Egészségügy

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
kik vagytok itt egészségügyisek? firssenregisztráltan lehet csatlakozni?

Szia! Én ugyan nem vagyok egészségügyes, csak egészséges, de itt oda csatlakozol, ahova csak akarsz. Illetve ahhoz a témához, ami érdekel. Szívesen látunk bárhol. Érezd otthon magad, kedvenc Nővérkénk biztos benéz és ahogy ismerem, biztos ő is megerősíti majd amit mondtam. ;)
 
E

elke

Vendég
Kedves Nővérkém! kiss

Ha van egy pici időd nézz be ebbe a topikba. ;)

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=2509

Beniztem abba a topikba is. Legalább morzsákban de haladok az infokkal. Mondjátok csak a ti fejetek nem tutul a BEÁRAMOLTATOTT információktól? Nem gondoljátok azt, hogy esetleg valami sokkal fontosabbat nem vesztek észre?
kik vagytok itt egészségügyisek? firssenregisztráltan lehet csatlakozni?
Szia még úgy nem csoportosultunk hogy eü-sök topikba bár lehet hogy jó móka lenne.De szerintem bármelyik topikba ami érdeklődésedet felkelti örömmel fogadnak.;)
 

eszter1527

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves embertársaim! Az egészségügy a biztosítók és a politikai nagy vezetők kezében van, mivel ez olyan pénzforrás, amiből a betegségek által mindig lesz lóvé. Ez rossz, de nem fogják fejleszteni sem elérhetővé tenni, pont emiatt, nem érdekük az emberek meggyógyítása. A gyógyszergyári részvények ha csökkennek,akkor bevezetnek a közértbe egy újabb vírust --pl.H1N1? elhintik, h hűha beteg leszel tőle-meghaltak is már benne- erre jó eszköz a média -az emberek mit csinálnak? Gyógyszert vesznek, ellenszérumot, mindent. Ez kinek jó? A gyógyszergyárnak, miért? Mert a részvények árai ismét megnövekedik, és versenyben maradnak a piacon. A szánalmas ellenszérumaik meg mit okoznak? betegséget, egészségromlást. És ez kinek jó? A biztosítónak. Miért? mert a gyógyszer ipar és a biztosító az egészségügy alapköve. Az államvezetők mindenről tudnak, így ők is kapnak egy keveset a bevételből.Ezért is vannak kötelez biztosítások. Ezért néhol törvény , hogy legyen. Csak kérdés, a tb adóját akkor miért kell fizetni, ha kell egészségügyön belül biztosítást is?
Ez van srácok, szánalmas, de ez van :(
 

asoka133

Állandó Tag
Állandó Tag
Múlt heti tapasztalat Magyarországi kórházból. (Informatikus szemmel) A hugom barátja 2 napig volt kórházban és sehol sem talált egy olyan gépet amin volt USB dugó, hogy feltölthesse a mobilját, és észrevétele szerint mindenütt windows 98 volt telepítve.
 
Adiktológiai osztályon dolgozom van benne igazság de álltalában a betegek nagy részének meg van a saját történette ami néhavaloságos rémálom higyjétek el tényleg így van. Igaz van olyan is akinek ez a könyebb út de nekik is kell segíteni én ebben hiszek ( bár régen neked adtam volna igazat de én is változtam a betegeim álltal)
 
B

baggins

Vendég
Korhaz_1.jpg

Egy kisebb műtéten esett át a Párom nemrégiben. Be kellett feküdnie Miskolcra az egyik kórházba. Mindegy, hogy melyikbe, mert az alább leírtak hazánk szinte bármely kórházára igazak. A váróban szakadt, régen festésüket vesztett székek kínálják magukat. A kórteremben a képen látható hátlap nélküli szekrény egyetlen polccal, ruhaakasztó lehetőségnek még jelzés értékű megfelelőjével sem felszerelve. Ebbe három embernek kellene tudni bepakolni a kórházi tartózkodás idejére behozott holmiját, utcai ruháit. Az ágy fejtámla része hiányzik. Az ágy mellett sem olvasólámpa, sem nővérhívó csengő. Egy kicsiny kórterembe, ami rendes helyeken egyetlen ember befogadására alkalmas, három ágy van bezsúfolva. Meghatározott, hogy egy ember huzamos idejű tartózkodására hány légköbméternyi helyiség alkalmas. A börtönökben ezt már régen betartatja az EU. A kórházban fekvő beteg a jelek szerint nem érdemel olyan ellátást, mint egy sorozatgyilkos, az ugyanis minden luxussal ellátott cellában saját vécével, tévével van felszerelve. Ha a börtönökben olyan minőségű ennivalót kapnának a rabok, mint amiket a kórházban láttam, már régen börtönlázadás tört volna ki. Egy folyosónyi betegre, ami nagyjából negyven főt jelent két vécé jutna, ha az egyik nem lenne rossz. Így egy beülőn osztozik közel negyven operált nő. Két zuhanyozó van ugyanerre a létszámra. A vécé ürülékszagú, rosszul takarított.

Havonta átlagosan negyvenezer forint TB járulékot fizetünk. Ez egy évre kivetítve négyszáznyolcvan ezer forint. Tíz év alatt közel ötmillió forint. Ezért az összegért bármely normálisan működő országban luxus ellátás járna, itt pedig osztozni kell a koszos vécén, a zuhanyozón, és a szakadt kórtermen olyan lumpenekkel, akik életükben egy keresztbe gazszálat nem tettek, egy fillért nem fizettek be a TB kasszájába, és el kell viselni ezeknek az ingyenélőknek a méltatlankodását, ha valahol nem ők kerülnek a sor elejére. Még negyvennyolc óra sem telt el a műtét óta, amikor saját felelősségre hazahoztam a Páromat, és itthon ápolom.

Nem az orvosokon, és az ápolónőkön múlik, hogy milyen állapotok uralkodnak a kórházakban. A kórházak annyi pénzből kénytelenek gazdálkodni, amennyit a költségvetés juttat nekik, az pedig évről-évre kevesebb. Ha nem lennének valóban nagy hivatástudattal rendelkező orvosok, nővérek, már nem lenne magyar egészségügy. Itt, ahol a Párom is feküdt másfél napot, a negyven emberre két nővér, és egy orvos jutott, akiknek egy perc megállása sem volt. Ezt saját szememmel láttam, mert a műtét napján reggeltől estig benn voltam a kórházban, hogy a Páromnak segíteni tudjak, ha bármire szüksége lenne. Az egészségügyi dolgozók kedvesek, szolgálatkészek, és türelmesek voltak. Nem bennük kellene az egészségügy válságának az okát keresni.

Valahogy a Kádár rendszerben nem volt ilyen, de a mai politika urai megmagyarázzák, hogy milyen jó nekünk a régi átkoshoz képest.​
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívügyben kellett volna időpontot adniuk számomra; a háziorvosom tanácsa az volt, Balatonfüredre kérjek időpontot, a Szívkórházba, kivizsgálásra, mert a veszprémi kórház 3 hónapos késéssel tudna adni.
Felhívtam időpont ügyben a füredieket, és első kérdése az volt a nővérnek, honnan érkeznék.
Mikor kijelentettem honnan, tiltakozni kezdett, hogy a Szívkórház orvosai diagnosztizálnak Veszprémben is, tehát miért is akarnék időpontot a füredi Szívkórházba? Hogy ők nem tudnak minden terhet magukra vállalni...
Válaszom az volt, amit a háziorvos sulykolt, hogy csak 3 hónap késéssel adnának a helyi kórházban időpontot.
Eltanácsolás volt a nővér szándéka mindenáron, mert náluk is csak 3 hónap múlva lenne időpontom...
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy tűnik, a jobb kereset miatti elvándorlásnak Magyarországról, mutatkoznak a káoszos következményei...
Dunántúli kistelepülésen, orvosi rendelőbe, az orvos mellé asszisztenst kellett keríteni..a helyi iskolából hívták át a takarítónőt!
Majd az orvos rábízta az általa ellátható feladatköröket: receptet nyomtatott, a betegeket tessékelte be a Mézga Géza mesebeli szólítással: "kérem a következőt"!

Bizony elgondolkodtató, h a szakképzettek elvándorlásával ki tudja még megfelelően működtetni a megüresedő pozíciókat...meddig tud 'gördülékény' lenni a gazdaság?!
Félreértés ne essék, értem és megértem a kinti munkavállalás okait, minden szakmából a képzett, a tehetséges, és még sorolhatnám helyezkedik el inkább külföldön, hiszen itthon nem becsülik úgy meg, ahogy illene...de akire itthon számítanak még, hány- és milyen feladat hárul, hogy a hiányzók utáni üresedést megfelelően ellássa?!

Újabb meglepetés ért néhány hete: a helyi kórházban önkéntesek vannak tömegével - beosztva is - ágyneműt cserélnek, ágytálat ürítenek/tisztítanak, netán a takarítóknak segítenek...
 
Oldal tetejére