Ki a kedvenc íród, költőd?

katkakato

Állandó Tag
Állandó Tag
Elolvasva az eddigieket, rengeteg, a magasirodalom körébe sorolható alkotó nevével találkoztam. Csak változatosság kedvéért ajánlom P. G. Wodehouse-t. Az angol író legismertebb könyve a Forduljon Psmithhez című. Humorát leginkább Rejtő Jenőéhez hasonlítanám, rengeteg szóviccet, mulatságos fordulatot tartalmaz. Nagyon sok műve van, de ezek három-négy téma köré csoportosulnak. Az ember meglepődik, hogy hogyan képes ugyanazokból az elemekből annyiféle fergeteges történetet megalkotni.
 

phaeton

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvencek...

Lao Tzu : Tao Te Ching ( klasszikus Taoista könyv )
George Orwell : 1984 ( most éljük... )
George Orwell : Animal Farm
Wass Albert : minden, de különösen a Funtineli boszorkány.

Csaba.
 

annimari

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajánlom

Ajánlom nektek Németh László könyveit, valamint én nagyon szeretem Stefan Zweig műveit: Nyugtalan szív, Marie Antoinette.
 

szisza90

Állandó Tag
Állandó Tag
Én se a magas irodalom íróiból mondanám a kedvencemet ,mert az Vavyan Fable,de ezenkívül kedvelem Alexander Dumas műveit is.
 

zazek

Állandó Tag
Állandó Tag
Az abszolút top, az Neil Gaiman és Robert Merle, de szeretem Gerald Durrellt, Márait, Christhoper Moort, Jane Austent és még sorolhatnám... Rengeteg van!! :)
 

HUNVica

Állandó Tag
Állandó Tag
Gerald Durell-től Családom és egyéb állatfajták, Agatha Christie-től minden, Jane Austen-től minden, Fekete Istvántól Tüskevár, Janikovszky Évától A lemez két oldala, Umberto Eco-tól a Rózsa neve, Jókaitól a Gazdag szegények, Rácz Zsuzsától az Állítsátok meg Terézanyut!, huh még oldalakon keresztül sorolhatnám...
 

Hanna24

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarok közül az örök kedvenc Rejtő Jenő vagy Lőrincz L. László, de persze Vavyan Fable könyveit is szívesen olvasom...
 

fancsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki szereti az összeesküvés elméleteket, annak méltán ajánlom elolvasni David Icke: A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió cimű könyvet.
Itt az illuminátusokról tudhatunk meg többet, akik összeesküdnek földönkivűli lényekkel hogy a Föld bolygót uralmuk alá hajtsák.
Hihetetlen zsenialitással ír a bankrendszerek szerepéről a gazdasági válságban, a mátrix elméletről, a háborúkról, földönkívűliekről, a jó és gonosz harcáról, és még számos ínyencségről.
 

GySzabina

Állandó Tag
Állandó Tag
Költő: Ady
Írók: Bronte nővérek, Austen, Oscar Wilde, és hogy mait is mondjak: Vámos M., García Marquez és Richard Russo
 

sviki

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvenc íróm: Cassandra Clare
Kedvenc költőm: Szalóczi Dániel - nagyon tehetséges,a huszas éve elején van, de már megjelent egy kötete.Fantasztikusak a versei
 

lujutka

Új tag
Az írókat nem tudom mind felsorolni: Molnár Gábor, Jókai, Fekete István, Mikszáth, Berkesi, Móricz-Stendhal,Zola, Tolsztoj, Szabó Magda......
Költők? Petőfi, Ady, Várnai Zseni,Reményik Sándor, Vass Albert,
Kamarás Klára.......
 
Oldal tetejére