Kajmi írta: "A szellem pedig elhagyja a testet és oda távozik ahol a szellemek gyülekeznek. Ezt nem lehet tudni , hogy hol lehet de feltételezem , hogy egy téren és időn kívüli dimenzióban , valahol ott ahol maga az Isten is van."
Ezzel kapcsolatban az általam tanultak és végiggondoltak alapján a lényeg, hogy ha az örökéletű "valamit", a MAG-unkat
keressük magunkban, akkor meg kell állapítanunk, hogy
- nem vagyok azonos a testemmel (hiszen, mint sajátomra gondolok rá)
- nem vagyok azonos az érzelmeimmel (hiszen én vagyok és percenként mást és másként érzek, változnak az érzelmeim)
- nem vagyok azonos az értelmemmel, az agyammal, a szellememmel (mert ezzel gondolkodom)
Akkor ki az az "ÉN"?
Kell lennie bennem valaminek, ami örökéletű, gondolkodni, érezni, emlékezni tud és vágyik a tökéletességre, teljességre. Tehát tudat vagyok, amit isteni-én-nek, felsőbbrendű énnek neveznek, ami téren és időn kívül létezik. Emberi ésszel nem fogható fel, viszont lelki fejlettségünk szerint megmutatkozhat. Emlékszem Shirley MacLane írta egyik könyvében, hogy amikor találkozott a felsőbbrendű énjével térdre esett előtte.
Amennyiben az isteni-énünk, tudat, akkor a lélek egy életre szól, aki működteti a testet és csak az egy életre szóló feladatokat tárolja és hozza le a földi életbe. (Ha másként lenne, nem tudnánk földi feladatainkat teljesíteni.) Amikor meghalunk, a lélek asztrális része elenyészik, a megélt, megtapasztalt érzelmek, a szeretet eszenciáját beolvasztjuk az örök Énünkbe, a magasabbrendű tudatunkba, amely eddig fizikai testként tapasztalta meg – mert másként nem tudta – az érzelmeket és gyűjtött tapasztalatokat. Ahogy ez az isteni-énünk egyre tágul és egyre több mindent fogad magába, úgy válik egyre nagyobb térben teremtővé, és funkcionál az Egyetlen-Teremtő részeként.
A magasabbrendű tudat akkor születik újra, amikor akar, új testetöltésére, az új feladatokkal, egy új lelket alkot. Ekkor a felsőbbrendű énje, már tartalmazza az előző (elhagyott) lélek tudását, tapasztalatát.
"Ha azt gondolod, hogy képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." (H.F.)