való igaz...,hogy az alvás lassitja az anyagcserénket...,és valojában alváskor a testünkegy ugymond energiamegőrzési módba megy át...,hiszen a testünk nyugalmi állapotban van..., ezért lassabban alakítja át a
táplálékot energiává... és oxigént is kevesebbet használ fel...,az alvás ideje végül is a napszak bármely óráiban lehetségesek...,mert vegyük a maditációt...ami szintén lassitja az anyagcsere müködésünket...és meditálni is bármely szakában lehet a nap 24 órájában...
ugyan is az alvás ideje alatt 4-5 óra kell az anyagcsere 8%-os csökkenéséhez..., meditációban fél óra alatt
képes akár 20%-kal is lassulni...,
szóval sztem az alvás és ezen bellül is egy jó kiadós alvás...fogyaszt is...és persze nyugodttá tesz minket..., energikusabbak és egészségesebbek leszünk...,
különben meg azt tapasztalgattam és mai napig is...,hogy biza a rosszul és keveset alvók... általában alacsonyabb tápértékű élelmiszereket választanak...( A Ducik topikban azért erre akad ellen példa is bőven)
no meg igy gyakorlatilag a nasik is elkerülhetők...mi több az "egyestés" hűtőgép-kiürítő bajnokságból is kiszállhatunk...![]()
Alvással, vagy anélkül, nekem most egyenes arányban kell fogynom az unokám gyarapodásával ellentétben, mert össze vagyunk nőve testileg- lekileg és a térgyeim nem bírják már tovább a terhelést.![]()
A zene az igazi világnyelv./Weber/
Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart./Seneca/
Sokszor pusztán időpocsékolásnak érezzük az alvást..., pedig egy létfontosságú folyamat....,amely tele van meglepetésekkel...,
a pihenés mellett azonban problémákat is okozhat...,
maga az alvás-ébrenlét ciklikusan és ritmusosan változó tevékenysége a szervezetünknek..,
hiszen mint már irtam is...alvásközben a testünk "takarékos üzemmódba" kapcsol..., valójában ilyenkor pihen és regenerálódik..., gyakorlatilag a környezettel való kapcsolatunk nagyon laza...,
igaz és nem is vitatott.., hogy maga az emberek alvásigénye más és más..., egyénenként változó..., mégis elmondhatjuk..., hogy egy átlagos felnőtt embernek...biza minimum napi 6-9 óra alvásra van szüksége..., mert tovább ragozva azt mondom és tapasztalatom alapján..., hogy a túl sok és a túl kevés alvás is fáradtsághoz..., kimerültséghez és egyéb problémákhoz vezethet..,
egyébiránt testünk alvást irányító folyamatai...és ez viszont mindenkinél egyforma..., Kb: 90 perces ciklusokként szabályozzák alvásunkat...,
és ezeknek a váltakozó ciklusoknak két nagy csoportjavan: a REM alvás és a non-REM alvás...,
a REM alvás az amikor gyors a szemmozgás...,és itt történik voltaképpen az álomtevékenységünk..,
anon-REM alvás...viszont magát a mély alvásunkat jelenti...,mert ebben a fázisban...lelassulnak az agy hullámaink...,
minden esetre sztem azért aki alvászavarokkal küzd...nem árt ha terepszemlét tart önmagában...,mert az alvászavarok és igények eltérésében...befolyásoló tényezők lehetnek...a különböző lelki betegségek...és persze számos testi betegség is...,és ezek a problémák mindenkinél megjelenhetnek... kísérő problémák nélkül is...,
"Négy nagy csoportba sorolhatjuk az alvászavarokat:
inszomnia
– Ebben az esetben álmatlanságról beszélhetünk. Ez a leggyakoribb alvásprobléma. Ilyenkor a páciens fáradt, kimerült, szeretne aludni, de nem tud vagy nagyon korán felébred.
hiperszomnia
– Ez nappali aluszékonyságot jelent. A beteg alszik eleget, mégis fáradtnak, álmosnak érzi magát napközben.
paraszomnia
– Alvás alatt fellépő és azt zavaró mozgásjelenségeket sorolhatunk ide. A legismertebb paraszomnia az alvajárás.
alvás-ébrenlét ciklus zavarai
– A naponta ismétlődő ciklikusságot szabályzó agyi központok nem működnek megfelelően, emiatt a beteg képes a nappal közepén elaludni."
Szóval a magam részéről aki baromi rossz alvó vagyok...(igaz vannak lelki és betegségből eredő okok),
azt mondom:
mindenkinek aki küzd az alvással...annak nem árt az alvászavarok tekintetében.... mindenképpen először rendbe tenni a saját alváshigiéniáját!
nagyon fontosnak tartom figyelni arra..., hogy rendszeresen és idejében térjünk nyugovóra..., valamint az azonos időpontban..., nem túl későn való ébredésre is..!
baromira fontos és lényeges egyébként a fekhely..., annak elhelyezése...,milyensége,maga az alváshelyünk...környezeti minősége!
Jó magam semmi féle segedelmesnek titulált pirulákat és színes kis bogyókat nem szedek altatónak..., mert az a véleményem...,hogy: mindenféle "ránk tukmált" ártani nem használ úgy sem gyógyszer...![]()
csak és kizárólag...az alvás problémán segítenek esetleg...,és amúgy is rendszeres szedésük 2 héten túl úgy sem nem javasolt...,
és ahhoz, hogy aludni tudjunk a "kegyszerek" nélkül..., inkább a háttérben megbújó nehézségeket kell feltárnunk...,amihez azért nem feltétlen szükségeltetik szakemberhez fordulni..., vagy esze veszetten rohanni egypszichológus terepautához.... kemény pénzekért...
Tudjátok-e?
Az ember életének egyharmadát alvással tölti. Az alvászavar csökkentheti teljesítőképességünket, szorongáshoz, illetve hangulat- vagy szexuális zavarokhoz is vezethet...
és a jó alvás valóban segít a testsúlyunk csökkenésében
Fogyókúrázó embertársaimnak üzenem, hogy sajnos a hízókúra sem jobb dolog... sőt... Én kis vékonyan sokkal jobban el tudom képzelni, h könnyebb "nem enni", mint enni, ha nem tudsz... Bár nem vonom kétségbe, hogy mindkét dolog egyenlően nehéz dolog...![]()
Vonzerő kell, nem szépség! A nők imádnivalóak. Barna, szőke, alacsony, magas, eszik, nem eszik... ez mind az ő dolga. Az enyém, hogy hagyjam magam elbűvölni![]()
és ha nem vagyok kövér hanem éppen hízni akarok?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)