8. oldal, összesen 219 ElsőElső ... 5678910111858108 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 2186

Téma: Pránanadi

Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    28
    Köszönet
    0
    26 alkalommal 15 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Mira* Üzenet megjelenítése
    Kedves galfi3!
    Nagyon eredeti figura lehetsz! Egy ideje benézegetek ide, mert kíváncsi voltam hová jut az eszmecsere. A lényeg, amire kíváncsi vagy, íme:

Pránanadi gyógyítói és általános titoktartás
    • A Pránanadi gyógyító köteles a mesterek által meghatározottak szerint védeni a kapott tanításokat, információkat; a kapott titkokat megőrizni.
    • A Pránanadi gyógyító titoktartásával tiszteletet is tanúsít azon mesterek előtt, akik életüket adták a módszerért, annak tisztaságáért.
    • A Pránanadi gyógyító felelős azért, hogy módszert változtatás nélkül, a kapott módon adja tovább, ha az átadásra jogosult.
    • A Pránanadi gyógyító köteles a beteg titkait, Pránanadi gyógyítói ténykedése során vele kapcsolatos információit, időbeli korlátozás nélkül megőrizni.
    • Nem jelenti a titoktartás megsértését a betegre vonatkozó Pránanadi gyógyítói információk átadása, ha erre másik Pránanadi gyógyítónak további kezelés miatt szüksége van.
    • A beteg halála esetén közeli hozzátartozóját a gyógykezelésről, a halál okáról, avval összefüggésbe hozható körülményekről tájékoztatni kell.
    • A Pránanadi gyógyító mentesül a titoktartási kötelezettség alól, ha a beteg ez alól felmenti vagy mások életének, testi épségének, egészségének védelme szükségessé teszi.
    Szeretnélek megkérni, hogy az általad említett, fénnyel való táplálkozásról írjál még, illetve arról, hogy hol nézhetnék utána? (Ha lehet magyar nyelven.)
    Na pont ez a baja nadinak. A fent említett pontok. Ezért csak arra jó hogy ártson a karmádnak, nemhogy használjon. Meg azért mert valaki elvégez pár prána tanfolyamot, attól még nem képzelje magát gyógyítónak. Eredeti esetben több év kellett ahhoz hogy valaki gyógyító mesterré váljon, nembeszélve a különleges körülményekről, amit a mai modern világban elég nehéz biztosítani. Szerintem addig nem szabadna elkezdenie valakinek gyógyítóként ténykednie, amíg nincsen nyitva az összes biológiai aktív pontja, és nem emelkedett valóban egy magasabb szintre. Alapvetően 3 fajta ember típus van: egészséges, beteg, és különleges képességekkel rendelkező. Persze ezeken belül nehezen elhatárolható különböző szintek vannak. És sajnos elég ritka a harmadik típus. Én pránások között még nem találkoztam vele! És szerintem csak a harmadik típusból lehet igazán jó gyógyító, mivel ez sokkal nagyobb felelősség mint azt valaki gondolná.

A fénytáplálkozásról:
    A chi kungban amikor az ember eléri azt a szintet, hogy a biológiailag aktív pontjai (csakrák) és csatornái (meridiánok) eléggé kinyílnak, akkor a szervezet olyan átalakuláson megy keresztül, hogy az ember nem is kívánja az ennivalót. Mindentől rosszul lesz, és ha bármit lenyelt hánynia kell, vizet sem képes befogadni. Ezt nevezik száraz böjtnek. Amikor szomjas leszel, de nem tudsz inni a víz energiáját kell befogadni, a víz csijét. Ezt gyakorlatot hegyekben végzik ahol friss a levegő, van folyó vagy tó ahol megszerezhető a víz csije. vagy lehet keresni a 3. szem segítségével víz tározót, onnan meríteni a víz csijét, esetleg felhőkből vagy szökőkutakból. Egy hónap letelte után fokoztatosan lehet elkezdeni vizet inni, de enni sokáig nem képes még az ember. A chi kung ilyen magasszintű gyakorlóinak általában 108 napig tart ez a folyamat. Akik ezen túlestek, azonak az álmondásai szerint, ez egy teljesen más állapot mint a szokásos böjtölés, természetesen játszódik le (elérkezik egy olyan időszak hogy az ember egyszerüen nem kívám se enni se inni), teljesen normálisan él, dolgozik de enni nem képes, és a gyakorlatok segítségével sok energiát kap, az pótolja a vizet és az ennivalót. Néhány hónap elteltével jelentkezik meg az étvágy, az ember elkezd normál módon táplákozni, bármit lehet enni korlátozás nélkül és semmilyen probléma nem jelentkezik. Nagyon sok betegségtől lehet így megszabadulni, mivel a szervezet teljesen kitisztul. De a legérdekesebb ebben a folyamatban hogy mindez automatikusan játszódik le a chi kung gyakorlása folyamán.
    Ami még érdekes, hogy akik így böjtöltek, azoknak felerősödnek az érzékszerveik, és sokkal tisztábban hallják a hangokat, akár meszebbről is, kiváló empatikus képességre tesznek szert, valamint sokkal intuitívabbé válnak. Mindez magyarázható az energetikai pontok és csatornák kinyílásával és megtisztulásával.
    The flags are still, no wind blows... It's the heart of man that's in tumult!

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    19
    49 alkalommal 24 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    2
    Kedves kodnevmisha!
    Örülök, hogy nem vetted sértésnek vagy támadásnak, amit írtam neked! Tőlem távol áll, hogy mások háta mögött, a névüket kiteregetve mondjak véleményt, de gondolom, hogy neked alapos okod van rá.
    Nem lehet, hogy az elítélésednek az az oka, hogy téged pont az energetika nem érdekel?
    Mondjuk én hiteles mesterekre találtam, egyikük látó.
    A minap olvastam, igaz 2001-ben írta dr. Domján László:

"A februári, budapesti havi találkozónkon Petrezselyem József volt a vendégünk, aki egy tibeti eredetű gyógymód, a pránanadi hazai mestere. … A nagyon rokonszenves és igen szép gyógyeredményeket elért, szerény, szolnoki férfi beszélgetésünk előtt valami olyant mutatott, amitől csaknem hanyatt estem. A szemem láttára két ujja között energiát koncentrált, amit – kb. 20 másodperc alatt – kristályszerű, fehér kővé materializált! Ha nem az orrom előtt, a szememtől kb. 30 cm távolságra történik mindez, talán el sem hiszem... Józsi ugyan hangoztatta, hogy ez nem publikus dolog, hiszen a pránanadi lényege az ingyenes gyógyító szolgálat, az egyszerűség és az önismeret fejlesztése, nem pedig az ilyen, cirkuszi mutatványnak tűnő energetikai jelenség bemutatása, én mégis engedélyét kértem, hogy írhassak róla, s hogy a készített kő fényképét az Alfajárókban közölhessem."
    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>

Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    28
    Köszönet
    0
    26 alkalommal 15 üzenetét köszönték meg
    Kedves kodnevmisha!
    Örülök, hogy nem vetted sértésnek vagy támadásnak, amit írtam neked! Tőlem távol áll, hogy mások háta mögött, a névüket kiteregetve mondjak véleményt, de gondolom, hogy neked alapos okod van rá.
    Nem lehet, hogy az elítélésednek az az oka, hogy téged pont az energetika nem érdekel?
    Mondjuk én hiteles mesterekre találtam, egyikük látó.
    A minap olvastam, igaz 2001-ben írta dr. Domján László:

"A februári, budapesti havi találkozónkon Petrezselyem József volt a vendégünk, aki egy tibeti eredetű gyógymód, a pránanadi hazai mestere. … A nagyon rokonszenves és igen szép gyógyeredményeket elért, szerény, szolnoki férfi beszélgetésünk előtt valami olyant mutatott, amitől csaknem hanyatt estem. A szemem láttára két ujja között energiát koncentrált, amit – kb. 20 másodperc alatt – kristályszerű, fehér kővé materializált! Ha nem az orrom előtt, a szememtől kb. 30 cm távolságra történik mindez, talán el sem hiszem... Józsi ugyan hangoztatta, hogy ez nem publikus dolog, hiszen a pránanadi lényege az ingyenes gyógyító szolgálat, az egyszerűség és az önismeret fejlesztése, nem pedig az ilyen, cirkuszi mutatványnak tűnő energetikai jelenség bemutatása, én mégis engedélyét kértem, hogy írhassak róla, s hogy a készített kő fényképét az Alfajárókban közölhessem."
    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>
    Kedves Mira!

Én rajtad érzem ebből a pár hozzászólásodban, hogy Te egy nagyon pozitív kisugárzású lélek vagy, és örülök hogyha számodra a prána nadi a megfelelő út. Mivel más mestereket személyesen nem ismerek Magyarországról az említetteken kívül ezért elképzelhetőnek tartom hogy van aki a technikát jó irányba valósítja meg. Domján Lászlót személyesen ismerem, családunk jó barátja, és őt hiteles agykontroll oktatónak tartom, viszont ismerem a személyes véleményét a P. J. mesterről és a prána nadiról. Nincsen negatív véleménye mivel ő nem olyan ember aki másokat elitélne, de mondjuk úgy nincsen elájulva a prána naditól. Tehát ez a cikk, ami mellesleg már elég régi mivel ismerem a cikket is ilyen szempontból nem hiteles. Nyílván egy újságba való bekerülése az inkább üzleti fogás, mint őszinte vélemény. Az elixír mint újság, vagy az Alfajárók rovat, amúgy is olyan amilyen, vannak benne hiteles információk de üzleti fogásoktól és reklámoktól nem mentes kicsit sem. Követ meg nekem is csínált, egy hét múlva el is tűnt, a kő, egyszer erről egy számomra hitelesnek tartott látót, csak hogy mi a véleménye, azt mondta:
    Semmiből nem lesz semmi. Ebből a mondásból mindneki vonja le a maga következtetését, én nem akarok ítélkezni, sokféle jelentése van ennek az egyszerű mondatnak és szerintem nem negatív
    The flags are still, no wind blows... It's the heart of man that's in tumult!

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    19
    Blog bejegyzés
    2
    "Semmiből nem lesz semmi. Ebből a mondásból mindneki vonja le a maga következtetését, én nem akarok ítélkezni, sokféle jelentése van ennek az egyszerű mondatnak és szerintem nem negatív."

Szerintem "az energia nem vész el, csak átalakul".
    Az ilyen materializált dolgok, lehetséges, hogy eltűnnek, amikor betöltötték a szerepüket. Jogananda könyvében is olvastam ilyesmit.

Különben elgondolkodtató, amiket írsz. Miért nem csinálsz egy chikung rovatot?

Táltos Vendég
    "Semmiből nem lesz semmi. Ebből a mondásból mindneki vonja le a maga következtetését, én nem akarok ítélkezni, sokféle jelentése van ennek az egyszerű mondatnak és szerintem nem negatív."

Szerintem "az energia nem vész el, csak átalakul".
    Az ilyen materializált dolgok, lehetséges, hogy eltűnnek, amikor betöltötték a szerepüket. Jogananda könyvében is olvastam ilyesmit.

Különben elgondolkodtató, amiket írsz. Miért nem csinálsz egy chikung rovatot?
    Az agykontroll tanfolyamokon is elmeséli Laci a történetet, barátjának titulálva, sőt gyermekét is elvitte hozzá! Tehát nem üzleti fogás az újságban.

