3. oldal, összesen 80 ElsőElső 1234561353 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 797

Téma: Mi a Halál és szükség van e rá ????

Regisztrált
    Dec 2004
    Hol
    A számítógép elött
    Üzenet
    39
    Köszönet
    0
    0 alkalommal 0 üzenetét köszönték meg
    Mázlista vagy István! A TV-ben amikor tudom elcsípen, sajnos nincs meg sem CD-n, sem DVD-n.
    Nekem is az egyik kedvencem, a pálmát viszont a Hair viszi
    A Hálózaton láttam tavaly valamikor egy remek filmet, de nem tudom a címét, mivel az elejéről kicsit lemaradtam. Szerelmi történet, a szerelem és a lélek halhatatlanásgáról. A főszereplő a kínai császár katonája. A katona tiltott szerelembe esik, ezért klasszul élve szobrot mintáznak belöle.
    A halála előtt kapott a szerelmétől valamit, ami átsegítette az idő múlásán.
    1930 körül egy magánrepcsi pont ott zuhan le, egy színésznőcske rátalál a helyre (Csin császár temetkezési helye, a híres agyagkatona hadsereggel), és a katona életre kel.
    A lány, aki megtalálta, a szerelme reinkarnációja....nem lesz happy end, illetve a nézőkre bizzák, vajon mi sül kibelöle...
    Ezt is melegen ajánlom (így cím nélkül is, hátha valakli ráismer), mert bár nyálas-csöpögősnek tűnik, jól érzékelteti, mit érezhet a katona, miközben próbálja az újraszületett kedvesének elmondani, hogy ők pár ezer évvel azelőtt szerették egymást.
    Ugyanígy, jól alakítja a színésznő a lányt, aki kételkedik, bolondnak nézi a katonát, aki állandóan levakarhatatlanul a nyomában jár...

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    20
    49 alkalommal 24 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    2
    Kedves Stelo Malgranda!
    Hú, meg ha! Hát igen, ha már a téma megengedte és beszúrtad, köszönöm a képet. Kicsit beszinezi az oldalt.
    Azt hiszem a napokban elő is veszem a filmet, ha már így kedvet csinálatok hozzá. Arra emlékszem, hogy rám is nagy hatással volt. (Nekem megvan videón, de sajnos másolni nem tudom, a minősége sem extra.)

Egyúttal köszönöm a nyugtatást, de olyan nagyon nem tartok a haláltól, csak még mindig feldolgozói és megértési folyamatban van nálam, na és kíváncsiságtól sem vagyok mentes! Az a helyzet, hogy sokmindent belátunk az eszünkkel, de az alkalmazása a gyakorlatban dől el.

Ahogy gondolkodom, eszembe jutott, hogy volt egy olyan időszakom, amikor álmomban mindig ugyanabba a helyzetbe kerültem és valahogy rájöttem (tudatos álmodásról nem is hallottam akkor), hogy addig, amíg nem kerülök ki belőle, nem szabad felébrednem. Hogy én napokon, heteken át hányféle variációt éltem bocs. álmodtam át!
    Aztán egy későbbi élethelyzetben mindez nagy segítségemre volt.

Lehet, hogy a halállal is ez történik, dolgozni kell rajta, ha már "jutalom-halált", előzetes bemutatót nem kap minden halandó...
    "Ha azt gondolod, hogy képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." (H.F.)

Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    kisváros
    Üzenet
    901
    Köszönet
    20
    49 alkalommal 24 üzenetét köszönték meg
    Blog bejegyzés
    2
    És most látom, hogy ezekkel a gondolatokkal kezdtem meg a tavaszi napforduló napját.
    Én meg azt kívánom nektek, hogy legyen tudatos, odafigyelős, különleges, áldásban bővelkedő napotok!
    "Ha azt gondolod, hogy képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." (H.F.)

Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Óbuda, Magyarország
    Üzenet
    1,897
    Köszönet
    1
    1,895 alkalommal 20 üzenetét köszönték meg
    Az Élet folytonos tanulások sorozata, amíg vissza nem térünk a forrásba.
    A tanulási folyamat inkarnációkon keresztül folyik.
    A halál egy-egy inkarnáció lezárása.

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    1,003 alkalommal 564 üzenetét köszönték meg
    Nekem az tetszik, amikor van egy -kér rákos ismerősőm tele halálfélelemmel, és készülnek a halálra, lemondanak az életükről depressziósak lesznek.

Aztán a sors "kínjukban" hozzámvezérlő őket, felkészülünk a halál utáni ÉLETre, majd megbeszéljük, hogy ebben az életben még mit lehet helyrehozni, kilábalunk a depresszióból, helyretesszük a lélek dolgait..

és a végén azt vesszük észre, hogy meggyógyultunk és elfelejtettünk meghalni!

Regisztrált
    Dec 2004
    Hol
    A számítógép elött
    Üzenet
    39
    Köszönet
    0
    Kedves Mira!
    Nincs mit . Az álmok érdekesek tudnak lenni. Azt mondják, hogy az alvás alatt az agyunk ezerrel dolgozik, és erősen befolyásolja az álmainkat a nappali éber állapotban történt események.
    Hááát, ezzel nem tudom, ki mennyire ért egyet. Azt tudom, hogy, vissza térő álmom volt pl, hogy élve eltemetnek, zuhanok...stb. A valóságban szerencsére egyik sem történt meg, és nem kerültem olyan helyzetbe, hogy be következhetett volna pl a zuhanás.
    A jókívánságokat pedig most én köszi. Az áldás az mostanságosságon rám férne .

István!
    Amikor kijelentem, hogy tudom, rákban fogok meghalni, körbe vigyorognak, meg lököttnek néznek. Valószínű, az oka, a betegségtől való félelem, szenvedés, amit még az ellenségeinknek sem kívánuk. De.
    Mivel anyai ágon mindenki ebben a betegségben hunyt el, kérdem én: miért pont velem törne meg a "hagyomány"? Igazából ez a tudat illetve, amit már írtam (az odaátról) segít abban, hogy ne féljek a haláltól, hogy eltudjam fogadni. A sorsa (és a halál) elől úgysem menekülhet el senki.
    A depisek és más lelki sérültek esetén a család összetartására és szeretetére van szükség. Ennél jobb "gyógyszer" szerintem nincs.

Regisztrált
    Mar 2007
    Üzenet
    20
    Köszönet
    1
    a halált szerintem mindannyian ismerjük...elég egy regressziós meditáció de inkább egy hipnózis....vagy egy halálközeli élmény amikor egy hang azt mondja ...."Hé! Neked még dolgod van, menj vissza"... a lényeg a lelki fejlődés a szeretet gyakorlása - ami persze mindig fájdalommal jár....hm?

Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Osli
    Üzenet
    4
    Köszönet
    6
    20 alkalommal 9 üzenetét köszönték meg
    A halál, az élet része. De nem mindegy, hogy milyen módon jutunk el odáig. Vannak, akik félnek tőle, vannak, akik várják.
    István! Legyen igazad! De, amikor végső stádiumban levő rákbetegnek vigyorogva mondják, hogy majd meggyógyul, ezt nem tartom tisztességesnek. Tudom, mert megtapasztaltam, a hozzám legközelebb álló emberrel kapcsolatban. Neki, akkor nagyon fájt, hogy nem veszik komolyan a halál utáni vágyát. Ez pedig nem depresszióból fakadt, mert küzdött a végsőkig. Azt viszont be kell látnunk, hogy van egy pont, amikor el kell fogadnunk a halál gondolatát.
    Véleményem szerint, nem a haláltól kell félni, hanem attól a szenvedéstől, ami addig ránk vár. Hiszen a halál után kezdik az igazi életünk. Nagyon szépen írt erről Wass Albert:

Halál
    1. Én úgy képzelem el,
      hogy a halál egy óriási nász,
      legszentebb, legemberibb ölelés.
      Nem fájdalom: fájdalom-felejtő.
      Nem rém: rémeket elűző.
      Több mint a Szépség.
      több mint a Szerelem,
      a Jóságnál is több:
      Kegyelem.
      Én úgy képzelem el,
      ha egyszer oly nagy lesz a zaklatás
      és akkorára nő a fájdalom,
      hogy nem bírom tovább:
      hozzám lép egy fehér ismerős,
      szép csendesen lecsókolja a számat,
      lefogja ezt a vergődő szívet,
      és ennyit szól csak: elnémuljatok.
      Erre megszűnik minden indulat.
      Erre megszűnik minden fájdalom,
      csak gondfelejtő békesség marad:
      se könny, se vér, se akarat,
      nem lesz már semmi sem.
      Elhal a szívem dobbanása,
      s végtelen álmok néma lánya
      bűvös, tüzes csókjába zár.
      Szeretőm lesz egy éjszakára
      a széparcú Halál.

Regisztrált
    Jan 2003
    Hol
    Budapest, Hungary
    Üzenet
    2,841
    Köszönet
    22
    1,003 alkalommal 564 üzenetét köszönték meg
    István!
    Amikor kijelentem, hogy tudom, rákban fogok meghalni, körbe vigyorognak, meg lököttnek néznek. Valószínű, az oka, a betegségtől való félelem, szenvedés, amit még az ellenségeinknek sem kívánuk. De.
    Mivel anyai ágon mindenki ebben a betegségben hunyt el, kérdem én: miért pont velem törne meg a "hagyomány"? Igazából ez a tudat illetve, amit már írtam (az odaátról) segít abban, hogy ne féljek a haláltól, hogy eltudjam fogadni. A sorsa (és a halál) elől úgysem menekülhet el senki.
    A depisek és más lelki sérültek esetén a család összetartására és szeretetére van szükség. Ennél jobb "gyógyszer" szerintem nincs
    Egyszerü programozás kérdése.

Ha acsaládban mindenki kijelenti, hogy örökletes a rák, és abban fogok meghalni, akkor az egész család hosszu ágon keresztül rákban fog kipusztulni...

Ha kijelented, hogy innentől kezdve vége ennek a láncnak, és én lkeszek az első, aki nem fog rákban meghalni, sőt 100 évig fog élni, és ezt el is hiszed, félreteszed a félelmeidet, akkor nem fogsz rákban meghalni!

Hosszú lenne ezt elmondani a topicban, de ez müködik a gyakorlatban!

Jó, lehet, hogy nem 100 év csak 87!

Regisztrált
    Dec 2004
    Hol
    A számítógép elött
    Üzenet
    39
    Köszönet
    0
    Batkamanó!
    A szertet, a szerelem, mint minden emberi érzés lehet fájdalmas.

Juna!
    Ha, ne adj isten, Te kerülnél olyan helyzetbe, mi esne jobban? A kegyes hazugság, vagy a kőkemény igazság. Az orvos mosolyogva aztmondja, amit a beteg hallani akar. Ha, az igazságot, akkor, azt is elfogja mondani, csak rá kell kérdezni.

István!
    Az agykontrollra gondolsz? Hitessem el azzal a gyűszűnyi agytekervényemmel, hogy, nem rákban...?
    Nem látom ilyen egyszerűnek a kérdést, mert az a vacak genetika, öröklési hajlam közbe kiabál: hahó, itt vagyok én is, ne feledkezzetek meg rólam!
    Hááát, hiába mondogatom, hogy én vagyok Cindy Crawford, az agyacskám nem veszi az adást.
    87? Örülnék a 78-nak is

3. oldal, összesen 80 ElsőElső 1234561353 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •