7. oldal, összesen 20 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 196

Téma: Akvarisztika

Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Magyarország Cívisváros
    Üzenet
    383
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Üdvözlök mindenkit!
    Nem tudom van e valakinek akvarisztika témában beszélgetni. Már bő 14 éve foglalkozom halak tartásával és szaporításával. Jelenleg 4 akváriumom van kb. 100 liter ebben sügerek, gurámik és cápaharcsák laknak, egy másik 100 literesben trópusi és elevenszülő halak, egy 70 literes ebben aranyhalak végül egy nevelő kis 40-es. Összesen 50-60 boldog kis lakóm van. Próbáltam már abbahagyni, de nem ment sőt egyre több akváriumot sikerül beállítanom kis költségvetésűek, de minőségi benne minden. Most sikerült először perlit-cementes hátteret készítenem . Tehát ha kedve van valakinek beszélgetni szivesen veszem.
    "Az életet csak visszafelé lehet megérteni, de csak előlrefelé lehet megélni." (Kirkegaard)

Regisztrált
    Jul 2007
    Üzenet
    20
    Köszönet
    3
    Nekem 1 akváriumom van 270 literes és oszlop alakú, tudja valaki miért van az , hogy amikor a sügérek megnőnek kipusztítják egymást? El vagyok keseredve.

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Óbuda, Magyarország
    Üzenet
    1,897
    Köszönet
    1
    1,895 alkalommal 20 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző ottó72 Üzenet megjelenítése
    Nekem 1 akváriumom van 270 literes és oszlop alakú, tudja valaki miért van az , hogy amikor a sügérek megnőnek kipusztítják egymást? El vagyok keseredve.
    Mert a sügér ragadozó hal, és az akváriumot vadászterületének tekinti, azon belül csak egy sügér maradhat, amelyik a legagresszívabb/legügyesebb/legerősebb.
    A valódi Guru nem a kék ég magasságaiban él. Szívünk legmélyén lakik.
    Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba (Hérakleitosz), de néha egyszer sem (Théna).
    Nem létezik a büntetés, csak a felismerés létezik.
    A szavaknak ereje van. Ha kimondod őket, már nem vonhatod vissza.
    A Föld a virágokkal mosolyog ránk.

Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Magyarország Cívisváros
    Üzenet
    383
    Köszönet
    0
    A sügérek között is többféle viselkedés figyelhető meg. Némelyikükre a kifejezett agresszivitás jellemző. Tájékozódni érdemes a hal jellemző viselkedési specifikumairól, mielőtt összezárnád fajtársaival. Mekkora hely szükséges egy-egy pár számára a fészek terület kijelöléséhez, emiatt kis területen érdemes egy példányt tartani fajonként. Én is így tettem és cápaharcsával, gurámival zárhattam össze őket.
    "Az életet csak visszafelé lehet megérteni, de csak előlrefelé lehet megélni." (Kirkegaard)

Regisztrált
    Oct 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0

brakkvíz

Sziasztok!

Én brakkvizi halakat tartok(sajnos most kevés időm van rájuk). Van köztetek olyan, aki ért az ilyen akváriumokhoz, vagy esetleg közelebbről a gömbhalakhoz?

Regisztrált
    Oct 2007
    Hol
    Bodrogkisfalud
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    édesvizi akvárium!
    mitől döglött ki az összes növényem, mikor a szűrő leállt? 75 literes, guppik, alganyalók,növények....a növények egy hét alatt kihaltak! a halakkal semmi gond! .)

Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Debrecen
    Üzenet
    1,296
    Köszönet
    0
    5 alkalommal 3 üzenetét köszönték meg
    Szia megint!
    Szerintem a növények nem amiatt haltak, ki mert leállt a szűrő. Inkább a kevés fény lehet az oka. Az algaevő és a guppi sem pusztíthatta ki. Ilyenkor ősszel már kevesebb fény van, és ha az akváriumod távol van az ablaktól (meg egyébként is) mesterséges fénnyel kell megvilágítanod. Egy 20 wattos neon erre tökéletesen megfelel.

Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Hajdú-Bihar megye
    Üzenet
    2,011
    Köszönet
    504
    1,238 alkalommal 160 üzenetét köszönték meg
    Nekünk több évig működött az akvárium úgy hogy nem volt szúrő és kb félévente tisztitottuk. Beállt az egyensúly, csak fényt kaptak. Tele volt növénnyel.

Regisztrált
    Oct 2007
    Hol
    Marosvasarhely
    Üzenet
    19
    Köszönet
    0
    27 alkalommal 2 üzenetét köszönték meg
    Hat nekunk is van 3 akvariumunk egyik a szuleszet masik az ovoda es iskola es a nagyba ami 120 l-es a nagyok vannak!! Nem reg valami betegseg lett a nagyok kozt mert 2 xifo is elpusztult es meg 2 nek kezdett megfeheredni a farka de vettunk gyogyszert de nem sokat segitett.Ezert a neten olvastam hogy majdnem minden fertozo bakterialis betegseget lehet kezelni soval es metilen kekkel . Na hat ezt is tettuk es szepen hejre jottek.Hiaba vettuk meg jo dragan a szpeci szert ugy sem ert semmit.

Regisztrált
    Dec 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,259
    Köszönet
    128
    94 alkalommal 67 üzenetét köszönték meg

Lightbulb Akvárium asztalok

... érdekes ... állítólag az akvárium az irodába / az otthonunkba jó hatással van az ott dolgozókra / az ott élőkre,
    jó stresszoldó ... ime néhány ötlet ...

u.i. Kedves "Rytusbeybe"! Nagyon aranyos és kedves a Teknőcöd! Gratula! Üdv. M.T.E.

7. oldal, összesen 20 ElsőElső ... 4567891017 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •