27. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 1724252627
Eredmények 261-tól/től 269-ig összesen 269

Téma: Hazassagon belul kulon kassza????

Regisztrált
    Sep 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Szerintem egy kapcsolaton belül az az egészséges, ha mindkét félnek van jövedelme. Ha a férfi nem akarja fedezni a nő kiadásait szerintem azon nem kell megsértőnie a nőnek. Az érzelmeket és az anyagiakat szét kell választani, tehát én nem azért adok vagy kapok pénzt mert szeretem a másikat. Az igazi változás a gyermekvállaláskor lép be a pár életébe, mert a nő ilyenkor a gyermekszülés, gondozás miatt keresőképtelen lesz, viszont közős cél érdekében dolgozik. Na ezt kell tudni jól kezelni!

Regisztrált
    Sep 2012
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    128
    Köszönet
    33
    120 alkalommal 20 üzenetét köszönték meg
    Szerintem az az egészséges, ha mindkét fél belelát a másik jövedelmébe és kiadásaiba. Ez a házassághoz szükséges bizalom egyik alapja. Nem azt mondom, hogy feltétlenül közös kassza kell, csak mindketten legyenek tisztában azzal, mennyi tartalék van még, vagy mennyi nincs. Így meg lehet beszélni a nagyobb közös kiadásokat. A napi szintű bevásárlásokon kár rágódni, hogy ki mennyit költ. persze, csak ha mindketten rendszeresen nagybevásárolnak. A saját kiadásokat meg ki-ki fedezheti a saját fizetéséből.

Regisztrált
    Sep 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Szerintem sincs gond a külön kasszával egészen addig, amíg mindenki kiveszi a részét a költségekből. Azzal nem értek egyet, hogy csak az egyik fél kezelje a család teljes vagyonát, a másiknak meg mindig kuncsorognia kelljen egy kis zsebpénzért.

Regisztrált
    Sep 2012
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    8
    Köszönet
    0
    A fizetésem kb 1/3-át rajta hagyja a feleségem a kártyámon,ez az én úgymond zsebpénzem.
    A többi megy a közösbe,még sohasem volt ebböl problémánk

Regisztrált
    May 2011
    Hol
    Szeged
    Üzenet
    21
    Köszönet
    7
    6 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Bizalom kérdése csupán. Én nem tudnám elképzelni, hogy külön kasszán legyek. Közös élet, közös kassza...

Regisztrált
    Mar 2009
    Hol
    Eger
    Üzenet
    496
    Köszönet
    263
    783 alkalommal 233 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző öreganyám Üzenet megjelenítése
    Sok mindenben igazad van, de ha már nem éreznek egymás iránt semmit, ott már nem lehet újra kezdeni. Jó házasság egyre kevesebb. Miért lép ki a másik fél egy kapcsolatból? Gondolkozz el ezen.
    ...
    A problémát én az alkalmazkodási képesség csökkenésében, hiányában látom.
    Sokan már a kapcsolat-házasság megkötésekor mondják: ha nem sikerül, különmegyünk. Így nem lehet tartós kapcsolatot kezdeni általában. Ha adódik valamilyen nézeteltérés, konfliktus a kapcsolatban nem válni kell, hanem megbeszélni, megoldani.
    A jó házasság, a tartós kapcsolat kölcsönös kompromisszumokon alapul.

Regisztrált
    Apr 2010
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    20
    Köszönet
    2
    6 alkalommal 5 üzenetét köszönték meg
    Teljesen rendben van a külön kassza, de a családi kiadások fedezésére szerintem kell egy közös kassza is.

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    sopron
    Üzenet
    23
    Köszönet
    1
    Nalunk vegyes kassza vanvan egy resz amit együtt költünk a közös dolgokra,es megvan mindkettönknek a magunk kis mellekese amit meg magunkra költünk ugy ahogy akarunk.

Regisztrált
    Jan 2013
    Hol
    Nyíregyháza
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    2 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Nálunk mindegy ki fizet, mert közös a célunk.

10. A következő tagok köszönték meg ditka&ollé üzenetét:

27. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 1724252627

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •