A Mi a csudát tudunk a világról 1. 2004-ben mutatták be és minden idők egyik legsikeresebb független filmjének bizonyult. A film hossza kb. 1:45 óra.
A sikerre való tekintettel 2006-ban bemutatták a folytatását is a mozikban (ehhez készítettem a fordítást). A film hossza kb. 2,5 óra. A film időnként tartalmazza az 1. részben látott részeket, de kibővíti azokat újabb magyarázatokkal. Tartalmaz 3-4 animációt is, ami szerintem nagyon jó és a laikusok is sok mindent megérthetnek a kvantum mechanika furcsaságaiból, valamint az esetleges plusz dimenziókból, amit nem érzékelünk vagy akár a nagy semmi ami az atomok belsejében van. A film nagyon dinamikus, és a bevágott szövegek nagyon gyorsan pörögnek, így még fel sem fogod az egyiket, már jön a másik. Szerintem csak többszöri megnézés után fogod fel a teljes mondanivalót (sokszor egyetlen mondatnak is fontos üzenete van).
Ugyancsak 2006-ban adták ki a a 6 DVD-s változatot, ami tartalmazza a film második részét, valamint egy 5 órás (!!!) Micsu 3. részt is. Szintén van rengeteg interjú, valamint a filmekról bemutató (trailer) és interjú a filmkészítőkkel. Ez is megvan, de csak angol felírattal. Természetesen annak a fordítását nem vállalom.

De ha van érdeklődés holnap a 3. részt is feltölthetem angol felírattal.
Bőség Forrása