9. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 6789101112 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 135

Téma: NŐk

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Tamási
    Üzenet
    15
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg

nők és férfiak

A nők előtt le a kalappal. Szerintem. Szerintem majdnem mindent ők csinálnak. Szülnek, nevelnek, dolgoznak, főznek stb. A férfiak meg jobb esetben elmennek dolgozni. ,Régebben nekik volt a katonaság, de ma már azt sem tudja sok hogy hogy kell kicserélni egy villanykörtét, vagy hogy kell beverni a falba egy szöget. sajnos eléggé elengették magukat és elég igénytelen egynéhányuk. De a nőknek szépnek okosnak stb-nek kell lenni. Hajrá csajok!!!!!!!!!!

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Kardos
    Üzenet
    32
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Inkább annyit éreztem, hogy azt hiszik a férfiak, h gyámoltalanok, gyengék vagyunk és nem tudjuk magunkat megvédeni, de még egy falevelet sem tudunk felemelni. Pedig az alacsonyságot leszámítva azért látni lehet rajtam, hogy van vállam - karom

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Csolnok
    Üzenet
    17
    Köszönet
    101
    3 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Szerintem egy teljes élethez kell férfi és kell nő. Két egyenrangú fél, akik társként tudnak együtt élni. Ehhez ma nem csak a férfiak hiányoznak, hanem mi nők is, ugye? Kérdezem, hányan érezzük magunkat igazi nőnek mindenféle de/csak/hát nélkül? Hányan szeretjük a testünket hibákkal és hányan tudunk nőként elfogadni, lágyan hatni és igazi otthonokat teremteni? Sőt gyereket nevelni? Nem sokat látok. Sajnos.
    Szóval hol vagyunk mi nők? Kinek akarunk bízonyítani és főleg mit? De leginkább MINEK? Miért nem elég, hogy nők vagyunk és így hatalmasat teljesítünk mindennap. Igaz, ehhez mire is van szükség? ...

4. A következő tagok köszönték meg Bbeatrix üzenetét:

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    66
    Köszönet
    611
    529 alkalommal 22 üzenetét köszönték meg
    Szerintem túl van lihegve ez a feministás dolog. Sok nő az egyenjogúságot hangoztatja, csoportokba tömörülnek, mondván így könnyebb "harcolni" a "férfiak" ellen, holott ha körülnéznének, hamar rájönnek, hogy nem is létezik semmilyen "harc" a "másik nem" ellen, csupán emberek és emberek vannak a világon, jó emberek és rossz emberek, kedvesek és ellenszenvesek, önzőek és segítőkészek, műveltek és műveletlenek. Ilyen embereket mindkét nagy táborban találhatunk: nők között is, férfiak között is. Ha nem konkrét emberekről beszélünk, hanem általánosítunk, nagyon-nagyon elrugaszkodunk a valóságtól. Ez olyan lenne, mintha az emberekben csak a a férfit és csak a nőt vennénk észre. Kérdések: vajon minden egyes növény egészséges vagy egészségtelen ránk nézve? Minden egyes állat veszélyes vagy veszélytelen ránk nézve? Jók az emberek, vagy rosszak? Addig nem tudunk ezekre az általánosított kérdésekre válaszolni, amíg meg nem nevezzük azt a bizonyos fránya növényt vagy állatot, akiről, amiről szó van. Így van ez az emberekkel is: Hogy jó-e a férfi illetve nő, csak akkor tudjuk eldönteni, ha a KONKRÉT SZEMÉLYT megnevezzük. NEM AZ AZ ELSŐDLEGES, ÉS LEGFONTOSABB, HOGY MELYIK NEMHEZ TARTOZIK, HANEM HOGY MILYEN MAGA AZ EMBER. Ezért - mint a természetadta, biológiai nemem, azaz férfiak képviselőjeként - kikérem magamnak a feministák azon általánosító kijelentését, hogy a férfiak elnyomják a nőket!!!! Én nem nyomok el senkit, főleg nem hölgyeket sőt: tisztelem őket, szeretem őket, kedvelem őket, segítem őket, megnevettetem őket, udvarias vagyok velük szemben, elkényeztetem őket. A feministáknak szerintem meg kellene tanulniuk konkretizálni: ha a főnök pl. leteremti a hölgyet, ez nem biztos, hogy azért van, mert a főnök egy férfi soviniszta disznó, aki a nőket elnyomja, kevésbé a főnök nemét, mint inkább a betöltött pozícióját kell észrevenni: a főnökök már csak ilyenek, szeretnek kiabálni, legyen az nő, legyen az férfi ( apropó, több tucat hölgyet kérdeztem már, hogy milyen nemű főnököt kívánna magának legszívesebben. Hölgyeim, ugye kitalálták az egyértelmű választ, ezért most nem is írom le ). Tehát, ha a hölgyek valamilyen téren úgy érzik, elnyomják őket, akkor az elnyomó félben kérem, ne az élőlény biológiai nemét hangsúlyozzák ki, hanem a személy vagy érdekcsoport pozícióját, rangját, hatalmát. Még jobb, ha egy konkrét nevet is tudunk mondani hozzá: Pista, Lajos, Zoli, stb. és akkor máris "elemezhetjük a dolgokat" Ha így teszünk, azonnal észrevesszük, hogy pl. konkrét politikusokról beszélünk, főnökökről, vezetőkről, érdekcsoportokról, és nem " elnyomó férfiakról" beszélünk. Egyelőre ennyi, lenne még gondolatom, majd egy következő alkalomkor folytatom!

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    21
    Köszönet
    6
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Egyetértek szorongóval...

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    32
    Köszönet
    1
    Minden elismerésem a nőké. Család, karrier és még azt is elvárják tőlük, hogy külsőleg is a topon legyenek.

Regisztrált
    Apr 2008
    Hol
    btelek
    Üzenet
    20
    Köszönet
    3
    Oláh Ibolya: Baby

" Mit ér egy nő, mondd?!
    Áldozat a léte.
    Miért a férfi
    kényszeríti térdre?
    S mit ér egy férfi,
    (ha) nélkülünk senki?
    Elég volt, Baby
    az elnyomásból ennyi!

Kevés vagy, Ádám!
    Nálam van az alma.
    Mit ér a kígyód,
    (ha) nulla a hatalma?!
    Ma éjjel végre
    győzni fog a nőnem.
    Beléphet bárki
    a party-ra csak ők nem.

RÉG EZT A KÖNNYED ÉRZÉST VÁROD!
    TUDOM, HOGY VISSZATART A
    FÉK, HOGY ELHAGY A PÁROD.
    TUDOM, HOGY,
    TUDOM, HOGY VISSZAFOG A
    LUBADUBA-LABADABA
    JAJ ISTENEM SOK A RIZSA!

Bárhol élsz, ott te csak egy nő vagy.
    Bármit kérsz,
    az ára az túl nagy.
    Okosnak, szépnek,
    szajhának kell lenni.
    Elég volt, Baby
    az elnyomásból ennyi! "

Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    28
    Köszönet
    25
    3 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    A múltkor láttam egy filmet arról, hogy az Y kromoszóma mennyivel kevesebb génből áll mint az X. A film szerint kb. 60 ezer év alatt az Y kromoszóma ki fog kopni a férfiakból, azaz nem lesznek férfiak. A szaporodásra a megoldást valami gyíkfélére hivatkozva próbálták felvázolni. Nekem 60 évem biztos nincs már hátra, 6 remélem még van. Eléggé futurisztikus jövőkép, és hát az ember nem a természet ura.

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    10
    Köszönet
    149
    No ezt a könyvet elolvasom...

Regisztrált
    May 2010
    Hol
    vancouver
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    2 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

bemutatkozás

kedves fórumtagok,

selkt-sa vagyok, a megerőszakoltak.blog.hu-ról, és Katica a(.....). most éppen azért gyártom a hozzászólásokat, hogy meglegyen a húsz értelmes, amivel végre le tudok tölteni két iszonyú fontos könyvet, ami az egyik legalapabb könyv abban, amit csinálok, csak épp hiába mondom az erőszaktúlélőnek, hogy menjen el a könyvesboltba, és vegye meg judith herman trauma és gyógyulását, ill. susan forward mérgező szülőkjét, ha egyszer nem lehet kapni.

úgyhogy most szorgosan gyártom a hozzászólásokat, és remélem, hogy pár percen belül sikerül letöltenem a két könyvet, és küldhetem tovább a legújabb túlélőnek, aki nálunk keres menedéket.

minden jót kívánok nektek, és leginkább azt kívánom, hogy soha ne találkozzunk a megerőszakoltak.blog.hu-n.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-10-12, 12:22 AM-kor Oka: link törlése

9. oldal, összesen 14 ElsőElső ... 6789101112 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •