7. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 269

Téma: Hazassagon belul kulon kassza????

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    31
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Most, hogy végigolvastam a hozzászólásokat, látom mennyire eltérőek a vélemények. Én már egyedül élek, nem merül fel a gondolat, hogy közös, vagy külön kassza. Amíg volt kivel megosztani a közös kasszát, addig sem működött hibátlanul. Igaz, ez egyénfüggő. Mivel a párom hozta a több pénzt, igényt tartott rá, hogy ő kezelje a közös pénzünket. Nagyon megalázó időnként kérni, vagy egyáltalán csak bejelenteni, hogy kellene erre, vagy arra. Sajnos engedtem, hogy ehhez szokjon, és így is maradt.

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Sárospatak
    Üzenet
    53
    Köszönet
    40
    164 alkalommal 36 üzenetét köszönték meg
    Személy szerint házassági szerződés párti vagyok.....és annak a híve, hogy ugyan legyen e házastársaknak közös számlája is, de legyen külön számla is..... Tudom, hogy egy furcsának hangzik. De letisztázza a dolgokat, és sok vitát megelőz. A pénz pedig a viták egyik legfőbb forrása.....

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    Nálunk van külön számla, és közös kassza.

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Románia
    Üzenet
    14
    Köszönet
    1
    3 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    @ Az jooooooooooo

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Germánia
    Üzenet
    16
    Köszönet
    0
    98 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző little fox Üzenet megjelenítése
    A pénz pedig a viták egyik legfőbb forrása.....
    Föleg ha nincs.

Regisztrált
    Nov 2009
    Hol
    mindenütt, de leginkább otthon :)
    Üzenet
    20
    Köszönet
    1
    3 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Nálunk külön kassza van. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van saját számlája és a ebb beruházásokat (ruha, , aji) mindenki intézi ahogy kedve tartja. A nagyobbakat megbeszéljük és hol én hol a párom fizeti.
    A lakbért, rezsit ő fizeti, a kaját én intézem, ez nagyjából egálban van havonta.
    Azt hiszem, addig amig nem kell spórolni valamire addig ez nagyon jól tud működni. Közös is meg nem is a dolog.

az előbb a kicsi (k.i.ss.ebb) helyett egy szmájli lett

Régen én is házassági szerződés párti voltam, de azt hiszem ez is vissza tud ütni durván, hacsak az egyik fél nem fényévekkel vagyonosabb a másiknál. Mert egyébként gyorsan fordulhat a kocka, apa elveszti a munkáját, anya pedig karriert csinál és vagyonokat keres...
    És egyébként is, valóban azt sugalja, hogy már az elején sem bízol abban, hogy nem lesz vége. Ez nagyon rossz kezdés, gyakorlatilag predesztinálja a véget.
    Utoljára Katalin/Anyoka módosította 2010-03-16, 08:03 AM-kor

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Közös kassza. Közös háztartásban ne kelljen már elszámolni ki mennyit költ kajára, mennyit eszik, fürdik, mindenki járuljon hozzá a dolgokhoz. Nem szeretnék hó végén pénzért kuncsorogni a férjrmhet, mert az én fizum elment a rezsire meg a kajára.

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Jászság
    Üzenet
    14
    Köszönet
    0
    Nem lehet külön kasszán élni. Hiszen közösen élik az életüket.
    Olyan nincs hogy ez a tiéd, ez az enyém.
    Aki így gondolja, az ne éljen együtt senkivel.
    Van olyan ismertősöm aki külön kassza híve, s mindig büszke arra, hogy mennyit spórolt (egyedül, nem együtt ), de sosem mondja mellette, hogy közben az összes számlát a párja fizetni.
    S persze, ha szakítanának, biztos vinné az összes pénzt, mert az ő spórolta. Szerintem spórolni csak együtt lehet.

regenbogen

Regisztrált
    Feb 2009
    Hol
    Magyarország
    Üzenet
    15
    Köszönet
    36
    83 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Mi a párommal közös kasszán vagyunk...
    Tudjuk ki mennyit keres és közösen megbeszéljük mire költünk.
    És ujabban együtt járunk másodállásba...
    "Bármilyen gondolat okoz fájdalmat, ezek csak gondolatok. Egy gondolatot pedig meg tudsz változtatni!"(Andrew Matthews)

Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Godollo
    Üzenet
    22
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Arianah Üzenet megjelenítése
    Régen én is házassági szerződés párti voltam, de azt hiszem ez is vissza tud ütni durván, hacsak az egyik fél nem fényévekkel vagyonosabb a másiknál. Mert egyébként gyorsan fordulhat a kocka, apa elveszti a munkáját, anya pedig karriert csinál és vagyonokat keres...
    És egyébként is, valóban azt sugalja, hogy már az elején sem bízol abban, hogy nem lesz vége. Ez nagyon rossz kezdés, gyakorlatilag predesztinálja a véget.
    A házassági szerződést sokféleképp össze lehet hozni. Van olyan, ami a felek asszimetrikus vagyoni helyzetére épül. De van olyan is, ami egyenlő esélyeket ad és felkészül arra, hogy fordulhat a kocka. (pl: Havi 300e forintig közös vagyon, amit egy adott hónapban keres a házastárs ezen érték felett, az pedig a különvagyona. A havi keresményt lehet pl. éves szinten nézni, hogy a rendkívüli tételek - pl. bónusz - ne torzítsanak túlzottan.)

A házassági szerződés egy jól bevált intézmény, amit lehet jól és lehet rosszul csinálni. Ha jól csinálják nagyon sok felesleges hátsó gondolattól, bizalmatlanságtól és őszintétlenségtől lehet megóvni egy kapcsolatot.

(Legtöbben akik véleményt mondanak róla még nem láttak közelről házassági szerződést.)

7. oldal, összesen 27 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •