3. oldal, összesen 20 ElsőElső 12345613 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 196

Téma: Akvarisztika

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Magyarország, Győr és Budapest
    Üzenet
    202
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Én is nagyon szeretem a halakat. Először csak egy 80 literes akváriumom volt, később kaptam egy 120 literest. Sajnos csak édesvízi halakat tartok. A nagy akváriumban elefánthalak, kalászhalak, díszmárnák, és algaevők vannak. A ebbikben egy kb 10 cm átmérőjű pirosfülű ékszerteknős lakik télen. A kertben ástunk egy tavat kb 4 éve. Kifóliáztuk, teleültettük vízinövényekkel, tettünk bele víztisztítót és levegőztetőt. Vettünk bele 9 db koi pontyot. Ma már kb 100 db van benne. Szépen áttelelnek, szaporodnak, szemmel láthatóan jól érzik magukat. Azóta minden évben békáink is vannak, madarak járnak fürödni és inni a tóra. Fantasztikus dolog figyelni az életüket. A teknős is kint lakik tavasztól késő őszig. Ha fáradt vagyok, csak kiülök és a vízcsobogástól, a tó illatától megnyugszom.

2. A következő tagok köszönték meg kotnyeLes93 üzenetét:

Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    5
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    A gyerekek most kezdtek teknőst nevelgetni, kezdésnek egy sárgafülű ékszerteknősünk van. Az a kérdésem, hogy télen kell-e a teknősnek a vízét melegíteni, vagy megteszi a szobahőmérséklet is?

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    13 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg

sárgafülű teknős

Zizike

Tarthatod szobahőmérsékleten, legfeljebb ha 20 C alá csökken a víz hőmérséklete, az étvágyuk is annak arányában csökken. Nyáron a szabadban való tartás nagyon jót tesz, mivel a változatosabb kaja, a napon való sütkérezés és a friss levegő megerősíti őket.

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2

kotnyeLes93

Nagyon izgalmasan hangzik az a tó, gratulálok hozzá. Esetleg meglepnél bennünket egy-két fotóval?

Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Felvidek (Szlovakia)
    Üzenet
    11
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző abrak Üzenet megjelenítése
    Az akvarisztika gyűjtőnévvel elkeresztelt hobbi egy remek "fertőzés", amelyből elég nehéz talán teljesen nem is lehet vagy nem is érdemes soha kigyógyulni. Jó lenne, ha a hozzám hasonlóan megfertőzöttek kötetlenül és főleg önzetlenül megbeszélhetnék tapasztalataikat az akvarizálás rejtélyes világáról. Szerintetek jó ötlet?
    100% egyetertek!

Nekem azonnal volna 10 kerdesem is de hat sajna magam vagyok itt, magammal meg minek dumcsizzak

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    Helló Shreck12!

A sok kérdésedből egyet sem tettél fel. Kérdezz csak bátran, hátha valaki válaszolni tud.

Űzöd te is eme elfoglaltságot?

Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    Sziasztok! Egy olyan gondom lenne, hogy az akváriumomban elszaporodtak a csigák. Hogyan lehetne megszabadulni tőlük? 1szer már próbálkoztam csigairtóval, de nem volt sikeres...

És nincsen véletlenül valami olyan csigairtó szer, ami a petéket is kiirtaná?

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    Több olyan halfaj van amely képes a csigák szabályozására, vagy teljes kipusztítására. Általában ez függ a csiga fajtájától illetve a csigaevő halak etetésének gyakoriságától. Ha elegendő táplálákot kapnak a halak, akkor nem biztos, hogy foglalkoznak a csigákkal.
    Néhány csigaevő halfaj:Botia horae, Malawi sügérfélék, Leiocassis siamensis (sziámi harcsa) stb.
    Másik módszer, ha kézzel eltávol
    ítod őket. Ez egy kicsit macerás, de hatékony. A baj csak az, hogy peték még mindig maradhatnak a növényeken illetve egyéb tárgyakon. Vagy megvárod, hogy kikeljenek és szintén kézi módszerrel távolítod el még ivarérésük előtt. A másik lehetőség, hogy a petével fertőzött növényeket kiszeded és külön edénybe rakod, megvárod amíg kikelnek a kiscsigák, majd felváltva 15 C vízből 30 C-ba való ide-oda öblítésével távolítod el a növényekről. A hideg víztől lepotyognak. Vagy csak egyszerően új és csigamentes növényekre cseréled a régieket. Peték még az akvárium falán is maradhatnak!

Jó szórakozást!

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    Ezt próbáld ki: SERA schneckopur. Mondjuk én soha nem használtam és valószínűleg nem is fogom. Nem vagyok híve semmilyen hasonló terméknek. Állítólag hatásos szer.

Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    11
    Köszönet
    0
    Nekem is van halam.

3. oldal, összesen 20 ElsőElső 12345613 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •