Keresztenyzene ,vers, hit, Biblia

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
87%20kesz.jpg



Meneküljetek

<HR width="100%">
"Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és a sadduceusok közül sokan mennek ô hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendô haragja elôl megmeneküljetek? Teremjetek hát a megtéréshez illô gyümölcsöket." Máté 3,7-8
<HR width="100%">

Karácsony elôtt arra készülünk, hogy Jézus újra jön hozzánk. Jézus jövetele elôtt jött el hozzánk Keresztelô János, az Istennek az ítélete. Sokszor a szenvedések az útkészítôi Jézusnak. De útkészítô a lelkiismeret szava is, az Istennek az Igéje. Ezt a parancsot adta nekünk az Úr, készítsétek az Úrnak útját. Tulajdonképpen ez a hét válasz akar lenni arra, hogy hogyan kell hát készítenem az Úr útját. Mi a dolgom ebben. Az elsô választ tegnap adta meg nekünk az Ige: Kimenni Keresztelô Jánoshoz! Ma azt mondja az Ige: menekülj! Azért kell menekülni, mert most még lehet. Azt is megmondja, miért kell menekülni. Mert haragszik Isten. Így mondja az Ige: menekülj az Isten haragjától. Az Isten haragszik - de szeret. Szeretném ha ezt nem tévesztenénk össze soha. Ahogy egy szülô is haragszik a gyermekére, de ez nem jelenti azt, hogy nem szereti. Az Isten szeret, de oka van, hogy haragszik rád.

Miért haragszik? Olyan világosan megmondja ezt a Római levélben. Csak egy mondatot szeretnék elolvasni belôle. "Mert nyilván van az Isten haragja mennybôl az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják." (Róma 1,18). Látjátok, ebbôl az Igébôl egy szó csendül ki: hamisság. Ezért mondja ezt Keresztelô János, hogy mérges kígyóknak fajzatai. A hamisság miatt. Tudod, hogy az egész életed hamis? Tudod, hogy mást mutatsz, mint ami igaz? Ezért haragszik Isten, hogy nem vagy igazán ôszinte sem emberekkel, sem Istennel. Az egész életed egy nagy színház. Keresed a látszatot.

Ugye milyen hamar körülnézel, ha otthon veszekedtél, kiabáltál, hogy ki látta, ki hallotta? Mert kedvesebbnek, szebbnek, okosabbnak, tisztábbnak, jobbnak szeretnél látszani, mint amilyen vagy. Hamis a mosolyod, a kedvességed. Milyen rettenetes, hogy emberek felé kedves, nyájas tudsz lenni, és a hátuk mögött?! Mit mondasz a hátuk mögött? Jaj ha hallanák!

Hát még amit gondolsz, amit ki sem mondasz, csak miközben beszélsz, már gondolod. Haragszik az Isten a hamisság miatt. Hamis az imádságod. Hamis az éneklésed. Egyáltalán végig gondolod azt amit énekelsz? Nem hazugság Isten felé minden szavad? Egy Miatyánkban sokszor hét hazugság. Mondod, hogy jöjjön el a Te országod - de jaj még ne most. Legyen meg a te akaratod - de az enyém is. Miért hazudsz Istennek?! Hamisak az igéreteid, a fogadkozásaid. Haragszik Isten, mert az igazságot hamissággal feltartóztatod. A kifogásaiddal, ahogy tegnap beszéltünk róla, az igazaddal.

Testvér menekülj, hadd mondjam újra, menekülj, mert haragszik az Isten. Nyilván van az Isten haragja az embereknek minden hitetlensége és hamissága miatt. Hányszor mondod, hogy hiszel. Hadd kérdezzem most, nem hamis a hited? Igazán hiszed, hogy a Biblia Isten szava? Hiszed, hogy minden szava igaz? Akkor az is igaz, hogy aki haragszik, embergyilkos. Ölni nem mernél, de haragudni mersz?! Éveken keresztül mersz haragudni? Hiszed, hogy aki valakire ránéz kívánság okáért, már parázna? Talán megtenni nem mernéd, de a szemed? Hiszed hogy minden hiábavaló szóért számot kell adnod egyszer az ítélet napján, és aztán beszélsz és pletykázol?!

Hiszed amit a Biblia mond, hogy ne gyűjtsetek magatoknak kincseket e földön, mert jaj a gazdagoknak. És minden áron meg akarsz gazdagodni, gyűjtöd a kincseket a gyermekeidnek. Hiszel az Isten szavában, vagy csak mondod, és hamis az egész? Hiszel az Isten ítéletében? A Biblia azt mondja: a bűn zsoldja a kárhozat. Hiszed ezt? Hiszed azt, hogy a bűn és a büntetés össze van kötve, hogy nem tudsz semmi olyat tenni, aminek ne volna meg a következménye? Hiszed, hogy nyilván van az Isten haragja az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen?

Menekülj a hitetlenségbôl, és a hamisságból. Most már nem azt mondja Isten, hogy menj át a váróból a rendelôbe, most már azt mondja, hogy menekülj! Menekülj, amíg nem késô. Úgy szeretném most belekiáltani ebbe a templomba: menekülj mert jön az ítélet!

Amikor a zsidókat elvitték és becsukták a gázkamrákba, egyik sem tudta, azt hitték, a fürdôbe viszik ôket. De egyszer csak észrevették, hogy nincs ajtó, és jön a gáz. Már menekültek volna, de késô volt. Testvér, lesz olyan idô, hogy nincs már ajtó. Most még ki lehet lépni, Jézus az ajtó. Most még megmenekülhetsz az elkövetkezendô harag elôl.

De ha már felemeltetik a kereszt, ha már nem lesz kiút, ha már lejár a kegyelmi idô, akkor már csak egyet tudsz, hogy nincs kiút. Egy városról olvastam egyszer, amelyik egy tűzhányó közelében épült. Jöttek a hírek, hogy kitör a tűzhányó, mindenki költözzön el. Voltak akik könnyen vették - évtizedek óta mondják, most sem lesz abból semmi. Így olvastam, hogy nyugodtan elmentek a színházba, folyt az elôadás, és egyszercsak kiáltás hangzott: jön a tűzfolyam! Az emberek mind menekültek volna a vészkijárat felé, agyon taposták egymást, rakásra haltak meg. Késô volt! Aki azt gondolja magában, majd az életem utolsó pillanatában... késô. Most menekülj Szeretném, ha mélyen a szívedbe vésnéd ezt az egyetlen szót, Istennek az üzenetét: menekülj! Miért, honnan, hova? Az elkövetkezendô harag elôl. Kicsoda intett meg testvér, hogy ma este ide jöjj? Kicsoda intett meg? - Isten Szentlelke intett meg, hogy meghalld az Igét. Hogy soha ne mondhasd, nem tudtam, hogy jön az elkövetkezendô harag. A sok kicsi ítélet után az utolsó ítélet.

Valaki egyszer azt mondta, ha egyetlen egy mondatot lehetne bemondani a rádióba, ha rám bíznák, ezt az egyetlen mondatot mondanám be: az embernek Fia eljön! Testvér, Jézus visszajön, és rettenetes nap lesz az a számodra. Ha nem menekülsz most, ott már nincs menekülés. Szeretném ma nyiltan világosan, egyszerűen megmondani, nem a halál az irtózatos elválás - az utolsó ítélet. Amikor az Úr Jézus hatalmának szavával kétfelé osztja az embereket. Juhokra és kecskékre. Ha most ebben a teremben kétfelé osztaná, hol volnál?

Testvér, mi együtt leszünk? Mit gondoltok, mi hozott engem ide hozzátok? Mit gondoltok, miért mondom ezeket? Isten szeretete hozott ide, hogy mondjam: meneküljetek amíg nem késô.

A harmadik kérdés, hova lehet menekülni az Isten haragja elôl? Van aki az öngyilkosságba menekül. Van aki úgy érzi, hogy akarnék, de nem tudok. Van aki után nyúl egy fekete kéz, az ördög keze. Hányan mondták már el, szeretnék más lenni, megtérni, de nem tudok.

Vizsgáld meg jól az életedet, nem mentél-e valaha az ördöghöz segítségért? Babona, jóslás, szenesvíz, gyógyítás, mondjam tovább? Testvér, nincsen olyan szál, ami odaköt az ördöghöz? Tépj el minden szálat és menekülj. Hova menekülj, a halálba?

A Biblia arról beszél, hogy a gazdag amikor lecsukta itt a földön a szemét, a kárhozatban nyitotta fel, a pokolban. Sok ember szeretne kimenekülni ebbôl az életbôl, és oda érkezik az örök kárhozatba. Menekülj testvér! Egyetlen helyet tudok, ahova menekülhetsz az Isten haragja elôl. Az Ószövetségben voltak menedék városok, ahová az üldözött ember bemenekülhetett. Nekünk egyetlen menedékhelyünk van: az Úr Jézus keresztje.

Valahol hallottam, hogy Berlinben, amikor a zsidó üldözés volt, az összes zsidó templomot porig égették. Azután amikor Berlin bombázása folyt, amikor egész Berlin égett, így mondták, az aszfalt mint a tüzes folyam úgy folyt. Akkor voltak emberek, akik odamenekültek a templomok helyére, ahol a tűz már elvégezte a maga munkáját. Ott már nem volt mi égjen, ott már meg lehetett állni. Ott meg lehetett menekülni. Az Isten haragja lecsapott az Ô szerelmes Fiára a Golgotán. Az egyetlen hely, ahová menekülhetsz az Isten haragja elôl: a Golgota.

Amikor a régi Oroszországban az emberek még szánon utaztak, sokszor nagyon hosszú utakat tettek meg, és a legnagyobb veszedelem az volt, hogy amikor erdôségeken mentek keresztül a farkascsorda a szán nyomába szegôdött. A szán utasai érezték, hogy nem fogják sokáig bírni a lovak, elôbb utóbb a farkasok martalékai lesznek. Életed mögött is ott fut a bűneid farkascsordája, elôbb utóbb utolér. Ha elôbb nem, akkor a halálod óráján.

Ezek az utasok magukkal vittek egy bárányt. Azért vitték, hogy amikor közeledett a farkascsorda, közéjük dobták a bárányt, a farkasok nekimentek, és a legrettenetesebb módon széttépték. De amíg a farkasok a bárányt szaggatták, addig az utasok megmenekültek. Isten ledobta a mennybôl a Bárányt - ez a karácsony üzenete. Lejött a Bárány a földre, hogy a bűneid farkasai Ôt tépjék szét ott a Golgotán.

Nézd a keresztet. Isten mindnyájunk vétkét Ôreá vetette. Nézd hogy tépik. Menekülj - nincs más lehetôség - menekülj amíg nem késô. Semmit ne várj! Ma menekülj! Hogyan? Mondd ki ma csendben - köszönöm Úr Jézus, hogy értem is meghaltál. Köszönöm, hogy az én bűneim büntetése is Rajtad van.

Ma megteheted! Nem tudom, holnap megteheted-e még? Az Isten üzenete számodra ma: testvér menekülj!

Imákozzunk! Uram, mi nem látjuk a veszedelmet, amiben vagyunk. Lehet, hogy nyugodtan hazamegyünk és azt gondoljuk, hogy nem komoly ez a figyelmeztetés. Szentlélek Isten hadd kérjelek kiáltsd bele ma este a szívünkbe: ember menekülj! Kérünk hadd tegyük meg ezt az egyetlen lépést, amit imádságban megtehetünk most. Uram, hadd mondja most mindenki, aki menekülni akar, velem együtt a szívében - köszönöm Úr Jézus, hogy értem is meghaltál. Köszönöm, hogy bűneim büntetése Rajtad van. Köszönöm, hogy van kiút, gyógyulás, szabadulás. Köszönöm, hogy van boldogság, szabad élet a számomra is ezen a földön, és egyszer majd örökkön örökké. Köszönöm Jézus. Ámen.


85%20kesz.jpg
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

A férj és a feleség kapcsolata
"1Ugyanígy, ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, hogy ha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket, 2felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre. 3Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, 4hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt. 5Egykor a szent asszonyok is, akik az Istenben reménykedtek, így díszítették magukat: engedelmeskedtek férjüknek, 6ahogyan Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, és urának nevezte őt. Az ő leányai lesztek, ha jót tesztek, és ha nem féltek semmiféle fenyegetéstől. 7És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba." (1Péter 3,1-7)

Kapcsolatokra lettünk teremtve. Az ember meghatározható úgy is, mint aki személyes kapcsolatokra lett teremtve. Az Újszövetség nagy része arról szól, hogy jól ki tudjunk jönni egymással. Minél szebben meg tudjuk élni a kapcsolatainkat, személyiségünk annál inkább kiteljesedik. A házasfelek közötti kapcsolat általában jól indul, de aztán jönnek a hullámok. Nem ez a tragédia, hogy nem értünk mindenben egyet, hanem ha nincs megértés, engedékenység, szeretet, tisztelet, megbocsátás. Atragédia az, ha nem találkozunk Istennel, hanem magyarázkodunk és igazoljuk magunkat. Általában mindkét fél jobban tudja, hogy mi lenne a másik feladata, és nagy sikerrel tudja kémlelni a másik hibáit. Isten képes megújítani, megváltoztatni az elromlott házasságokat. A nők magaviselete istenfélő és tiszta életet tükrözzön! A tükör azt mutatja, ami előtte van; ha nem tetszik, amit látunk benne, nem a tükröt, hanem magunkat kell megváltoztatni. Péter a férfiaknak is ad feladatot, megértő együttélésre buzdítva őket feleségükkel. Szavaink és tetteink ne legyenek ellentétben, és ne csak szavakkal szeressük egymást! /SzBD/
 

bacsipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó szándékkal tekintek rájuk, visszahozom őket ebbe az országba, felépítem és nem rombolom le, elültetem és nem gyomlálom ki őket. Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az ÚR. Ők népemmé lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel megtérnek hozzám.
Jeremiás 24:6-7


Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.
Jeremiás, 29:11


www.tvn.hu_2eb3240706881879652a27d6231d9222.jpg


Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.
2 Péter, 3:9.


Köszönjük az igét, és a benne rejlő kegyelmet, irgalmat amit néped iránt tanúsítasz Atyánk. Köszönjük, hogy gondolsz azokra akik még nem a tieid. Minden embernek szól ez az ige aki elfogad téged és a Fiadat Jézust. Mert minden emberre nézve meg van a te jó terved, és ebbe akarunk be állni. Imádkozzunk embertársainkért, hogy ismerjenek meg téged, és vágyódjanak a te közelségedbe jutni, és így a te jó terved érvényesüljön életükön.Dicsőség Istennek, és békesség az embereknek. Ámen.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
K-H001_l.jpg



A mai nap igéi




Népem nem hallgatott szavamra. Ezért hagytam, hogy szívük kemény maradjon, és kövessék a maguk tanácsát. (Zsolt 81,12-13)
Jézus mondta: "Nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre." (Lk 15,7)
Olvasmányok: Józs 3,9-17 és Lk 5,1-11
<HR align=center width="70%">
Lelki útravaló a mai napra
<CENTER>Péntek

Az engedelmesség határa
</CENTER>




Monda néki Jézus: Mi közöm nékem tehozzád, oh asszony?
János 2, 4.

Gorombának látszik, pedig csupa-szív. Csak azért ily kemény tulajdon anyjához is, hogy lássuk: Isten dolgaiban és szolgálatában még szüleinkre sem szabad tekintenünk.
Mert bár a földön nincs nagyobb hatalom a szülőkénél, mégis mellékesek, mikor Isten igéjéről és ügyéről van szó. Isten dolgaiban sem atyánk, sem anyánk, se püspök, se senki más nem lehet az irányadó, hanem egyedül Isten igéje. S ha apád, anyád Isten és az Ő szolgálata ellen parancsolna, tanítana, vagy akár csak kérne is valamit, miről világos, hogy nem Istentől van, mondjad nékik: Mi közünk nékünk egymáshoz?!
Mert a szülők is bűnös emberek. Sőt Isten éppen azért teremtette őket atyának-anyának, hogy gyermekeiket ne a saját kegyes elképzeléseik szerint tanítsák és vezessék Istenhez, hanem Isten parancsolata szerint.


Jézus óvd meg egyházadat,
Nevelj neki hű fiakat,
Akik igédet szeretik
S bőven termik gyümölcseit.



Kutya.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
2008husvet_f1.jpg




Kedd [2009.01.13] Az elveszett nép, a tékozló fiúk és a megtért bűnösök


2009.01.13. 00:03 Andreas

*MINDEN NAPRA:
1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBAN

http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato
<TABLE class=smtxt style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=#ffffff><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=left>- Kedd [2009.01.13]

</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=right> </TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10>


</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2> </TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2> </TD><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10> </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
Zsolt 81,12-13
</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
Lk 15,7
</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4> </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>De népem nem hallgatott szavamra, Izráel nem engedelmeskedett nekem. Ezért hagytam, hogy szívük kemény maradjon, és kövessék a maguk tanácsát.
</TD><TD vAlign=top align=left width="3%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Mondom nektek, hogy ugyanígy nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre.”</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4> </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>De nem hallgatott népem az én szómra, és Izráel nem engedelmeskedett nékem. Ott hagytam azért őt szívöknek keménységében, hogy járjanak a magok tanácsa szerint.
</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilenczvenkilencz igaz emberen, a kinek nincs szüksége megtérésre.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4> </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>De népem nem hallgatott szavamra, Izrael nem igazodott akaratomhoz. Ezért ráhagytam őket kemény szívükre, hadd menjenek csak saját fejük után.
</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyek országában egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége rá, hogy megtérjen.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4> </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>
Idei igénk ez esetre is érvényes: "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges"; Kicsoda üdvözülhet tehát? A címben felsorolt mindhárom csoport tagjai; kivéve azok, akik úgy gondolják, igazak és nincs szükségük a megtérésre; mert Isten erőszakkal senkit sem térit meg; szíved ajtaján csak belül van kilincs, kinyitottad-e már az ÚR előtt?!
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>

96%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
94%20kesz+.jpg


A fejsze immár a fák gyökerére vettetett


Jézus jövetelére készülünk. "Azokban a napokban" az Isten elküldte Keresztelô Jánost, az ítéletet. Közénk is elküldte ítélô Igéjét, amivel készíti az Úr Jézus útját. Jézus elôtt jár a szenvedés, a lelkiismeret szava, Isten Igéje. Azt mondottuk, hogy Isten készíti a Jézus útját, de azt parancsolta, hogy mi is készítsük.

Nehéz sokszor kimenni a munkából, a hétköznapok gondjaiból, a családból, az otthoni körülmények közül. Aki ide eljött, az csak a fele utat tette meg, az orvosi váróig. Senki ne higgye aki egy életen keresztül jár templomba, evangélizációra, hogy attól meggyógyul. Be kell mennünk a rendelôbe, az Isten szent jelenlétébe, Jézus színe elé, az Orvos elé. Megtetted az út második felét? Hiába voltam itt, ha vissza viszem a betegségem, a nyomorúságom, a bűneim.

A tegnapi Igének egyetlen szó volt az üzenete: menekülj! Azt mondta az Ige, hogy haragszik Isten. Szeret, de haragszik a hamisságunk, a hitetlenségünk miatt. Menekültél-e az egyetlen helyre, a Golgotára?

A mai estén folytatja az Ige az üzenetet, a 9-10. verseket olvasom tovább:
<HR width="100%">
"És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, Isten eme kövekbôl is támaszthat fiakat Ábrahámnak. A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik, és tűzre vettetik."
<HR width="100%">

A mai Igénk azt mondja, hogy Isten hall. Hallja amit mondasz. Olyankor, amikor nem is gondolod, hogy hall. Amikor magunk elôtt látjuk itt ezt a forgó magnetofon szalagot, akkor gondoljunk arra, hogy Isten láthatatlan magnetofonja pontosan így veszi fel a beszédünket, szavainkat. Egyszer az ítéletkor a saját hangodon fogod hallani - nem lehet letagadni, hogy kiabáltál, hogy te mondtad azt a káromkodást. Isten hall.

Egyszer egy tanár, aki a saját óráját akarta magnóra venni, bevitt az osztályba egy magnetofont. De miközben a gyerekek szépen feleltek, a tanárt kihívták. Mikor kiment, elfelejtette kikapcsolni a készüléket. Nagyon jól tudjátok, ha kimegy egy tanár, mi mindent szoktak csinálni, mondani a gyerekek. Szidták az igazgatót, a tanárokat, össze-vissza kiabáltak minden trágárságot. A tanár amikor visszajött, csendre intette a gyerekeket, visszaforgatta a magnót és lejátszotta nekik az egészet.

Sápadtan hallgatta az egész osztály. Mindenki hangját megismerték. A tanár megszólal: Mi lenne, ha ezt a szalagot elvinném a szülôi értekezletre és lejátszanám szüleitek elôtt? A gyerekek sápadtan hallgattak, egyszer az egyik felugrott és azt kérte: Tanár úr tessék letörölni a szalagot.

Mondtad-e valaha Istennek - az életem eddigi magnószalagját Jézus Krisztus vére hadd törölje le, hogy ne kelljen egyszer majd ott az ítéletkor mindent visszahallanom. Ott majd nem lehet vitatkozni, ellene mondani, az Isten hall. De nemcsak a szavakat hallja, a gondolatokat is. Hiszen azt mondja itt az Ige elsô pár mondata: "Ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban". Mindig válaszolunk az Igére. Amikor mégy hazafele magadban gondolkozni szoktál. Talán még otthon is gondolkodsz. Jézus látja, hogy mit válaszolsz a szívedben az Igére.

Ezek az emberek azt gondolták itt a szívükben: Ábrahám a mi atyánk, nincs itt nagy baj. Talán te is ilyeneket gondolsz - vallásos ember vagyok, olyan asszony, aki mindig ott van a templomban. Gyerekkoromtól fogva mindig ott voltam. Talán vannak olyan gondolataid, hogy ez reád nem vonatkozik, ez olyanoknak szól, akik nem jönnek el a templomba. Ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban.

Emlékszem, hogy valaki, aki nagyon rendes egyháztag volt, azt álmodta, hogy odakerült az Isten ítélô széke elé. Mikor látta a nagy fényességet, a nagy szentséget, az elsô gondolata az volt, jaj nem így gondoltam. Elkezdte tapogatni a zsebeit, szedte elô a keresztlevelét és odaadta a jelenlevô angyalnak, itt van, tessék, megkereszteltek. De amint az angyal elvette tôle, abban a pillanatban megértette, hogy ez csak ellene szól. Hát a szülei odaígérték ôt Istennek.

Hamar benyúlt újra a zsebébe, a konfirmációi lapját vette elô. Amikor az angyal kezébe ért, újra megérezte, ez is ellenem szól. Magam tettem egyszer vallást arról, hogy Isten dicsôségére kívánok élni. Hamar elôszedett egy csomó adófizetési cédulát és azt mondta az angyalnak, itt van ez is. Abban a pillanatban megszólalt egy hang és azt mondta, itt van ez is: az ünnepnapot megszenteljed!

Akkor egy hang azt mondta: ez az ember élt hetven évet. Ebbôl tíz év a vasárnap. Ezen a napon dolgozott a háztáji földjén, csinálta a maga munkáját, mosott takarított, fôzött. Isten Igéjét nem kereste, az árvákat, özvegyeket nem látogatta, az Istent napját meg nem szentelte, tehát bűnös.

Csak ezen az egy parancsolaton elkárhoztathat Isten, hogy az ünnepnapot megszenteljed! Isten Igéje nem játék. Amit Ô mond, azt komolyan mondta. Így mondja az Igénk, hiába mondod magadban, hogy Ábrahám a mi atyánk. Hogy mondták az emberek: nem a mi utcáinkon tanítottál, nem ott voltam én is akkor? Majd hangzik a válasz: nem ismerlek titeket.

Isten a kövekbôl is támaszthat fiakat. Nagyon sok követ, nagyon sok olyan embert láttam, akirôl azt lehetett mondani, soha nem törôdött Isten dolgaival. Semmibe vette Isten Igéjét, és Isten gyermeke lett.

Emlékszem arra a féfira, aki azt mondta: nem hiszem hogy Isten van, azt sem hiszem, hogy Jézus megváltó. Tíz évvel ezelôtt összevesztem az anyámmal, és az anyám utána meghalt. Tíz év óta nincs nyugtom. Akkor azt mondtam annak a férfinak: maga nem hiszi, hogy Isten van, hogy Jézus megváltó. De hátha mégis az. Mondja el ezt most ôszintén az Istennek, hogy én nem hiszem, hogy Te vagy és hogy Jézus megváltó, de ha mégis az vagy, akkor adj nekem bűnbocsánatot.

Ez a férfi elmondta ezt az imát akkor este. Mánap reggel amikor találkoztam vele, a nyakamba ugrott, alig lehetett megállítani. Reggel felébredtem, és nincs bűnöm. Most már tudom, hogy Isten van, hogy Jézus Megváltó. Nekem új életem van! Kôbôl - hallod - kôbôl lett Isten gyermeke. Te, aki mondogatod magadban, hogy Ábrahám a mi atyánk, vigyázz, mert a Biblia azt mondja, hogy a vámszedôk és a paráznák megelôznek. Ne mondogasd a szívedben, ez csak vád lesz egyszer, hogy százszor hallottad, és nem kellett. Ne mondogasd a szívedben, Isten ismeri a gondolatodat.

Így mondja az Ige: "A fejsze immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik." Hiába mondod, hogy Ábrahám a mi atyánk, hiába mondod, hogy ott ültem a templomban - az Isten a gyümölcsöt nézi.

Nem olyan régen azt kérdeztem egy kertésztôl, hány évig vár arra, hogy egy fa gyümölcsöt teremjen? Rám nézett és azt mondta: talán két-három évet, aztán ki vele.

Rád mióta vár az Isten? Mióta kellett volna már mondani: ki vele! Termesz jó gyümölcsöt? A Biblia azt mondja: "A Lélek gyümölcse: szeretet". (Gal 5,22). Nagyon szeretném, ha ma este megvizsgálnád az életed fáját. Ha engednéd, hogy az Isten szeme végig járja az ágakat, hogy megvizsgálja, terem-e az életed szeretetet? Szereted a családodat? Nagyon komolyan kérdezem, szereted a szüleidet? Mered ezt mondani azok után, ahogy viselkedsz velük? Hányszor ráztad le ôket? Talán szerettek volna valamit elmondani, vagy egy kis szeretetre, megértésre vágytak.

Így mondta valaki, akinek az apja nemrég halt meg, azt mondta az apám: lányom, egy kicsit többször is meglátogathatnál. Nem tudom elfelejteni ezt a mondatot, hogy miért nem mentem. Mindig a dolog. Most már mennék.

Lerázta a kérést, és a hívást. Vigyázz, szereted a szüleidet, mikor idôd sincs a számukra? Szereted a házastársadat? Hányszor voltál hozzá goromba, szeretetlen, kemény. Jaj, ha egyszer nem lesz már! A gyermeked, aki talán belecsimpaszkodik a szoknyádba, aki talán kérdez, aki mindig útadban van, és mondod, hogy nem érek rá, most nem érek rá. A gyermekedet sem szereted, nincs idôd a számára, szereted a gyermekedet, akivel úgy beszélsz? Hát akkor egy idegent hogy szeretnél? Szereted a szomszédod? Csak át kell jönni a tyúknak és egy veteményt kikaparni, már kész a harag. Csak egy pletyka kell, hogy jöjjön a falu egyik végébôl a másikra, már kész a gyűlölet, a harag. Már nem köszönök, már rá sem nézek, nem érdekel.

Hát ez szeretet? Tudod mit mond a Biblia? A szeretet mindent eltűr. A szeretet nem keresi a maga hasznát, mindent elfedez, meg tud bocsátani, el tud felejteni, mert soha el nem fogy.

Szeretsz egyáltalán valakit? Ugye csak magadat. Egy asszonyt látogattam meg egyszer, akinek meghalt a férje. Csak a férjérôl beszélt. Egyszer csak azt mondja: elment a drágám, ki teszi fel nekem ezentúl a függönyt? Kit sajnált? Magát.

Hányszor mondják, egyedül maradtam, nekem senkim sincs, ki keresi meg a kenyeremet? Kit szeretsz? Nem látod, hogy minden szavadból ordít, hogy engem, nekem, velem, én, én.

Hát ez gyümölcs? Ez jó gyümölcs? Testvér, a fejsze a fák gyökerén van. Érzed? Minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem kivágattatik és tűzre vettetik. Ezzel az Igével kapcsolatban van egy emlékem. A kicsi keresztlányom gyermekek között volt, olyan helyen, ahol Igét hallgatott. Az édesapjának írt egy lapot. Nem sokat válogatott a lapok között, kivett egyet és ráírta: üdvözlet édesapámnak. És elküldte.

Az édesapja ugyanakkor orvosnál volt, és a szövettani leletet várta, hogy bélrákja van-e, vagy nincs. Megkapta a kislánya lapját. A lapra egy fa volt rajzolva és egy nagy fejsze, ami pontosan a fa gyökerén volt. Ez az Ige volt rajta: "Minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem kivágattatik és tűzre vettetik."

Az édesapja csak nézte a képet - Istenem, ez igaz? És ott az alatt a pár nap alatt, amíg visszajött a szövettani lelet, az alatt a pár nap alatt bűnbánatra jutott és bűnbocsánatért kiáltott. Nem vágatott ki - beoltatott.

Neked is két lehetôséged van most. Vagy kivágnak, vagy engeded magad beoltani. Isten úgy jár itt most közöttünk, mint a mennyei kertész, aki engedi, abba beoltja az egyetlen jó magot, az isteni szeretetet - Jézust.

Ha akarod testvér, akkor nyisd meg most a szíved és mondd Neki: Uram jöjj a szívembe, hogy ne kelljen kivágatnom. Nézd most azt a szeretetet, amelyik nem szerette önmagát, mert önmagát adta érted.

Hadd mondjak el nektek egy történetet egy kisfiúról, egy olyan csemetérôl, aki nagyon vad fa volt. Maga mondta el, hogy én voltam az egyik legrosszabb gyerek az iskolában. A leckémet nem csináltam meg, az órákat mindig végignevettem. Abban az idôben ha valaki nem csinálta meg a leckét, körmöst, vagy tenyerest kapott. Így mondta a fiú, hogy amikor egyszer megint nem csináltam meg a leckét, azt mondta a tanító: tíz tenyeres.

Abban az idôben még lelkészek is tanítottak. Olyan különös tanítóm volt, eleinte szerettem is, de valahogy olyan volt, a szeme, mintha a gyomromba látna. Féltem tôle. Vagy öten voltak még ugyanakkor, akik szintén nem csinálták meg a leckét, és azt mondta a tanító, hogy tíz tenyerest kaptok, de majd a hittanóra után.

Azon a hittanórán az Úr Jézus keresztjérôl beszélt a tanító. Néha érintette a fülemet, hogy az Úr Jézus vére, meg keresztje, hogy odaszögezték a fára - mit érdekel ez engem. Mikor vége volt az órának az én tanítóm azt mondta: ti akik ma nem csináltátok meg a leckét, gyertek ide, hogy megkapjátok a tíz tenyerest. Kezébe vette a vonalzót és elkezdte ütni a saját tenyerét.

Amikor a húszhoz ért, akkor láttuk, hogy kicsi vércsík kezd csöpögni a földre. Én leborultam az asztalra és elkezdtem sírni. Mind az ötvenet a tenyerébe ütötte. Aztán odafordította véres tenyerét az osztály felé és azt mondta: értitek fiúk - az Isten mindnyájunk bűnét Jézusra vetette. Így mondta a fiú, alig tudtam hazamenni a sírástól. Akkor megértettem a keresztet és ez a felismerés beoltotta az életemet.

Ami gyümölcsöt eddig az életed termett, Jézus learatta a Golgotán. Véres aratás volt. Elfogadod? Elfogadod, hogy vagy kivágatsz - vagy beoltatsz. Harmadik lehetôség nincs. Válassz! Ma mondhatod Neki: Uram add nekem Jézust.

Imádkozzunk! Uram tudod, hogy reszketô szívvel mondom az Igét: a fejsze a fák gyökerén van. Lehet, hogy van közöttünk olyan élet, aki nem fogja többé hallani az Igét. Lehet, hogy van közöttünk olyan élet, akire azt mondtad most hatalmas Vincellér, hogy hagyj neki békét még ezen a héten, még egyszer megtrágyázom, még egyszer megkapálom. Hadd hallja még egyszer az Igét. Ha most akar, akkor jó, ha nem, vágd ki azt. Uram, hadd kiáltsak Hozzád, könyörülj rajtunk, ne legyünk bolondok, hogy visszautasítsuk a jó magot, hogy visszautasítsuk az isteni szeretetet. A nekünk felkínált Jézust. Ámen.


95%20kesz.jpg
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

A jó cselekvése Isten szándéka
"8Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. 9Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek. 10Mert aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot; 11forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót, keresse és kövesse a békességet; 12mert az Úr szeme az igazakon van, és füle az ő könyörgésükre figyel, az Úr arca pedig a gonoszt cselekvők ellen fordul. 13De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra? 14De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. 15Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. 16Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek, hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó magatartásotokat. 17Mert jobb jót, mint gonoszt cselekedve szenvedni, ha ez az Isten akarata." (1Péter 3,8-17)

Nem mindig az a jó, ami nekem jó. Individualizálódott társadalmunkban kezd elkopni az a felfogás, hogy a magam egyéni érdekeit és szempontjait rendeljem alá a közösségnek. Ez egyáltalán nem korszerű ma. A legtöbb embernek az a természetes, hogy a legfőbb érdek az én érdekem. Te mennyire idegenkedsz attól a gondolattól, hogy lemondj valamiről azért, mert a családodnak, testvéreidnek, az Úr ügyének ez így hasznosabb lesz? Engedem kell, hogy Isten szolgálatra állítsa be az életemet. Így lehet csak
maradandót alkotni. Ez gyümölcsöt terem másoknak, vagy ha csak egyvalakinek is, olyan befektetés, ami megéri. Persze ez csak az Istentől kapott és tanult értékrenden belül éri meg. Engedd, hogy ez a bibliai gondolat átformálja gondolkozásodat, és kicsiben is merd ezt elkezdeni! Nem leszel szegényebb. Lelkiekben mindenképpen gazdagabb.
Imádkozzunk, hogy ne a hangulatunk alapján döntsük el, hogy egyetértők, együtt érzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak leszünk, hanem tehessük ezt állhatatosan! "A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk!" (Gal 6,9) /SzBD/
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Könyv: Pio atya

E sorok írója nem olyan szándékkal látott írásnak, hogy leírja azt, amit Pio atya nem tudott megfogalmazni és papírra vetni. Még azoknak sem tudott mindent elmondani, akik legközelebb álltak hozzá. A keresztény misztika istenélmény, nem pedig fogalmazás Istenről, vagy Istennek csupán teológiai módszerekkel való megközelítése. Mindennapi élményeink elbeszéléseiben is nagyritkán tudunk mindent hűen átadni a hallgatóságnak. Mindig úgy érezzük, hogy még maradt valami, amit nem tudunk szavakba foglalni, mert meghaladja a szavak kifejezési lehetőségét. Megmaradnak titoknak az ember lelkében. Ez méginkább vonatkozik azokra a misztikus élményekre, amelyekben része volt Pio atyának. Lelkében olyan titkok maradtak, amelyeket egyszerűen nem tudott kinyilvánítani.<o></o>


pioatya.jpg



Egy történet a könyvből:

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CAnyu%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-layout-grid-align:none; text-autospace:none; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> <o></o>
A montevideói püspök mesélte el a következő esetet. Msgr. Damiani Ferdinánd, a saltói püspök helyettese Uruguayban, szerette volna élete utolsó napjait Pio atya mellett tölteni Olaszországban. Az atya azonban azt mondta neki: „Nem, az ön helye egyházmegyéjében van." Akkor ígérje meg nekem, atyám, hogy halálom óráján mellettem lesz!' Az atya egy pillanatig tétovázott, majd így szólt: Jól van, megígérem.' 1941-ben Damiani püspökének ezüst jubileuma volt. Ennek a megünneplésére sokan összejöttünk. Ott volt az összes uruguayi püspök, köztük több argentin is. Éjjel kopogtattak ajtómon. Egy ismeretlen kapucinus lépett be hozzám, és azt mondta: ,Menjen msgr. Damianihoz, mert haldoklik!' Ekkor több paptársamat fölkeltettem, és besiettünk hozzá. Nagyon súlyos szívrohama volt. Teljes eszmélettel vette föl a szentségeket, és nagy lelki békében halt meg. De milyen nagy volt csodálkozásunk, amikor éjjeliszekrényén remegő kézzel írt cédulát találtunk, amelyen ez volt: Pio atya eljött!' — Amikor egyik olaszországi utam alkalmával meglátogattam Pio atyát, rögtön felismertem benne azt a kapucinust, aki azon az éjszakán bekopogott hozzám. Meg is kérdeztem tőle, hogy valóban ő járt-e Saltóban Damiani halála alkalmával. Az atya szerénységből hallgatott. Értem' - szóltam nevetve. Pio atya ekkor mosolyogva mondta: Akkor jól van, megértette'.<o></o>


 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
135+kesz.jpg




A mai nap igéi





Nem ember az Isten, hogy hazudnék. (4Móz 23,19a)
Ábrahám hit által kapott erőt arra is, hogy Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. (Zsid 11,11)
Olvasmányok: Kol 2,1-7 és Lk 5,12-16
<HR align=center width="70%">
Lelki útravaló a mai napra
<CENTER>Szombat

Légy gyermek
</CENTER>



Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek; és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyek országába.
Máté 18, 3.

Szépszerével de keményen elbánsz velünk, édes Istenem, mikor ennyire felmagasztalod az oktondi gyermeket! Azt állítani, hogy a balga gyermek különb a bölcsnél! Hogy egyezik ez a te igazságoddal, amelyet Pál égig magasztal: Isten igazsága, Isten igazsága?!
Vagy tán épen az a te igazságod, hogy a bölcset elveted s a balgákat felveszed?! Nos hát arról van itt szó, hogy hidd Isten igéjét s add néki foglyul magad. Isten gondolatai nem a mi gondolataink. Le kell tisztogatnia bennünket, sok durva bütyköt s vadhajtást lenyesni rólunk, míg együgyű gyermekekké teremthet. Lám a gyermek gondolatai milyen mocsoktalan tiszták! Hogy tud minden kétkedés nélkül nézni mennyországra és halálra! Mintha paradicsomban volna. Van benne valami csodálatos és megfoghatatlan.
Édes Istenem! De nagyon is tetszik neked a játékos gyermek! Igen; hiszen a bűne sem egyéb, mint bűnbocsánat!


Kezeteket tegyétek össze,
Ártatlan boldog gyermekek!
Az arcot örömkönny fürössze:
A mennyország a tietek;
Ki megnyitotta ajtaját:
Jézus ó, a gyermekbarát.

136%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
132%20kesz.jpg


Szerda [2009.01.14] Ígér-e Isten olyat, amit nem teljesít?



2009.01.14. 00:03 Andreas

*MINDEN NAPRA:
1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBAN
http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato


<TABLE class=smtxt style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=#ffffff><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=left>- Szerda [2009.01.14]


</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10>



</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
4Móz 23,19a

</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>Zsid 11,11

</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>


</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Nem ember az Isten, hogy hazudnék,

</TD><TD vAlign=top align=left width="3%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Hit által kapott erőt arra is, hogy Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. </TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Nem ember az Isten, hogy hazudjék

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Hit által nyert erőt Sára is az ő méhében való foganásra, és életkora ellenére szűlt, minthogy hűnek tartotta azt, a ki az ígéretet tette.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Nem ember az Isten, hogy hazudjék,

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Sára is a hitében kapta az erőt, hogy előrehaladott kora ellenére anya lehessen, mert hűségesnek tartotta azt, aki az ígéretet tette.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>

</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>
"Az ÚR ígéretei tiszták, olyanok, mint a hétszer tisztított ezüst"; bízzunk benne teljes szívvel, s ha hitünkkel reá hagyatkozunk, Ábrahámhoz hasonlóan mi is csodálatos megtapasztalásokat élhetünk át, mert: "Hatalmas ő! Szózata zeng: Legyen! Parancsol, s előáll. Reményt se lát Az én gyarló szemem, S ő száz eszközt talál. Hol gyenge ember mit sem tehet, Megment, megáldja életemet, Hatalmas Ő!"


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>




133%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
134%20kesz.jpg



Én ugyan


Ennek az ádventi bűnbánati hétnek az utolsó estéjéhez érkeztünk. Most is karácsonyt várunk, Jézus jövetelét ünnepeljük. Ezekben a napokban Jézus fel akar készíteni, hogy személyesen legyen karácsonyunk. Nem segít rajtad, ha az egész világnak megszületett Jézus, ha neked nem született meg. Isten sokféleképpen készíti a Jézus útját. Sokszor szenvedéssel, ítélettel.

Nekünk is készíteni kell az utat. Nem könnyű kimenni a hétköznapokból, a munkából, az otthonból az Isten házáig. De ez csak a feleút. Lehet úgy elkárhozni, hogy egy életen keresztül járunk templomba, bibliaórára, evengélizációra. Hallgattam az Igét, csak éppen nem fogadtam be. Nem tettem meg a második lépést az orvosi váróból a rendelôbe, az Isten színe elé, Jézus Krisztusig, az orvosig.

Arról is beszélt az Ige, hogy menekülj! Tegnap pedig azt hallottuk: a fejsze már a fák gyökerén van. Testvérek, nekem nem játék az igehirdetés. Tudom hogy vannak közöttetek olyanok, akik egy év múlva nem élnek már, akiknek valóságosan ott van a fejsze a fák gyökerén. Csak nem látjuk, hogy kik azok.

Olyan vidéken élek, ahol nagy erdôségek vannak. Ôsszel körüljár az erdész és megjelöli a kivágásra ítélt fákat. Aztán jönnek a favágók, és kivágják.

Nem tudom melyikünk homlokán van ott a jel. Nem biztos, hogy a legöregebbek azok. Testvér ne vedd könnyen Isten szavát, az Ô halálosan komoly figyelmeztetését: a fejsze a fák gyökerén van. Lehet, hogy Isten azt mondta: megvárom még ezt a hetet, hátha most enged. Ha most hallgat a szóra, akkor jó. Ha nem - vágd ki azt!

Az utolsó két versét olvasom ennek az igerésznek és szeretném elmondani, mi Isten üzenete még ezen az utolsó estén számunkra.
<HR width="100%">
"Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jô, erôsebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; Ô szentlélekkel és tűzzel keresztel majd titeket. Akinek szórólapát van az Ô kezében, és megtisztítja az Ô szérűjét; és az Ô gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel." Máté 3,11-12
<HR width="100%">

Keresztelô János eddig nem mondta ki ezt a szót prédikációjóban, hogy "én". Most halljuk elôször. Az a valaki mondja ezt, aki mikor megkérdezték tôle, hogy ki vagy te, amikor követeket küldtek hozzá, hogy te vagy-e a Krisztus, vagy Illés vagy-e, vagy próféta, azt mondta hogy: nem vagyok. Ugyanazt a választ adta amit akkor ott az Igében: Kiáltó szó vagyok a pusztában, velem ne törôdjetek. Nem a személy a fontos. Nem az az érdekes honnan jött, mi a foglalkozása, miért van itt. Így mondta Keresztelô János: én nem számítok, az üzenet számít.

Ô az a valaki, aki azt mondta késôbb amikor beszélt, hogy: A Vôlegény barátja vagyok, Jézus a Vôlegény. Ô az, aki mérhetetlen halálos szeretettel keresi a lelkedet.

Az igehirdetô a Vôlegény barátja, akinek egyetlen dolga van: hallani a Vôlegényt, jól hallani szavát, és továbbítani. Örülni annak a szeretetnek, amivel Isten szereti az embert. Keresztelô János azt mondta: "Annak növekednie kell, nékem pedig alább szállanom." (Jn 3,30). Most itt az igehirdetés végén mégis kimondja ezt a szót: "én". De utána azonnal: "Én ugyan". Azonnal ott van mellette, hogy én ugyan csak így. Én többet nem tudok, én csak mondani tudom.

Ezen az utolsó estén én is szeretném elmondani ezt a mondatot, hogy én ugyan... én nem tudtam ennél jobban mondani... én csak ennyit tudok.

Emlékszem, mikor Jézust megtaláltam és beszéltem azokkal, akik Róla bizonyságot tettek, úgy szerettem volna jól megrázni ôket és azt mondani: hát csak ennyit tudtatok errôl mondani? Hát miért nem mondtátok jobban?

Évtizedek óta megpróbálom jobban mondani, és higgyétek el, minden igehirdetés után azért fáj a szívem, hogy nem tudtam jobban mondani. Azzal vádol belül a lélek, hogy jobban kellett volna, hogy érthetôbb legyen és mégis a szívekhez szóljon. Aki itt a héten nem hallotta meg a Vôlegény szavát, súlyos vád a számomra, hogy én csak ennyit tudtam mondani.

Ezzel fejezi be Keresztelô János, hogy én ugyan csak vízzel keresztelek a megtérésre. Azt mondottuk, hogy a víz az Isten Igéje. Én csak az Igét tudom mondani, és a többit rábízni Arra, aki munkálkodik bennetek ott legbelül. Látjátok, csak azt tudtam mondani, hogy kérve kérjelek titeket, Testvér gyere haza. A megtérés annyit jelent, hogy vár az Atya. Kitárva van a két karja, minden gyermekét várja haza. Hogy mondjam még jobban, hogy értsed?

Egy fiú történetét szeretném nektek elmondani, aki elment otthonról, és évek múlva szeretett volna hazamenni, vissza a szülôi házba. Egy fülkében utazott valakivel, és amikor a falujukhoz közeledett a vonat, a fiú nagyon izgatott lett. Elmondta a vele együtt utazónak, hogy szüleinek levelet írt, hogy ha hazamehet, ha van még számára bocsánat, akkor az udvaron levô körtefára tegyenek fel egy lepedôt. A következô falu a mi falunk, ha nincs fehér lepedô, tudom hogy nem mehetek haza. Azt kérte a társától - tessék már kinézni, ott van a házunk közel a sínekhez rögtön balra. Én nem merek odanézni, tessék megmondani, van-e fehér lepedô a fán.

Így mondta az utas, aki kinézett - fiú gyere ide, nézz ki, minden ami fehér a házban kint van a körtefán - nem egy fehér lepedô, minden ami fehér a házban - így várnak haza!

Így vár téged is az Atya. Az Ô Egyszülött Fiának a véres holttestét odaszögezte a bejárathoz, hogy ne legyen senki, aki ne merjen hazamenni. Nem tudom hogy mondjam, hogy értsed, hogy évek óta várnak, hogy az Isten szíve érted dobog, indulj el testvér - indulj el haza.

Olyan jó, hogy Keresztelô János azt is tudta mondani: "de aki utánam jô". Látjátok az a nagy-nagy bizalmam, hogy "utánam jön, aki erôsebb nálamnál." Nagyon jól tudjuk, hogy minden az igehirdetés után dôl el. A döntések ott születnek meg a szívekben amikor elhangzott az Ige, amikor hányod-veted, hogy menjek, ne menjek, tegyem, ne tegyem.

Emlékeztek Péterre, ott a hajóban szólt az igehirdetés, és amikor elhangzott az Ige megszólalt Jézus és egy személyes parancsot mondott. Péternek azt mondta: Evezz a mélyre! Lehet, neked talán azt mondja: kérj bocsánatot. Talán azt mondja: Békülj meg. Talán csak annyit mond: mondd el otthon a többieknek, amit hallottál.

Belül a szívedben hallani fogsz egy rövid parancsot - nem emberi szó. Péter megtette, amit az Úr mondott. Te megteszed most? Bármi legyen most az a mondat, engedsz az Isten személyes szavának?

Utánam jön aki erôsebb nálamnál. Látod, Ô erôsebb, a legerôsebb. A samáriai asszony, amikor Jézus a boldogságról kezd vele beszélni, az élô vízrôl, akkor egyszercsak felnéz Jézusra és azt mondja: "Avagy nagyobb vagy-e te a mi atyánknál, Jákóbnál?" (Jn 4,12).

Látod Ô nagyobb, sokkal nagyobb mindenkinél. A bajaidnál, a nehézségeidnél, a problémáidnál. Sokan megtapasztalták már ezt, akik úgy gondolták, nem tudom megtenni azt a lépést. De jött az erôsebb, és nem is volt nehéz. Vele könnyű, mert Ô a legerôsebb.

Merd rábízni az életedet testvér. Merj Neki engedelmeskedni, megtenni a szavát. Ô azt ígéri, hogy keresztel Szentlélekkel és tűzzel. Jézus Krisztust az Istent hozta le erre a földre, Ô maga volt Isten. "Mert a mi Istenünk megemésztô tűz." (Zsid 12,29). Ô Szentlélekkel és tűzzel keresztel. Figyeljétek meg a Bibliában, ahol Isten megjelenik, tűzben jelenik meg. Mózesnek is tűzben jelent meg az Isten a csipkebokornál. A Sinai hegyen tűzben jelent meg az Isten, az egész hegy égett. Illés amikor kéri az Urat, hogy tegyen bizonyságot, hogy Ô az Isten, tűzzel válaszol. Pűnkösdkor kettôs tüzes nyelvek jelentek meg. A mi Istenünk megemésztô tűz. Ô Szentlélekkel és tűzzel keresztel.

Így folytatja Igénk: "Akinek szóró lapát van az ô kezében". Ketté oszt most minket. Hadd kérdezzem most tôled - melyik csoportba tartozol? Az egyik csoport az, amelyik most engedi, hogy égesse a tűz, a másik akit majd olthatatlan tűzzel fog égetni örökkön örökké.

Testvér találkozni kell a tűzzel. Vagy most itt, vagy egyszer majd örökkön örökké. A polyva égni fog. Az életed polyvája égni fog! Vagy nélküled most - vagy majd veled. Te választasz.

Jézus jönni akar a most elhangzó Ige nyomában, keresztelni tűzzel és Szentlélekkel. Elôször az ítélet tüzével. Érezted, tapasztaltad már, hogy belül valami ég? Tapasztaltad már, hogy régi elfelejtett bűnök fájnak, gyötörnek? Akkor téged már utolért a Szentlélek és vele együtt a tűz.

Így mondja Jézus Krisztus: "Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak: és mit akartok, ha az immár meggerjedett?" (Lk 12,49). Bár már égne. Bár már ne tudnál aludni az éjjel. Akinek egyszer meggyullad a lelkiismerete, ott égni kezd gyerekkora elsô bűneitôl sokszor a mai nap szeretetlen szaváig, égni kezd minden olthatatlan tűzzel.

Az ember megy oltani, talán a kocsmába megy, de hiába. Próbálja az ember oltani munkával, ezzel, azzal, amíg lehet. Nem ismered még ezt a tüzet? Vigyázz, ha ezt nem ismered, akkor a másik tűz fog várni. Kérd ma Istent, Uram hadd égjen bennem minden, ami éghetô, ne kelljen vele együtt elégni majd nekem is. Mondd neki, bármibe kerül is, most hadd égjen bennem a gyehenna.

Mert az a tűz most még oltható, egyetlen módon oltható - a másik tüzzel - az Isten szeretetének a tüzével. Nézd a samáriai asszonyt, hogy szaladt be a faluba mondani, gyertek ki, láttam egy embert, gyertek ki ti is Hozzá. Benne is meggyulladt a tűz, az Isten szeretetének a csodálatos tüze.

Egy iszákos emberrôl olvastam egyszer, aki annyira szeretett volna megszabadulni, hogy már az édesanyja vérével írt alá egy mértékletességi szerzôdést, hogy soha többé nem iszik. Másnap részeg volt. Látod, nem segített rajta az édesanyja szeretete, nem segítenek az anyád könnyei, nem segítenek a síró gyerekek.

De amikor megismerte Jézust, az a kereszten kihulló drága vér örökre szabaddá tette. Soha többé nem ivott. Az Istennek mérhetetlen nagy a haragja, és az ítélete, de hadd kiáltsam most bele a szívetekbe, hogy nagyobb, nagyobb a szeretete! Szentlélekkel és tűzzel keresztel.

Így mondja Keresztelô János: közöttetek van, akit ti nem ismertek. Jelen van, közöttetek van, akinek a szeretetét nem ismeritek. Engedj ma Neki! Vidd oda az égô lelkiismeretedet, vidd oda a Golgotára, ahol ég az Isten szeretetének a tüze. Hidd el, új emberré leszel. Olyan emberré, mint volt Wrede Matild, a foglyok angyala, akinek húsz éves korában meggyulladt a szíve. Amikor sokkal késôbb azt mondták neki, hogy jöjjön el valami királyi fogadó estre, akkor azt mondta, hogy nem megy. Senki nem veszi el az életemet azoktól a nyomorult raboktól, akiknek az Isten odaadta. Égett a szíve azokért a torzonborz emberekért.

Ha téged Isten lángra gyújthat, kiknek fog odaadni? Kikért fogsz égni? Tudod mi a legnagyobb boldogság? Nem az, hogy téged szeressenek, hanem az, hogy tudsz szeretni új, isteni szeretettel. Bár megismernéd csak ezen a te mostani napodon is az Istennek ezt a csodálatos, minden emberi értelmet felül haladó szeretetét.

Amikor Isten az életemben meggyújthatta ezt a kiolthatatlan szeretetet, nem sokkal azután egy tanyára kerültem. Egy öreg 75 éves bácsi volt ott, és az Isten olyan szeretetet adott felé, kereste ezt az embert. Azt mondtam neki: Anti bácsi ha maga Jézust akarja követni, akkor minden reggel Igét kell olvasnia. Azt mondta akkor kicsit gúnyosan nekem: tetszik tudni én négykor kelek. - Akkor négykor kellene olvasni az Igét. - Tessék jönni és olvasni velem.

Isten felébresztett háromnegyed négykor, és négykor bezörgettem a kicsi konyha ajtaján és azt mondtam: Anti bácsi négyóra, olvassunk Igét. Életemben nem fogom elfelejteni azokat a reggeleket ott a kicsi konyhában 4-5-ig. Isten Szentlelke jelen volt az Ô szeretetének a tüzével.

Mikor aztán el kellett onnan jönnöm, Anti bácsi a lova nyakára borulva zokogott. Megismerte az Isten minden emberi értelmet felülhaladó szeretetét.

Mered-e magad odaadni, hogy Isten égessen majd másokért? Ez a boldogság testvér. Mered-e odaadni magad arra, hogy lehess égô, világító szövétnek, akin keresztül ragyoghat az Isten szeretete?

Testvér, égni kell, vagy Érte - vagy nélküle. Választhatsz! Hadd mondjak még egyet, mi lesz az az olthatatlan tűz, ami égetni fog? Csak röviden annyit: a vissza utasított szeretet. Aki ezt átélte, az tudja, mi a gyehenna. Három példát szeretnék mondani. A vissza utasított szülôi szeretet az elsô.

Emlékszem arra a futballistára, aki saját maga írja le, hogy az édesanyja hívô asszony volt, ô pedig a legnagyobb futballistája annak az idônek. Így mondta, éjjel sokszor észrevettem, hogy az anyám ott térdel az ágyam elôtt és imádkozik. Nyugodtan befordultam a fal fele és azt mondtam: felôlem imádkozhat, engem nem érdekel. Egyszer, amikor az anyám Jézushoz hívott, szemen köptem.

De amikor ez a kicsi öregasszony ott feküdt a koporsóban, és mikor visszajöttem a temetésrôl, akkor szerettem volna a fejemet a falba verni, akkor ordítani tudtam volna, mert utolért a visszautasított szülôi szeretet.

A másik a visszautasított házastársi szeretet. Valaki elmondta, hogy csaltam a feleségem. Semmi nem érdekelt, csak a saját örömöm és élvezetem. Sokszor felébredtem éjszaka és hallottam valami halk zörgést. A feleségem éjszaka varrt egy elsötétített lámpa mellett. Mert nem adtam egy fillért sem haza, sem neki, sem a gyermekeimnek.

Amikor egyszer így felébredtem, és hallottam a gépzörgést és láttam a sápadt arcot, akkor ott az ágyban utolért a visszautasított hitvesi szeretet Akkor semmi mást nem vett észre a feleségem csak, hogy zokogtam, zokogtam. Soha nem volt egy szava, csak élt csendesen és szeretett. Ezt nem lehetett tovább kibírni.

Hadd mondjam a harmadik példát: a visszautasitott gyermeki szeretetet. Egy részeges apáról olvastam, hogy eladta mindenét és elutazott Amerikába. De ott sem ment neki, mert ott is ivott. A felesége a leveleket - amiben mindben az volt, hogy küldj pénzt - eldobta. De úgy látszik, az egyik gyerek megtalálta.

Így írja le az apa: egyszer, amikor hazamentem a magam züllött szállására, az asztalon egy pénzesutalványt találtam gyermekírással. Édesapám, olvastam, hogy nyomorban vagy. Én annyira szeretlek, hogy az elsô keresetem elküldöm neked. Azt mondta az apa, hogy ráborultam a pénzesutalványra és órákig sírtam. Azután azt mondtam, most pedig ember leszek és keresni fogok, és hazamegyek, hogy apja legyek ennek a gyereknek. Utolérte a visszautasított gyermeki szeretet.

Mi lesz veled testvér, ha egyszer utolér majd az a véres kereszt?! Az tövis koronás fô, azok az átszögezett kezek, az az isteni szeretet, amit te visszautasítottál. Látod - ez a pokol. Nem kell ott külsô tűz, nem kellenek ördögök, akik sütögetnek. Benned van a tűz - a visszautasított krisztusi szeretet.

Testvér, én ugyan - én ugyan csak elmondani tudom. Nagyon kérlek, ne üss rá az Isten feléd kinyújtott véres kezére. Tedd bele a kezedet. Fogadd el és mondd ma csendben - Uram segíts - a Tied akarok lenni.

Imádkozzunk! Olyan keveset lehet mondani Uram a Te szeretetedrôl. Ha angyalok nyelvén mondanánk is, tudod hogy semmi ahhoz képest, amit végeztél értünk ott a kereszten, ahogy Te szerettél. Arra kérlek Szentlélek Isten, jöjj utánam ebbe a gyülekezetbe. Kérlek, hogy az elhangzott igehirdetés után írjad be a szívekbe az üzenetedet. Égess egész odáig, amíg oda nem viszel minden szívet az Úr Jézus életet mentô vére alá. Kérlek könyörülj rajtunk. Uram, nagyot kérek Tôled, ne legyen egy sem, aki elvész azok közül, akik ma itt vagyunk. Hallgass meg az Úr Jézusért! Ámen.


137%20kesz.jpg
 

stefike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi áhitat

Mi a bemerítkezés?
"18Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint. 19Így ment el a börtönben levő lelkekhez is, és prédikált azoknak, 20akik egykor engedetlenek voltak, amikor az Isten türelmesen várakozott a Nóé napjaiban a bárka készítésekor. Ebben kevés, szám szerint nyolc lélek menekült meg a vízen át. 21Most pedig titeket is megment ennek képmása, a keresztség, amely nem a test szennyének lemosása, hanem könyörgés Istenhez jó lelkiismeretért a feltámadt Jézus Krisztus által, 22aki miután felment a mennybe, az Isten jobbján van, és alávettettek neki angyalok, hatalmasságok és erők." (1Péter 3,18-22)

A bemerítés a megtért ember első, Isten iránti engedelmességet bizonyító cselekedete (és remélhetőleg nem utolsó). Jézus Krisztus magát állítja példaként, mint aki Isten tervének engedelmeskedve merítkezett be. Az engedelmesség jele és önmagunk alárendelése Istennek. Péter apostol szerint a megtisztult lelkiismeretről való bizonyságtétel. A bemerítés a megtért ember nyilvános vallástétele arról, hogy Jézus Krisztus Úr és megváltó lett életében, illetve azonosult halálával és feltámadásával. Bizonyságtétel arról, ami történt, és aminek folyamatosan történnie kell. A világ egyharmada keresztyén, mert megkeresztelték. Isten azonban csak azt a keresztséget ismeri el, amely által "eltemettettünk vele a halálba, hogy
amiképpen Krisztus feltámadt a halálból, úgy mi is új életben járjunk" (Róm 6,4). Az a keresztség, amely tudatlanul vagy érdekből történik, félmegoldás vagy semmilyen. Ha nem helyesen történt, akkor hamis bizonyságtétel. Gondolj vissza arra a napra, amikor fehér ruhában bizonyságot tettél! "Eldőlt a szívemben: követem Jézust... Nincs visszaút, Nincs visszaút!" /SzBD/

<a href="http://photobucket.com/images/ige" target="_blank"><img src="http://i286.photobucket.com/albums/ll100/terikestefi1960/igeikp1.jpg" border="0" alt="IGE Pictures, Images and Photos"/></a>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresztenyzene,Vers ,Hit, Biblia

SZIKRATÁVÍRAT
(Juhász Gyula)

[SIZE=+0]Testvérek! Emberek!
Közös veszélyben fogjatok kezet!
[/SIZE]


[SIZE=+0]Bajtársak! Szenvedők!
Boruljatok le a Jóság elott!
[/SIZE]


[SIZE=+0]Bukottak! Győzöttek!
Az igazságban egyesüljetek!
[/SIZE]


[SIZE=+0]Hívők! kételkedők!
Az ember vérzik: szeressétek Őt!
[/SIZE]


[SIZE=+0]Harcosok! Álmodók!
Mindnyájatokban egy bús szív dobog!
[/SIZE]


[SIZE=+0]Testvérek! Emberek!
Ne öljetek már! Ölelkezzetek!
[/SIZE]
8043041.jpg


NAPI ÁHÍTAT
Ma 2009 január 14. szerda, Bódog napja van.
ISTEN ELHÍVOTTJA


"Kit küldjek el és ki megy el nékünk? Én pedig mondtam: Itt vagyok én, küldj el engemet" (Ézs 6,

Isten nem Ézsaiáshoz intézte ezt a hívást; de Ézsaiás meghallotta, amikor Isten így szólt: "Ki megy el nekünk?" Isten hívása nemcsak néhány kiválasztott embernek szól, hanem mindenkinek. Aszerint hallom vagy nem hallom Isten hívását, hogy milyen a fülem; és hogy mit hallok meg, az szellemi állapotomtól függ. "Sokan vannak a hivatalosak, de kevesen a választottak" (Mt 20,16), azaz kevesen bizonyulnak választottaknak, olyan embereknek, akik Jézus Krisztus által kapcsolatba jutottak Istennel. Ez nyitotta meg a fülüket és változtatta meg szellemi beállítottságukat, s azóta meghallják ezt a halk kérdést: "Ki megy el nekünk?" Nem arról van tehát szó, hogy Isten kiemel egy embert a többi közül azzal, hogy "menj te". Ézsaiást sem kényszerítette, de Ézsaiás Isten jelenlétében élt és mihelyt meghallotta a hívást, azonnal rájött, hogy nincs más hátra, mint egyetértve, szabadon ezt mondani: "Itt vagyok, küldj engemet!"

Verd ki a fejedből azt az elképzelést, hogy Isten ösztönzésekkel és bizonyítékokkal fog kényszeríteni. Nyoma sem volt abban a külső erőszaknak, ahogyan az Úr elhívta tanítványait. Csendes, állhatatos "kövess engem" szavát olyanoknak mondta, akik mindig teljesen éberek voltak. Ha engedjük, hogy a Szent Szellem szemtől szembe állítson minket Istennel, akkor - Ézsaiáshoz hasonlóan - mi is meghalljuk az Ő csendes, halk szavát és teljes belső szabadsággal mi is így válaszolunk rá: "Itt vagyok, küldj engemet!"




[SIZE=+0]
[/SIZE]
 

baloghkati

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kata53 !

Olyan hálás vagyok az Úrnak, hogy Téged /Titeket a topik tagjait/ megismerhettelek,
itt békét, nyugalmat, szeretetet találtam és tudok miből építkezni.
Úgy érzem Te nagyon sokat tettél ezért a topikért.
Csodálatos, gazdag, szép SZÍV-ed van.Bármerre találkoztam Veled a CH oldalain
mindig éreztem ezt a kisugárzást, ami belőled árad! Áldjon meg Téged -Titeket- az
Úr! Kati
 

danorb

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Isten szeret a semmivel kezdeni,
mert így nincs kétség afelől,
hogy kinek a hatalma működött, és kié az érdem."
[/FONT]​
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Erőt ad a megfáradtnak és az erőtlen erejét megsokasítja."
Ézsaiás 40:29[/FONT]
kep.php
 

danorb

Állandó Tag
Állandó Tag
<center> <table width="750" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td valign="top" width="264">
amig%20hozzad%20jutok.jpg






</td> <td width="312">
Amíg Hozzád jutok
Pásklyné Kovács Erzsébet
Nehéz bevallani, tán nem is tudom.
Hányszor botlottam, buktam el az úton,
amin feléd megyek.
Arcom pirulása maradt csupán,
hogy megbocsátasz mindezek után
mégis énnekem.
Nincs bennem semmi jó, csupa bűn vagyok,
elragadnak még régi indulatok,
s a lelkem megremeg.
-Sokszor keresem miértjét a bűnnek,
s ha lelkem viharai csendesen elülnek,
választ kapok.
Ádám vesztette el az első nagy csatát:
az én életem csupán egy folytatás,
amíg Hozzád jutok.

</td></tr></tbody></table></center>​
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
002z050W3xe.jpg



A mai nap igéi




Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. (Zsolt 139,4)
Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló. (Jak 1,26)
Olvasmányok: Mk 10,13-16 és Lk 5,17-26
<HR align=center width="70%">
Lelki útravaló a mai napra
<CENTER>Csütörtök

"Nem" - "igen"
</CENTER>


Mert a bűn tirajtatok nem uralkodik, mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.
Római levél 6, 14.

A legfelségesebb "művészet", s ezt mindnyájunknak meg kell tanulnunk, a keresztyén embernek az a hatalma, mellyel kísértés, sőt elbukás között is azt tudja mondani: én pedig mégis szabad akarok lenni a törvénytől. Nincs törvény, se bűn; megigazult hívő vagyok. Ha ezt nem tudom mondani, kétségbeesem és elpusztulok. Elvesztem, ha "igen"-t mondok, mikor a törvény bűnnel vádol. Ahhoz viszont, hogy "nem"-et mondhassak, szilárd alapra van szükségem, melyre ráállva cáfolhassak és tagadásomat fenntarthassam. De hogyan tagadhatnám, mikor bizony igaz? Hiszen az írás is arról tanuskodik, hogy bűnben születtem. Hol vegyem hát ezt a "nem"-et? Világos, hogy nem saját tarsolyomból, hanem a Krisztusban találom. Tőle kell vennem s úgy vethetem a törvénynek elébe mondván: Ha akarod tudni, Krisztus "nem"-et mondhat ellened. Van hozzá joga, mert tiszta és bűn nélkül való: Ezt a "nem"-et nékem is odaajándékozza. Így, bár magamra nézve "igen"-t kellene mondanom, hiszen bűnös vagyok, nem feleselhetek veled, sőt bevallom, hogy nincsen bennem semmi jó s Isten haragja rajtam, - azonban egyebem is van: enyém a Krisztus igazsága. Tehát nem vagyok többé bűnben.
Odáig kell jutunk, hogy Krisztusban való igazságunkat olyan állhatatosan tudjuk hajtogatni, ahogy csak Krisztus maga mondhatná. Ami mind meg is történik a hitben.


Reád bíztam én ügyemet,
Én Jézusom én lelkemet,
Megepedett bús szívemet
És szegény árva fejemet.



Minden%20dolgotok.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
153%20kesz.jpg


Csütörtök [2009.01.15] Ugyanazzal a nyelvvel áldjuk Istent és átkozzuk az embert?!


2009.01.15. 00:03 Andreas

*MINDEN NAPRA:
1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBAN
http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato


<TABLE class=smtxt style="MARGIN-BOTTOM: 10px" cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR bgColor=#ffffff><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=left>- Csütörtök [2009.01.15]

</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #eeeeee 1px dotted" align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10>



</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2></TD><TD vAlign=top align=left width="2%" bgColor=#ffffff rowSpan=10></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>
Zsolt 139,4

</TD><TD vAlign=top align=left width="48%" bgColor=#ffffff colSpan=2>Jak 1,26



</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam.

</TD><TD vAlign=top align=left width="3%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt Uram!

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló.</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>A szó még nincs nyelvemen, s lám, az Úr már tud mindent.

</TD><TD vAlign=top align=left width="4%" bgColor=#ffffff colSpan=2>

</TD><TD vAlign=top align=left width="46%" bgColor=#ffffff>Ha valaki vallásosnak tartja magát, nyelvét azonban nem fékezi, hanem áltatja magát, annak vallásossága mit sem ér.

</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4></TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left width="96%" bgColor=#ffffff colSpan=4>
Képmutató életünk megváltoztatását a nyelv bűneinek az elhagyásával kellene kezdeni, "Mert sokat vétkezünk mindnyájan: de ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét." Az Úr Jézus vére megtisztít minden bűntől, s ha ő él bennünk, nyelvünk is az ő szolgálatában áll!


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>


155%20kesz.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
154%20kesz.jpg



JÉZUS UTOLSÓ SZAVAI A KERESZTEN

Atyám bocsásd meg nékik
<HR width="100%">
"Mikor pedig elmentek a helyre, mely Koponya helyének mondatik, ott megfeszíték ôt és a gonosztevôket, egyiket jobbkéz felôl, a másikat balkéz felôl. Jézus pedig monda: Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek. Elosztván pedig az ô ruháit, vetének reájuk sorsot. És a nép megállt nézni. Csúfolák pedig ôt a fôemberek is azokkal egybe, mondván: Egyebeket megtartott, tartsa meg magát, ha ô a Krisztus, az Istennek ama választottja. Csúfolák pedig ôt a vitézek is, odajárulván és ecettel kínálván ôt, És ezt mondván néki: ha te vagy a zsidóknak ama Királya, szabadítsd meg magadat!Volt pedig egy felirat is fölébe írva görög, római és zsidó betűkkel: Ez a zsidóknak ama Királya." Lk 23,33-38
<HR width="100%">

Úr Jézus hálát adunk, hogy úgy szólíthatunk meg, mint aki itt vagy közöttünk. Hálát adunk, hogy beszélni kívánsz velünk. Kérünk, könyörülj rajtunk, hogy minden akadályon keresztül meghallhassuk szavadat. Kérünk Szentlélek Isten, jelentsd ki úgy Jézust, hogy megláthassuk Ôt, Ôt a megfeszítettet Ámen.

Nem tudom, nektek kérdés volt-e valaha, miért kellett Jézusnak erre a földre jönnie. Hadd mondjam, hosszú éveken keresztül úgy voltam, hogy Istennel mindig tudtam mit kezdeni, Ô a gondviselô, Ô segít, Ô megáld. De Jézus? - olyan sokáig nem értettem miért kellett jönnie? Hosszú éveken keresztül nem volt szükségem Jézusra.

Talán van közöttünk olyan, aki szerint Jézus példakép, mert emberként csodálatosan járta végig ezt az életet. Szeretett, szolgált, másokért élt - na de miért a kereszt?!

Nem olyan régen mondta valaki - tudod nem értem, miért kellett ez az iszonyú, ez a borzalmas kínos halál, miért kellett így meghalnia? Miért lett ez a szégyenletes vége egy ilyen életnek? Nem értem a keresztet.

Te érted a keresztet? Úgy gondolom, ezeken az estéken Isten Szentlelke szeretne a keresztrôl beszélni, hogy értsed. De nemcsak azért hogy értsed, hanem hogy megragadjon, és megtartson.

Azt mondta a felolvasott Ige 33.verse: "Elmentek a helyre, mely Koponya helyének mondatik." Jézusnak az egész életútja születésétôl kezdve a Golgotára menetel volt. Olyan megdöbbentôen néztem ma szembe azzal, hogy az Ô szülôszobája egy istálló volt. Mint csecsemô, a jászol fájára tette oda a fejét.

Jézus halálos ágya, halálos szobája a Golgota keresztje. A kettô között "ment arra a helyre". Az egész élete menetel a kereszt felé, mert ô ezért jött, nem példát mutatni, nem tanítóként. Ô azért jött, hogy életét adja. Életének a kereszt volt az értelme, egész élete menetel volt a Golgotára.

Egy kis könyvecske címe: Isten nélkül a világban. Ebben egy kisfiú, akit Marcinak hívtak, kimegy a temetôbe és látja, hogy a sírásó keresztet tesz a sírra. Megkérdezi, miért teszi rá? A sírásó válasza: hát nem tudod, hogy az Úr Jézus ezen halt meg? Olyan rossz volt - kérdezi Marci, hogy erre kellett ráfeszíteni?

A sírásó megmagyarázza - nem, Ô volt a legjobb ember ezen a földön. Hát akkor miért? A sírásó így válaszol: értünk. Értünk - Marci! Marci levetette magát a temetô földjére és elkezdett keservesen sírni.

Pedig tulajdonképpen nem volt jó a válasz. Egy misszionárius kérdezte egyszer egy nagy társaságtól, hogy kikért halt meg Jézus. Így feleltek: a keresztyénekért, a zsidókért, a hivôkért, a hitetlenekért, értünk. Nem - nem - nem. Utána nagy csend. A terem másik felén egy kislány állt fel, a szemébôl elkezdett folyni a könny és azt mondja: értem, nyomorult bűnösért - értem halt meg Jézus

A misszionárius szemében is azonnal megjelenik a könny és azt mondja: úgy-úgy, ez az egyetlen helyes válasz. Ha ezt most nem tudod még így elmondani, kérem Istent, hogy hétvégére ne legyen itt senki, aki ne tudja elmondani: értem, nyomorult bűnösért, értem halt meg Jézus. Értem indult el a jászolbölcsôbôl a Golgotára.

Jézusnak egész élete út volt, amelyik arra a helyre vitt. De most ennek az útnak az utolsó szakaszát szeretnénk csak végignézni, a Gecsemánétól a Golgotáig. Mert tudjátok, hogy Jézus haláltusája a Gecsemánéban volt.

Számomra az az elsô csepp vér a legmegrázóbb, amelyik Jézus homlokán kéz érintése nélkül megjelenik. De Jézus haláltusában lévén, megjelenik homlokán az elsô csepp vér. Ebbe került az az "igen", amit ott kimondott.

Volt-e már ilyen nehéz igened? Voltál-e már úgy, hogy könnyel kellett kimondanod, igen Atyám! Volt-e már harcod, amikor valamit nem akartál? Akkor valami nagyon kicsit sejtessz, hogy sokszor nem könnyü igent mondani.

Jézusnak ott volt a haláltusája, amikor az Atya odakínálja neki a poharat, benne a világ bűnét. Ennek a világnak minden szennye, az enyém is, és a tied is az Úr Jézus kezében. Ott indul el Jézus és úgy szeretném, ha most egy kicsit Vele mennénk. Mert azt mondja az Ige, hogy elmentek arra a helyre.

Gondoljunk arra, amikor elfogják Jézust. El tudod-e képzelni, hogy érzi magát egy ember bilincsben? Amikor rabokat láttál, végigfutott-e rajtad a gondolat - és ha én lennék ott? Nem tudom van-e közöttünk olyan, aki végigjárta ezt az utat, aki tudja, mit jelent végigmenni egy falun, egy városon emberek szemének kereszttüzében? Voltál-e már úgy, hogy mindenki megvetéssel nézett téged? El tudod-e képzelni, hogy milyen lehetett az az út, amikor elindultak Jeruzsálem utcáin, aminek vége a kereszt? Amikor a fôpapi tanácsnál elôször ütik arcul Jézust? Milyen lehetett ez ott nyiltan, mindenki elôtt?

Menjünk Vele tovább Pilátus elé. Egyre nehezebb lesz az út, amelyik a Golgotára visz. Gondolj arra, amikor így mondja az Ige: "Akkor azért elôfogá Pilátus Jézust és megostoroztatá." (Jn 19,1).

Így olvastam egy korabeli leírásban, hogy akit megostoroztak, a kezét odakötötték egy fatönkhöz, hogy megfeszüljön a hátán a bôr és aztán csontokkal, vagy szögekkel rakott korbáccsal korbácsolták. Így mondja Ézsaiás 50,6: "Hátamat odaadám a verôknek és orcámat a szaggatóknak." Nagyon sok elítélt már a korbácsolás alatt meghalt, mert nemcsak a bôrt húzta le az ember hátáról, hanem a húst is és láthatóvá lett a gerinc.

Érzed a korbácsot a hátadon, el tudod-e gondolni, hogy milyen is lehetett az az út, amelyiknek vége a kereszt? El tudod-e képzelni, hogy utána a hátára dobták azt az ócska katona köpenyt és azt mondták: prófétáld meg kicsoda ver téged. Amikor a fejére nyomták a töviskoronát és hajtogatták elôtte magukat - testvér végig tudod most járni ezt az utat?

