Én is hozzájárulok a szép, és finom kávékhoz!
Sőt, egy általam sütött kuglófot is küldök!
Én is hozzájárulok a szép, és finom kávékhoz!
Sőt, egy általam sütött kuglófot is küldök!
Eredeti szerző andika
Andika,ugye azt tudod,hogy a cigi is hozzajarul az alkatodhoz.
A pirosbetus szo pedig nem igazan egeszseges.Annyi rosszat hallok errol a szorol.
Feltelek.....
Olellek Mindannyiotokat szeretettel ,bogyomama...
Azonnal ird le a kuglof receptjet.Eredeti szerző Hilda1949
![]()
Szent pitti, Alraktarnokhelyettes seged(piailag) mellekesen Kulugyminiszter, az Annunaki kapcsolatok apolasailag.
Oké, rendben van kedves Pitti! Ha, már ilyen szépen kértél. Megindult a nyálképződés a szádban, ugye? Én is igy vagyok vele.... pláne, ha az illatos vanilacukorral megszórom.... hmmmEredeti szerző pitti
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 4-5 dl tej, 4 toájs sárgája, 10 dkg vaj vagy Rama margairn, egy csipet só, 1 csomag vaniliás cukor, 5-10 dkg mazsola, a tetejére vaniliás porcukor.
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaniliás cukrot, végül a megfuttatott élesztőt, meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelttésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már jó hólyagos, kizsírozott kuglófformába öntjük (kb. félig érjen benne), és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben, de a tüzet 5 perc múlva mérsékelve kb. 40 percig sütjük. Ha egy tűt beleszúrunk és már nem tapad rá ragacsos massza, akkor jó. Azon melegen tálra borítjuk, és meghintjük vaniliás porcukorral. Bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy csokoládéfondannal is. Akkor igaz, hogy dekoratívabb, de én igy "egyszerűbben" szeretem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Teával is nagyon finom!
Édes vagy Bogyómama, de akezdeti lendületből erősen visszavettem.Lány koromban 1 doboz ment el egy nap alatt a 2 lányom között 12 év van és most amikor a picit szültem megint lemondtam a cigiről mint az elsőnél is,de mióta nem szoptatok már csak napi 3-4 szálat szívok a gyenge tejeskávémhoz, erről viszont nem is akakrok lemondani, ez nem sok, ne izgulj!Eredeti szerző bogyomama
Különben az lakatomat édesapámtól örököltem aki amig élt mindig vékonx volt,pedig ő is jó nagyokat kajált,mint én.Adottság.
Köszönöm hogy aggódsz értem,jól esik.
Megegyeztünk!!Eredeti szerző andika
Még egy két hónap, s itt a nyár.
Akkor pedig irány Székesfehérvár!!
Miattad kedves kislányom, még költő is lettem!! mert úgye, rimel!!
Még egy két hónap, s itt a nyár.Eredeti szerző Hilda1949
Akkor pedig irány Székesfehérvár!!
Pipacsot érlel a kövér határ,
szirmok közt dong egy kis bogár
De a tavasz oly messze még ,
hisz nálunk még a tél az úr
ősz szele járta itt nemrég,
bújik a Nap, az ég borúl
Eső csöppje csattog a hátamon,
csontomba hasít a hideg,
én már a nyárról álmodom
remélem megértitek.![]()
Azért szőrös a szivem, hogy a szeretetet melegen tartsa
Koszi Hilda!Eredeti szerző Hilda1949
![]()
Szent pitti, Alraktarnokhelyettes seged(piailag) mellekesen Kulugyminiszter, az Annunaki kapcsolatok apolasailag.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)