4. oldal, összesen 20 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 196

Téma: Akvarisztika

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    13 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Kedves Banz!

Örülünk neked is és a halaidnak is, de esetleg nem fűznél a mondanivalódhoz egy kicsivel többet.

Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    3
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Uncsim is foglalkozik hobbiszinten akvarisztikával, csak 1 kicsit nagyon elhanyagolja a halacskáit, 1szer vettünk 1 gőtét, nagyon ari volt, de 1 idióta hal szétcincálta...

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    21
    Köszönet
    0
    Szeretnék kérdezni valamit, miért van az hogy hiába van víztisztitóm, állandóan koszos lesz a víz, olyan 4-5 naponta, a víztisztítónak nincs baja, mert most vettem.

Regisztrált
    Aug 2006
    Üzenet
    23
    Köszönet
    2
    13 alkalommal 6 üzenetét köszönték meg
    Üdv arian85!

Az mit jelent, hogy koszos lesz a víz? Bezöldül?

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Magyarország, Győr és Budapest
    Üzenet
    202
    Köszönet
    0
    4 alkalommal 4 üzenetét köszönték meg
    Próbáltam már feltenni képet a tóról,de eddig még egyszer sem sikerült.Nem tudom, miért nem tölti fel.

Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    16
    Köszönet
    0
    Én képeket próbáltam megnézni, de az sem sikerült...

aldric Vendég
    Bár már lehet, hogy nem érdekel senkit, a teknős téma. De azért leírom, hogy Pénzes Bethen egyik szakkönyvébe azt írja a teknőstojás keltetésről, hogy vizet ne érjen. Laza tőzeg és homok keveréke közé helyezzük őket. Ne forgassuk őket (mint pl. a madártojásokat), mive a jégzsinórjuk könnyen elszakad.7-9 cm. mélységbe kell rakni a tojásokat, majd tőzeggel óvatosan takarni kell. Az egészet cserépbe, vagy dobozba rakjuk. Ezután rakjuk az ablakhoz közel a cserepet, ahol napközben ráesnek a napsugarak. Nem szabad a tojásokat háborgatni, nézegetni, mozgatni, mivel kényesek és könnyen bezápulnak.A tojások kikeléséhez ált. 90-100 nap kell. De 28 C fokos termosztátos fűtéssel 56-58 nap alatt is ke kellnek.
    Megjegyzem a teknősökhöz nem értek, ezt egy szakkönyvből írtam, de madarak keltetésével kapcsolatban tudok segíteni, mivel sokáig papagájokat tenyésztettem. Jelenleg Gyöngytyúkok, húsgalambok tenyésztésével, ill. keltetéssel foglalkozom. Akvarisztikát ma már csak (időhiány miatt) hobbi szinten űzöm (tehát tartom, már nem tenyésztem). Akvarisztikával kapcsolatban javasolni tudom még a http://akvarisztika.lap.hu/ oldalt.

Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    8
    Köszönet
    0
    Idézet Eredeti szerző arian85 Üzenet megjelenítése
    Szeretnék kérdezni valamit, miért van az hogy hiába van víztisztitóm, állandóan koszos lesz a víz, olyan 4-5 naponta, a víztisztítónak nincs baja, mert most vettem.
    Nem lehet, hogy túl sok kalát adsz a halaknak, és a szűrő nem tudja rendesen tisztítani a vizet?

Regisztrált
    Dec 2006
    Üzenet
    14
    Köszönet
    0
    Lehet h egyszerően még nem érett az akvárium, a szűrőnek kell egy idő még megtelepednek rajta az ugynevezett hasznos baktériumok. Nem jó tul gyakran pucolni a szűrőt...

aldric Vendég
    Idézet Eredeti szerző mufi Üzenet megjelenítése
    Lehet h egyszerően még nem érett az akvárium, a szűrőnek kell egy idő még megtelepednek rajta az ugynevezett hasznos baktériumok. Nem jó tul gyakran pucolni a szűrőt...
    Mufinak igaza van. Ha takarítod a szűrőt, nem kell tökéletesen kitisztítani, hogy maradjon benne hasznos baktérium, és hamar visszatudjon szaporodni. Mivel a baktériumok, bontják le a szennyet a szűrőben. Ezért pl. a szivacsot, vagy kerámia csöveket stb. ne jég hideg, ill. ne forró vizbe mosd át. Mert az a baktériumoknak betesz rendesen. Ált. 2 hetente szokás részleges vízcserét csinálni 1/3, vagy 1/4 részét az akvárium víztartalmának. Függ a halfajok fajtájától is. De általában ez megfelel.

4. oldal, összesen 20 ElsőElső 123456714 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •