Élet a halál után

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nagyon sok felfogás megfogalmazódik ebben a topikban és ez fontos. Én például a zen álláspontját képviselem, mások a keresztény felfogást. És bár a kereszények beszélnek túlvilágról, de ezalatt egészen mást értenek, mint a new age gondolkodók. Szemben velem, aki elvileg ugyanazt mondom mint a new age: az számít, hogy ebben az életben hogy élünk. Míg a keresztények szerint az számít, amit ebben az életben mondunk. Az persze igaz, hogy a new age számára fontos a karma körforgása, mert abból akarnak kilépni, míg számomra pont azért nem fontos, mert abból akarok kilépni.

Ezt a kérdést (lélek, tudat, "túlvilág", new age, stb.) én is alaposan körüljártam és téved az aki úgy képzeli, hogy csak rozzant vénasszonyokat érdekel ez a téma. Ma már sok tudós elmét is gondolkodóba ejt néhány jelenség. Persze van annyi eszük, hogy nem teszik tönkre a karrierjüket mindenféle nyilatkozatokkal a nyilvánosság előtt, de azért itt-ott már rá lehet bukkanni elejtett mondatokra. Én sem és senki sem tudhat halálbiztosat, de vannak arra mutató megoldhatatlannak tűnő rejtélyes jelenségek, amelyek rögtön megmagyarázhatók lennének a tudomány számára is, ha az a bizonyos hipotetikus 4. térdimenzió létezne. Ilyen a gömbvillám, az öngyulladás, némelyik ufó-jelenség és elsősorban a lélek létezése.
Ha a tudósok úgy elzárkóznak, mint azt itt Ernő nekünk demonstrálja, az mire jó?

Edes aranyos Kyra_
-
Hogy miért fontos Hollandia a storryban azt csak az "ujságiro-bácsi" tudja megmondani. Nem olvastad el a filmben közelröl megmutatott dokumentumot amiben egyértelmüen áll, hogy "Iriszke Hollandiábol valo hazatérése után többet nem beszélt magyarul", egyszerüen elfelejtette az anyanyelvét.
-
Azt sem tudod milyen filmet játszottál be?
-
Az ujságiro ugy ellenörizte a lány identitását, hogy "pikáns viccekel" traktálta és nézte, hogy az apácáknál tanult leányka belepirul vagy sem. Nevetséges. Szerintem sokkal megbizhatobb lett volna a szülökkel, hozzátartozokkal valo genetikus azonositás.
-

A tények igy néznek ki kedvesem. Ebbe az irányba kéne kutatni.
-

Tudom mit játszottak be, mint Pitti mondta, ennek a sztorinak voltak később is utóhatásai, riportok, cikkek, pl. 1972-ben az Élet és Tudományban és egy rádióműsorban. Tök mindegy, hogy Hollandiában ébredt fel egy szállodai szobában, vagy Budapesten a lakásában. Miért számít ez? Akkor is voltak olyan magyar családok, akik megtehették, hogy családostul elutaztak egy másik országba. Miért kapaszkodsz bele ebbe?

Nem ez az egyetlen eset, amikor valakinek a személyisége kicserélődik. Számos alkalommal olvastam róluk, azt hiszem a CH-n is van fenn több eset. Pl. egy cseh fiatal motorversenyzőről, aki egy balesetet követően járt így. Az orvosok már ki is találtak rá egy betegséget, úgy hívják, hogy "idegennyelv szindróma" :rohog:. Ez komoly! Fő, hogy legyen mit gyógyítani...

Azért ártalmas ez a szemlélet, amit te képviselsz, mert a létező jelenség tagadásával éppen te és a hozzád hasonlók gátolják meg, hogy magyarázatot találjon a tudomány.
 
Last edited:

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért mániákusan sem kell ám mindent megcáfolnod.... ha leég valami mamár elég pontosan megtudják mondani, hogymiért....


Szived joga kételkedni benne de azért 2013 van és a tudomány halad...
Én csupán azt bátorkodom megkérdőjelezni, hogy többszáz tonna beton törmelék és vas alatt, valamint sok apró összeégett ajándéktárgy között a valódi okot találták meg, és nem csupán bűnbakot kerestek, akire rá lehet tolni a felelősséget. Simán el tudom képzelni az akkori kormányról, ahogy utasításba adja, hogy bármi áron állítsanak elő egy bűnöst: Az se baj, ha nyúl, csak röfögjön, elvtársak! Persze, nem állítom, hogy így volt, de előnyös helyen szerepel a palettámon, mint lehetőség. Állítólag a tűzesetek valódi okára az esetek jelentős százalékában soha nem derül fény (Tíz százalék? Húsz százalék? Harminc százalék? Nem tudom.). Az, hogy ebben az esetben megfogalmaztak egy lehetséges forgatókönyvet, engem egyáltalán nem győzött meg. Számomra sokkal meggyőzőbb lenne, ha az állításuk mögött kevesebb magabiztosságot és több szerénységet lehetett volna felfedezni. Egyébként igaz ugyan, hogy 2013 van, de akkor még csak 1999 volt, amikor az egész világ még az Y2K problémával volt elfoglalva, amiből végül is nem lett semmi.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt mondjuk csak ti hirdetitek. Más keresztények azt mondják, hogy a Biblia olyan könyvekből áll, melynek szerzői az ihletettséget Istentől nyerték. Érdekes elgondolkodni azon, hogy Pál idején, amikor a Biblia még nem volt összeszerkesztve, sőt még a 4 evangéliumból 3 nem volt kész, akkor mi volt Isten tévedhetetlen beszéde. És mennyire bízhatunk azokban, akik összeválogatták a sok könyv közül Isten tévedhetetlen beszédét. Ha bízunk bennük, akkor elfogadjuk a szent hagyományt, tehát hogy Isten jól kiválasztotta azokat az egyházatyákat, akik a Bibliát összeállították... Ti viszont pont a szent hagyomány ellen küzdötök. De ha nem bíztok a hagyományban, akkor meg miért lenne az első századokban összállított könyvgyűjtemény Isten beszéde?
Én azt gondolom, hogy ti úgy gondolkodtok, hogy a Biblia Pál halála napján a Szentszellem Press gondozásában kikerült a könyvesboltokba, és azóta egységes és egész. De aki így gondolkodik a Bibliáról, az valójában nem ismeri azt. Egy regényt elég elolvasni. De ha egy könyv szerint akarunk élni, akkor annak a könyvnek meg kell ismerünk a keletkezéstörténetét, az olvasatait és értelmezéseit, tudnunk kell, hogy hányan és kik mit gondoltak ezekről az olvasatokról és mi mellett szólnak a történeti és szociológiai (értsd hagyomány) érvek. Ti ebből a szemponból nem ismeritek a Bibliát, ami szerint éltek. Ti csak egy jellegzetes, a XX. században kialakult amerikai stílusú szó szerinti-szerű értelmezést ismertek és eszerint az olvasat szerint életek.
Ezt mondjuk a Biblia hirdeti.

Az Újszövetség nem a betű, hanem a Szellem szövetsége, következésképpen nem a betű, hanem a Szellem által élhető meg. Miért mondod, hogy a keresztények a Könyv szerint akarnak élni? A betű megöl, a Szellem az, Aki megelevenít. Aki kapcsolatban van a Szent Szellemmel, az harmóniában tud élni a Bibliában leírtakkal, aki nincs kapcsolatban vele, az akkor is idegen lenne a Biblia Istenétől, ha minden betűt megtartana. Mint már említettem, a kereszténység nem a mózesi törvényekhez képest újabb törvényrendszer megtartása általi önmegváltás kísérlete. A kereszténység a Krisztus kenetéből való részesedéssel kezdődik, azaz a Szellem az elsődleges. De a Szent Szellem teljes egységben van a Bibliával ( pontosabban a Biblia szavaival, nem pedig a papírral, a nyomdafestékkel és a borítóval ) és Jézus Vérével. Ez azt jelenti, hogy külön-külön nem is fordulnak elő. A Biblia nem a Logosz, hanem csupán az Írás. Az Írás a Logosz lenyomata, nem maga a Logosz. Ezért nem tud az ember törvények megtartása által üdvözülni. A törvény megtartása, csak az Írással való közösséget tudja létrehozni. A Logosszal való közösséget kizárólag a Réma, azaz az Isten Szelleme általi kijelentés tudja létrehozni. Ezt úgy szokták emlegetni az egyházi zsargonban, hogy a Szent Szellem megeleveníti az Isten Igéjét. Ennek a beszédnek a meghallása, befogadása és megcselekvése azonban már nem csupán az Írással hozza az embert közösségbe, hanem az Örökkévaló Logosszal, azaz Krisztussal.
 
Last edited:

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézd a jó oldalát. Megmenekültünk pár "nívós" slágertól....
Nem a slágerei miatt kár érte, hanem önmaga miatt. A slágereit nem ismertem, mert annyira unszimpatikus figura volt számomra, hogy soha nem éreztem késztetést arra, hogy jobban megismerjem. Minden esetre, bennem nem hagyott űrt maga után, de mint embert természetesen sajnálom.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Edes, Aranyos Kyra_
-
Az elsö világháboru idelyén nem luxus-üdülésre mentek fiatal magyar lányok Hollandiába, hanem azért, hogy egy kicsit "felhizlalják" öket mert az országban nem volt mit enni! Enyit tudni kéne minden hazánkfiának a történelemböl.
-
Jomodu Holland családok szegény gyereket vettek magukhoz. Hasonlo játszodott le a második világháboru után is, akkor Schweizba mentek sokan. Különösen pedagogusok támogatták a kollegáikat.
-
Hogy végre lezárjuk Iriszke esetét. Az ujságironak nem azt kelett volna leellenörizni, hogy a lány tud spanyolul, vagy elpirul szemérmetlen viccek halattán, hanem azt, hogy valoban "Iriszkéröl" van szo. Mit nem lehet ezen megérteni?
-
Az ujságiro nem ismerte a lányt korábbrol. Ö 1935-ban hallott elöször a barátján keresztül, egy érettségitalálkozon, a lányrol, akinek ugyancsak nem számitott a közvetlen ismerösei közé. Az ujságcikkek meg több évvel késöbb, a Franco-idöben készültek.
-
Hány ember van aki ebben az idöben hamisitotta meg a "származási igazolványát", ezt a tipikus magyar papirt ami élet-halál felett döntött! Ezután kutassál kedvesem! Keresed meg a nagyszüleid "származási igazolványát", menj el a parokiákra, a Papok voltak a naci idöben az élet halál urai.
-
Továbbá a "foreign accent syndrome" egy akcentus- kiejtés-változás és nem egy idegen nyelvbeni jártasság. Ez olyan mind amikor egy Thüringiai hirtelen elkezd Schweizi dialektussal beszélni, egy "somogyi" gyerek "szögediül."
-
Az Elet és Tudomány olyan esetekröl számolt be ahol egy magyar ember hirtelen elkezdett állmában oroszul beszélni, vagy német nö magyarul. Aztán kiderült, hogy mindkét esetben ikrekröl volt szo akiket gyerekkorukba elhurcoltaik Németországba, kurioz kisérletek céljábol. A háboru után elvesztették a kapcsolatot a családjukkal és idegen környezetben nöttek fel. Felnöttként visszajöttek a gyerekkori emlékeik, ezek borzaszto dolgok. Ezzel kéne foglalkozni odahaza nem operetthuszárokkal, magyarország állitolagos tengeri hatalmával.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves V.T.
-
Remélem nem veszed személyeskedésnek ha én egy másik álláspontot foglalok el mind te? :)
Azt látom, hogy nem vagy istenfélö mégis egy test-lélek dualizmusban hiszel és ez az akadály, emiatt nem kapsz logikus magyarázatot sok kérdésre. Ha természettudományos lenne a szemléleted akkor eltünnének az ellentmondások.
Hiszed e hogy letezhet egy kozos emlekek tarhaza? kollektiv tudat?
A közös emlékek tárháza az a kultura, a könyvtárak, müemlékek, történelem, népmesék, apárol fiura szállo mesterség, minden amit elmult korok hátrahagytak, minden amit az emberiség valaha létrehozott. Ha ugy tetszik ez egy "holografikus tárolo", minden tárgyban benne a létrehozatalának a célja és maga a technologia amivel létrejött. Egy autoban benne van a kor anyagtechnologiája, az elektromosság ismeretei, a közlekedési törvények stb.
-
A kollektiv tudat az nem egy felettünk lebegö anyagtalan valami, amit tudunk azt vagy mi fedezteük fel vagy elmult korok hagyták hátra. Könyvek, épitmények ....minden egy nyom amiböl olvasni tudunk. Ezért kapaszkodunk mükincsekben mind a korona, vagy a halottaink sirjaiba. Ahogy látod a médiák orjásira felgyorsitották az ismeretek elterjedését.
Mivel lehet azt magyarazni ha valaki szuletesetol fogva irtozik a hangyaktol.Nem a poktol a icipici hangyatol? Ez a felelmet honnan hozta? Vagy pontosabban honnan hozhatja vagy hogyan alakulhat ki.
A félelem egy "védekezési mechanizmus" ami evolutios modon az érzékeinket élesiti, hogy veszélyes, vagy veszélyesnek vélt szituátioban megfelelöen viselkedjünk, (pl. beinditson egy menekülési folyamatot.)
-
A meneküléshez szükséges energia sokkal kevesebb (néhány kcal) mind egy felnem ismert veszély hozta veszteség, elveszithetjük egy testrészünket, vagy meg is halhatunk, ezért a "vészharang félelem" érzékenysége nagyon finomra van beállitva és sokszor téves riasztást okoz.
-
A "hangya-fobia" hivatalos neve „myrmecophobie“, ez a legkönyebben felismerhetö hangyafaj, a "Bulldog-hangya", mérete eléri a 0,5 cm-ert. Vannak nagyobb hangyák is mind pl. a Camponotus gigas, akivel én sem szeretnék találkozni. :)
-
dinoponera.jpg

Akkor minek nevezzem a telekinezist vagy pszichokinezist? Ha nem nyulsz a targyhoz es megmozditod. Vagy ilyen sincs?
-
Nem tudom mit mondjak erre. Egy tárgy mozgásba jöhet egy ember nélkül is, nem minden földrengés oka egy ember vagy nem? Nem tudom milyen kisérletre utalsz?
Vagy ha valaki megfog egy targyat es a tulajdonosarol elmond szinte mindent? Ilyenekre ertettem hogy ezek mellett hogfyan lehet csak ugy elmenni.
Ebbe nincs semmi misztifikátio, a borász kiöblögeti a száját egy borral és megmond rolla egy csomo mindent. Vannak akik himzésekkel ismerik ki magukat, vannak akik egy kézfogásbol felismerik a másik szexuális orientálodását. Tapasztalat, semmi misztifikátio kedves V.T.
Ne kapj rohogo gorcsot, szerinted lehet e pontosan vernyomast merni ha csak egy ingat hasznalsz es egy vernyomasertek szamsort?
En eltudom képzelni, hogy egy tapasztalt orvos ránézésböl megmondja, minden inga használata nélkül, hogy magas, vagy alacsony a vérnyomásod. Még talán számszerüen is (a vérnyomásmérö pontossága több mind 10%, söt két szivütés kötött is van különbbség).
Mi altal gyogyul meg vagy tunik el egy kozepful gyulladas masfel nap alatt. Gyogyszerek nelkul kulso beavatkozas nelkul? Miert nem megy erre az iranyba a tudomany? miert nem lehetne otvozni a kettot?
A középfül-gyulladásnak rengeteg árnyalata van, alapos vizsgálat nélkül nem tudod megmondani, hogy milyen sulyos. Egyébbként ha rövid idön belül meggyogyult akkor nem volt mögötte skarlát, himlö, csupán egy enyhe grippe.
-
Az orvos az tudásra, ellenörizhetö ismeretekre épit a kuruzslo pedig a spontán gyogyulásbol, a téves diadnosztikábol profitál.
-
1150290_10151774084215155_2116716770_n.jpg

-
Mond te melyik dobozt választanád ha bajba kerülnél? :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Én értem, hogy a zsidóüldözésekre célozgatsz, de nem kellene az embereket teljesen hülyére venni. A saját anyja, a saját testvére, a rokonai csak felismerték volna és egyáltalán mi értelme lenne annak, hogy a családból egyedül csak az egyik lánynak szereznek hamis papirokat, az anya az apa és a másik lány marad az eredeti születési bizonyítványaival? Miért cserélték volna ki és hoznak haza helyette egy spanyol nőt? Gondolod senki nem vette volna észre a barátaik vagy az ellenségeik közül, hogy valami nem stimmel? Nem az újságírónak, hanem a csendőrnek mesélték volna el...

Ernő hidd el a te fantáziád sokkal élénkebb, mint az újságíróé.

Ehhez hasonló eset volt az orosz cár és gyermekei meggyilkolása után Anasztázia esete is, ahol egy lengyel parasztlány egyszer csak elkezdett Anasztáziaként viselkedni... Aki ismeri és végiggondolja a történteket, az rengeteg párhuzamot talál.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Én értem, hogy a zsidóüldözésekre célozgatsz, de nem kellene az embereket teljesen hülyére venni. A saját anyja, a saját testvére, a rokonai csak felismerték volna és egyáltalán mi értelme lenne annak, hogy a családból egyedül csak az egyik lánynak szereznek hamis papirokat, az anya az apa és a másik lány marad az eredeti születési bizonyítványaival? Miért cserélték volna ki és hoznak haza helyette egy spanyol nőt? Gondolod senki nem vette volna észre a barátaik vagy az ellenségeik közül, hogy valami nem stimmel? Nem az újságírónak, hanem a csendőrnek mesélték volna el... Ernő hidd el a te fantáziád sokkal élénkebb, mint az újságíróé.
Kedves Kyra_
-
Az ujságiro legnagyobb erénye nem a fantázia, hanem az alapos "investigation", recherche, magyarul kutatás.
-
Miért nem fogod fel, hogy
nem azt kellett igazolni, hogy az Iriszke beszél spanyolul
hanem azt, hogy korábban nem beszélt spanyolul?

-
De ha fantáziálni akarsz, akkor igazán nem kurioz eset, hogy egy család, ahol ugyis több gyerek volt mind vaságy, egy ülldözött gyereket vesz magához. Teljesen mindegy, hogy zsido vagy csak kommunista akit a Franco ülldöz.
-
Hogy miként lett a gyerek magyarországra csempészve, az egy teljesen más dolog, ahoz jol passzolna a történet Hollandián keresztül. De ebbe nem akarok belemenni, ennek a kideritése az ujságiro feladata lett volna. De az is lehet, hogy az ujságiro ezzel az abszurd történettel mentette meg valakinek az életét.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Az ujságiro legnagyobb erénye nem a fantázia, hanem az alapos "investigation", recherche, magyarul kutatás.
-
Miért nem fogod fel, hogy
nem azt kellett igazolni, hogy az Iriszke beszél spanyolul
hanem azt, hogy korábban nem beszélt spanyolul?

-
De ha fantáziálni akarsz, akkor igazán nem kurioz eset, hogy egy család, ahol ugyis több gyerek volt mind vaságy, egy ülldözött gyereket vesz magához. Teljesen mindegy, hogy zsido vagy csak kommunista akit a Franco ülldöz.
-
Hogy miként lett a gyerek magyarországra csempészve, az egy teljesen más dolog, ahoz jol passzolna a történet Hollandián keresztül. De ebbe nem akarok belemenni, ennek a kideritése az ujságiro feladata lett volna. De az is lehet, hogy az ujságiro ezzel az abszurd történettel mentette meg valakinek az életét.

Drága Ernő, ha téged ez boldoggá tesz: elfogadom! :dr_24:A fiatal cseh versenymotoros viszont nem beszélt angolul, mégis folyékonyan, orvosi kifejezésekkel magyarázta el az angol mentősöknek, hogy mi a baja...;) - "idegennyelv szindróma" -
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Most nem a Korona elött tartott felolvasásokra gondolok. Melyik kormánypárt probál telepatikusan kommunikálni a választopolgárokkal?
Kedves Ernő!

Kifejtenéd ezt bővebben? Úgy érted, hogy szeretett kormányunk felolvasásokat tart egy élettelen tárgy előtt, remélve, hogy kap tőle valamit? Ezért került volna bele az új Alkotmányba a Korona megsértése kategória, nehogy megharagudjon, mert akkor nem segít? Vagy másról van szó? Hogyan értsem, amit mondtál?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Nem véletlen, hogy "Iriszke" története az érdeklödés körébe került napjainkban. Hivatalos becslések szerint 300.000 gyereket raboltak el a szülöktöl a Franco regime idelyén, orvosok, apácák, papok vallásos motivácioval.
-
A masli ugy nézett ki a Franco diktaturában, ami egyébként a 70-es évek végéig tartott, hogy az apácák által vezetett korházakban önkényesen elvették az anyáktol a gyerekeket, azzal a megokolással, hogy a gyerek keresztény nevelése nincs biztositva, vagy pedig már ugyis van nekik elég gyerekük. Az anyának azt mondták, hogy a gyerek halva született, az orvos kiállitott egy halotti levelet, a pap egy keresztlevelet, aztán egyházi csatornákon odaajándékozták öket jo pénzért "megbizhato" keresztény szülöknek. A pénzt meg elosztották.
-
Spanyolországban egyre másra exhumálnak sirokat mert tizezrek keresik az igazi szüleiket, idös apácák állnak biroság elött mert a bölcsöböl ellopták a gyerekeket.
-
spanien-kindesraub.jpg

-
A lengyel pápa számára nem lehetett a dolog titok mert ö ezekböl a "kereszténycsinálo" franco emberekböl egy csomot gyorsan "boldoggá" avatott. A lengyel pápa több szentet csinált mid az összes elödje összesen, majdnem 500-at.
-
Még papi temetést is rendeztek az állitolagos halott gyerekek részére, sok becsapott szülö most nyitattja fel a sirokat és mitt tesz "isten nincs benne halott gyerek". Olvassál ujságokat az esetek többsége hosszadalmas, tizezrek keresik a valos szüleiket.
-
Ha a politikusokat olyan nagy elöszeretettel kiássák magyarországon akkor az "Iriszke" után is lehetne nézni, nem gondolod? :(
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kifejtenéd ezt bővebben? Úgy érted, hogy szeretett kormányunk felolvasásokat tart egy élettelen tárgy előtt, remélve, hogy kap tőle valamit? Ezért került volna bele az új Alkotmányba a Korona megsértése kategória, nehogy megharagudjon, mert akkor nem segít? Vagy másról van szó? Hogyan értsem, amit mondtál?
-
Kedves Asperrimus
-
Nem akarok senkit megsérteni, de az "Isten álld meg a Magyart" csak akkor ér valamit ha hiszünk egy földönkivüliben, de látom ez itt a topikban nem probléma, sokan vélnek gyakran UFO-t is látni.
-
Feltételezem, hogy a magyar parlamentbe ugyanezt a lényt hivják tanuként a képviselök ha felesküsznek, ez meglep, polgári biroság csak olya tanukat fogad el akiknek van állando lakásuk és képesek adott esetben kérdéseket megválaszolni.
-
Nagyon megvoltam lepödve amikor a Youtubon felfedeztem egy videot, ahol talpig magyarba öltözött kisvárosi képviselök felolvassák a városi kormányzat ujonnan szerkesztett törvényeit egy vitrinbe zárt királyi fejfedö elött. Az olvaso fel-fel pillant a szövegböl, hogy a "Korona tudja e követni amit mond". Levoltam nyügözve. A küldöttek ugy beszéltek a tárgyhoz mind egy élö emberhez, ez utobbi pedig méltoságteljesen hallgatott. Ha jol emlékszem fegyveres huszárok is vigyázták a tulméretezett üvegszekrényt.
-
220px-Ganesh_maharashtra.jpg

-
A vallás mindig egy rejtély marad a számomra. Indiában naponta többször megmozsdatnak és megetetnek egy elefánt figurát, a hitetleneknek erre az idöre elkell hagyniuk a templomot, fényképezni tilos. Erthetö, a vallás privát dolog, az ember sem tisztálkodik a másik elött.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a kérdést (lélek, tudat, "túlvilág", new age, stb.) én is alaposan körüljártam és téved az aki úgy képzeli, hogy csak rozzant vénasszonyokat érdekel ez a téma. Ma már sok tudós elmét is gondolkodóba ejt néhány jelenség. Persze van annyi eszük, hogy nem teszik tönkre a karrierjüket mindenféle nyilatkozatokkal a nyilvánosság előtt, de azért itt-ott már rá lehet bukkanni elejtett mondatokra. Én sem és senki sem tudhat halálbiztosat, de vannak arra mutató megoldhatatlannak tűnő rejtélyes jelenségek, amelyek rögtön megmagyarázhatók lennének a tudomány számára is, ha az a bizonyos hipotetikus 4. térdimenzió létezne. Ilyen a gömbvillám, az öngyulladás, némelyik ufó-jelenség és elsősorban a lélek létezése.
Ha a tudósok úgy elzárkóznak, mint azt itt Ernő nekünk demonstrálja, az mire jó?



Tudom mit játszottak be, mint Pitti mondta, ennek a sztorinak voltak később is utóhatásai, riportok, cikkek, pl. 1972-ben az Élet és Tudományban és egy rádióműsorban. Tök mindegy, hogy Hollandiában ébredt fel egy szállodai szobában, vagy Budapesten a lakásában. Miért számít ez? Akkor is voltak olyan magyar családok, akik megtehették, hogy családostul elutaztak egy másik országba. Miért kapaszkodsz bele ebbe?

Nem ez az egyetlen eset, amikor valakinek a személyisége kicserélődik. Számos alkalommal olvastam róluk, azt hiszem a CH-n is van fenn több eset. Pl. egy cseh fiatal motorversenyzőről, aki egy balesetet követően járt így. Az orvosok már ki is találtak rá egy betegséget, úgy hívják, hogy "idegennyelv szindróma" :rohog:. Ez komoly! Fő, hogy legyen mit gyógyítani...

Azért ártalmas ez a szemlélet, amit te képviselsz, mert a létező jelenség tagadásával éppen te és a hozzád hasonlók gátolják meg, hogy magyarázatot találjon a tudomány.
Érdekes ez az idegen nyelv szindróma....
Mikor valamikor réges-régen suliba jártam, mellett üzemben dolgoztam a technológián műszakirajolóként. A gyár egyik üzemében az öntödének a vezetője motor balesetet szenvedett, agyvérzést kapott. Nagyon komoly, okos férfi volt a beleset előtt, de utána.... Nem ismerte fel a családját, előtte soha nem ivott, de utána olyannyira lett alkoholista, hogy csavargott, és a gyárbusza majdnem elütötte. Fogalma sem volt az előző munkájáról, egy olyan csavargó lett belőle, mint akik még az általánost sem járták ki, egyetemi tudása is kiröppent a fejéből. Döbbenetes volt a változás. Azt mondogatták, hogy más lélek jött vissza a testébe, az övé elhagyta a motor balesetben. A felesége csak azért nem vált el tőle, mert ilyen állapotban lévőtől akkoriban nem lehetett elválni.
Nem értem, hogy ilyen lélek cserés esetet miért nevezik idengen nyelv szindrómának?
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugyan kedves Asperrimus, te is jól tudod, hogy az idézetek nem a vallásokra céloznak, amelyekről én beszélek (hiszen nem is léteztek akkoriban). Ezért lehet a Biblia sorait tévesen értelmezni. Egy szó, egy vessző teljesen megváltoztathatja a mondat értelmét, gondolom nem mondok vele újdonságot, hogy ezért kellett a vallásoknak saját kiadású Biblia. Sosem voltam ateista, és nem bujkálok az ujjam mögé, nem szeretem a képmutató embereket, ezért nem rajongok egyetlen vallásért sem. Már régóta olvasgatom a Bibliát, mert sok kérdésre ad feleletet, és sokszor kaphat az ember megoldást e világi gondjaira, de nem a túlvilágiakra.

Nem állítottam, hogy a Biblia többértelmű, hanem azt, hogy sorait sokféleképp lehet értelmezni, a kettő között van egy kis különbség. Te is ugyanazt mondod csak más csomagolásban.

Hidd el, ha ma is a mózesi törvények lennének érvényben, nem ilyen romlott világban élnénk, amelyik a nagy „emberszeretettől” ittasulva, olyan törvényeket léptet életbe, melyek ellentmondanak Isten, a természet és az ember törvényeinek. Írtam már arról is, hogy ha Isten úgy látta volna jónak, akkor vagy két Ádámot, vagy két Évát teremt, akik alkalomadtán örökbe fogadnak gyereket(mondjuk épp magától Lucifertől), megszabadulva így a szülési fájdalmaktól, a pokoltól való félelemtől, meg egyéb apró kellemetlenségektől. Tovább nem folytatom, hogy mi lett volna ebből, mert félek újra felkavarom egyesek kedélyállapotát. Üdv.
Kedves István!

Én is tudok a sorok között olvasni, és igyekszem nem a sorok helyett tenni ugyanezt. Értem én, hogy mire gondoltál, de mégiscsak azt írtad, hogy a Bibliában nincs szó vallásról, az csak emberi kitaláció. Azt igyekeztem alátámasztani, hogy ezzel szemben van vallás a Bibliában, de az teljesen mást jelent, mint amire az emberek gondolnak. Sajnálom, de én már csak ilyen szőrszálhasogató vagyok.

Amit vallásoknak neveznek az emberek, azok különféle hitrendszerek. Ezek közül a Biblia kettőt igazol: a zsidót és a keresztényt. A többivel nem foglalkozik, csak annyiban, hogy óva int tőlük. Amikor azonban kereszténységről beszélünk, akkor nem tekinthetjük a különféle felekezeteket különféle vallásoknak, hiszen mindegyik ugyanazt az Istent, ugyanazt a Megváltót, és ugyanazt a Szent Szellemet tiszteli és fogadja el, mert ha nem ezt tenné, akkor nem is lehetne keresztény. A Biblia értelmezésekben vannak valójában a különbségek.

Az egyik irányzat azt mondja, hogy nem kell szó szerint értelmezni azt, hogy csak egyetlen közbenjáró van Isten és ember között, az ember Jézus Krisztus, hanem közbenjáró és kegyelem közvetítő még Mária is, akinek ahhoz, hogy megszülhesse Krisztust, szintén szeplőtlenül kellett fogannia, azaz nem földi apától. Azt már csak én teszem hozzá, hogy e logika szerint Mária sem születhetett volna szeplőtelenül, ha az ő anyja nem úgy született volna és így tovább egészen az első emberpárig, ahol is kiderülne, hogy Jézus Krisztus még anyai ágon sem Ádámtól és Évától származik, ami ellenkezik a nekik adott ígérettel. Ezen kívül azt is állítják, hogy nem kell a hívő embernek személyes módon elfogadnia a megváltást ahhoz, hogy az működjön az életében, elég ha az embernek hit van a szívében.

A másik irányzat szerint valóban csak egy a közbenjáró, sőt a szobrok, képek előtt való hajbókolás is tabu, de az embernek magának kell igényelnie a megváltást ahhoz, hogy működjön az életében, viszont nem kell a hívő embernek a hitre való jutása után megkeresztelkednie, ha már a szülei még csecsemőkorában megkereszteltették, amikor még nem volt képes a gyermek a hitre.

A harmadik azt mondja, hogy mivel a Biblia szerint a vízkeresztségnek a hitet kell követnie, elfogadhatatlan a csecsemőkeresztség, ezért nem csecsemőkorban kell keresztelni, hanem a hívő embernek kell azt igényelnie, amennyiben be akarja tölteni a Biblia követelményét, nem pedig másoknak kell ezt a döntést meghozniuk helyette. Megjegyzem, hogy a keresztel az eredeti nyelvben baptidzó, ami annyit jelent, hogy bemárt, bemerít és magához a kereszthez nincs több köze, mint a keresztény - khrisztianosz - szónak, ami eredetileg Krisztusra, valamint a kenetre utal, nem pedig a kivégző eszközre, ami görögül sztaurosz. De azt mondja ez az irányzat, hogy amennyiben befogadtuk Jézus Krisztust a szívünkbe és megkeresztelkedtünk, akkor túl is vagyunk mindenen, ami elérhető.

A negyedik irányzat azt mondja, hogy Jézus Krisztust személyesen kell behívni a szívünkbe, önként kell megkeresztelkedni, de tovább kell lépni, és kérni kell Jézustól, hogy Szent Szellemben is kereszteljen meg bennünket. A Biblia alapján pedig a Szent Szellemmel való beteljesedés első számú bizonyítéka a nyelveken szólás. Ha azonban valaki vette a Szent Szellemet, szól nyelveken, akkor már mindent megkapott, ami megkapható Istentől ebben az üdvtörténeti korszakban.

Az ötödik azt mondja, hogy miután az ember újjászületett, azaz befogadta Jézus Krisztust, megkeresztelkedett vízben, belemerült a Szent Szellembe, szól nyelveken, valójában ott kezdődik a keresztény élet, és az előző három lépés csupán a kereszténnyé válás szükséges fázisai, amelyek együttesen csupán a kaput jelentik, amin be kell lépni. Ez a három lépés együtt érvényes, egymásra épül, de bármelyik lépés előtti megtorpanás, a hitben való megtorpanást is jelenti. Miután azonban beléptünk, meg kell tisztulni a bűntől, meg kell szabadulni a démonoktól és el kell foglalni az ígéret földjét, ami ugyan minden keresztény előjoga, de csak az a mienk ténylegesen, amit elvettünk az ellenségtől, aki természetesen nem ember, hanem e világ istene, azaz a Sátán. Hadd mondjam el, hogy a Biblia ezt a legutolsót támasztja alá, a többi irányzatnak egy csomó bibliai mondatot kell figyelmen kívül hagynia ahhoz, hogy tartani tudja az álláspontját.

A Biblia tanítása szerint nem az ember a végső oka a világban uralkodó gonoszságnak, hanem a szellemvilágban van a sötétség birodalma, és ez tartja fogságban az emberiséget. Vagyis nem az az ember alapvető problémája, hogy nem a mózesi törvények alatt él. Már maga a mózesi törvény is csupán egy válságkezelési terv volt, soha nem volt a célja az emberiség megjobbítása, csupán a már meglevő bűn kordában tartása, hogy megszülethessen a Megváltó. Isten célja azonban már eredetileg is az volt, hogy az embert kihozza a sötétség birodalmából, ezért történt meg a megváltás, azaz visszavásárlás. Isten a tulajdon Fiának Vére árán vásárolta vissza a Sátántól az ember szabadságát. Aki igényli a szabadulást, és Jézus Vérére hivatkozik, annak az életében válik jogerőssé a megváltás, persze, ebben az igénylésben kitartónak kell lennie, mert a Sátán nem könnyen adja be a derekát, hanem úgy viselkedik, mint egy agyafúrt jogász, aki igyekszik a kiskapukon közlekedni. Ezért elengedhetetlenül szükséges a bűnökből való megtisztulás, mert a Sátán hivatkozási alapja minden esetben a bűn. Jézus azt mondta közvetlenül az elfogatása előtt, hogy közeledik a világ fejedelme, de énbennem nincs semmije. Ha ezt el tudjuk mondani magunkról mi is, akkor a Sátán rajtunk sem talál fogást. Ha azonban bűn van az életünkben, az olyan fogantyút szolgáltat a Sátán számára, amin keresztül bármeddig fogva tud bennünket tartani mindaddig, amíg ez az állapot fennáll.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Asperrimus
-
Nem akarok senkit megsérteni, de az "Isten álld meg a Magyart" csak akkor ér valamit ha hiszünk egy földönkivüliben, de látom ez itt a topikban nem probléma, sokan vélnek gyakran UFO-t is látni.
-
Feltételezem, hogy a magyar parlamentbe ugyanezt a lényt hivják tanuként a képviselök ha felesküsznek, ez meglep, polgári biroság csak olya tanukat fogad el akiknek van állando lakásuk és képesek adott esetben kérdéseket megválaszolni.
-
Nagyon megvoltam lepödve amikor a Youtubon felfedeztem egy videot, ahol talpig magyarba öltözött kisvárosi képviselök felolvassák a városi kormányzat ujonnan szerkesztett törvényeit egy vitrinbe zárt királyi fejfedö elött. Az olvaso fel-fel pillant a szövegböl, hogy a "Korona tudja e követni amit mond". Levoltam nyügözve. A küldöttek ugy beszéltek a tárgyhoz mind egy élö emberhez, ez utobbi pedig méltoságteljesen hallgatott. Ha jol emlékszem fegyveres huszárok is vigyázták a tulméretezett üvegszekrényt.
-
220px-Ganesh_maharashtra.jpg

-
A vallás mindig egy rejtély marad a számomra. Indiában naponta többször megmozsdatnak és megetetnek egy elefánt figurát, a hitetleneknek erre az idöre elkell hagyniuk a templomot, fényképezni tilos. Erthetö, a vallás privát dolog, az ember sem tisztálkodik a másik elött.
Kedves Ernő!

Kb. tudom, hogy mit gondolsz ezekről a dolgokról. Azt azért hozzátenném, hogy a Biblia Istene tiltja a tárgyak, szobrok, képek tiszteletét, és a Biblia alapján nehezen értelmezhető egy tárgy megsértése. Én úgy gondolom, hogy csak személyek tudnak megsértődni, megharagudni, a Biblia Istene azonban nem sértődik meg, ha egy szobrot, képet, tárgyat nem részesít valaki olyan odaadásban, amit egyébként csak személyek tudnak érzékelni és értékelni. A Biblia nem éppen mértéktartó iróniával beszél a bálványimádásról:
"Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten. És ki hirdetett hozzám hasonlóan? jelentse meg és hozza azt elém, mióta e világ népét teremtém; és jelentsék meg a közeli és távoli jövőt. Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-é meg és nem jelentém előre? Ti vagytok tanuim! Hát van-é rajtam kivül Isten? Nincs kőszál, nem tudok! A bálványok csinálói mind hiábavalók, és kedvenceik mit sem használnak, és tanuik nem látnak és nem tudnak, hogy megszégyenüljenek. Ki alkotott istent, és bálványt ki öntött? amely semmit sem használ! Ímé, minden barátaik megszégyenülnek, és a mesterek magok is emberek; gyűljenek össze mind és álljanak elő; féljenek, szégyenüljenek meg együtt! A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt pőrölylyel, és munkálja azt erős karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad. Az ács mérőzsinórt von, és lefesti azt íróvesszővel, és meggyalulja azt, a cirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék. Cédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdő fáiban, fenyőt plántál, amelyet az eső fölnevel. Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belőlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sőt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és előtte leborul; Felét tűzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tűznél valék! Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem! Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél. És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tűzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy előtt? Ki hamuban gyönyörködik, megcsalt szíve vezette félre azt, hogy meg ne szabadítsa lelkét és ezt mondja: Hát nem hazugság van-é jobbkezemben?" ( Ézs 44,6-20)

"Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök? Pedig a mi Istenünk az égben van, és amit akar, azt mind megcselekszi. Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája. Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak; Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak; Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal. Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, akik bíznak bennök!" ( Zst 115,2-8)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves V.T.
-
Remélem nem veszed személyeskedésnek ha én egy másik álláspontot foglalok el mind te? :)
Azt látom, hogy nem vagy istenfélö mégis egy test-lélek dualizmusban hiszel és ez az akadály, emiatt nem kapsz logikus magyarázatot sok kérdésre. Ha természettudományos lenne a szemléleted akkor eltünnének az ellentmondások.

A közös emlékek tárháza az a kultura, a könyvtárak, müemlékek, történelem, népmesék, apárol fiura szállo mesterség, minden amit elmult korok hátrahagytak, minden amit az emberiség valaha létrehozott. Ha ugy tetszik ez egy "holografikus tárolo", minden tárgyban benne a létrehozatalának a célja és maga a technologia amivel létrejött. Egy autoban benne van a kor anyagtechnologiája, az elektromosság ismeretei, a közlekedési törvények stb.
-
A kollektiv tudat az nem egy felettünk lebegö anyagtalan valami, amit tudunk azt vagy mi fedezteük fel vagy elmult korok hagyták hátra. Könyvek, épitmények ....minden egy nyom amiböl olvasni tudunk. Ezért kapaszkodunk mükincsekben mind a korona, vagy a halottaink sirjaiba. Ahogy látod a médiák orjásira felgyorsitották az ismeretek elterjedését.

A félelem egy "védekezési mechanizmus" ami evolutios modon az érzékeinket élesiti, hogy veszélyes, vagy veszélyesnek vélt szituátioban megfelelöen viselkedjünk, (pl. beinditson egy menekülési folyamatot.)
-
A meneküléshez szükséges energia sokkal kevesebb (néhány kcal) mind egy felnem ismert veszély hozta veszteség, elveszithetjük egy testrészünket, vagy meg is halhatunk, ezért a "vészharang félelem" érzékenysége nagyon finomra van beállitva és sokszor téves riasztást okoz.
-
A "hangya-fobia" hivatalos neve „myrmecophobie“, ez a legkönyebben felismerhetö hangyafaj, a "Bulldog-hangya", mérete eléri a 0,5 cm-ert. Vannak nagyobb hangyák is mind pl. a Camponotus gigas, akivel én sem szeretnék találkozni. :)
-
dinoponera.jpg


-
Nem tudom mit mondjak erre. Egy tárgy mozgásba jöhet egy ember nélkül is, nem minden földrengés oka egy ember vagy nem? Nem tudom milyen kisérletre utalsz?

Ebbe nincs semmi misztifikátio, a borász kiöblögeti a száját egy borral és megmond rolla egy csomo mindent. Vannak akik himzésekkel ismerik ki magukat, vannak akik egy kézfogásbol felismerik a másik szexuális orientálodását. Tapasztalat, semmi misztifikátio kedves V.T.

En eltudom képzelni, hogy egy tapasztalt orvos ránézésböl megmondja, minden inga használata nélkül, hogy magas, vagy alacsony a vérnyomásod. Még talán számszerüen is (a vérnyomásmérö pontossága több mind 10%, söt két szivütés kötött is van különbbség).

A középfül-gyulladásnak rengeteg árnyalata van, alapos vizsgálat nélkül nem tudod megmondani, hogy milyen sulyos. Egyébbként ha rövid idön belül meggyogyult akkor nem volt mögötte skarlát, himlö, csupán egy enyhe grippe.
-
Az orvos az tudásra, ellenörizhetö ismeretekre épit a kuruzslo pedig a spontán gyogyulásbol, a téves diadnosztikábol profitál.
-
1150290_10151774084215155_2116716770_n.jpg

-
Mond te melyik dobozt választanád ha bajba kerülnél? :)



Erno!

Remélem nem veszed személyeskedésnek ha én egy másik álláspontot foglalok el mind te? :)

Persze hogy nem veszem annak , en csak beszelgetni jottem:) A gyozkodes az nem az en mufajom.


Egy tárgy mozgásba jöhet egy ember nélkül is, nem minden földrengés oka egy ember vagy nem? Nem tudom milyen kisérletre utalsz?

Jaj Erno , ne bohockodj tudod Te mirol beszelek:) Amugy a kiserlet a kovetkezo volt az egyen egy 2centis vastag radiroba szurt egy tut majd arra egy kezzel hajtogatott papir szelforgot tett , majd kerlekszepen egy kb 0.5 centis uveg talalt tett ra mint egy uvegbura. Majd koncentralas es a ket tenyeret 10-15 centire tartva az uvegtaltol a szelforgo elkezdett forogni amikor elvette a kezet akkor abba maradt a forgas ahogy vissza tette ujra indult.
A csalas elkerulese vegett ez a kiserlet a sajatszemem elott zajlott ugy hogy ismerosomnek van egy ilyen agyideformitasa:) es demonstralta nekem ugy en keszitettem el azt a bizonyos szelforgot.

En eltudom képzelni, hogy egy tapasztalt orvos ránézésböl megmondja, minden inga használata nélkül, hogy magas, vagy alacsony a vérnyomásod. Még talán számszerüen is (a vérnyomásmérö pontossága több mind 10%, söt két szivütés kötött is van különbbség).

Termeszetes hogy ranezesre megmondhatot minden muszer nelkul hogy magas vagy alacsony a vernyomas , ehhez eleg ha egy-ket konyvet elolvas az emebr es maris megteheti.Ebben nincs semmi bumm.De amit allitok az az hogy pontos eredmenyt kapsz az ingaval is ugy hogy utana tobbszor leellenoriztuk.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor valamikor réges-régen suliba jártam, mellett üzemben dolgoztam a technológián műszakirajolóként. A gyár egyik üzemében az öntödének a vezetője motor balesetet szenvedett, agyvérzést kapott.
Kedve Kicsi Fecske
-
Nem gyözöm hangsulyozni, hogy az ember televan mikrobákkal, még az agyunkban is fészkelnek ilyenek, képesek megváltoztatni a viselkedésünket, a személyiségünket.
-
Az örültség okának kezdetben a "teli holdat" tekintették az embek, aztán a "démonokat". A mult században a szülöket hibáztatták, aztán a génekre terelödött a gyanu.
-
Ha megakarjuk érteni a szellemi betegségek okát mikrobák által akkor elöször a kutyával, a veszetséggel kell kezdeni azt mindenki ismeri. Köztudott, hogy a veszetség oka egy virus, amelyik a vércsatornán keresztül bekerül a kutya testébe, eljut az agyába onnan az idegek melett a nyálmirigyekig.
-
Az agyban megváltoztatja az amugy barátságos állat jellemét, mindenbe beleharap ami a szeme elé kerül. A nyálon keresztül eljut az ember vérébe itt aztán végállomás van mert az ember belehal, nem tudja harapásokkal megfertözni a társait.
-
Nem elég, hogy egy virus lemásoltatja magát a forgalomba kerüléshez egy trükkre van szüksége. Erre a trükre természetesen nem az isten nevü büntárs tanitja öt, hanem a természet. Sok virus miután lemásoltatta magát egy elölényben, arra kényszeriti a gazdát, hogy kezdjen köhögni és prüszkölni, igy aztán kikerül a testböl és terjedhet helyileg máshol. (A bennünk élö parazitáknak nem érdeke, hogy kicsináljanak bennünket mert akkor utánunk nekik is vége, ezek a virusok azonban találtak egy utat bennünket elhagyni és tovább fertözni)
-
Vannak "fonálférgek" aki bemásznak a hangya agyába, arra kényszeritik öket, hogy elhagyják a kolloniát, felmásszanak egy füszál tetejére ahonnan a tehenek öket a füvel lelegelik, bennük elszaporodnak és a tányéraknával ujra a földbe kerülnek aztán folytatják a hangyák segitségével az elterjedésüket. Az egészséges hangyának esze ágában sem lenne felmászni a fü csucsára és várakozni a tehénre.
-
A toxoplasma gondii a patkányok agyában kerülve elfelejteti a patkányokkal a macskátol valo félelmet, igy a macskába jutva eltud szaporodni. Egy másik parazita arra késztet apro bogarakat, hogy a vizbe ugorjanak, ahol vizimadarak felfalják öket és ö bennük nagy területen eltud terjedni.
-
Csak az ember gondolja, hogy ö az ur a háznál. A testtöl független személyiség sajnos csak egy rossz vicc. A syfilisz okozta sulyos szellemi zavar a penicilin elött egy mindennapos látvány volt, vagy a borreliose, ami még mindig tombol és kullancsok által terjed; a dél- és középamerikában honos chagas-betegség....
-
Ezeknél a betegségeknél fellépö demenz arra vezethetö vissza, hogy a korokozo az agysejteket szétrombolja. Chlamydien es Cytomegalo-virusok összefüggésben vanna a schizophreniával és más szenvedésekkel mind autizmus és az alzheimer-krankheit.
-
De csak ignoráljátok továbbra az evolutiot, tekincsétek az agybajotokat istentöl kapott ajándéknak, várjátok a halottak felámadását ..... mindörökre.... :)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedve Kicsi Fecske
-
Nem gyözöm hangsulyozni, hogy az ember televan mikrobákkal, még az agyunkban is fészkelnek ilyenek, képesek megváltoztatni a viselkedésünket, a személyiségünket.
-
Az örültség okának kezdetben a "teli holdat" tekintették az embek, aztán a "démonokat". A mult században a szülöket hibáztatták, aztán a génekre terelödött a gyanu.
-
Ha megakarjuk érteni a szellemi betegségek okát mikrobák által akkor elöször a kutyával, a veszetséggel kell kezdeni azt mindenki ismeri. Köztudott, hogy a veszetség oka egy virus, amelyik a vércsatornán keresztül bekerül a kutya testébe, eljut az agyába onnan az idegek melett a nyálmirigyekig.
-
Az agyban megváltoztatja az amugy barátságos állat jellemét, mindenbe beleharap ami a szeme elé kerül. A nyálon keresztül eljut az ember vérébe itt aztán végállomás van mert az ember belehal, nem tudja harapásokkal megfertözni a társait.
-
Nem elég, hogy egy virus lemásoltatja magát a forgalomba kerüléshez egy trükkre van szüksége. Erre a trükre természetesen nem az isten nevü büntárs tanitja öt, hanem a természet. Sok virus miután lemásoltatta magát egy elölényben, arra kényszeriti a gazdát, hogy kezdjen köhögni és prüszkölni, igy aztán kikerül a testböl és terjedhet helyileg máshol. (A bennünk élö parazitáknak nem érdeke, hogy kicsináljanak bennünket mert akkor utánunk nekik is vége, ezek a virusok azonban találtak egy utat bennünket elhagyni és tovább fertözni)
-
Vannak "fonálférgek" aki bemásznak a hangya agyába, arra kényszeritik öket, hogy elhagyják a kolloniát, felmásszanak egy füszál tetejére ahonnan a tehenek öket a füvel lelegelik, bennük elszaporodnak és a tányéraknával ujra a földbe kerülnek aztán folytatják a hangyák segitségével az elterjedésüket. Az egészséges hangyának esze ágában sem lenne felmászni a fü csucsára és várakozni a tehénre.
-
A toxoplasma gondii a patkányok agyában kerülve elfelejteti a patkányokkal a macskátol valo félelmet, igy a macskába jutva eltud szaporodni. Egy másik parazita arra késztet apro bogarakat, hogy a vizbe ugorjanak, ahol vizimadarak felfalják öket és ö bennük nagy területen eltud terjedni.
-
Csak az ember gondolja, hogy ö az ur a háznál. A testtöl független személyiség sajnos csak egy rossz vicc. A syfilisz okozta sulyos szellemi zavar a penicilin elött egy mindennapos látvány volt, vagy a borreliose, ami még mindig tombol és kullancsok által terjed; a dél- és középamerikában honos chagas-betegség....
-
Ezeknél a betegségeknél fellépö demenz arra vezethetö vissza, hogy a korokozo az agysejteket szétrombolja. Chlamydien es Cytomegalo-virusok összefüggésben vanna a schizophreniával és más szenvedésekkel mind autizmus és az alzheimer-krankheit.
-
De csak ignoráljátok továbbra az evolutiot, tekincsétek az agybajotokat istentöl kapott ajándéknak, várjátok a halottak felámadását ..... mindörökre.... :)

Erno!

Latod ez a postod egy korrekt magyarazat volt ! Csak kar volt odairni azt az utolso mondatot:(
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyozkodes az nem az en mufajom.
Kedves V.T.
-
En természetesnek tarom, hogy alátámasszam amit mondok, ezért nem tartom "gyözködésnek" a hozzászolásaimat.
Jaj Erno , ne bohockodj tudod Te mirol beszelek:) Amugy a kiserlet a kovetkezo volt az egyen egy 2centis vastag radiroba szurt egy tut majd arra egy kezzel hajtogatott papir szelforgot tett , majd kerlekszepen egy kb 0.5 centis uveg talalt tett ra mint egy uvegbura. Majd koncentralas es a ket tenyeret 10-15 centire tartva az uvegtaltol a szelforgo elkezdett forogni amikor elvette a kezet akkor abba maradt a forgas ahogy vissza tette ujra indult.
Nekem is van ilyen. Ha enyire megbizol a dologban tudsz 1 millio dollárt keresni a James Randi Educational Foundation cimét megtalálod az interneten de ha akarod elküldöm neked.
-
860

-
De amit allitok az az hogy pontos eredmenyt kapsz az ingaval is ugy hogy utana tobbszor leellenoriztuk.
-
Mi az, hogy pontos? A "Stiftung Warentest", egy fogyasztokérdekeit szolgálo intézet mérései szerint a kereskedelemben levö vérnyomásmérök pontossága nem több mind 10%. A vérnyomás statisztikai ingadozása 6-7 Hg mm (higany-milliméter)
-
Szerintem az inga szerepe ugyan az mind varázsvesszöé a varietében, elterelni a figyelmet.
 
Top