Eredeti szerző
atneworld
Udvozlom a topicodat, remelem nem csak egy kallodo, sereghajto lesz valahol a "Honap temai" kozott...
Mivel engem erdekel a tema, ezert kerdeznek is: kinek van, vagy talalkozott mar sosvizi akvariumokkal? Kb. mennyi ennek a letrehozasi koltsege, fenntartasa, mennyi a minimalis nagysaga, stb.
Koszi

Elég sok balgaságot olvastam a válaszok között. Mielőtt erre adod a fejedet, menj el egy kereskedésbe, lehetőleg olyanba, ahol kizárólag ezzel foglalkoznak. Ott eltudnak látni szaktanácsokkal. Na ennek a feléért meglehet valósítani az akit. Tapasztalati érték, hogy 200 liter alatt az egyensúly nem marad meg sokáig. Kb 1000 ft/liter körüli az ár. Ha nem akarsz anemonákat, vagy esetleg korallokat tartani abban az esetben kicsit olcsóbb, mert nem kell hozzá olyan drága lámpa. Egy magasnyomású fémhalogén, a megfelelő égővel 50 000 körül van. Ezt csak halas akiba nem kell venni. A belevaló élőlényeket nagyon gondosan és előrelátóan kell összeválogatni, mert nagyon nagy lehet a bukta. Pl: egy Picasso felzabálja idővel a
ebb halakat stb. Csikóhalban nem szabad gondolkodni, mert nagyon speciális életfeltételeket kell neki biztosítani. majdnem biztos, hogy egy kezdő éhenhalasztja. Ugyanez a helyzet a Mandarin-hallal. Csak fejlett, jólműködő akváriumban találhatók meg az élelmezési forrásaik. De egy egyszerűbb halas akit mindenképp érdemes kipróbálni, majd később egy komolyabb, akár biotóp jellegűt is kialakítani a meglévőből. A bohóchalas (talán a legnépszerűbb) akit se egyszerű tartani, mert a rózsa, amiban a halak laknak, elég kényes. Nekem már jónéhány megadta magát. Ebben volt 25 000 forintos is. Szal először egy szaki, és paralel egy szakkönyv. Van olcsóbb szakkönyv is 1500 magasságában, és szerintem a legjobb is. Konkrét és gyakorlati tanácsokat ad, nem összeollózott szöveg gyüjteménye.
By
BéNyuSzeVi párt, politikamentesítője, és viaszpecsét-raktárkulcs önzője
S.M. (SárkányÜgyi Minisztérium) misztifikált, mellékhatású szelidítője...
Urándúsító K.F.T. Pénzügyi Managere.. Ost contact manager..