5. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 2345678 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 138

Téma: SAL- Karácsonyfadíszek - Havonta egyet!

Regisztrált
    Nov 2010
    Hol
    Kaposvár
    Üzenet
    578
    Köszönet
    7,345
    2,678 alkalommal 484 üzenetét köszönték meg
    Pár éve varrattunk gyerekülés huzatot egy hölggyel,aki intézett hozzá kérésünkre bélés anyagot, akkor azt mondta, hogy annak az anyagnak duo a neve.Nem tudom, létezik-e még ilyen. A maradékát most használgatom tömés céljára, ha alkotok.Csak a merevítés jó kérdés, de majd megoldódik.

2. A következő tagok köszönték meg napsugár7127 üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    104
    Köszönet
    1,009
    551 alkalommal 49 üzenetét köszönték meg
    Nem is olyan régen Mimi1024 mutatott nagyon szép díszeket
    Ezeket

Mivel nagyon fúrta az oldalamat az elkészítési módja, kértem tőle magyarázatot,ami megtalálható ITT
    Hátha ez is segítség még valakinek

Jó vastag kartont Budapesten a Panton boltokban lehet kapni. Söralátét kartonnak hívják, egy hatalmas tábla párszáz forint, és van különböző vastagságban.

4. 2 tag köszönte meg Pearlie üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2011
    Hol
    Farmos
    Üzenet
    435
    Köszönet
    1,101
    3,759 alkalommal 398 üzenetét köszönték meg
    Én egész éjjel hungarocell meg nikecell lapokat faragtam, vágtam formára, és még álmomban is marha mérges voltam a nehezen összetakarítható, széthullott darabkák miatt, valaki fejtse meg mit jelent..

6. 5 tag köszönte meg Csillucs86 üzenetét:

Regisztrált
    Mar 2011
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    86
    Köszönet
    236
    386 alkalommal 56 üzenetét köszönték meg
    Hungarocell és nikecell lapokkal álmodni, hóesést jelent!

8. 7 tag köszönte meg caris üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    63
    Köszönet
    986
    540 alkalommal 38 üzenetét köszönték meg
    Én is sokat töprengtem, hogy lehetne a díszeket "kitömni". Arra gondoltam, hogy nekem már bevált a dupla oldalú ragasztós "vetex". Ezzel szoktam rögzíteni a keresztszemes mintát, ha valamit díszítek vele. Pl a kislányom tornazsákjára, az ovis zsákjára, ágyneműjére ezzel rögzítettem, mielőtt összevarrtam.

http://canadahun.com/forum/showthrea...96#post2435296

http://canadahun.com/forum/showthrea...82#post3584182

A széleket pontosan behajtva egymáshoz lehetne vasalni. Lehetne akár közé egy kis flizt tenni, csak azt egy kicsit kisebbre vágni, hogy a széleken a dupla ragasztós összeérne és ez rögzítené.
    Na lehet kicsit bonyolult voltam és nem is biztos, hogy jó lenne, de azért eggyel kipróbálom és hozom majd a tapasztalatokat.

10. 5 tag köszönte meg birizli üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    63
    Köszönet
    986
    540 alkalommal 38 üzenetét köszönték meg
    Ezek gyönyörűek! Igaz a kék nekem sem a kedvencem, de el tudom rózsaszínnel képzelni és pirossal is nagyon szép lenne....

A mintákat megtalálom valamelyik fórumon??

Köszönöm
    Idézet Eredeti szerző mesjudit Üzenet megjelenítése
    csatlakoznék én is, havi 1 biztos belefér, és akkor karácsonyra lesz egy szép kollekció.
    nekem ezek a kék-fehér minták tetszenek, de lehet, hogy másik színvariációban, de még gondolkodom, hogy mit is...
    elég jó ötleteket írtatok eddig is, sok minden tetszik, azt már látom, hogy az időhiány lesz megint a gyenge pont.

Csatolás 1002387

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Viharsarok
    Üzenet
    90
    Köszönet
    273
    716 alkalommal 54 üzenetét köszönték meg
    Van pár ilyen díszecském már készen, a hímzést megfelelő méretű kartonra dolgoztam rá, a kettő közé vatelint tettem. A vatelint előbb kicsit átvasaltam /ruhán keresztül!/, így vékonyabb, tömörebb, jobb tartású lett. A kartonra kétoldalú, vagy textilragasztóval ráragacsoltam a kartonnál néhány milliméterrel kisebb méretű vatelindarabot, erre jött a kész hímzés, amit a hátoldalon rögzítettem. Lehet szintén ragasztóval, de van amit a szélek összeöltögetésével csináltam.
    kari2.jpgkari2.2.jpg
    Figyelni kell, hogy elég feszes legyen a hímzés, de ne hajlítsa meg az alapot, ezért vastagabb karton ajánlott hozzá. A műanyag lap se rossz megoldás, csak a megfelelő tartásúak beszerzése nem egyszerű. Egy másik kartont ugyanilyen eljárással bevontam a hátoldalnak szánt anyaggal, a kettőt összeragasztottam, lepréseltem majd rárögzítettem a zsinórt. Én vékony aranyszállal rávarrtam a díszre, de lehet ragasztani is. Legvégül a zsinór alatt átvezetve egy vékonyabb aranyfonalból készítettem akasztót

Regisztrált
    Nov 2010
    Hol
    Kaposvár
    Üzenet
    578
    Köszönet
    7,345
    2,678 alkalommal 484 üzenetét köszönték meg
    De a kartonosat mosni azért ne próbáljuk. Az magától fog tisztulni...Szerintem egy cipzár megoldaná ezt is.

14. 3 tag köszönte meg napsugár7127 üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2010
    Hol
    Viharsarok
    Üzenet
    90
    Köszönet
    273
    716 alkalommal 54 üzenetét köszönték meg
    Hát mosni nem kell a kartonosat, az biztos. Mondjuk én egyáltalán nem mosom őket és van dekorációm, üveg nélküli képem ami változatlan tisztasággal ücsörög a helyén már évek óta. Ha szezonális díszek és elcsomagolom őket, pl a karácsonyfadíszeket, akkor selyempapírba, majd nejlonba csomagolom és mehet a dobozba.

16. 5 tag köszönte meg barbaral üzenetét:

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    72
    Köszönet
    788
    690 alkalommal 48 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző birizli Üzenet megjelenítése
    Ezek gyönyörűek! Igaz a kék nekem sem a kedvencem, de el tudom rózsaszínnel képzelni és pirossal is nagyon szép lenne....

A mintákat megtalálom valamelyik fórumon??

Köszönöm
    nekem a kedvenc színem a kék, de valahogy a karácsonyfánk mindig bordó és arany....
    a minta innen van, biztos meg is található, de szerintem egyszerűbb - legalábbis nekem - ha felrakom ide, hátha más is kedvet kap hozzá
    dim 330 pic.jpgdim 330 01.jpgdim 330 02.jpgdim 330 03.jpg

5. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 2345678 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

1. kookshi

Hasonló témák

1. Válasz: 646
    Utolsó üzenet: 2013-04-30, 01:16 AM
  2. RAKJ HOZZÁ EGY BETŰT - Te egyet, én egyet
    Vinky19 által, fórum: Szójátékok és játékok
    Válasz: 2220
    Utolsó üzenet: 2013-04-26, 04:52 AM
  3. Válasz: 332
    Utolsó üzenet: 2012-06-05, 06:21 PM

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat