8. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 567891011 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 137

Téma: Allati hirek

Regisztrált
    Jun 2005
    Hol
    Toronto
    Üzenet
    3,293
    Köszönet
    0
    12 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Karsay István
    Hátvannak még érdekességek a tengerben azt hiszem, ime néhény "csemege", amit partravetett a viz, volt amit a Tsunami sodort a partra!
    Hihetetlen.
    Bolygon kivuli
    Nem az a baj ha az okos hulyeskedik
    Az a baj ha a hulye okoskodik

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,839
    Köszönet
    16
    973 alkalommal 562 üzenetét köszönték meg
    Érdekes az biztos, és a 8.utas a halálban is megirigyelhették volna4

Egyiket egy amerikai honlapról töltöttel le, másikat, egy japánról, a harmadikat is valami kínai lapról, így három különböző helyről jöttek le a képek, a web.cimet nem jegyeztem meg, bár ha nagyon kell utánanézek.

Lehet akár képzelet szüleménye is, lehet játék az emberek fantáziájával is, de annyit tudni kell, hogy a legtöbb népmesének, tengerész rémtörténetnek van alapja, például az óriáspolipok, amik ausztrália környékén vannak a legmélyebb vizekben, ahova se kutatóhajó, se más nem tud lemenni, és néha a viz a partras odor egy - egy óriás polip tetemet.

És ami érdekes, minél lejjebb megyünk a vizben, ott ahol nincs fény, annál szinesebbek a halak és az élővilág!

Igaz, ott nem kell félni, hogy felismerik a ragadozók a színről a táplálékukat!

Regisztrált
    Oct 2003
    Hol
    Kiryat Gat - Israel
    Üzenet
    4,837
    Köszönet
    6
    115 alkalommal 68 üzenetét köszönték meg
    amik ausztrália környékén vannak a legmélyebb vizekben,
    A legmélyebb vizek Japán és Indonézia között vannak, Mariana ároknak nevezik és a mélysége 11 034 m.
    Utoljára Efike módosította 2009-02-13, 08:31 AM-kor
    Azért szőrös a szivem, hogy a szeretetet melegen tartsa

csocsike Vendég
    Érdekes az biztos, és a 8.utas a halálban is megirigyelhették volna4

Egyiket egy amerikai honlapról töltöttel le, másikat, egy japánról, a harmadikat is valami kínai lapról, így három különböző helyről jöttek le a képek, a web.cimet nem jegyeztem meg, bár ha nagyon kell utánanézek.

Lehet akár képzelet szüleménye is, lehet játék az emberek fantáziájával is, de annyit tudni kell, hogy a legtöbb népmesének, tengerész rémtörténetnek van alapja, például az óriáspolipok, amik ausztrália környékén vannak a legmélyebb vizekben, ahova se kutatóhajó, se más nem tud lemenni, és néha a viz a partras odor egy - egy óriás polip tetemet.

És ami érdekes, minél lejjebb megyünk a vizben, ott ahol nincs fény, annál szinesebbek a halak és az élővilág!

Igaz, ott nem kell félni, hogy felismerik a ragadozók a színről a táplálékukat!

Szoval a nagyhalak al -a -carte etkeznek . es csak ugy vaktaban minden carba beleharapnak . Egyebkent akkor mirol ismerik fel, es ha felismerik akkor nem mindegy mirol? Ugy tudom ott sem lehet ropit kapni, tehat muszaj megzabalni azokat a halakat is amit nem ismernek fol

A gyonyoru szinek itt is megfigyelhetok

Regisztrált
    Jun 2006
    Hol
    Túl az Óperencián - Dunántúl
    Üzenet
    2,680
    Köszönet
    0
    24 alkalommal 15 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző csocsike
    Szoval a nagyhalak al -a -carte etkeznek . es csak ugy vaktaban minden carba beleharapnak . Egyebkent akkor mirol ismerik fel, es ha felismerik akkor nem mindegy mirol? Ugy tudom ott sem lehet ropit kapni, tehat muszaj megzabalni azokat a halakat is amit nem ismernek fol
    A tengerek mélyén nincsenek sem éjjelek, sem nappalok, sem évszakos változások. Itt a természet pótolja a fényt: egyes halfajoknak világító szervük alakult ki, másoknak a szerkezete alakult úgy, hogy e halak által kibocsátott fényt érzékeljék. Ezek kidülledő teleszkóp szeme (a szem ideghártyájában sok fényérzékeny pálcikasejt található) észreveszi már messziről a világító halakat, s zsákmányul ejti azokat. A mélytengeri halak szája nagy, ez arra utal, hogy zsákmányt rendszerint vaktában kapják el. Legtöbbjük a tenger felsőbb rétegeiből ide lehulló halak tetemét falja fel.

Egy kis szines :

Regisztrált
    Aug 2005
    Üzenet
    1,262
    Köszönet
    0
    60 alkalommal 28 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    12
    Mindig csak Kötekedel!
    Te sem ismered fel a nagy halakat. Szinüket sem látod amikor horogra akadnak. Hogy mit eszmek? az a boncolásnál kideríthető. Vaktába mindent bekapnak és kész. A szinek meg ott vannak, ahol a legsötétebb van. Ha a Mariana ároktól jobbra mész ott vannak a legszebb színű és leg okosabb halak. (Különben is mit ért a vak a színekhez!) Nem kell mindent neked túl bonyolítani.[quote]

Szépek a képek!

csocsike Vendég
    Idézet Eredeti szerző allegro
    A tengerek mélyén nincsenek sem éjjelek, sem nappalok, sem évszakos változások. Itt a természet pótolja a fényt: egyes halfajoknak világító szervük alakult ki, másoknak a szerkezete alakult úgy, hogy e halak által kibocsátott fényt érzékeljék. Ezek kidülledő teleszkóp szeme (a szem ideghártyájában sok fényérzékeny pálcikasejt található) észreveszi már messziről a világító halakat, s zsákmányul ejti azokat. A mélytengeri halak szája nagy, ez arra utal, hogy zsákmányt rendszerint vaktában kapják el. Legtöbbjük a tenger felsőbb rétegeiből ide lehulló halak tetemét falja fel.

Egy kis szines :

Koszi a felvilagositast, de biologusnak keszultem es csak kotexem mert az olyan jo igy reggelente, ehgyomorra. Egyebkent nagy tiszteloje vagyok a melytengeri kutatasoknak.

csocsike Vendég
    [quote=platon]Mindig csak Kötekedel!
    Te sem ismered fel a nagy halakat. Szinüket sem látod amikor horogra akadnak. Hogy mit eszmek? az a boncolásnál kideríthető. Vaktába mindent bekapnak és kész. A szinek meg ott vannak, ahol a legsötétebb van. Ha a Mariana ároktól jobbra mész ott vannak a legszebb színű és leg okosabb halak. (Különben is mit ért a vak a színekhez!) Nem kell mindent neked túl bonyolítani.

Szépek a képek!

Regisztrált
    Jun 2006
    Hol
    Túl az Óperencián - Dunántúl
    Üzenet
    2,680
    Köszönet
    0
    24 alkalommal 15 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző csocsike
    Koszi a felvilagositast, de biologusnak keszultem es csak kotexem mert az olyan jo igy reggelente, ehgyomorra. Egyebkent nagy tiszteloje vagyok a melytengeri kutatasoknak.
    Nemááá ! Majnem bekaptam a horgot!

csocsike Vendég
    Innen is latszik hogy lusta vagy es nem olvastad el azt amit kellett volna

8. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 567891011 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •