9. oldal, összesen 63 ElsőElső ... 67891011121959 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 621

Téma: A jo hazassag titka.....

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Szlovákia
    Üzenet
    29
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Igen, persze a boldog házasság a téma.

cathy222: "Egyszer csak észreveszik, hogy a másik már nem ugyanaz":

Meg kell lennie a közös célnak (együtt, egymásért, egymásnak. Húú! Ez nagyon idillikusra sikeredett), és együtt lenne jó alakítani egymást e cél felé haladva. Egymásra figyelve, egymással törődve. Ekkor nem történik meg szerintem, hogy "egyszer csak észreveszik, hogy amásik már nem ugyanaz", hiszen folyamatosan figyelnek egymásra. Ha ez megtörénik, akkor ott van valamiféle elhanyagolás az egyik fél részéről.

Tehát az egyik legfontosabb a közös cél felé való meggyőződéses munkálkodás, folyamatos egymásra figyeléssel.

És mik "lehetnek" a "közös célok"?

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Tiszaörvény
    Üzenet
    6,276
    Köszönet
    139
    149 alkalommal 121 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    9
    Változnak a célok is. És mit tegyünk, ha már nem érdekel ugyanaz?

Minden ami béka

Letölteni csak Állandó Tagok tudnak, hogy te is az legyél 20 TÉMÁBA VÁGÓ, ÉRTELMES hozzászólást kell írnod
    (a feltöltés is annak számít), és 48 órának kell eltelnie a regisztrációdtól számítva.
    A 20 hozzászólást gyorsan megszerezheted itt: #Szójátékok
    A canadahun teljes szabályzata: #Itt található

Szereted a Canadahun oldalát?Akkor kérlek támogasd azzal, hogy naponta egyszer -kétszer rákattintgatsz a főoldalán lévő hirdetésekre.

Regisztrált
    Feb 2006
    Hol
    Kingston, Ontario
    Üzenet
    171
    Köszönet
    166
    1,711 alkalommal 138 üzenetét köszönték meg
    Nem szabad soha de soha "mindent" nyilvanossagra kihozni, mikor mérges az ember a másikra.
    Tegnapi téma? Azt megtárgyaltuk meg egyeztünk azon, vagy nem, az már más kérdés. Amit tegnap megvitattuk az már le van zárva! maradjunk a tárgynál! Mi az ami ma bánt?
    Sok év alatt megtanultam, egy nagyon érdekes és alapvető emberi viselkedést.
    Most ne nevess!
    Tudott dolog az, hogy: gyerek, részeg, és egy mérges ember mondja el az igazat! Nagyon figyelj mit mondanak neked egy ilyen heves vitatkozás alatt mikor el darálja kiabalva a hibáid. Legyen ez a vita akárkivel: családtag, gyerek, anya, apa, szeretett társ, vagy csak egy jó baráttal.
    Gyarló emberek vagyunk és hibázunk. Senki sem perfekt! Ez tudott dolog.
    Mit és hogyan? A vita alatt elmondja hogy te vagy az! te így! Vagy: így v. úgy csinálod ezt, vagy azt rosszul! Mit nem szeretek rajtad! Bla bla bla …
    Ugye ez ismerős?
    Ezt nagyon jegyezd meg, és ha meg akarod tartani a jo viszonyt mikor a vita le csendesedik, ha lehet próbálj ezeken a hibáidon javítani.
    Akivel vitatkoztál az nem fog emlékezni hogy mit ordibált úgy 6 honapja… és te megváltozol jobbra, a kapcsolat az garantáltan meg javul majd köztetek )))

4. A következő tagok köszönték meg Macika üzenetét:

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Eger
    Üzenet
    165
    Köszönet
    1
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Macika.Ugy olvasom az élet elötted nyitott majdnem mindenben igazad van.A gyerek a férj a rokon ekkor és ekkor mond igazat és figyelek igy van.6 hónap után fingja nincs mit mondott, igaz.És más egyébb is.De ez 100% akkor müködik ha a másik fél is hasonlót tud.Mert enélkül nagyon egyoldalu a dolog.1 estbe müködik ha sokkal inteligensebb vagy a másiknál aszem és okosabb.De a férfiak nem nagyon szeretik ha az oldalbordáik nagyon inteligensek aszem.Mert akkor elnyomva érzik magukat.Ez a pár sor hangvétele provokativnak tünhet de bocsánatot kérek elöre is mert nem annak szánom.Talán a bensöm is kiváncsi és tanulni okulni akar.

Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Tiszaörvény
    Üzenet
    6,276
    Köszönet
    139
    149 alkalommal 121 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    9
    Általában a pasik valóban uralkodni akarnak, ez nem baj, a baj abból van, ha egyeduralkodók akarnak lenni, és nem királynőjük oldalán vele együtt uralkodnak, hanem a királynőnekvalót is alattvalónak nézik. A baj akkor kezdődik, ha a pasi, mint király célja nem az, hogy királyáságában az alattvalók boldogan éljenek, hanem ha az alattvalókat a saját boldogsága megteremtőinek tekinti.
    Valahol korábban írták már: a tisztelet egymás iránt, na az pl. nagyon fontos.

Minden ami béka

Letölteni csak Állandó Tagok tudnak, hogy te is az legyél 20 TÉMÁBA VÁGÓ, ÉRTELMES hozzászólást kell írnod
    (a feltöltés is annak számít), és 48 órának kell eltelnie a regisztrációdtól számítva.
    A 20 hozzászólást gyorsan megszerezheted itt: #Szójátékok
    A canadahun teljes szabályzata: #Itt található

Szereted a Canadahun oldalát?Akkor kérlek támogasd azzal, hogy naponta egyszer -kétszer rákattintgatsz a főoldalán lévő hirdetésekre.

Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    1
    Köszönet
    2
    Idézet Eredeti szerző sipkaland Üzenet megjelenítése
    A jó házasság:
    - alapja a szerelem,
    - titka a komromisszum,
    - tisztasága az őszinteség.
    A szerencse sem árt!

Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    14
    Köszönet
    1
    Köszönöm szépen! Két éve vagyunk együtt és nagyon boldogok vagyunk. Nemrég volt az eljegyzés. Az esküvő majd jövőre lesz,de már nagyon várom.

Regisztrált
    Jul 2007
    Hol
    Szeged
    Üzenet
    311
    Köszönet
    0
    A jó házasság titka az őszinteség. Nincs olyan dolog,amit ne beszélhetnének meg.Támaszt nyújtanak egymásnak. Kielégítik egymás; lelki,fizikai,testi és szellemi igényeiket.A szerelem nem önző.Tudni kell megbocsájtani és tudni kell hibáinkat beismerni.

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Szlovákia
    Üzenet
    29
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző Macika Üzenet megjelenítése
    Tudott dolog az, hogy: gyerek, részeg, és egy mérges ember mondja el az igazat! Nagyon figyelj mit mondanak neked egy ilyen heves vitatkozás alatt mikor el darálja kiabalva a hibáid. Legyen ez a vita akárkivel: családtag, gyerek, anya, apa, szeretett társ, vagy csak egy jó baráttal.
    ezt én is így tapasztaltam eddigiek során. És amikor még az ex-emnek ilyenjei voltak, és ezt az elméletet elmondtam mikor lecsillapodott, akkor persze már nem is úgy gondolta, hanem, hogy azt csak düh mondatta vele, és hogy valójában azok azért nem is úgy vannak. Macika! Köszönöm, hgy megerősítettél ebben.

Cathy222!
    A cél alatt én azt értettem, hogy "együtt, egymásért, egymásnak". Ha ez megváltozik, akkor úgy vélem nincs is sok jövöje az egésznek. Hogy bizonyos alcélok (mivel foglalkozik szabad idejében, miként képzi magát, mit sportol, barátokkal találkozás) változnak az természetes szerintem, de az "alap"célok valahol azért meghatározzák az alcélokat. Mindezt olyan módon határozhatják meg, hogy azt ne lemondásként élje meg az adott ember, hogy közben mégis valami más után sóvárog. Az alap célnak át kell zengenie az egész kapcsolatot.
    Hogy "Általában a pasik valóban uralkodni akarnak", azt nem gondolom. Egy csapatnak kellene lenniük, ahol nincs alá fölé rendeltség. Ahol nincs meghatározva még az sem, hogy mi kinek a feladata. Az uralkodni vágyást az adott ember személyisége, hozza elő, amivel lehet, valami gyengeségét akarja kompenzálni. Lehet, persze az is, hogy az ego és a beképzeltség, a másik (sajnos attól függetlenül, hogy a párja) valamilyen fokú lenézése. A párnak ekkor már nem szabad, hogy én + te legyen, hanem a mi-nek kell léteznie.

Cicalány! Tetszik nagyon a véleményed!!! )) Egyet értek teljesen.

Szép napot mindenkinek!!!

Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Szlovákia
    Üzenet
    29
    Köszönet
    0

A témához kapcsolódóan tudom ajánlani a fenti könyvet (tudom rengeteg könyvet írnak a témában). Mostanában olvastam és valóban nagyon jó.
    Itt pl. van róla egy bővebb leírás is: http://www.ahogyerzed.hu/?article=376

9. oldal, összesen 63 ElsőElső ... 67891011121959 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •