Uncsim is foglalkozik hobbiszinten akvarisztikával, csak 1 kicsit nagyon elhanyagolja a halacskáit, 1szer vettünk 1 gőtét, nagyon ari volt, de 1 idióta hal szétcincálta...
Kedves Banz!
Örülünk neked is és a halaidnak is, de esetleg nem fűznél a mondanivalódhoz egy kicsivel többet.
Uncsim is foglalkozik hobbiszinten akvarisztikával, csak 1 kicsit nagyon elhanyagolja a halacskáit, 1szer vettünk 1 gőtét, nagyon ari volt, de 1 idióta hal szétcincálta...
Szeretnék kérdezni valamit, miért van az hogy hiába van víztisztitóm, állandóan koszos lesz a víz, olyan 4-5 naponta, a víztisztítónak nincs baja, mert most vettem.
Üdv arian85!
Az mit jelent, hogy koszos lesz a víz? Bezöldül?
Próbáltam már feltenni képet a tóról,de eddig még egyszer sem sikerült.Nem tudom, miért nem tölti fel.
Én képeket próbáltam megnézni, de az sem sikerült...
Bár már lehet, hogy nem érdekel senkit, a teknős téma. De azért leírom, hogy Pénzes Bethen egyik szakkönyvébe azt írja a teknőstojás keltetésről, hogy vizet ne érjen. Laza tőzeg és homok keveréke közé helyezzük őket. Ne forgassuk őket (mint pl. a madártojásokat), mive a jégzsinórjuk könnyen elszakad.7-9 cm. mélységbe kell rakni a tojásokat, majd tőzeggel óvatosan takarni kell. Az egészet cserépbe, vagy dobozba rakjuk. Ezután rakjuk az ablakhoz közel a cserepet, ahol napközben ráesnek a napsugarak. Nem szabad a tojásokat háborgatni, nézegetni, mozgatni, mivel kényesek és könnyen bezápulnak.A tojások kikeléséhez ált. 90-100 nap kell. De 28 C fokos termosztátos fűtéssel 56-58 nap alatt is ke kellnek.
Megjegyzem a teknősökhöz nem értek, ezt egy szakkönyvből írtam, de madarak keltetésével kapcsolatban tudok segíteni, mivel sokáig papagájokat tenyésztettem. Jelenleg Gyöngytyúkok, húsgalambok tenyésztésével, ill. keltetéssel foglalkozom. Akvarisztikát ma már csak (időhiány miatt) hobbi szinten űzöm (tehát tartom, már nem tenyésztem). Akvarisztikával kapcsolatban javasolni tudom még a http://akvarisztika.lap.hu/ oldalt.
Lehet h egyszerően még nem érett az akvárium, a szűrőnek kell egy idő még megtelepednek rajta az ugynevezett hasznos baktériumok. Nem jó tul gyakran pucolni a szűrőt...
Mufinak igaza van. Ha takarítod a szűrőt, nem kell tökéletesen kitisztítani, hogy maradjon benne hasznos baktérium, és hamar visszatudjon szaporodni. Mivel a baktériumok, bontják le a szennyet a szűrőben. Ezért pl. a szivacsot, vagy kerámia csöveket stb. ne jég hideg, ill. ne forró vizbe mosd át. Mert az a baktériumoknak betesz rendesen. Ált. 2 hetente szokás részleges vízcserét csinálni 1/3, vagy 1/4 részét az akvárium víztartalmának. Függ a halfajok fajtájától is. De általában ez megfelel.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)