3. oldal, összesen 5 ElsőElső 12345 UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 44

Téma: Allatkertek

Regisztrált
    Dec 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,259
    Köszönet
    128
    94 alkalommal 67 üzenetét köszönték meg

Exclamation Horror az állatkertben! - Szöges almák a gorillák ketrecében

A prágai állatkert dolgozói öt, szögekkel tűzdelt almát találtak a gorillák ketrecében. Egyelőre nem tudják, hogy ki helyezte el a ketrecben a szögekkel preparált gyümölcsöket. Ha a gorillák megeszik a bedobált almákat, a bennük elhelyezett szögek átszúrhatták volna a gyomrukat, és az életük is veszélyben lett volna, közölte az állatkert a honlapján elhelyezett közleményben. Jelenleg vizsgálják a gorilla ketrecet figyelő kamerák felvételeit, amelyek az állatkert reményei szerint felfedi, hogy kik dobták be a veszélyes eledelt az állatoknak.

A gorilla ketrec életét 2005 óta követik kamerákkal: a felvételeket az interneten folyamatosan követni lehet. A "valóságshow" miatt a gorillák kisebb hírességgé váltak Csehországban.

Forrás: www.zug.hu

2. A következő tagok köszönték meg 2003mte üzenetét:

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Lost Wages
    Üzenet
    2,382
    Köszönet
    5
    31 alkalommal 24 üzenetét köszönték meg

4. A következő tagok köszönték meg romesz üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    270
    Köszönet
    3,133
    688 alkalommal 129 üzenetét köszönték meg

Állatkertek

Idézet Eredeti szerző pigi67 Üzenet megjelenítése
    Én is szívesen támogatom az állatkerteket. Veresegyházon van egy medvefarm. egy nagy területen szinte szabadon tartják a medvéket. Gyermekeimet is arra próbálom nevelni, hogy segítsék az ilyen kezdeményezéseket.
    Egyetértek a Medvefarm nagyon jó, igaz szegények mackók néha már nagyon unják a mézet! Érdemes vinni sárgarépát és almát magatokkal! Nagyon szeretik!Plussz épült egy új játszótér gyerekeknek és az sétáló utakat is szépen kezdik kiépíteni. Ez tudom mondhatjátok minek? De esős időnem itt a talaj elég süppedős!

Egyébként mi mostanában egy magán állatkertben is voltunk Abonyba, kis oroszlánokat simogattunk! Nagyon helyesek és kedvesek voltak! (ami visszataszító volt, hogy az emberek nehezen értették meg, hogy maradjanak csendbe és ne tolongjanak mindenki megérintheti a kölyköket...)Az állatkert ahhoz képest, hogy viszonylag kis területen fekszik, sok érdekességet tartogat pl. Buborékot a kis vizilót vagy lámákat, oroszlánokat, majmok stb. A lámát külön kiemelem mert a pöttöm lányunk egy vendégházban tartózkodásunk során egy kis lámának köszönheti kb. egy hónapja, hogy megbarátkozott és közeledni mer az állatok felé, sőt ha "kérik" eteti is őket!

A győri állatkertben a múlt héten voltunk, nagyon jó! Itt az őzikéket "öleltük" keblünkre, nagyon kis helyesek az állatvilág legjellemzőbb képviselői jelen vannak a majmok tündériek, hirtelen nem jut eszembe a neve de egy fekete huncut majom végig utániozta a mozdulatainkat. Ami tetszi, hogy az állatoknak nagy és szabad helyük van és nagyon hangulatos!

2 hete pedig a bécsi állatkertben voltunk. Itt szerintem elég húzósak az árak, de egyszer legalább megéri elmenni. (Viszont az állatkertről készült minőségi könyv, nagyo olcsó volt ahhoz képest...) Csodálatos a környezet és amit kiemelnék, nagyon tiszta környezet, az állatok jól vannak elhelyezve (itt arra gondolok, hogy láthatóak, néha nagyon természetes környezetbe helyezzük őket de az állat így nem látható a látogató számára...)Háát ez egy egész napos program!

A Budapesti állatkertbe tavaszal voltunk, nagyon szépen változik a környezet..aminek nagyon örülök!

A Nyíregyházi állatkert már 8 hónapos babónak is tetszett! Jól kiépített, érdekes és szintén dícsérném a gondozását, tisztán tartását az állatoknak!

Úgy látom lehetőség van képek feltöltésére is, készítenek nektek 1-1 válogatás ha érdekel titeket!

Valószínűleg Veszprémbe is megyünk nemsokára, írok majd róla!

Regisztrált
    Aug 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    270
    Köszönet
    3,133
    688 alkalommal 129 üzenetét köszönték meg
    És még egy dolgot jó lenne megvalósítani! Nemcsak az állatok örökbefogadását lehetővé tenni, hanem játékosan megoldani, hogy a kisebb pénzűek is hozzájárulhassanak az állatok gondozásához (itt nem csekkre gondolok, hiszen a gyermekek úgyse értik azt)! Márészt jó lenne egy olyan részt látni az az állatkertekbe ahol a gyerekek nemcsak simogathatják az állatokat hanem bekapcsolódhatnának a gondozásukba! Bár én ezek megvalósításához sajna "kicsi" vagyok...

Másrészt számomra érdekes volt megtudni, hogy állatkertektől pl. lehet megvásárolni állatokat, melyeket a te tulajdonodat képezik tehát haza is viheted...

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Lost Wages
    Üzenet
    2,382
    Köszönet
    5
    Idézet Eredeti szerző *Rya* Üzenet megjelenítése
    Én amúgy az állatkerteket sem tartom jó ötletnek. Oké, hogy néhány fajtát csak így lehet megmenteni a biztos kipusztulástól, de sokat tényleg csak mutogatás céljából tartanak, ami egyáltalán nem tetszik... Igaz, ebben a mai anyagias világban mit is várhat az ember...
    Teljesen egyet ertek veled, zarjuk be az allatkerteket es aki vadallatot akar latni az menjen el az allatok elohelyere, lehetoleg minnel nagyobb turista csoportokkal es ott maszkalhatnak a vadallatok kozott esetleg jelenletukkel az allatok elohelyet osszeszemetelhetik az az allatok kipusztulnak, mert nem tudnak a sok turistatol vadaszni vagy szaporodni.

Regisztrált
    Aug 2008
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    20
    Köszönet
    1
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Amikor még kicsi/kisebb voltam szerettem állatkertbe járni.Már akkor szerettem az állatokat.Akkor naivan azt hittem,hogy az állatoknak milyen jó életük van ott.Nem kell nekik ennivalót keresgélni félni a ragadozóktól stb.De most már másképpen látom a dolgokat.Jó még most is szívesen járok állatkertbe,de már sajnálom szegény állatokat.Be vannak zárva egy ici-pici helyre.Látszik a szemükben ,hogy szenvednek.Főleg azok akiket a szabadról fogtak be,akik már eleve fogságban születtek,hát azok meg nem tudják mi a jó!
    Jó oké értem én,kipusztulással fenyegettetek egyes élőlények és csak így tudják megőrizni a biológiai sokféleséget meg minden!
    Azzal nincs tisztába senki,hogy szegényeknek az börtön!Minden egyes élőlénynek joga van a szabadsághoz!Isten nem azért teremtette őket,hogy bezárva mutogassák őket!
    Embertelen körülmények között vannak szegények és a bánásmód is embertelen.Első kézből tudom,hogy néha egyes majmokat a gondozók félholtra vernek mert azok nem fogadnak szót!
    Be kell zárni az összes állatkertet és vissza kell őket engedni a természetes környezetükbe!

Regisztrált
    May 2008
    Hol
    Lost Wages
    Üzenet
    2,382
    Köszönet
    5
    Idézet Eredeti szerző khetti Üzenet megjelenítése
    Be kell zárni az összes állatkertet és vissza kell őket engedni a természetes környezetükbe!
    Ha az allatkertekben levo allatokat elengednek, nagyreszuk parnapon belul elpusztulna.
    Az allatkertek rengeteg serult vagy beteg allatot kezelnek es miutan felepultek akkor berakjak egy karamba, ketrecbe es bemutatjak a nagykozonsegnek.
    A kaliforniai kondor keselyu az allatkert nelkul mar 20 evvel ez elott kihalt volna, helyette a san diegoi allatkertben megmentettek oket es mar sok peldanyt vissza telepitettek a szabadba.
    De van pl egy szemu sas is ami a vadonban regen elpusztult volna.

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Toronto, Ontario, Canada
    Üzenet
    9,128
    Köszönet
    7,858
    14,464 alkalommal 2,210 üzenetét köszönték meg
    Újabb kölyökkel gyarapodott az aranyhasú mangábék csapata a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az igazi ritkaságnak számító, a világ csupán tíz állatkertjében látható nyugat-afrikai majomfaj az összes állatkert közül Budapesten szaporodik a legjobban. A városligeti intézmény csütörtöki közleménye szerint már a nagyközönség is láthatja a február 2-án született mangábékölyköt.A ritka, őshazájában is veszélyeztetettnek számító majomfajból a világ állatkertjeiben csupán 47 egyed él. Az állatkerti világállomány felét Budapesten, illetve a németországi Wuppertalban csodálhatják meg a látogatók, mindkét város állatkertjében 12-12 aranyhasú mangábé él.
    A Fővárosi Állat- és Növénykert évek óta világelső e veszélyeztetett faj állatkerti szaporításában. Az utóbbi 12 hónapban 3 kölyök született állatkerti szaporulatból, közülük egy Wuppertalban, a másik kettő Budapesten.
    A legújabb jövevény nemét még nem lehet tudni, bár a gondozók arra tippelnek, hogy valószínűleg hím kölyökről van szó. Ebben a korban még kizárólag anyatejen él, és leginkább anyja hasán csimpaszkodik.
    A Virág nevű tízéves anyaállat maga is budapesti születésű.
    Forrás: MTI

TH6777 Vendég

Kuroshio Sea – A világ második legnagyobb akváriuma

A világ második legnagyobb akváriuma, a Kuroshio Sea, 7,500 köbméter vizet tartalmaz, üvegfala 8.2 magas és 22.5 méter hosszú, valamint 60 centiméter vastag. Az akváriumban a fehér cápák és tüskésráják mellett számos más halfaj és tengeri élőlény megfér.
    A lenti videót a kanadai származású Jon Rawlinson készítette, aki a világ csaknem 30 országában forgatott már kamerájával.

TH6777 Vendég

A spanyol Sofia királynő is csodájára járt a nemrég született ikerpandáknak a madridi állatkertben pénteken.
    2010. november 5. 16:25

A két panda szeptember 7-én jött világra. A „csemeték” mesterséges megtermékenyítéssel fogantak meg, a spanyol nemzeti kutatási tanács és kínai tudósok közös erőfeszítésének köszönhetően.

Az apróságok az első Spanyolországban született pandák 1982 óta, és egyben a harmadik Európában született alom – állítja a kínai Yuan Bo állatorvos, aki Pekingből utazott Spanyolországba, hogy segédkezzen a szülés során és az első hónapokban.

3. oldal, összesen 5 ElsőElső 12345 UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •