Átfedések, avagy mi kapcsolódik az ezoterikához, avagy offoljunk, vagy ne offoljunk?

O

oliyboty

Vendég
Kezd olyan érzésem lenni, hogy ez nekem itt tényleg nem megy..vagy csak öregszem, és túl türelmetlen vagyok...

Namindegy, részemről egy időre kivonultam a fórum életéből.. nyilván sokak nagy örömére. Akinek hiányzom, priviben, mailben, telefonon, stb egy ideig még elér.

További kellemeset a hasznosba mindenkinek, aki megérdemli.

Azért ennyire látványosan ne sajnáltasd magad!:) Figyelj, nem az a baj, hogy részt veszel a beszélgetésekben, és próbálsz hozzászólni. Hanem azzal van a baj, hogy sokszor nem témába vágóan szólsz hozzá. Ezen próbálj meg kicsit változtatni, figyelj rá oda és minden okés lesz. Próbálj meg kiválasztani olyan topicokat melyek érdekelnek, olvasgass kicsit bele és utána szóljál te is hozzá. Próbálj meg nem annyira hiperaktív lenni, ne érezz késztetést arra, hogy mindenhez hozzászólj. Kicsit lassíts.kiss
 

pamutcica

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért ennyire látványosan ne sajnáltasd magad!:) Figyelj, nem az a baj, hogy részt veszel a beszélgetésekben, és próbálsz hozzászólni. Hanem azzal van a baj, hogy sokszor nem témába vágóan szólsz hozzá. Ezen próbálj meg kicsit változtatni, figyelj rá oda és minden okés lesz. Próbálj meg kiválasztani olyan topicokat melyek érdekelnek, olvasgass kicsit bele és utána szóljál te is hozzá. Próbálj meg nem annyira hiperaktív lenni, ne érezz késztetést arra, hogy mindenhez hozzászólj. Kicsit lassíts.kiss

"Én ehhez nem értek." :)
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Klassz. Néztem egy darabig a Kymatica-t, aztán észrevettem ezt a fórumot, és filmből kiindulva, lehet nem is a tengerészet gyártja a szabályokat ;)

Szerintem a pamutcica egészen jól eljátszott dolgokkal, nem tűnt olyan durvának mint pl. más topikban egymás anyázása nyilvánosan ... én speciel jókat derültem némely hozzászólásán.
Emlékeztetett egy kicsit egy másik fórumhelyre, volt ott egy "szkeptikus" emberke, és nekem az is tetszett, mert bizony a hozzászólásaival nagyon jól közelítette egymáshoz a fizikait és a szellemit. Ráadásul vicces is volt.

Már csak egyet kérdeznék: akkor hogy lesz most az almából körte meg szilva?
 

simonrozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Már csak egyet kérdeznék: akkor hogy lesz most az almából körte meg szilva?[/quote]

Mindet enni kell, és gyümölcs:
Minden egyből fakad? ugyanoda tart?
 

MindCrime

Új tag
Vki olvasott John G. Fullert? Pár éve olvastam tőle egy könyvet, egész érdekes volt, sok parapszichológiai kérdést feszegetett benne. A 401-es járat szelleme v vmi iylesmi. Vki olvasta még? Ha igen, mi a véleménye róla?
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Kedves Pamutcica!

Látom harapós kedvedben vagy...:rolleyes: Szerinted ha minden egyes hsz mehet abba a topicba, mely épp akkor jól esik, akkor woow de csuda jól érezné magát mindenki? Mindenki könnyen megtalálná azt a témát, ami számára érdekes, könnyű lenne eligazodni...? Igen, a fórum célja egy közösség kialakítása, ahol értelmesen lehet beszélgetni, gondolatokat cserélni, kérdezni, segíteni a másiknak a MEGFELELŐ topicokban. Na már most, ha mindenki úgy gondolkodna ahogyan te, szerinted mekkora lenne itt a kavarodás? Tudod te azt, hogy mennyi munka van azzal, hogy ez a közösségi oldal napról napra RENDBEN legyen tartva? Fogalmad sincsen...



Ennyire jártas vagy az ezoterikában, hogy 500 oldalnyi beszélgetés után, már panganak a témák a topicokban?;) Senki nem mondta egy szóval sem, hogy nem lehet írni a topicokban, de ha egyáltalán nincsen a témához köze, akkor ne offoljunk már végig. Lehet írni az összes topicba, még akkor is, ha kicsit kapcsolódik oda, de ha köze nincsen hozzá, akkor NE írjunk már bele. Ezen nem tudom mit nem lehet megérteni...



Ha mindenki a megfelelő topicba írna, talán nem lennének áthelyezve a hozzászólások... A moderátorokat sem kéne teljesen hülyének nézni, és valószínűleg meg van rá az okuk, ha a hozzászólás áthelyezése mellett döntenek...;)




Nekem nem úgy tűnik, mint aki elolvasta volna a fórumszabályzatot, olvasva valamelyik nap a hozzászólásaidat bizonyos témákban...:rolleyes:



Az fel sem merül benned, hogy esetleg te vagy az, aki helytelenül vélekedik ezekről a kérdésekről? Azért látatlanban nem kellene messzemenő lekövetkeztetéseket vonni X emberről...



Nem kötelez rá senki sem, hogy olvassam. Egyszerűen birizgálta a csőrőm, hogy "finoman kérdőre vonod a modokat", továbbá "fel vagy háborodva" olyan dolgokon, melyek teljesen természetesek itt a CH-n. Itt alkalmazkodnia kell mindenkinek, és nem 1 emberhez kell alkalmazkodnia az egész CH-s közösségnek. (A moderátor is ember. Bírálható is - de nem a CH-n lásd Fórum szabályok) moderátori megjegyzés

Üdv, OLI

UI.: Mielőtt még valakiben felmerülne a kérdés: nem vagyok moderátor, csak egy egyerű CH tag, aki imádja ezt a fórumot és szeretné, ha továbbra is a megfelelő hszek, a megfelelő topicokba menjenek... Nem kiosztásként szántam, ez csak az én személyes véleményem volt. Vagy tetszik valakinek vagy nem, ilyen az élet.
Túl liheged magadat kedves OLI\\m/
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Vki olvasott John G. Fullert? Pár éve olvastam tőle egy könyvet, egész érdekes volt, sok parapszichológiai kérdést feszegetett benne. A 401-es járat szelleme v vmi iylesmi. Vki olvasta még? Ha igen, mi a véleménye róla?
Mesélj róla még érdekel, sajna nem olvastamkiss
 

tovizielvira

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát kár ezért a topikért. Ezek szerint csak sikerült szétoffolni - pedig már örültem, hogy én aki valójában sehová nem tartozok, tájékozottságban is van bőven mit pótolnom, itt nyugodtan kérdezhetek, mondhatok, mert több perspektívából kapok majd választ... Nem olvastam el minden hsz-t, mert minek. Szavakon lovagolni, a másiknak megmonani a tutit, kioktatni, stb. - értelmetlen.
A szeretet mindent megold mondta nekem egy reikis mestertanár. De pl. itt az okfejtésekben, hogy pamutcica nyitóhsz-e milyen, meg a modik, meg a mit tudom én... Hát ebben nem volt szeretet - ez a gond. Segítő kritika létezik ugyebár, aminek a jellemzője, hogy képes a másik befogadni, elfogadni.

Na mindegy, azért én csak elmondom a magamét: jó ideje "bogarammá" vált az energiagyógyászat. Na persze, ma már ez is divat, de ezt most számítsuk le. Nekem már 30 évvel ezelőtt is volt affinitásom a dologhoz, csak ember nem volt, aki tudott volna gombot varrni a kérdéseimre. De hogy folytassam saját mondandómat. Olvasgattam a témában reikiről, kapcsolatteremtő gyógyításról, beszélgettem emberekkel, stb. A reiki erejét tapasztaltam többször és a bizonyságot, hogy mit tud, azt senki nem tudja nálam megingatni. Eric Pearl KTGY-sa pedig a gyengém. Nagyon-nagyon-nagyon közel áll(na) hozzám. Aztán keveredik hozzá a Vonzás Törvénye, még az angyalkártyák is megtalálnak.
Hozzá teszem, én elég kritikus ember vagyok, sőt bizonyos értelemben bizalmatlan. A "majd ha tapasztalom, látom, stb." a megközelítésem. Más lelkesedésének nem ülök fel.
Szívesen beszélgetnék pl. ilyen dolgokról, amiket felsoroltam.
Pamutcica, lécci legyél puha, könnyed, kedves és ne hagyd el a topikod! :)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is Eric Pearl konyve aktivalta a tenyercsakramat.Ez januar vegen tortent es azota en is igen erosen erdeklodom az energiagyogyaszat utan.
Es azota egyre "erdekesebb" dolgok tortennek velem is.Majd egy honapja elolvastam a Matrix Energetikat Richard Bartlett-tol es az a bizonyos ket pont technikat is tudom csinalni.Bar igazabol mar tobb helyen is kerestem a "tarsaimat" hogy tapasztalatokat csereljunk.De mind hiaba nem talaltam:(
A felesegem szegenyke mindig a probababa.A nagyobbik fiam aki most lesz 8 eves neki is tudtam aktivalni a kezeit.Amikor valami faj neki egybol csinalja maganak es elmulik neki egy par perc utan.Sot a multkor volt egy eros fejfajasom es megkertem hogy tegye a kezeit a fejem fole.El is ment a fajas parperc mulva.Nala az a jo tuti hogy nem azonosul a dologgal nem rak bele annyi egot.Ezert eleg erossen tudja adni.
Kellemes Napot
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Elvira kedves,ha Szolnokon lakol,ott biztos van olyan reikis,energiagyógyász akik ezzel foglakoznak.Biztos kézből tanulhatol,ha valóban érdekel és ezzel akarsz foglalkozni.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
ennek is van kultúrája mivel társas tevékenyséről van szó

a fórumok a kapcsolat lehetőségéről szólnak.... megtiszteljük a másikat őt nem éreklő témát nem vegyítünk csak azért mert eszünkbe jutott
ha vkinek közvetlen akarunk szólni...
vagy sürgős másirányú közlendőnket nem tudjuk magunkban tartani...
bárki moderálhatja magát ha atól tart h nem a témába való dolgot akar írni ...( csak röviden tegye...)
ilyenkor bevett szokás: az ON szó beillesztése majd a szólás végeztével az OFF szó zárásként.. innen is van az offolás ...
temészetesen illik hozzászólni a témához is!... ugyanaban a post ban...


egyéb lehetőségek ...ha sejtem uj topicok- nyitok, max összefésülik... ha bizonytalan vagyok kérdezek,
és legtöbb fórumon van kérdések és off topic is.

viszont az idézettel válaszolók szintén offolnak ami vmiért ez itt nem számít annak
a moderálásnak is megvan az etikája ..amit most ...érthető okoból nem részleteznék

sajnos a kreativitás sok embernek azonos a szabad asszociácóval .. s úgy nehéz beszélgetni
 
Oldal tetejére