Ígéret megtartása

Borsi78

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ígéretekkel az a baj, hogy általában csak én küzdök azért, hogy be tudjam tartani. Akik nekem ígérnek valamit már nem minden esetben tesznek meg mindent a megtartásért :(.
 
T

TH6777

Vendég
Ha az ember nem jól válogatja meg az ismerőseit, akkor is járhat pórul az ígéretekkel.

no sztem csak az a szabad ember..., akinek nem kell hazudnia...,
aki nem ígér olyasmit..., amit nem tud teljesíteni...,és aki mindenkinek megmondja azt..., ami a szívén fekszik...
azt gondolom ..,hogy ha már hinni kell...,akkor csakis a mai napnak szabad...,és csak a jelen pillanatnak...,és nem szabad hinni az igéreteknek...,az ábrándoknak..., hogy később ne kelljen csalodnunk..., keservesen sírni...,és esetleg mindent megbánni....
 

Andix

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ígéreteim minden esetben komolyan veszem és be is tartom őket.Persze vannak olyan esetek,mikor a körülmények annyira ellenem játszanak,hogy minden próbálkozásom csődöt mond.Ilyenkor történik az,hogy kések az ígéretem megtartásával...ezt valaki megérti vagy sem !!
Ennek ellenére azt vallom,......Jobb későn,mint soha !
 

H. Vera

Állandó Tag
Állandó Tag
Adódhat úgy, hogy rajtunk kívül álló okból nem tudjuk tartani a szavunkat, és ha a szavamat adom, akkor az természetesen magában is foglalja ezt a lehetőséget. És ha valóban úgy alakul, hogy valami megakadályoz abban, hogy tartsam a szavam, akkor egy egészséges emberi kapcsolatban ez nem fog árnyékot vetni a szavahihetőségemen.

Szerintem nagyon fontos, hogy betartsuk azt, aamit megígértünk. Valóban miősíti az embert, ahogy valaki itt írta. De! Egyetértek, van, hogy nem lehet betartani, még akkor sem, ha komolyan gondoltad, amikor ígérted. Aki ismer, akivel egészséges emberi kapcsolatod van, azzal szemben valóban nem veszíted el emiatt a szavahihetőségedet.
 

sanyika1973

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon fontos, hogy ha nem tudtad megtartani az igéreted kivűlálló ok miatt, akinek igértél érezze vagy tudja meg, hogy mindent megtettél. Így működik a megértés!
 

ancsiszu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos tini koromban sokat hazudtam..nagyon nehéz volt leszokni róla..de sikerült! és azóta nagyon óvatosan bánok a szavakkal. Nem éri meg hazudozni, mert elkap a fogaskerék és nagyon nehéz leszokni róla. Én ezt megtanultam az életben.
 

Lidson

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én egyik barátnőm is sokat hazudott mikor kicsik voltunk. Elhidegültünk, de most újra összehozott minket a sors és rájöttem, hogy még mindig nem szokott le róla=( Hál' Istennek eddig még nem okozott vele nagyobb bajt, de kicsit féltem...
 

chrissinia

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a becsület egy nagyon fontos emberi erény, ami manapság szinte nevetségessé vált. Én azt látom, hogy ha valaki megígér valamit, akkor vagy betartja, vagy csak "sunnyog" - vagyis nem szól semmit, nem jelentkezik, nem telefonál, elkerüli az embert. Ez a szokás mostanában! :???:
 

igazmondó

Kitiltott (BANned)
Segitsetek!
Azt igértem négy elhagyott gyereknek, hogy mindig mellettük leszek, és felnövelem őket mint hivatásos nevelőszülő.
A gazdagsági helyzet anyira leromlott, és a fizetéseinket lecsökkentette az állam a krizis miatt, hogy nem vagyok képes eltartani őket. Visszafognak kerülni az állami neveldékbe ahól a sorsuk meg lessz pecsételve.
Mit tegyek? Hogyan tovább A 200 eurós fizetés és a 62 eurós kajapénz max két hétre elegendő.
Az igéretemet hogyan tartsam be?
Köszönöm.
 

Aariella

Állandó Tag
Állandó Tag
Egész véletlenül kerültem most ide.Olvastam amit irtál,jaj ez nagyon elszomorit.Mindent meg kell most próbálnod.A helyi plébános nem tud segiteni,vagy a polgármester.Nálunk is volt ilyen estet.A nagyi falujában,hogy segitség kelletett,az emberek ilyenkor -bár nem mindegyik képes segiteni.Beszélj a hozzád közellakókkal.Az iskolával,ahova a gyerekek járnak,talán kérésed meghallgatásra lel.Biztosan vannak olyan szervezetek is -csak nem tudunk róluk akik segitenek ilyen helyzetben..Remélem olvassa valaki amit irtál ,és segit.Nagyon együtt érzek veled,veletek,remélem együtt maradtok.
 

zweite

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem nagyon zavar, ha valaki megígér valamit, legyen az bármilyen kis dolog, és nem érzi úgy, hogy fontos lenne megtartania a szavát. Nem tudok 100%-ban megbízni már benne.
Ha ígérsz valamit, tartsd is be. Persze, vannak tényezők, amik ezt késleltethetik, vagy lehetetlenné teszik, ilyenkor legalább jelezd, hogy miért nem megy... Így nem veszted el a bizalmat, és az illető tudja, hogy nem felejtetted el az ígéreted, csak nem jött össze. :)
 

greyangel

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szokásom ígéreteket tenni. Az élet számos váratlan fordulatot, meglepetést tartogathat. Megszoktam, hogy a dolgok sokszor nem úgy sülnek el, ahogyan elterveztük. Ez talán nem is baj. De ha önmagamban eldöntök valamit, hogy be akarom tartani, akkor az a legnagyobb motiváció! Akkor biztos, hogy nem nyugszom addig, míg valamikor be nem teljesítem.
 
Oldal tetejére