Ide minden madarat,ami repül vagy fut.

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Emu.Futómadár,Ausztrália.

Az Emu hasonlít a Nanduhoz de jóval nagyobb160Cm.45km sebességgel fut.
A hím költi ki és védelmezi a fiókákat.
 

BariZsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Strucc

Szegycsontjuk lapos, pajzsformájú és taraj nélküli, emiatt röpképtelen. Szárnyai csökevényesek, medencéje zárt. Lábai hosszúak, erősek és kétujjuak, amelyek közül a belső erősebb és nagyobb, mint a külső. Az ujjak rövid és tompa karmokkal felfegyverzet, erős rugásukkal az oroszlánra is veszélyt jelentenek. A feje és a nyaka csupasz. A hím fekete színű, kivéve a szárnyak és fark fénylő fehér tollait. A nőstény szürkés-barna, piszkos-fehér szárny- és farktollakkal. Csőre szarusárga, nyaka vörös, combjai hússzínűek. Hossza 2 méter, magassága 2,5 méter, súlya 75 kilogramm, vagyis a legnagyobb jelenleg élő madár.
 

BariZsu

Állandó Tag
Állandó Tag
és a kedvencem.... Nimfa papagáj

NIMFAPAPAGÁJ: (Nymphicus hollandicus /régen: Callipsittacus Novae-Hollandiae v. Leptolophus novae-hollandiae/ - Nymphensittich - Cockatiel): eredeti élőhelyét Ausztráliában találjuk, a kontinens középső és nyugati sztyeppéin, ahol ez a látványos, a kakaduk családjába tartozó papagáj nagy csapatokban él, s fák odvaiba fészkel.
 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Fregattmadár.Többségében Amerika szubtrópusi vidékein él.

Hirhedt légikalóz,más madarak zsámányát is elrabolja .Hosszusága egy méter,szárnyfesztáv 2.2 méter.A hímek jellegzetes piros felfújható torokzacskójukkal csábíta
spaceball.gif
nak.Csatolás megtekintése 252218
 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Hoacin (bubostyúk) Délamerika őserdeiben él

Fiókájának a szárnyain kapaszkodó karmok vannak,és kiváló úszó ,felnőve a karmai visszafejlődnek,úszóképességét is elveszti.A fentiek miatt nagyon hasonlít, egy a Németország területén talált madár tucatnyi kövületéhez ,aminek fogai vannak mint a dínóknak de már tollai vannak.
22232145029.jpeg


Növényevő,sok levelet fogyaszt,emésztése eltér más fajoktól ezért bűzös szagot áraszt
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
NIMFAPAPAGÁJ: (Nymphicus hollandicus /régen: Callipsittacus Novae-Hollandiae v. Leptolophus novae-hollandiae/ - Nymphensittich - Cockatiel): eredeti élőhelyét Ausztráliában találjuk, a kontinens középső és nyugati sztyeppéin, ahol ez a látványos, a kakaduk családjába tartozó papagáj nagy csapatokban él, s fák odvaiba fészkel.
BariZsu, ez itt a tenyeredben a te kis papagáj-kölköd? Nagyon megható!
 

BariZsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Lefelejtettem a többi szöveget.. :(


HARKÁLYFÉLÉK (PICIDAE - Woodpeckers): a harkályalakúak rendjének egyik családja. Megjelenésében egyöntetűbb, mint a hasonló nevű rend fajai.
A nagyságuk az ökörszem méreteitől 56 cm-ig terjed. A testük nyúlánk.
Rendkívül hosszan kiölthető nyelv, véső alakú, nem túl hosszú, de hegyes csőr, rövid csüd és hosszú ujjak jellemzik az ide tartozó fajokat.
A csőr kemény ütései utat nyitnak a farontó bogarak járataiba v. lehetővé teszik, hogy a madár hozzáférjen a fa nedveihez.
A nyelv külön szót érdemel: zsinórszerű, megnyújtható, puha, de a hegye szaruszerű. Ezen túl tű alakú és apró szálkákkal borított. A nyelvcsontok ívben tekerednek és a koponya hátulsó részén rögzülnek, így féregszerű mozgásra képesek, és a harkály a rovarok járataiban veszi ennek hasznát. Mélyen be tud oda nyúlni. A ragacsos nyál v. a szigonyos végű nyelv segíti a zsákmány megragadását.
Csodálatos, hogy a harkályok mindig olyan járatokat bontanak meg, amelyet érdemes. Ebben nyilván szerepe van a fülnek is. Kísérletileg bebizonyították, hogy a műszerrel indukált lárvarágás hangja mozgósítja a harkályokat. A hanghatásra vadul kopácsolni kezdték az üres "lárvadobozt".
A lábuk erőteljes. A négy ujj közül a negyedik vetélő. Egyes fajoknál előfordul, hogy csak 3 ujjat találunk.
A karmaik erősek, élesek, sarló alakúak. Ezek által biztos a madár kapaszkodása bármely fa törzsén, merthogy az összes lehetséges élőhely közül a harkályfélék a fák törzsét foglalták el.
Érdekes viszont, hogy fejjel lefelé, mint a csuszkák, nem képesek közlekedni. Mászás közben a harkály legalább 20 ponton támaszkodik: 8 erős, előre görbülő karmán, ugyanennyi ujjbütykén, a két láb talpán és még legalább a két középső farktollán.
Ha úgy adódik, akkor a többi kormánytoll is segíti a kapaszkodást. Amikor megvizsgáljuk a harkályok hasát, akkor a has összepiszkolódott tollazata (mohos, gyantás, sáros) bizonyítja, hogy a hasukkal is támaszkodnak.
Szinte mindig a fák törzsén mutatkoznak, ott költenek is, a maguk ácsolta odvakban, amelyekben különösképpen sikerül védeni a költést.
A szárny közepesen hosszú, kerek. 10 elsőrendű evezőjük van, s ezek keskenyek és hegyesek. Az első szokatlanul rövid, rendszerint a 4-5. a leghosszabb.
A 10 nagy és 2 kicsiny merev és hegyes tollból álló farkuk általában feltűnő. A két középső kormánytoll a leghosszabb és a legerősebb. A farok szerepe a test kitámasztásában elsőrendű. A csévék itt rendkívül erősek.
Meg kell említeni, hogy a kormánytollak fontosságát alátámasztja a szokásostól eltérő vedlésük: a két középső kormánytoll csak akkor hullik ki, amikor a kifelé haladó vedlés során létrejön az új támaszték.
Anatómiailag is számos sajátosságot fedezhetünk itt fel: a fejbúb feltűnően domború; az orrcsont két oldalán csatornás csontocskák fekszenek, melyeken a nyelvcsont szarvacskái tapadnak.
A villacsontjuk gyenge, ellenben a kulcscsontjuk nagyon erős. 12 nyak és 7 feltűnően nagy farkcsigolyájuk van.
Különös, hogy a harkályféléken alig vannak pehelytollak. A fedőtollak egyik-másik fajnál foszlottak, ill. a fejen bóbitát alkothatnak.
 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Sárgarigó.Európában és Ászia egy részén él

Gerekkorom kedvelt madara,a szőllőnken is fészkelt. Versenyt fütyültem a "huncut a bírózó" hímmel,aki a sárrgarigókra jellemző csatakiáltással "tessék!!"-el is válaszolt néha.A tojó hangja szerényebb,macskanyávogáshoz hasonló. Így kerül a macska a cseresznyefára:D.Fészkét gyakran ,egy villás ág alá függesztett ,rafiából madzaggal kötözött kosárba építi.
A sárgarigók családjának két nemzetségben összesen 28 faja van. A Budapesti Állat- és Növénykertben két rokon faja található az amuri sárgarigó (Oriolus chinensis) és a feketefejú sárgarigó (Oriolus larvatus). Itt meghallgathatod a sárgarigó hangját.
Csatolás megtekintése 258157

sarga2.jpg

Öt éve is elmúlt már,hogy láttam,de lehet már felejtek.:confused:
 
F

fülesmaci93

Vendég
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.videoplayer.hu/videos/embed/300384"></param><embed src="http://www.videoplayer.hu/videos/embed/300384" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>
 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Mandarin kacsa.Nyáron Oroszországban,télen Kínában él.

Amikor elösször Zillah a chat-klubba hozta nekem ezt a képet
azt hittem ilyen madár talán nincs is. De van,a gácsérok nász-
ruhája ilyen ,amit később levedlenek. Még pár képet vadásztam
hozzá.Csatolás megtekintése 265100 Az utóbbi képek EL fotói.
és a Veszprémi Állatkertben készűltek.
mrece1.jpg

mrece2.jpg

mrece3.jpg
 
Oldal tetejére