Az új történet egy férfi második házasságáról szól (szegény feje- fogják mondani a férfiak.)
Egy alkalommal az új feleség üzenetet hagyott a férfi munkahelyén, a férj egyik kollégája vette át.
- Mondd meg a férjemnek , légy szíves, hogy sürgős ügyben hívja fel a feleségét.
Eltelt a délelőtt, semmi visszahívás. Az asszony az alkalomhoz illő durcás arckifejezéssel várta haza férjuramat, aki azonnal támadásba lendült:
- Ne vágj nekem ilyen képet, mára elegem van enélkül is a nőkből. Felhívtam azt a szemetet(itt jön a volt feleség neve), miért keresett, de a mocsoknak volt képe letagadni! Azt mondta nekem, NEKEM! érted, nekem merte azt mondani, keresett a nyári villám, aki a fákat repegeti! De ne félj, nem maradtam adósa, én is megmondtam, kivel szórakozzon. Azt hiszem, egyik felmenő sem maradt ki a felsorolásból- kuncogott az előadás végén férjuram.
A feleség csak ennyit kérdezett:
- Mit mondott pontosan a kolégád?
- Mit mondott, mit mondott! Hát hogy hívjam fel a ........- és itt elhalkult férjuram hangja. A tantusz leesett.A mondatot már egészen halkan fejezte be:
- .... feleségem.
- Talán fel kellene írni a noteszodba, éppen ki az aktuális feleséged, akkor nem érne ilyen baki! - kapta meg a megérdemelt választ.
Férjuram jó pár hétig nyalogathatta jó kutya módjára a felesége papucsát, mire helyre állt a családi béke.
RINKA főboszorkány, Elvis-rajongó,
Efike alattvalója
a Bányászsisak és Karbidlámpa kitüntetettje
A BENYUSZEVI-párt segédbányaréme