Vizisportok....

NAGYKUKAC

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy ahogy van és ahogy nincs ez az egész ügy méltatlan mindenkire aki benne van a Janics/Szerbia/MKKSZ mókus kerékben.

Kezd egyre zavarosabbá válni az amúgy sem egyszerű Janics-ügy és valójában csak azok tudhatják az igazi miérteket akik benne vannak és irányitják a kinek mit,hogyan és miért lehet nyilatkoznia cimű "eposzt".

Itt egy sportoló, aki eddig Magyarországnak szerzett érmeket. Haza akar térni. Térjen.
Én azt mondom,hogy egyszerű lenne ez az űgy,ha a média a maga tulkapásaival nem kever-kavar,és nem azok a "tehetősebb talpig becsületes emberek" irányitanák a mit irjatok médiákat, akik már számtalanszor felbolyditották a tiszteséges embereket,azok családjait és lehetne sorolni még!


Ugyan már mondja meg valaki aki véleményeket mond és ir látta e azt a szerződést ami anno Natasa hazánkba kerülésekor készült és ámment mondott minden érdekelt rá?
Nem adatik meg érdekes modon,hogy a köznép akiket megoszt az MKKSZ és a jó magyar média olvashassa már el ama bizonyos szerződést! Miért is nem lehet nyilvánoságra hozni?

Egyvalaki olvassa el, milyen szerződése, kötelezettségei vannak mind neki, mind Magyarországnak, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a másik fél felé, és annak szellemében járjanak el.
Ha el akar menni, menjen, csak mindenki tartsa magát az írott szóhoz. Ha fizetnie kell, fizessen. Ha nem, ne. Mi ezen olyan bonyolult?
Azért azt sem kellene háttérbe tenni,hogy mind a mainapig Janics Natasa szerb álampolgár és kishazánkban még álampolgárságot sem kapott,mert már akkor is kreált kritériumokkal állt elő az MKKSZ és egyéb magyar "hivatalok"!- amiről ugye szintén csak a fals és hazug dolgokat hallhattuk.

Lehet rosszul látom a dolgokat amikor azt mondom ugyan kit érdekel, hogy ki honnan jön, hová megy? Csak van valami papiros, de tényleg, amiben le van írva, kit, milyen kötelezettség terhel. Tegye a dolgát amit szeret és ahogy legjobb tudása szerint tud, legyenek eredményei és sikerei úgy magának, mint annak az országnak amelyiknek a szineit képviseli,mindenki hozza ki a legtöbbet magából.
Vagy a profi sport nem így működik a világba magyar országot kivéve? Valamiről lemaradtunk?
Véleményem, hogy ebben a felállásban ahol most tartunk Janics Natasa ügyben kivétel nélkül mindenki csak szimplán hülyét csinál magából! Amiből egyenes ágon belőlünk is akik csak a part szélén állunk!
Már megint,mint a sport történelmünk múltbéli és jelen idejében számtalanszor sajnos!

Tessék mondani akkor amikor magyar ország a mostani nagy nehézségek, a számtalan nemzetközi kritika után bizony nagyon xar helyzetbe van feltétlen hiányzik egy ilyen Janics Natasa kontra Szerbia buli, hogy még erre is felfigyeljen a világ és csemegézzen rajtunk, mondván még a sport házatáján is csak balhék vannak magyar országon?

Van egy Janics Natasa aki sportolt tette a dolgát beleadva mindent és feladva sok mindent!
A részéről méltón képviselte szerb állampolgárként Magyarországot nemzetközi megmérettetéseken. Vagy tévedek?
És most amikor úgy döntött, hazamegy szülőhazájába, Szerbiába mert(az igazi okokat mi nem tudjuk) akkor mindenki gátlástalanul vádolja, képletesen ütik, verik az emberek, a sajtó, a nagy politikusaink.

Kérdezem miért? Miért kell azt az embert gyülőlni aki csak hozott egy döntést?
Milyen érdekes is és irónikus: elfelejti mindenki aki a könnyeivel küszködött a MAGYAR HIMNUSZT hallva amikor Janics Natasa a magyar lobogó égisze alatt a dobogó legtetején állt!

Elfelejtettük amikor még az utca embere és a kis gyerekek is élményként beszélgettek egy egy olimpiai vagy VB eredménye után?
Elfelejtjük amikor is mindenkinek aki segitette Őt idáig jutni KÖSZÖNETET mondott?
Elfelejtjük amikor is azt mondta ebbe a kreált és koholt cirkuszban, hogy "Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor ünnepelsz, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”

Elfelejtjük, hogy most az az
ÁBRAHÁM ATTILA (főtitkár, olimpiai bajnok.) támadja akinek annak idején szintén versenyzői karrierjét az akkori MKKSZ mejdnem ketté törte? ( a médiák eltusolták mert?!)

És annyit még: lévén vizes sport a helyszinünk most itt:
ez a Janics Natasa ügy minden klorozásal és mesterségesen előálitot vegyi elemeivel semmivel sem különbözik, mint anno éppen a Torgyán-Tocsik-Tasnádi stb ügyek, amikor is még a kerti csapból is a médiák megnyitásából emberi fogyasztásra alkalmas "viz" folyt! Addig csak amig a vizdij ki nem fizetése miatt nem korlátozták a "fogyasztót"!

Van egy sportoló, egy nő, aki rengeteg küzdelem árán rengeteg dicsőséget hozott Magyarországnak és magának a sportágnak is!
Ez a lényeg és ezt kell látnunk nekünk tiszteséges szemléletű embereknek!
Nem a belső ringbeni pénzhajhászat csatáit és az azzal párosuló politikai adok-kapokját, mert ugye sajnos ma már a sport tisztaságát és szépségét a politika irányitja és befolyásolja annak modja szerint, kinek mennyi pénze van az állami eklézsiában!

Tudjátok nem egy pár óráig, néhány héten át folyik egy egy sportoló felkészülése és felkészitése amig eljut egy egy eredményig, egy egy olimpiai vagy VB/EB eredményig!

Remélem ezt megcáfolják a nagy okosaink és az ügyben érdekeltek, és ez a táv, mint a kajak kenuba a rövidtávú számok idejével véget ér!

Ui:

1. Te személy szerint mint kivül álló és "laikus" mit tennél az ügyben?

2. Engedje el Magyarország Janics Natasa Szerb állampolgárt?

3. Engedje el Magyarország pénzért cserébe? ( csak a pénz számit? nem az Ember és annak élete,gyermeke, további karierje?)


 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag

Van egy sportoló, egy nő, aki rengeteg küzdelem árán rengeteg dicsőséget hozott Magyarországnak és magának a sportágnak is!
Ez a lényeg és ezt kell látnunk nekünk tiszteséges szemléletű embereknek!
Nem a belső ringbeni pénzhajhászat csatáit és az azzal párosuló politikai adok-kapokját, mert ugye sajnos ma már a sport tisztaságát és szépségét a politika irányitja és befolyásolja annak modja szerint, kinek mennyi pénze van az állami eklézsiában!

Ui:

1. Te személy szerint mint kivül álló és "laikus" mit tennél az ügyben?

2. Engedje el Magyarország Janics Natasa Szerb állampolgárt?

3. Engedje el Magyarország pénzért cserébe? ( csak a pénz számit? nem az Ember és annak élete,gyermeke, további karierje?)

Engedje el Magyarország Janics Natasa szerb állampolgárt békében, méltósággal. Köszönje meg mindkét fél egymásnak, amit adott-kapott. Sportszerűen, emberséggel.
Nagyon köszönöm a kiállásod Nagykukac!
Minden döntés mögött egy ember küzd és rengeteg tényező befolyásolja a döntését. Olyan nehéz megérteni? Látom, nehéz.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kicsit mar mar szappanoperahoz hasonlit a Natasa ugy, hisz mar nem a szerbekhez megy hanem bulgariaban, ahol ferje bolgar allampolgarsaga utan szabadon indulhat mint "bolgar allampolgarsagu"versenyzo.
Az igazi okokat nem tudni, mert kivulallokent ugy tunik Mo-on mindent elert penzt sikert megbecsulest.Az is lehet, a ferje miatt tette akitol azert Mo-on nem voltak elajulva.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nagykukac, azért van itt egy-két dolog, amit érdemes közelebbről megvizsgálni, és a helyére tenni a korrektség érdekében.

.


"Itt egy sportoló, aki eddig Magyarországnak szerzett érmeket. Haza akar térni. Térjen."

A sportoló elsősorban saját magának szerzi az érmeit. Ő az olimpiai, vagy világ- és egyéb bajnok, nem az ország. Az országnak maximum csak statisztika.

"Azért azt sem kellene háttérbe tenni,hogy mind a mainapig Janics Natasa szerb álampolgár és kishazánkban még álampolgárságot sem kapott,mert már akkor is kreált kritériumokkal állt elő az MKKSZ és egyéb magyar "hivatalok"!- amiről ugye szintén csak a fals és hazug dolgokat hallhattuk."

Ez egyszerűen nem igaz. Janics Natasa 2004-től (nem sokkal az olimpia előtt lett ) magyar állampolgár (is) azaz kettős szerb és magyar állampolgár. Különben nem indulhatott volna az olimpián magyar színekben. A "fals és hazug dolgok", meg a "kreált kritériumok" alatt mit értesz, nem tudom, de úgy tűnik, az egyszerű rágalmazás.



"Van egy Janics Natasa aki sportolt tette a dolgát beleadva mindent és feladva sok mindent!"
Ez így van, és ez az országnak nagyon sok pénzébe került több száz millió Ft.

"A részéről méltón képviselte szerb állampolgárként Magyarországot nemzetközi megmérettetéseken. Vagy tévedek?"

Igen, tévedsz. Magyarországot magyar állampolgárként képviselte nemzetközi megmérettetésekben. Olimpián egy ország képviseletében csak az illető ország állampolgárai indulhatnak. Meg lehet figyelni, olimpiák ett a rendszeres honosítási ügyeket.


"Kérdezem miért? Miért kell azt az embert gyülőlni aki csak hozott egy döntést?"
Senki sem gyűlöli Janics Natasát.

"mert ugye sajnos ma már a sport tisztaságát és szépségét a politika irányitja és befolyásolja annak modja szerint, kinek mennyi pénze van az állami eklézsiában!"

Teljesen értelmetlen dolog ebbe a politikát belekeverni mert a dolog nem arról szól.



A hozzászólásomban csak néhány dologra akartam reagáni, az én gondolataimat pirossal írtam, az átláthatóság érdekében.
 

NAGYKUKAC

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit mar mar szappanoperahoz hasonlit a Natasa ugy,

Való igaz már a csapból is ez a J.Natasa ügy folyik.Ami persze a kivülállóknak kuszának tünik és megannyi fals infóval tűzdelt.
De ha megnézzük a világ más sport balhéit semmivel sem különb az a "bizonyos csapból folyó viz". Nem is kell a múltba vissza menni hiszen nincs nap amikor újabb néha igen ellentmondó hireket kapunk pl: USADA kontra Lance Armstrong ügy "fejleményeiről."
Vagy maradjunk magyar országnál: meddig folyt a csapból a kézilabdás Nagy Laci ügye? Meddig fog még folyni a csapból Kemény Dénes ügye? a focistákról nem is szólva.
Mindig voltak és lesznek csemegézésre bedobott balhék amivel foglalkozhatnak a szúrkólók, kívülállók a medence vagy a partszéli lelátokról, és talán csak azért, mert egyre kevesebb néhány sportba a tiszta eredmény és verseny, ami mögött semmi "hiba" nem lelhető és nem lehet támadni és kikezdeni egy versenyzőt,egy csapatot éppen!
Véleményem szerint csak annyit, számos hazai és nemzetközi vizisport esemény van ami magáról a remek versenyekről és küzdelmekről szól.Meg kell hagyni a J.Natasa és hasonló bonyodalmakat abba az adott belharcba résztvevőknek akik érintettek, nekünk civil embereknek inkább az eredményekre és azon emberekre kell emlékeznünk vagy ki ki a saját élményével foglalkozni amik magáról a sportról szólnak,egy kimagasló eredményről stb., jelen esetben a vizisportoknál.
 

NAGYKUKAC

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nagykukac, azért van itt egy-két dolog, amit érdemes közelebbről megvizsgálni, és a helyére tenni a korrektség érdekében.



A hozzászólásomban csak néhány dologra akartam reagáni, az én gondolataimat pirossal írtam, az átláthatóság érdekében.

Kedves Arima!

Minden sportolónak vannak célkitűzései amiket szeretne elérni,igaz a siker váltózó.A sportolóknak is bármely szinten teszik a maguk elhatározásából választottat a legfőbb céljuk, hogy szeretnének pozitiv eredményeket elérni, és ez igy van rendjén.Persze ez olyan mint a hullámvasut
;) egyszer lent egyszer fent.
Egy sportolónak az önbecsüléséhez a saját maga képességeinek mércéjéhez kellenek az eredmények (visszaigazolás) meg persze öröm és boldogság.
Egy országnak nem csak statisztika a sportolók által elért eredmények! Mert a kimagasló eredmények eléréséhez vajmi kevés lenne a statisztika.
Véleményem, hogy nem csupán a sportolóknak és a sikeres felkészítés feladatait elvégező edzőknek, sportszakembereknek, sportvezetőknek hoz dicsőséget egy egy VB/EB/OLIMPIAI vagy más rangosabb megmérettetésen szerzett jó eredmény! Amikor a dobogó legfelső fokán áll egy sportoló és egy ország himnuszát játszák akkor nem a statisztika zenéjét halljuk.Nagyon nagy szüksége van minden ország ismeretségének és az adott ország vonzerejének növekedésére, és természetesen a büszkeségre a kimagasló és remek sport eredményekre.Tehát statisztika kilőve.

Részemről amit irtam és ahogy reagáltam az annak az eredőjéből jött amit mi civil embereknek a médiák teritett asztalán menűként tálalva kapunk/kaptunk eddig és sajnos sokszor, mint ebbe a J.Natasa ügyben is emberi fogyasztásra nem alkalmas az étel.
Nincs rágalmazás a pálya széléről, rágalmazás csak ott van ahol most mindenki a saját igazát hajtja és már már kezd egy box meccshez hasonlitani az ügy.


Ez így van, és ez az országnak nagyon sok pénzébe került több száz millió Ft.

hát igen, csak úgy repkednek a milliók,(csak a sportban?) de kérdezem a többi sportoló kezdve a serdülőktől a veteránokig nem igényli a milliókat?

Vagy egy egy éppen közép szintű kiscsapat? Lehetne sorolni persze felesleges.A lényeg, hogy most aki a porondon van bábuként, a manézs többi tagja mondhatnám úgy
a többi sok sok feleslegesen és "jutalomként" kidobott milliókkal szemben, egy "kisebb" pénzért hadakozik,járatja le az országát és azokat az embereket akik becsülettel birnak.
Nem hinném, hogy ezen a tizen millión múllik egy ország becsülete, de azt végképp nem hiszem, hogy csak ez a tizen millió
kellene a magyar sport és azon belül is a vizisportok "boldogságához", akkor amikor több élsportoló a kajak-kenuba évek óta fizetést sem kap, és szintén külföldre távozott és távozik napjainkban!

Senki sem gyűlöli Janics Natasát.


Dehogy nem! Azok az emberek akik a média "értesűléseiből" kapják a hireket és még "hozzá értő szakemberekként" alkotnak véleményt, azok gusztustalan módon úgy adnak hangot és vádolnak egy embert, hogy fogalmuk sincs a kulisszák belsejében menő versenyről.

Teljesen értelmetlen dolog ebbe a politikát belekeverni mert a dolog nem arról szól.

De sajnos mint ebbe az ügyben is a politika áll a háttérben és NEM IS MAGA A KAJAK KENU SPORT!​
Nem vagyok tudomány ember de azt mint sportókér rajongó ember úgy véleményeznék,és egyben kérdezem:
hogy a sportfinanszírozás törvényei és annak politikai szabályozása nem sportpolitika?


A különböző olimpiákat, de minden versenyt és rangosabb eseményt megelöző tárgyalások és egyeztetések nem a sportdiplomáciai-<wbr style="font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 16px; ">politikaiak?
Vagy tessék mondani az nem politika a sportban amikor is a sportolók által elért babérokat egy országban az éppen adott politikai rezsim aratgatta és aratgatja le ma is még ha erkölcsileg is?


Részemről ennyi Kedves Arima és meghagyom azoknak a csatározást a Janics Natasa buliba akik a "versenyzői" és irányitói az egésznek!

Inkább majd úgy emlékszem egy emberre ahogy bennem él, egy kiváló és remek sportszerű harcosra, aki a folyók sodrásában kiváló eredményeket ért el és oly sokszor az öröm könnyeit kicsalogatta a szememből a magyar himnuszt halván a dobogó legfelső fokán álltában!




 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ugy nez ki , Natasa pontot tett az ugyre.
Ma osszepakolt es elindult vegul is Belgradba hajoival ferjevel egyutt. Mindent kiarul a mo i javaibol. Ebbol adodoan ,ugy nez ki vegleges a dontese Szerbia mellett.
Sok sikert az uj eletehez.
 

Csatolások

  • natasa.jpg
    natasa.jpg
    135.4 KB · Olvasás: 4

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Janics Natasa ügye ismét az érdeklődés középpontjába került miután a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) úgy határozott, két évre felfüggeszti a sportoló versenyzési jogát. A szerb kajak-kenu szövetség fellebbez a döntés ellen – számolt be a Sportski žurnal hírportál pénteken.

<tbody>
</tbody>

<tbody>
</tbody>
A nemzetközi szervezet vezetői nem engedélyezték a háromszoros olimpiai bajnoknak, hogy szerb színekben evezzen a Magyar Kajak-kenu Szövetség panasza miatt. A magyar fél 150 ezer eurós kártérítést kért a Szerb Kajak-kenu Szövetségtől (KSS) – emlékeztet a Sportski žurnal szerb hírportál. Fellebezünk az ICF döntése ellen – reagált a portálnak Mirko Nisovic a KSS elnöke, aki szerint az érvek mellettük szólnak, és készek arra, hogy megvédjék álláspontjukat.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

Elválik férjétől Janics Natasa
Janics Natasa szerb színekben szeretné tovább folytatni pályafutását, ennek érdekében pedig úgy döntött, elválik férjétől.

Amint azt korábban megírtuk, Janics Natasa úgy döntött, szerb színekben folytatja tovább a versenyzést, mivel férje Szerbiában kapott állást, és egyben szeretné tartani a családot. Úgy tűnik, ennek most különös módját választja. Annak érdekében ugyanis, hogy még idén szerb versenyző lehessen, azt tervezi, hogy elválik férjétől, majd miután férje újra szerb állampolgárrá válik, ő újra hozzámegy feleségül, hogy szintén szerb állampolgárként folytathassa tovább életét és karrierjét, írja a Bors.
1.jpg

 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
"Fel akarnak akasztani, mert visszafogadjuk Janics Natasát"



Jelen pillanatban még megosztja a közvéleményt, hogy Janics Natasa mégis Magyarországon, Győrben folytatja pályafutását. A Sport TV Mai helyzet című műsorában a Janics-ügyről beszélt dr. Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára és Kadler Gusztáv, a győri egyesület szakosztályvezetője.




Immár hivatalos, hogy Janics Natasa magyar színekben és a Graboplast Győri Vízisport Egyesületben folytatja pályafutását. A szurkolókat és a szakmát is megosztja az olimpiai bajnok döntése.- A hideggel és meleggel nincs baj, de az intenzitás és a színvonal…Mondjuk engem is fel akarnak akasztani, mert visszafogadjuk. Nem akarok ezekkel az emberekkel egyesével leülni, és elmagyarázni nekik, hogy nem visszafogadjuk, hanem el sem ment – mondta el véleményét dr. Ábrahám Attila a Mai helyzetben, majd hozzátette, hogy ez valóban kommunikációs kérdés, de szerinte tudni kell az indulatokat kezelni. - Türelemre, időre van szükség, a versenyző és a magyar kajak-kenu sport érdeke is az, hogy itthon kamatoztassa tudását. Mi tavaly ősszel is azt mondtuk, hogy a magyar kajak-kenu sport érdeke az, hogy ne menjenek el ezek az emberek.

2012 szeptembere-októbere óta nagyon sokat változott a helyzet, jelen pillanatban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szerződést köt a válogatott versenyzőkkel, amennyiben közpénzt használnak a felkészülésükhöz, akkor vállalják, hogy ha külföldre akarnak menni, akkor bánatpénzt fizetnek a szövetségnek. Olimpiai bajnokoknál több tízmilliós forintos nagyságrendű összegekről van szó.”A szövetség főtitkára a Sport TV-nek azt is elmondta, hogy a cél az, hogy olyan kitűnő sportolókat indítsanak a világversenyeken, akik nyerni tudnak, és azután itthon maradnak. Nem exportcikként tekintenek a magyar kajakosokra.- Janics Natasa esetében azt is hangsúlyozni kell, hogy nem válogatott versenyzőként tér vissza.

Tavaly ősszel a szövetségi kapitány válogatott keretet hirdetett, azt az elnökség elfogadta, abban Janics Natasa nem szerepel – emelte ki a visszatérés anyagi oldalát a főtitkár az interjúban, majd elárulta, hogy így a sportoló tavaszi edzőtáborának költségei nem a szövetséget terhelik, nem részesül Gerevich-ösztöndíjban, tehát a felkészülésében nem kerül közpénzbe, amíg újra válogatott nem lesz. - Újra be kell állnia a sor végére, bizonyítania kell, az esélye és a tehetsége megvan rá, hogy helyet szerezzen magának a válogatottban. Ha újra kerettag lesz, onnan el lehet kezdeni beszélni arról, hogy a szövetség mit finanszíroz a felkészüléséből.Addig azonban új klubjában edz és versenyez. Kadler Gusztáv, a Graboplast Győri Vízisport Egyesület szakosztályvezetője a Mai helyzetben elmesélte, hogy őt hívta fel Janics Natasa a hírrel, hogy Magyarországon és Győrben szeretné folytatni a pályafutását.

A telefonban akkor elismerte, hogy tévedett, tudja, hogy nem fogadják örömmel a szurkolók, de olimpiai bajnok akar lenni, és ez Magyarországon sokkal egyszerűbb, mert biztosítva van a háttér ehhez.- Láttunk már olyat, hogy egy feleség becsapja az ajtót, hogy hazaköltözik a mamához, majd végiggondolja, hogy sokkal jobb otthon, a legjobb a családdal, a gyerekekkel, még ha nem is a legszebb módon ment el – hasonlította Janics-ügyét egy hétköznapi szituációhoz Kadler, majd elmondta, hogy csapatában helye van egy ilyen kiváló sportolónak. - Győrben nagyon jó utánpótláskorú versenyzők vannak. Azt nem vitathatja senki, hogy Natasa munkája az példaértékű tud lenni. Amilyen alázattal csinálj a dolgát, el kell ismerni. A többit ezzel a tanulsággal át tudjuk hidalni.Dr. Ábrahám Attila is kitért Janics Natasa munkamoráljára.

- Az utóbbi években ez az alázat kicsit háttérbe szorult, nem az emberek felé, hanem a munka és a sportág felé. Egy kicsit több minden kezdett a sztárságról, a ’nekem mi jár’-ról szólni. Ezek fényében, a saját egóját legyőzve belátta, hogy a szövetség álláspontja helyes volt tavaly ősszel. Ahogyan a levelében írja is: nagy nehezen, de megértettem. Ezzel arra kényszeríti saját magát, hogy újra egyként a vetélytársak közül, nem felejthetetlen bajnokként beálljon a sorba, és tehetsége, legjobb tudása szerint küzdjön, hogy olimpiát nyerhessen. Ez szerintem szükséges ahhoz, hogy nyerjen 2016-ban.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jo nagy kanyar volt ez az egesz ugy, vegul csak visszatertek az eredeti felalashoz, a kulonbseg nem Szeged hanem Gyor de vegul Magyarorszag szineiben fog versenyezni.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Hittétek voona?!
Ma ér a franciaországi kikötőbe, Les Sables d'Olonne-ba, azaz a kiindulási pontba vissza, a Vendée Globe vitorlás verseny mezőnyében 9.- ként Fa Nándor, 63 évesen teljesítette ötödször a Föld kerülő versenyt!
Íme a cikk: /mno.hu/sport/erkezik-fa-nandor-1384951
000_HU21E_fit_800x10000.jpg
Az indulás napja 2016.11.06.
A Spirit of Hungary bevonulásához látványos asszisztenciát nyújtó hajók délelőtt fogadására indultak.

Fa Nándor ismét valami rendkívüli tervekkel van, bár ezt csak később osztja meg a közvéleménnyel.
Ilyenek a magyarok, kérem, örülök sikereinek, és szívből gratulálok Fa Nándornak!
 
Oldal tetejére