Regisztrált
    Sep 2006
    Üzenet
    52
    Köszönet
    6
    15 alkalommal 7 üzenetét köszönték meg
    Idézet Eredeti szerző Táltos Üzenet megjelenítése
    Az agykontroll tanfolyamokon is elmeséli Laci a történetet, barátjának titulálva, sőt gyermekét is elvitte hozzá! Tehát nem üzleti fogás az újságban.
    Erről hol hallottatok ill. olvastatok?
    Véleményem szerint dr. Domján László reklámból nem mond semmit. Önzetlen, segítőkész nagy tudású ember. Csak tanulni lehet Tőle!!

Regisztrált
    Sep 2006
    Üzenet
    52
    Köszönet
    6
    "Kedves kodnevmisha!"
    Idézlek:
    / "[Domján Lászlót személyesen ismerem, családunk jó barátja, és őt hiteles agykontroll oktatónak tartom, viszont ismerem a személyes véleményét a P. J. mesterről és a prána nadiról. Nincsen negatív véleménye mivel ő nem olyan ember aki másokat elitélne, de mondjuk úgy nincsen elájulva a prána naditól." /

Azt gondolom, hogy a hinni vélt gondolatokat, ami itt olvasható, főleg ha nem pozitv és főleg ha a család barátjáról van szó, nem tesz jót senkinek.
    Egyébként, mindenkinek minden nem is lehet fő cél. Az hiszem elég egy-két területet mélyebben művelni a többi pedig tájékozottság szintjén legyen az ember birtokában.

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    19
    Blog bejegyzés
    2
    Agykontrollt is végeztem, de nem sokáig gyakoroltam, mert felismertem, hogy az nem az én utam, sőt nekem úgy tűnik, hogy nem minden embernek használ. De az is lehet, hogy nem minden ember használja jól. Mindegy és mind-EGY, továbbléptem... most éppen a prána nadi felé.

Amiről annyit tudok, hogy ha rendszeresen csinálom a gyakorlatait, kisimulnak az idegeim, vidámabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Ennek ellenére elgondolkodtat az ellenvélemény is, mert úgy hiszem az igazi beavatás nem földi emberek által történik. Szerintem a mai rohanó tempóban, ahol a hétköznapi szerepeinket is alig tudjuk ellátni, nagyon nehéz "szent" életet élni, amiért gondolom a felsőbb ajándékok járnak. Ezért tanulunk és megyünk mások után..., de amennyiben a harmóniához segít egy módszer, az mindenképp Úton levés.

Táltos Vendég
    Idézet Eredeti szerző amet Üzenet megjelenítése
    Erről hol hallottatok ill. olvastatok?
    Véleményem szerint dr. Domján László reklámból nem mond semmit. Önzetlen, segítőkész nagy tudású ember. Csak tanulni lehet Tőle!!
    Nem értelek kedves Amet!

Én éppen azt bizonygattam, hogy reklámból nem mond, ír semmít.
    Igen a kő materializálását elmondta a tanfolyamon és azt is, hogy saját szemével látta, neki készítette személyesen.

Regisztrált
    Sep 2006
    Üzenet
    52
    Köszönet
    6
    Idézet Eredeti szerző Táltos Üzenet megjelenítése
    Nem értelek kedves Amet!

Én éppen azt bizonygattam, hogy reklámból nem mond, ír semmít.
    Igen a kő materializálását elmondta a tanfolyamon és azt is, hogy saját szemével látta, neki készítette személyesen.
    Elnézésed kérem a rosszul fogalmazott kérdő mondatért. Pozitív értelemben tettem föl, hiszen csodálatos dolog, ha ilyen nagy tudású emberek nem zárkóznak el egymástól, hanem keresik a találkozási lehetőségeket is. Ezért érdeklődtem, hogy hol hallottatok, ill. hol olvastatok erről.
    Bízom benne, hogy a félreértést helyreigazítottam.
    Üdv.

8. oldal, összesen 219 ElsőElső ... 5678910111858108 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •