A Magyar Pálinka Háza

Greta

Állandó Tag
Állandó Tag
Bojtikám!

Nekem nem kell árulkodnom,hiszen Te hirdetted meg a világhálón, hogy hozzá kell kezdeni a szóban forgó nedű megszeretéséhez. Ha apjukod a net-re téved, tőled fogja megtudni először, hogy minek a szokogatására készülsz. :idea: Bizony ám!

Azért szeretlek én téged, jó?

Greta
 

bojtorjan

Állandó Tag
Állandó Tag
Greta írta:
Bojtikám!

Nekem nem kell árulkodnom,hiszen Te hirdetted meg a világhálón, hogy hozzá kell kezdeni a szóban forgó nedű megszeretéséhez. Ha apjukod a net-re téved, tőled fogja megtudni először, hogy minek a szokogatására készülsz. :idea: Bizony ám!

Azért szeretlek én téged, jó?

Greta

Majd alcaznam valahogy ..... ha legalabb izlene de brrrrrr ... nem izlik :( inkabb becipelem a raktarba, felteve ha vegre nyitva van ;-)
:D :D :D
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Bojtikam ! abrakababrakaaa .....enekeld , hogy ...nyisd ki babam az ajtot ...lalalaaa , ha nem nyilik akkor majd en atveszem ... szocialis :wink: megorzesre . Jajj ha ezt a fiuk megtudjak :cry:
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasom itt a szuret ideje ! Borutakat szerveznek ( es en nem lehetek ott :cry: ) Szeretnek itt megosztani veletek egy nagyon jo programot
VILLÁNY-SIKLÓSI BORÚT

Magyarország híres-nevezetes szolotermo tájai közül elsoként Baranya megye déli részén, a napsütötte, békés lankák ölelésétõl védett síkságokon formálódott bortúra. A VILLÁNY-SIKLÓSI BORÚT 11 településen kanyarog keresztül, s mutatja meg a figyelmes vendégnek az értékes, sokszor páratlan látnivalókat. Mert ahogy az egy igazi borúthoz illik, a huvös, penészes és nyirkos falú, boltíves pincék, a szolészet és borászat apáról fiúra szálló titkai, az évszázados relikviák, a jóféle étkek, a barátságos borosgazdák mellett a mediterrán jellegu, történelmi borvidék kulturális és muvészeti értékekkel is várja az utazót.
Magyarország legdélibb fekvésu borvidékén megközelítoleg 2500 hektár szoloültetvény borítja a Villányi-hegység lankáit. A vidék gazdagságának és szépségének egyik forrása az a több mint tízmillió szolotoke, amely a Villányi borvidék verofényes domboldalain a föld egyik legnemesebb ajándékát adja. Már a korábban itt élo népek is felismerték, hogy a Duna és Dráva folyók találkozásánál emelkedo vidék kedvez a szolotermesztésnek. Több feltárt lelet bizonyítja, hogy e táj szolokultúrája már a rómaiak idején is kiemelkedo volt. Nem is csoda, hiszen évente 2002 órát süt a nap, a középhõmérséklet 11,4 Celsius-fok, és átlagosan 662 milliméter csapadék hullik. A tél enyhe, korán tavaszodik, és májusban, a kikelet után már lengedezik a szolovirág illata. A nyár mérsékelten száraz és legtöbbször forró, ennek köszönhetoen a korai érésu szolofajták fürtjei már júliusban zsendülnek, majd a napfényes kora oszi hónapokban mézédesre érnek.
A természeti tényezok e borvidéken olyan harmonikus környezetet biztosítanak a szolonek, amilyet kevés helyen találni. A vörös- és fehérborok a múltban már Trieszt, Graz, Bécs és Prága piacain, sot még a tengerentúlon is vevore találtak.Napjainkban a villányi bortermelo gazdák számos borverseny, kiállítás díjazott szereplõi. Az utóbbi tíz évben közülük négyen a borásztársadalom legnagyobb elismeréseként elnyerték az "Év bortermeloje szakmai díjat is.

A Villány-Siklósi Borút Utazási Iroda (bejegyzési száma: U-119/2001.) a Borútra érkezo turistáknak nyújt naprakész információkat, a borbarát vendégek részére elképzeléseik alapján személyre szabott programokat készít, minõségi borkóstoló- és szálláshelyeket ajánl ki. Kizárólag a Villány-Siklósi Borút Egyesület minõsített szolgáltatóival dolgozik együtt. Ez lehetové teszi, hogy a szolgáltatásokat uagyan azon az áron kínálja, mint tagjai.


Az utazási iroda igény szerint összeállított két-három napos programcsomagokkal, hosszabb üdülésekkel várja a vendégeket. Ajánlatainkat megtekintheti a BORTÚRÁK menüpontban.

A pincékben házi ételek és kiemelkedo évjáratú borok mellett ismerkedjen meg borászainkkal! Keresse fel muemlék pincesorainkat! Látogasson el a Villányi Bormúzeumba, Nagyharsányi Szoborparkba, Siklóson a Várba és a Malkocs bej Dzsámiba! Fürdozzön a harkányi termál- és gyógyfürdoben! Lovaskocsikázzon a halastavak mentén vagy sétahajókázzon a Dráva természetvédelmi területén!

Szeretettel várjuk vidékünkön !
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
Tavaly még le is fényképeztem nektek a Magyar Pálinka Házát! Nem emlékeztek? :cry:

Greta!

Nehogy bemenj! Iszonyú árakon árulnak. Félliteres palackot vettem, valamilyen aranyérmes szilvából és kb. 3000 forint volt.


Azt hiszem, hogy itt is lehet rendelni.

Klikk:
 

Geri

Új tag
Jó minőségű házi pálinkát tudok exportálni akinek kell Magyarországról! Utánanézek, hogy milyen vámtörvények vannak és úgy írok majd infót.
A házipálinkát nagyapámék készítették és nagyon finom, meg erős is (úgymond emberes és kerítésszaggató!)! Van vegyes pálinka és fogópálinka. A fogópálinka lényege, hogy Magyar csípős paprika van az üvegbe pálinkába rakva és minimum 1 hónapig így érlelik. A paprika mennyisége a pálinkában izlés dolga. Van aki 1 paprikát rak 1 liter vagy 7 deci pálinkához, de van olyan elvetemült ember, mint én, aki 4 csípőspaprikát rak 1 liter pálinkához.
 

Geri

Új tag
Kérdés mekkora a hordó? 20? 25? 50? 100? 200? 500 literes?
Izléstől függ! Ha szereted az enyhén csípőset, akkor 1 literhez 1 csípőspaprika, de ha a kerítésszaggatóan erősset szereted, akkor 4 erőspaprika 1 literhez.
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem 1-2 paprika eleg lesz 1 lt.hez .;-) Geri sajnos itt (Toronto) meg a mult szazadi szesztilalombol fenn maradtak torvenyek . 40% erosebb alkohol nem kerulhet forgalomba . Csak a hivatalos szerveken keresztul lehet italt vasarolni mert az allam szigoruan kontrolalja . Regen volt egy export-import ceg aki hozott magyar borokat . Volt ettermem es tole vasaroltam . Most Hubertus , Unicum , Csaszarkorte es talan barack palinkat lattam itt az uzletekben . Tudod itt kulon kijelolt allami boltokban lehet csak szeszesitalt kapni . Nincs am olyan , hogy leugrunk a kozertbe es veszunk sort vagy bort :-( Geri de ha megtudsz valami infot Canadaval kapcsolatban azt erdeklodessel varom . Koszi elore egy palinka-barat (szesztestver) es talan tudnank uzletet is csinalni . :)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Nem is tudtam, hogy ilyen topik is van, de most hogy tudom, azonnal Pitti keresésére indultam és ím: meg is találtam! Bár az csalódást okozott, hogy több mint négy évig hozzá sem szólt, sőt akkor is ily szűkaszavúan...:111:

Na akkor most jól nézünk ki!Mert én meg utánad mentem,és mit találok?Pálinkát! A Pitti meg talán azárt volt olyan szűkszavú,mert a pálika letaglózta. A topikot meg másnapra elfelejtette.:mrgreen:
 

Alapitvany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy mennyisegu palinka fogyaszto vagyok , ha netalan SzentGyorgy(Kovaszna megye) fele tevedtek felvasarolnek. A jo magyar palinkanal , a szekely rezes szilva palinaknal nincs jobb.(reze mert 70% felett van :D)
 
Oldal tetejére