2. oldal, összesen 20 ElsőElső 1234512 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 196

Téma: Akvarisztika

Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Slovakia/Parkany
    Üzenet
    269
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző luis enrique Üzenet megjelenítése
    eddig még nem raktak tojást?mert 2-3 évesen már ívarérettek.
    nem, mert kicsi volt nekik mindig a szaraz felulet, epphogy elfertek rajta, homok nem volt benne/rajta meg ilyesmi. De meretben a him kisebbre nott, lehet hogy nem megy neki
    amugy megfigyelheto az "udvarlas" mar regota...

Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Balatonalmádi
    Üzenet
    286
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    lehet homok kell, a tojást pedig ki kell venni, külön keltetni, erre van módszer.
    csak előbb legyen érdemes lenne akkor megpróbálni,talán kvarchomokkal.nehéz a homokot szépen átszűrni az tény ,de vannak praktikák. mert szerintem vízbe nem fogja berakni a tojást az egyenlő a semmivel.
    ha nem akarod ideiglenesen sem elcsúfitani a terráriumot, szerezz be egy kocka neonlámpa burkolatot vagy valami hasonlót és hátha bejön,sőt az utána jó keltetni is,csak legyen víz(hely) amibe a fütő testet rakod,a homok ne legyen átázott és le kell takarni üveggel. azthiszem 100 nap körül kelnek is.teknősőnként változó

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    M.o. Tatabánya
    Üzenet
    1,949
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző atneworld Üzenet megjelenítése
    Udvozlom a topicodat, remelem nem csak egy kallodo, sereghajto lesz valahol a "Honap temai" kozott...
    Mivel engem erdekel a tema, ezert kerdeznek is: kinek van, vagy talalkozott mar sosvizi akvariumokkal? Kb. mennyi ennek a letrehozasi koltsege, fenntartasa, mennyi a minimalis nagysaga, stb.

Koszi

Elég sok balgaságot olvastam a válaszok között. Mielőtt erre adod a fejedet, menj el egy kereskedésbe, lehetőleg olyanba, ahol kizárólag ezzel foglalkoznak. Ott eltudnak látni szaktanácsokkal. Na ennek a feléért meglehet valósítani az akit. Tapasztalati érték, hogy 200 liter alatt az egyensúly nem marad meg sokáig. Kb 1000 ft/liter körüli az ár. Ha nem akarsz anemonákat, vagy esetleg korallokat tartani abban az esetben kicsit olcsóbb, mert nem kell hozzá olyan drága lámpa. Egy magasnyomású fémhalogén, a megfelelő égővel 50 000 körül van. Ezt csak halas akiba nem kell venni. A belevaló élőlényeket nagyon gondosan és előrelátóan kell összeválogatni, mert nagyon nagy lehet a bukta. Pl: egy Picasso felzabálja idővel a ebb halakat stb. Csikóhalban nem szabad gondolkodni, mert nagyon speciális életfeltételeket kell neki biztosítani. majdnem biztos, hogy egy kezdő éhenhalasztja. Ugyanez a helyzet a Mandarin-hallal. Csak fejlett, jólműködő akváriumban találhatók meg az élelmezési forrásaik. De egy egyszerűbb halas akit mindenképp érdemes kipróbálni, majd később egy komolyabb, akár biotóp jellegűt is kialakítani a meglévőből. A bohóchalas (talán a legnépszerűbb) akit se egyszerű tartani, mert a rózsa, amiban a halak laknak, elég kényes. Nekem már jónéhány megadta magát. Ebben volt 25 000 forintos is. Szal először egy szaki, és paralel egy szakkönyv. Van olcsóbb szakkönyv is 1500 magasságában, és szerintem a legjobb is. Konkrét és gyakorlati tanácsokat ad, nem összeollózott szöveg gyüjteménye.
    By
    BéNyuSzeVi párt, politikamentesítője, és viaszpecsét-raktárkulcs önzője
    S.M. (SárkányÜgyi Minisztérium) misztifikált, mellékhatású szelidítője...
    Urándúsító K.F.T. Pénzügyi Managere.. Ost contact manager..

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    13 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Nagyjából egyet értek veled de ismétlem, én soha nem próbálkoztam tengeri akvárummal (kivéve mikor a tengeren nyaraltam és uborkásüvegbe megfigyelés céljából mindenféle herkentyűt üsszefogdostam) Néha beleolvasok a szakirodalomba, mivel az is érdekel. Szerintem az anemone (tengeri rózsa) már akkor sem lehetett jó erőben mikor hozzád került, és ez sajnos szinte az összes befogott majd értékesített élőlény estében igaz. Nem beszélve arról a hatalmas stresszről ami a kifogással, szállítással majd az új környezettel és vízminőséggel jár. Egyik tengeri előlény sem tudod, hogy eredetileg milyen környezetben vagy milyen paraméterű vízben pancsolt boldogabb korában. Ezt a változást kevés kivételtől eltekintve kevesen bírják elviselni otthoni amatőr körülmények között. Tisztelet a kivétel, de a kereskedők nem mindig viselkednek tisztességesen akkor, amikor tanácsot kérsz tőlük. Az üzleti érdek általában előrébb való. Ők is hatalmas pénzeket ölnek bele, és szeretnék ha az mihamarabb megtérülne és lehetőleg sokat fialna. Az infókat, ha egyáltalán adnak, nagyon cseppenként adagolják, mivel szükségük van visszatérő vevőre. (Sajnos olyan is van aki egyáltalán nem ért hozzá, csupán elad) Csak addig a mértékig segítőkészek amíg az üzleti érdekük is úgy kívánja. Kevés olyan kivétel van aki, valóban segítőkész és számára fontos az élőlény további sorsa. Aki képes arra, hogy bizonyos dolgokról lebeszéljen, mikor a gyönyörűségtől elvakultan de tudatlanul szeretnél ezt azt összevásárolni. Ezen vagy hasonló fórumokon tübbet lehet tanulni, még akkor is ha néha nem teljesen helyesek a kérdésekre feltett válaszok. Mindig van ugyanis olyan aki megkérdőjelezi a válsz helyességét, aztán többen bekapcsolódva általában a helyes választ is megtalálják. És itt senki nem üzleti vagy egyéb érdekból segít, hanem önzetlenül. Legalábbis remélem. Tehát ha tényleg van olyan köztetek, aki tengeri akiban rendelkezik tapasztalattal, akkor itt a nagy alkalom, hogy megossza tudását és tapasztalatait. Arra kérlek WebDragon , hogy ha van tapasztalatod, akkor segíts kedves Atneworld barátunknak.

Jó halazást mindenkinek, és nézzetek be máskor is.

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    13 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg

Üdv WebDragon!

Nagyjából egyet értek veled de ismétlem, én soha nem próbálkoztam tengeri akvárummal (kivéve mikor a tengeren nyaraltam és uborkásüvegbe megfigyelés céljából mindenféle herkentyűt üsszefogdostam) Néha beleolvasok a szakirodalomba, mivel az is érdekel. Szerintem az anemone (tengeri rózsa) már akkor sem lehetett jó erőben mikor hozzád került, és ez sajnos szinte az összes befogott majd értékesített élőlény estében igaz. Nem beszélve arról a hatalmas stresszről ami a kifogással, szállítással majd az új környezettel és vízminőséggel jár. Egyik tengeri előlény sem tudod, hogy eredetileg milyen környezetben vagy milyen paraméterű vízben pancsolt boldogabb korában. Ezt a változást kevés kivételtől eltekintve kevesen bírják elviselni otthoni amatőr körülmények között. Tisztelet a kivétel, de a kereskedők nem mindig viselkednek tisztességesen akkor, amikor tanácsot kérsz tőlük. Az üzleti érdek általában előrébb való. Ők is hatalmas pénzeket ölnek bele, és szeretnék ha az mihamarabb megtérülne és lehetőleg sokat fialna. Az infókat, ha egyáltalán adnak, nagyon cseppenként adagolják, mivel szükségük van visszatérő vevőre. (Sajnos olyan is van aki egyáltalán nem ért hozzá, csupán elad) Csak addig a mértékig segítőkészek amíg az üzleti érdekük is úgy kívánja. Kevés olyan kivétel van aki, valóban segítőkész és számára fontos az élőlény további sorsa. Aki képes arra, hogy bizonyos dolgokról lebeszéljen, mikor a gyönyörűségtől elvakultan de tudatlanul szeretnél ezt azt összevásárolni. Ezen vagy hasonló fórumokon tübbet lehet tanulni, még akkor is ha néha nem teljesen helyesek a kérdésekre feltett válaszok. Mindig van ugyanis olyan aki megkérdőjelezi a válsz helyességét, aztán többen bekapcsolódva általában a helyes választ is megtalálják. És itt senki nem üzleti vagy egyéb érdekból segít, hanem önzetlenül. Legalábbis remélem. Tehát ha tényleg van olyan köztetek, aki tengeri akiban rendelkezik tapasztalattal, akkor itt a nagy alkalom, hogy megossza tudását és tapasztalatait. Arra kérlek WebDragon , hogy ha van tapasztalatod, akkor segíts kedves Atneworld barátunknak.

Jó halazást mindenkinek, és nézzetek be máskor is.

Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Slovakia/Parkany
    Üzenet
    269
    Köszönet
    0
    Hello!

Erdeklodve olvasom a hozzaszolasaitokat, de nem tervezek egyenlore tengeri akvariumot osszerakni, csak erdeklodom a tema irant. Ha mar ott lennek hogy belevagok, mindenkeppen beszereznek egypar konyvet rola. Ugyanis sose leszek olyan gazdag, hogy szorjam a penzt, raadasul sajat hibambol duplan dolgozzak

A masik tema a teknos-szaporitas. Hogy oszinte legyek, csinaltam a ket teknosomnek olyan "szigetet" az akvarium egyik felebe, amelyik eleg nagy volt kettojuknek, sot a kozepebe raktam homokot is. Ez nyar elejen volt. Par het alatt belehordtak a melyedesbol a fel kannanyi homokot az akvariumba. (a vizbe). Azota nem is probalkoztam ezzel a homokos dologgal. Azota van neki masik "szigetjuk".

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    M.o. Tatabánya
    Üzenet
    1,949
    Köszönet
    0
    Szerintem egy keltető kellene, ahol megfelelő páratartalom, és hőmérsékletet lehet a tojásoknak biztosítani. Azonban nagyon kell rájuk vigyázni, mert hajyszálvékony zsinór ami a külső burokhoz rögzízi a magot, könnyen leszakad. Azt annyi. "amatőr" körülmények között szinte csak a véletlen segíthet a szaporodásban. A "szigetnek" vastag homokrétegből kell állnia. Ebbe készítenek egy lukat, amibe a tojgli kerül. Innen kiszedve, a perlites keltetébe rakva, már nagyobb a valószinűsége a megmaradásra.

Az akváriumra viszatérve, szivesen válaszolok bármilyen kérdésre, úgy sós, mint édesvizi kategóriban. Ezzel fogllakozom. Én a lelkiismeretes fajtából való vagyok, és szivesen, érdek nélkül is segítek bármiben.

Pókók - ízeltlábúak - eleségállatok - rágcsálók - hüllők - halak - madarak témakörben.

Wolt@m WebDragon

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Niagara Falls
    Üzenet
    1,057
    Köszönet
    10
    46 alkalommal 20 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző WebDragon Üzenet megjelenítése
    Szerintem egy keltető kellene, ahol megfelelő páratartalom, és hőmérsékletet lehet a tojásoknak biztosítani. Azonban nagyon kell rájuk vigyázni, mert hajyszálvékony zsinór ami a külső burokhoz rögzízi a magot, könnyen leszakad. Azt annyi. "amatőr" körülmények között szinte csak a véletlen segíthet a szaporodásban. A "szigetnek" vastag homokrétegből kell állnia. Ebbe készítenek egy lukat, amibe a tojgli kerül. Innen kiszedve, a perlites keltetébe rakva, már nagyobb a valószinűsége a megmaradásra.

Az akváriumra viszatérve, szivesen válaszolok bármilyen kérdésre, úgy sós, mint édesvizi kategóriban. Ezzel fogllakozom. Én a lelkiismeretes fajtából való vagyok, és szivesen, érdek nélkül is segítek bármiben.

Pókók - ízeltlábúak - eleségállatok - rágcsálók - hüllők - halak - madarak témakörben.

Wolt@m WebDragon
    Most mar ertem! Egyszer erdeklodtem toled, hogy az a gyonyoru Leguan a tied-e amit a fotoalbumodban lattam.
    Ezek szerint a tied
    --duli-fuli--
    A dalos kincstarnok es almaorzo, valamint cimbalmos-ellenorzo joggal felruhazott TARCA NELKULI MINISZTER

Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Slovakia/Parkany
    Üzenet
    269
    Köszönet
    0
    micsoda allatok
    engem is erdekelnek valahol "ezek", de a kornyezetem undorodik toluk (szoval akikkel elek na meg torodest is igenyelnek az biztos. Gyerekkoromban jo sok ideig el tudtam ucsorogni az akvarium elott es csak nezegetni a halakat, pedig nem voltak valami kulonlegesek.
    Amugy a teknostenyesztesrol nem keveset olvastam mar, homerseklet, vizmennyiseg, homokterulet nagysaga, melysege, idopontok, stb, stb.

Koszi a valaszokat!

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    M.o. Tatabánya
    Üzenet
    1,949
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző dulifuli Üzenet megjelenítése
    Most mar ertem! Egyszer erdeklodtem toled, hogy az a gyonyoru Leguan a tied-e amit a fotoalbumodban lattam.
    Ezek szerint a tied
    Bocsi, én úgy emléxem ott válaszoltam. Már nem az enyém, Pestre eladtam egy lány mellé. Ott jobb helye van. Pedig nagyon kezes volt, és egyik büszkeségem, de már kezdte kinőni a lehetőségeimet, és kapóra jött a kívánság, hogy elvinnék.

2. oldal, összesen 20 ElsőElső 1234512 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •