1. oldal, összesen 27 123411 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 269

Téma: Hazassagon belul kulon kassza????

Regisztrált
    Dec 2003
    Üzenet
    955
    Köszönet
    0
    15 alkalommal 14 üzenetét köszönték meg
    Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
    csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.

Meghokkentem Pufinak ezen a beirasan:

"Ja és hogy miért vesztem össze a mamával? Mert most jöttem rá, hogy 30 éve különkasszán vagyunk és fogalmam sincs, hogy mennyit keres. Na ezen... "

Viszont egyre gyakrabban hallom hogy a parok sajat erszennyel gazdalkodnak a hazassagon belul. En ha tobbet keresnek a paromnal vagy ha kevesebbet, ragaszkodnek a kozos bankszamlahoz. En vagyok a maradi vagy a vilagon mar a "kozosben" is mindenki onallo akar lenni?? Miert kene hogy a penz tabu legyen egy parkapcsolaton belul??? Ennyire feltik mar az emberek egymastol a sajat kezuleg megkaparintott kis vagyonukat?? :blink:

csocsike Vendég
    Nalunk kozos kasza van, egyutt keresuk egyutt koltjuk. Szerintem kulon kasza csak olyan hazassagokban letezik ahol a partnerek nem biznak meg maradektalanul egymasban , es egymas itelokepessegeben. Az ilyen csaladokban kene eljatszani azt, hogy az egyiknek nincs munkaja, jovedelme par honapig es forditva. Kivancsi lennek arra a kulon kasszara, hogy mukodik akkor

Regisztrált
    Mar 2004
    Üzenet
    4,911
    Köszönet
    0
    11 alkalommal 10 üzenetét köszönték meg
    Hah! <_< Nálunk előfordult hogy nekem nem volt munkám pár hónapig, a barátom azt mondta elsőre hogy én csak ne aggódjak nem lesz gond sőt akár ne is dolgozzak ha esetleg nem akarok. Eredmény pár hónapal később: nálam önértékelési zavar - kibírhatatlan viselkedés. Nála: fejemhez vagdosása, az idő előrehaladtával egyre sűrűbben hogy miért nem dolgozom (amely természetesen marha jó volt az önbecsülésemnek, hiszen közben kerestem a munkát folyamatosan, és pont ez volt az én bajom is) Azóta: van munka mindkettőnknek, pénzt közösen kezeljük problémáink számaránya visszatért a normálisba.

Regisztrált
    Feb 2003
    Hol
    Toronto
    Üzenet
    2,818
    Köszönet
    13
    143 alkalommal 65 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    3
    Csöcsikém egyszer majd elmagyarázom. Valójában jól müködik. Bizalom kérdése az egész. Elsején egyeztetünk kinek mennyi pénze van és ki fizeti ezt ki fizeti azt. Egyszerű. Persze generális kérdésekben közös a dolog...
    Amikor összekerültünk nekem nagyon fontos volt, hogy a páram megőrizhesse személyiségét. Ez is beletartozott. Nem csábitok senkit, hogy utánozzon minket, de ugyérzem soha nem voltam megcsalva és fordítva.
    Soha nem kérdezte még meg a nejem, ha későn jöttem haza, hogy hol jártam. Igaz általában telefonálok. Bizalom...
    Hülyén nézhetsz rám, de hülyének ne nézz

csocsike Vendég
    En ertelek sot megertelek ,de a te peldad a ritkabb

Regisztrált
    Apr 2004
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    748
    Köszönet
    0
    19 alkalommal 10 üzenetét köszönték meg
    Mi a kezdetektől közös kasszán vagyunk, olyannyira, hogy az ő nevén van a folyószámla, csak neki van kártyája, de mégis arra a számlára megy a fizum. Sőt, ő kap mindent a gyerekek után is. Nem kérdezzük soha, hogy mire költ a másik, a lényeg, hogy maradjon pénz. El nem tudnám képzelni, hogy külön kasszán legyünk, mert akkor már beindulna az enyém-tied, és azt nem szeretném. Közös a "vagyon", közös a csóróság, közös minden. Ja, és sokak szemében nem vagyunk normálisak ezzel a felfogással...

Regisztrált
    Oct 2003
    Üzenet
    1,345
    Köszönet
    0
    10 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    Ez egy rázos dolog...

Az elsö férjemmel közös kasszán voltunk.De sokszor a fejemhez volt vágva,hogy ö bizony mennyivel többet hoz a házhoz. Pénzben igen,de itthon én álltam mindent: a porszivozást,a fözést,a mosást,vasalást,sokszor a bevásárlást is.Ö melegitette a kanapét,mert focimeccs mindig volt valami tv csatornán...
    Aztán amikor megkérdezte,hogy minek neked egy uj melltarto...mert letépted rolam...akkor ment a cirkusz...mibe kerül ez meg az...
    Amikor felháborodva kiteritettem az okos válaszaimat,akkor megkérdezte,hogy most miért üvöltök...
    Na,elváltam,nem ez volt a fö ok,de mindegy.

Azota össze nem költöztem senkivel,igy nem kell a számláimat megosztani senkivel sem. Nem egyszer el sem kezdödött egy kapcsolat,mert az illetö meghivott vacsorára és amikor a pincér hozta a számlát,akkor elvárta,hogy ö fizeti az övét én meg az én részemet.
    Hát aztán elmagyaráztam,hogy mit jelent meghivni valakit....cirkusz,szinház minden volt...a svéd nem értette,mert egyik másiknak tényleg marslako modora van...néha nem tudom hogy tudnak egy életet leélni az egoista gondolkodásukkal.Nem adnak és nem is várják el hogy bárki adjon nekik.
    Ilyen udvarlokat hamar leépitek....de a barátnöim akik férjnél vannak,ház kocsi gyerek anyámturo közös,a pasi 3-or annyit keres mint az asszony és mindent feleznek.Az 1 kilo almát is. Volt olyan ahol a pasi elvitte a gyerekeket nyaralni mert az asszony nem tudta összesporolni a ráésö részt a nyaralásra. Nem történt semmitthon ült a kertben....a férj és a gyerekek Spanyolországban fagyizgattak a tengerparton.

A közös kasszának is meg van az elönye és a sajátnak is. A kutya nem szol bele,hogy ki mire költi a pénzét....
    Attol függ mennyire tartozik össze az ember és mennyire bizik meg a másikban.

Azt viszont tudom,hogy ha váloperre kerül a dolog,akkor nagyon jo,hogy nem a közöst kell osztani hanem mindenki megmarad a bankszámlájánál.

csocsike Vendég
    Ebben is van igazsag

Regisztrált
    Mar 2004
    Üzenet
    4,911
    Köszönet
    0
    11 alkalommal 10 üzenetét köszönték meg
    Szerintem az a jó ha a számlákat meg a kajapénzt közösen fizeti az ember, és azon felül legyen mindenkinek saját pénze ruházkodásra, szórakozásra, vagy bármire.... (persze ez gyermektelen pároknál jó így).

Regisztrált
    Mar 2004
    Üzenet
    17
    Köszönet
    0
    36 alkalommal 10 üzenetét köszönték meg
    Én személy szerint a külön kassza híve vagyok. Ok, most eltekintek a tradícionális "papa leadja a zsetont pénzügyminiszter mamának, aki zsebpénzzel jutalmazza papát" mert az egy hányinger. Szerintem egy párkapcsolatban a férfi állja a költségeket mint rezsi, utazás, kaja, mozi szóval mindent ami a hétköznapokhoz kell. A Nő pedig költse el a pénzét a férfiak által felfoghatatlan női kütyükre és ne nyúzza a férfit ezekkel. És pl. egy gyakorlati dolog..hogyan veszel egy váratlan, kedves ajándékot a közös kasszából? Sehogyan.
    Amennyiben gyerek is van, az más... arra meg kell osztani bizonyos hányadát a jövedelmének mindkét félnek. Ez sztem nem bizalom, hanem önállóság, felnőttség kérdése. Ne élősködjön senki a másikon. ( lehet köpködni hölgyek )
    user posted image

1. oldal, összesen 27 123411 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •