaki kéne aki a kész hímzést pofásítja,mert elég kezdetleges a technikám.
    Nostromotól sajnos nem lehet levadászni mintát, mert nincs, de ötletet ad, és utána jöhet a netes hajtóvadászat...
    Ha esetleg Chrome-mal böngészel, az lefordítja a honlapot, ahol böngészel, bármilyen nyelvről bármilyen nyelvre. Ha mással, akkor a Google fordítójába be tudod írni a honlap címét, és fordít. Kicsit idétlen a végeredmény, de azért használható.

4. A következő tagok köszönték meg emazso üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    93
    Köszönet
    321
    Idézet Eredeti szerző Cicáspanni Üzenet megjelenítése
    Egészen pontosan nekem is ezek a kérdéseim, főleg az, hogy hogyan kell rávarrni azt a szép zsinóros szalagot a szélére, hogy ne álljon csálén, ne csússzon el és lehetőleg tökéletesen illeszkedjenek a végei, mintha sehol sem lett volna levágva hanem eleve kör lett volna.
    Sose varrogasd, a titok: ragasztó . Pontos méréssel, vágással, akkor szépen illeszkedik.

6. 8 tag köszönte meg emazso üzenetét:

Regisztrált
    Dec 2010
    Hol
    Kassa
    Üzenet
    204
    Köszönet
    3,923
    1,135 alkalommal 179 üzenetét köszönték meg
    Ha keresztszemes képet akarok bekeretezni, akkor itt nálunk (Szlovákiában, Kassán) - van egy olyan bolt, ahol festéshez árulnak kellékekeket - ott szoktam venni
    3 mm-es szürke színű kartont, amit ollóval vágok (elég nehéz) a megfelelő méretre és fehér rajzlapot ragasztok rá, hogy a szürke ne üssön át az anyagon. A kartonból
    1 négyzetméter 1 euróba kerül. Februárban vagy március elején megyek az unokatestvéremhez Hernádnémetibe, ha meg tudjátok oldani - ha valaki közel lakna - hogy eljöjjön érte, vihetnék magammal amennyi kell. A kézimunkaboltban - ahol vásárolni szoktam - árulnak direkt karácsonyi díszeknek való aranyszínű kereteket, amibe csak
    bele kell rakni a hímzést - van gömbölyű, négyzet alakú, alma alakú, körte alakú, csak nem tudom mennyibe kerül egy darab. A jövő héten utazom Kassára, megnézhetem az árát.
    Ha díszeket akartok csinálni, szerintem a karton és az anyag közé lehetne vékony - 0,5 cm-es habszivacs réteget rakni, amit a padlók alá árulnak a szőnyeges parkettás boltokban D..go a nevük.
    Ha valami még eszembe jut, írok. Sziasztok Sarolta

8. 4 tag köszönte meg sarolta51 üzenetét:

Regisztrált
    Sep 2010
    Hol
    Álomvilág
    Üzenet
    2,889
    Köszönet
    7,999
    33,941 alkalommal 3,161 üzenetét köszönték meg
    És még: esetleg filclapra? Ez nem x, csak illusztráció.
    64668944619035892_9CtpqebO_c.jpg

Ez pedig a bevont hungarocell gömbre minta. De csak az eldolgozás miatt mutatom, amúgy nekem kicsit sok. De szép.

e291a7915e54.jpg

Ez is gömb, a bevágás, "begyürködés" itt is zsinórral, stb. takarva (A hungarocellnek az is előnye, hogy gombostűvel is rögzíthető a szalag, zsinór, paszomány is, és a gombostű akár még díszítőelemként is funkcionálhat. )

Regisztrált
    Sep 2010
    Hol
    Álomvilág
    Üzenet
    2,889
    Köszönet
    7,999
    33,941 alkalommal 3,161 üzenetét köszönték meg
    Na, ugye,na , ugye, kicsi a világ. Ilyesmire gondoltam.
    christmas+hoop+art14.jpg

Dahlke ugyanitt
    hearts6.jpg

És itt is egy példa a zsinór nélküli eldolgozásra. Úgy gondolom, hogy a megfelelő alámunka után (karton vagy valami, szivacs, ...) egy filcből kivágott körgyűrű fedi az eldolgozott széleket. Mondjuk, én ezt is ragasztanám, legfeljebb a külső ívet öltögetném meg, figyelemelterelés céljából, haha. Befejeztem, elég belőlem.
    snow+globe4.jpg

Regisztrált
    Oct 2010
    Hol
    Devecser
    Üzenet
    562
    Köszönet
    8,309
    4,901 alkalommal 470 üzenetét köszönték meg
    Pár madár,ha még bírjátok!

Tömőanyagnak én egy kidobott heverőt szedtem szét.Egy vastag fehér tábla volt benne,amit széttépve jól lehet használni.Könnyű,puha,a foltvarrók biztosan tudják,hogy hívják.
    Nekem továbbra is megnyílik.Így kellett feltennem,mert képenként minden másodikat fogadott el,de nem is a legnagyobbakat utasította el.Nem tudom miért.
    Csatolt képek Csatolt képek
    Csatolt file-ok Csatolt file-ok
    Utoljára zzsuzsa módosította 2013-01-17, 11:12 PM-kor

12. 9 tag köszönte meg zzsuzsa üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    93
    Köszönet
    321

Renato Parolin Alfabetario

Renato Parolin esetleg? Miniben kivarrva? (A képek netről gyűjtöttek.)
    Csatolt képek Csatolt képek
    Csatolt file-ok Csatolt file-ok

Regisztrált
    Mar 2011
    Hol
    Belgium
    Üzenet
    1,977
    Köszönet
    4,409
    10,154 alkalommal 1,582 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző zzsuzsa Üzenet megjelenítése
    Pár madár,ha még bírjátok!

Tömőanyagnak én egy kidobott heverőt szedtem szét.Egy vastag fehér tábla volt benne,amit széttépve jól lehet használni.Könnyű,puha,a foltvarrók biztosan tudják,hogy hívják.
    Zsuzsa,a rar nem nyilik ki,ha innen toltotted le(az 1x1 azt mutatja ),akkor Andi tanacsara nevezd at es ugy toltsd fel legyszives.
    Beindult a CH Radio adasa!
    Hallgassatok meg a fooldalon:
    http://canadahun.com/

Arveres itt:
    http://canadahun.com/forum/forumdisp...%81rver%C3%A9s

Uj tagoknak 20 hozzaszolas megszerzese:
    http://canadahun.com/forum/showthrea...=25247&page=35

Regisztrált
    Dec 2010
    Hol
    Békéscsaba
    Üzenet
    195
    Köszönet
    850
    2,266 alkalommal 179 üzenetét köszönték meg
    Tömőanyagnak vatelint szoktak általában használni az ilyen díszekhez, a karton és a hímzett anyag közé teszik. Méteráru boltban lehet kapni, pár száz forint métere és nagyon sokáig elég.

16. 6 tag köszönte meg Nadry üzenetét:

4. oldal, összesen 15 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Hasonló témák

1. Válasz: 646
    Utolsó üzenet: 2013-04-30, 01:16 AM
  2. RAKJ HOZZÁ EGY BETŰT - Te egyet, én egyet
    Vinky19 által, fórum: Szójátékok és játékok
    Válasz: 2220
    Utolsó üzenet: 2013-04-26, 04:52 AM
  3. Válasz: 332
    Utolsó üzenet: 2012-06-05, 06:21 PM

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