Elmentek a Koponya helyére. Mész-e utána? Egyszer az volt bennem, ha ott lettem volna, kiáltottam volna, hogy elég, Uram elég! És nem volt elég. Így indultak el a Koponya helyére. A véres vállon a kereszt. Meggyalázva, kigúnyolva, arculköpve elindult a Golgotára.

Biztosan ismeritek azt az éneket: "A Gecsemánei kertbôl a Golgotára fel, Kis ösvény tart s a lelkem, ma arról énekel." Ezen a kis ösvényen ment Jézus és vérezett.

Az elsô szavai ennek az Igének ennyit mondanak, de ebben a pár rövid szóban benne van mindaz amit hallottál, hogy "elmentek a helyre, mely Koponya helyének mondatik", és még két szó: "ott megfeszíték Ôt". Hogy mi minden rejlik egy pár rövid szó mögött.

Megint csak a korabeli római leírásból szeretném mondani, hogy az elítélteket úgy feszítették meg, hogy a keresztnek a függôleges fáját beleverték a földbe, a vízszintes fát pedig letették, és arra fektették az elítéltet. A vizszintes fára kellett a két karját ráfektetni és kiterjeszteni. Amikor a szögeket verték, a római katona rálépett az elítélt csuklójára, hogy a vér ne fröccsenjen fel. Amikor injekciót kapunk, egy szíjjal vagy övvel elkötik az ember karját. Jézusnál ezt helyettesítette a római katona lába. A római katona lába a Megváltód csuklóján. Aztán a szögek! Így mondták, hogy üvöltöttek az elítéltek, akiknek átszögezték a kezét. Hangos volt az ordítástól a Golgota hegye.

És most - néma csend. "Száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az ôt nyírôk elôtt." (Ézs 53,7).

Így mondták, amíg a vízszintes fát felemelték, addig a test hozzá volt kötve és úgy szögezték össze a két keresztfát. Azért nem oldották el még a testet, mert a ránehezedô súly azonnal átszakította volna a kezeit. Csak amikor a lábakat is átszögezték, akkor vették le a kötelet. Akkor az egész test súlya a kezekre és lábakra esett, a sebekre. Irtózatos fájdalom az egész testen keresztül, és azonnal fellépett a sebláz. Ezért mondta Jézus, hogy "Szomjúhozom!"

"Ott megfeszíték Ôt." Egy pár rövid szó, és tengernyi kín. Csak azért mondottam el mindezt, mert ezek között a körülmények között hangzik el Jézus elsô szava a kereszten. Ott állnak körülötte a csúfolódók, a fôpapok diadalmasan - másokat megtartott, magát nem tudta megtartani. Ott áll körülötte a tömeg, ott állnak a vitézek és ebben a helyzetben hangzik el egy szó, az elsô szó: "Atyám!"

Ha bajban vagy ez az elsô szavad? Kihez szoktál kiáltani amikor váratlanul ér valami? Érzed milyen szívdobogtató, mit fog most az Atyjának mondani. Atyám ítéletet erre a világra! Atyám segíts! Mit fog mondani? Úgy hallgassuk, mint a haldokló szeretteinknek az utolsó szavait - jaj mit fog mondani? Az egész figyelmeddel figyeld.

Atyám! Talán kér 12 sereg angyalt. Atyám! Mit fog mondani? "Atyám! bocsáss meg nekik!" Szeretném belekiáltani most a szívedbe, nekik, akik ott állnak a kereszt alatt. Nekik!

Kik álltak ott a kereszt alatt? Az anyagiasok - akiknek ott sem volt más dolguk, mint osztozni a Jézus ruháján. Milyen iszonyú az ember! Most figyelj, nem vagy-e ezek között, akiknek az egyetlen gondolata minden helyzetben, hogy mit lehet szerezni. Valaki elmondta, még meg sem halt az anyám, már azon gondolkoztam, mi lesz az enyém, jaj nehogy a testvérem elvigye. Már elôre elrendeztem mindent.

Az osztozkodók, akiknek mindig csak az számít, hol lehet szerezni, kapni, mennyit, és hogyan. Ott álltak a kereszt alatt azok, akiknek a Jézus köntöse kellett. Neked milye kellett? Mit örököltél, kivel vesztél össze miatta? Kire haragszol azóta? Hát nem tudtatok osztozni? Ezek a katonák legalább meg tudtak osztozni.

Nem olyan régen mondták egy családra, hogy milyen szépen élnek. Valaki aki ott volt azt kérdezte - na és osztoztak már? Az elsô percben nem értették, hogy mit akar ezzel kérdezni. Volt-e már úgy, hogy annak a családnak egy örökségen osztozni kellett és utána is szépen éltek? Nem ezzel kelsz, fekszel te is, hogy hol mit lehet kapni, és mi volna a jó üzlet? Ott voltak - és hangzott értük az imádság. Csak mondd ki testvér, hogy én vagyok, ez vagyok, itt vagyok. Látod, ott voltak a kereszt alatt azok is, akik ott sem kerestek mást, csak a saját élvezetüket. Ott kockáztak a kereszt alatt, játszottak. Mit törôdtek azzal, hogy folyik a vér. Nekik csak az élvezet számított.

Egyszer nagypénteken jártam az utcán és nagybetűkkel ki volt írva: nagy húsvéti borvásár. Annyira szívemig ért. Húsvéti borvásár. Az ünnepeken is csak az a fontos, hogy együnk, igyunk, az élvezetünk, a hasam, a szórakozás. Így van?

A kereszt alatt ott voltak a szidalmazók, a gúnyolódók, a fölényesek, a gôgösek. Ott voltak azok, akik a térdüket hajtogatták. Nagyon sokszor úgy érzem, hogy az egész vallásosságunk semmi más, mint nagy gúny. Mondod, hogy Uram! Uram! De nem kérdezed Ôt, nem fontos az akarata, csinálod ahogy elképzelted, és utána ájtatosan veszed a Bibliád, vagy az énekeskönyved és mondod, hogy Uram! Uram!

Ne gúnyolódj tovább. Vagy soha ne mondd ki ezt a szót, vagy legyen igazán Urad és parancsolód. Hajtsd meg a fejedet is és mondjad: mit akarsz Uram, hogy cselekedjem?

Egyszer olyan élesen állt elôttem, amikor Júdás odamegy Jézushoz és azt mondja: Mester! Mester! és megcsókolja Ôt. Akkor ezt mondta nekünk az Úr: Bibliával a kezedben árulod el az embernek Fiát? Imádsággal árulod el az embernek Fiát? Templomba járással? Nem mondták már neked nagyon sokszor, hogy kár ide jönnöd, mert az életed meghazudtol mindent, mert gúnnyá teszed az egészet. Nem mondták neked még?

Mondjad, hogy itt vagyok, nekem mondta a férjem, vagy a feleségem. Az életem rácáfol mindenre, amit olvasok, vagy hallok. Látod, a kereszt alatt ott voltak a gyilkosok is. A véres kalapács még a kezükben. Hányan vannak itt, akiknek láthatatlanul véres a kezük. Talán egy gyermekgyilkosság után. Ezzel a kézzel jöttél ide, és ezt emeled fel?

Véres kéz, gyilkos kéz! Vagy talán véres ott belül a szíved. Emlékezz, amikor ott álltál annál a koporsónál és úgy érezted, hogy én vagyok az oka. Az a hang ott belül sokszor elmondta neked: ha nem teszem be az elfekvôbe, ha mellette maradok, még ma is élne. Ott vagy a gyilkosok között? Így mondja az Ige: ti apa és anya gyilkosok. Ott voltak a kereszt alatt és hallották az imádságot: Atyám! bocsáss meg nekik. De csak azoknak, akik ott voltak a kereszt alatt!

Most az a kérdés, hogy a bűneiddel oda jutsz-e a kereszt alá? Az Ô imádsága alá, az Ô helyettes áldozata alá, mert ez az imádság nekik szól. Hadd mondjam így - nekünk szól, akik ott vagyunk a bűneinkkel a kereszt alatt - Atyám! bocsáss meg nekik.

Látod, majdnem elfelejtettem az igazakat, akiknek mindig mindenben igazuk volt. A farizeusok most is kimondták, nekünk volt igazunk, íme, lám, nem tud leszállni a keresztrôl. Nekünk mindig igazunk van. Óh milyen nehéz egy igaznak odajutni a kereszt alá.

Eljössz-e most testvér - akinek mindig igazad volt, aki talán annyiszor mondtad, hogy nem igazságos az Isten. Egyszer nem volt igazságos, amikor Jézust adta érted. Eljössz-e velem ma este a Golgotára, hogy együtt elmondjuk - köszönöm Úr Jézus, hogy érettem is imádkoztál.

Valamelyik nagy városban, a minisztériumban megjelent egyszer egy furcsa külsejű, rongyos ruhájú, borostásan, rendetlenül, piszkosan egy férfi, aki addig tolakodott, addig könyörgött, hogy feljutott a miniszter elôszobájáig. De onnan tovább nem. A miniszteri titkár azt mondta: ide nem fog belépni, nem engedhetem be. De a férfi addig könyörgött, addig beszélt, hogy a titkár bement a miniszterhez, de rövidesen jött is vissza azzal, hogy a miniszter fontos ügyeket tárgyal, senkit nem fogad.

Az ember egy kicsit ott állt tétován, aztán elôhúzott a zsebébôl egy gyűrött piszkos papírt és azt mondta: kérem vigye be és adja oda a miniszter úrnak, ha akkor sem fogad elmegyek. A titkár dühösen elvette a papírt és bevitte, elé tette a miniszternek, aki elolvasta, azonnal bezárta az ülést, kiment, megölelte ezt az embert, vitte haza, mindent megtett neki, amit csak kért. Mi volt a cédulára írva? Édesapám, ez az ember mellettem állt a legnehezebb pillanatomban, tégy jót vele, haldokló fiadért. Hallod az imádságot? Ez az ember, ez az asszony mit sem törôdött velem, ment a maga útján a maga feje szerint, a maga élvezetére, - mégis Atyám tégy jót vele, bocsáss meg neki, a Te haldokló Fiadért.

Az Atya kitárja karjait és a szívére ölel, mert ezt az imádságot nem lehet nem meghallgatni. Mert két véres kéz nyúlik az égbôl. Két véres kéz, amelyik nem tudja többé megtalálni egymást, két felemelt véres kéz - Atyám bocsáss meg neki, mert nem tudja mit cselekszik.

Most már tudod, mindent Vele teszel. Hadd kérdezzem újra, jössz-e, tudunk-e együtt imádkozni egymással és Jézussal. Kéred-e, Atyám bocsáss meg nekem, a Te haldokló Fiadért.

Imádkozzunk! Segíts most Uram gondolatban ott állni a Golgotán. Segíts, hogy mindegyikünk maga elé gondolja azt a véres keresztet, azt az elkínzott testet, a töviskoronás fôt, a vérzô sebeket. Kérlek Jézus könyörülj rajtunk. Köszönöm, hogy most együtt imádkozhatunk Veled. Édesatyám bocsáss meg nekünk az Úr Jézus érdeméért. Itt vagyunk a kereszt alatt, hallod az értünk hangzó imádságot, kérünk légy irgalmas hozzánk a Te haldokló Fiadért. Ámen.


157%20kesz+.jpg
 
Oldal tetejére