4. oldal, összesen 27 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 269

Téma: Hazassagon belul kulon kassza????

Regisztrált
    Aug 2009
    Hol
    Magyarország /Fejér megye/
    Üzenet
    57
    Köszönet
    6
    16 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    Sziasztok.

Én ezt el képzelni sem tudom,hogyna lehetne megoldani.
    Nállunk amióta együtt élünk közös minden kiadás.Minden pénzünk bevételünk egy számlára fut be.És mindketten rendelkezünk belőlle amire jónak látjuk.

Regisztrált
    Feb 2009
    Hol
    Maglód
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Nem is értem hogyan lehet külön kasszán élni, ha a pénz egyáltalán téma és számít akkor mitől közös az egész?

Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    15
    Köszönet
    186
    A külön kassza nálunk csak külön pénztárcát jelent, de egy a forrás.

Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    hungary
    Üzenet
    21
    Köszönet
    5
    2 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Nagyon jó dolog a közös kassza, mindaddig amíg el nem váltok! Na, akkor aztán lehet agyalni, ki, milyen jól járt! Vagy mégsem!

Regisztrált
    Nov 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    22
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Jó a téma, egy pár beírással ezelőtti vélemény a szimpatikus, a közös költségek közösen vannak fizetve, azon felül mindenki saját költéseit intézi, ha jön a gyerek akkor viszont a teljes közös kassza.....

Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    15
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Bár még házasságig nem jutottam de én is azt a megoldást pártolom amit mi is alkalmazunk: van egy közös számla amelyre mindketten teszünk havonta egy összeget, ebből rendezzük a közös dolgainkat. A többiről ki-ki maga rendelkezik (bár általában úgy is együtt költjük el...)

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    vancouver
    Üzenet
    17
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    szerintem nem a penzen van a lenyeg a kulon kasza dologgal hanem, azon amit jelkepez.
    a hazassag csaladot kozosseget jelent ahol mindent megosztunk, ketten formalunk egy egeszet, szerintem a kulon kassza e csorbitja ezt az egeszet, de azert lehet van akinel mukodik

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Erdely
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    Sziasztok

Szerintem a külön kassza doog abszolut rendben van ha együtt vagytok, a párkapcsolatomban is érvényesül ez a szabály. Mindenki gazdálkodik a saját pénzével, de azért szoktunk fizetni egymás helyett is.

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    18
    Köszönet
    24
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Közös kasszán vagyunk és ez van jól.

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    163
    Köszönet
    38
    77 alkalommal 32 üzenetét köszönték meg
    Az én családomban a nagyszüleim külön kasszán voltak, és megvolt a felosztás, hogy ki mit fizet. (Sosem kérdeztem őket erről, úgyhogy nem tudom, pontosan hogyan osztották el, de boldogultak. ) Persze ők még egészen más típusú kapcsolatban éltek.

A szüleim közös kasszán vannak, ahogy a párom szülei is, akiknél sajnos megoldhatatlan is lenne a külön kassza, fel sem merülhet az ötlet, mivel van egy sérült gyerek a családban, akivel a párom édesanyja állandóan otthon kell hogy legyen, amit pedig mindezért az államtól kap, az még egy ember ellátására is kevés lenne, nemhogy egy fél családéra.

Mi magunk csak most bontogatjuk a szárnyainkat, a párom még tanul, én dolgozom, így egyelőre nálunk is furcsa lenne a külön kassza. Igaz, hogy jelen pillanatban még a párom alig tud hozzáadni valamit és gyakorlatilag én tartom el kettőnket azon kívül, amit a szülők arányosan segítenek mindkét oldalról, viszont szerintem zavaróbb lenne az, ha én már a magam lábán állnék többé-kevésbé, ő viszont még a szüleibe akarna kapaszkodni helyettem. Tehát én még ebben a felemás, az én "káromra" menő helyzetben is jobbnak érzem a közös kasszát, hosszú távon pedig mindenképpen.

Persze ez az én szubjektív véleményem (a miénk, a párommal együtt), hiszen mi ilyen környezetből jöttünk, ezt láttuk, ezt tanultuk. Ha valaki mást tanult meg, máshoz szokott hozzá, máshogy képzeli el a dolgok mechanikáját, az még nem feltétlenül a bizalmatlanság vagy a távolság jele, attól még a kapcsolat maga lehet ugyanolyan bensőséges és jó.
    Utoljára Zivatar85 módosította 2010-01-10, 04:06 AM-kor Oka: elírás

4. oldal, összesen 27 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •