Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt

Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?


Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:

Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására.



soltesz.jpg

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

És ezzel még koránt sincs vége az osztogatásnak! Rengeteg ingyenes juttatást adunk az ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes az a tény, hogy az anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel az indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az ő 330 milliárd forint rokkantsági nyugdíjukból 2013. 12. 31-ig a Széll Kálmán tervben 217 milliárd forintot akar megspórolni a kormány.

Hogy ez megvalósulhasson, az ellátórendszerből válogatás nélkül dobálják ki a súlyos betegeket, akiknek kb. 30 százaléka egyetlen fillér ellátás nélkül marad. A többiek sem járnak sokkal jobban. Az ellátórendszerben maradók, csak fix összegű 25-47 ezer Ft/fő/hó összeget kapnak juttatásként, többségük átlag 30 évnyi munka és járulékfizetés után. Elképesztő, hogy a kormány a 2012. 01. 01-től hatályos 2011. évi CXCI. törvénnyel visszahatóan vette el a rokkantévek időtartamának nyugdíj jogfolytonossági idejét, így aki rég megrokkant már, az még öregségi nyugdíjjogosult sem lehet. Élethossziglan csupán a segélyes pénzt fogja kapni a betegek egy része.

Kormányunk miért részesít előnyben egy 50 éve megkötött szociális államközi szerződést azzal a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével - CCCP -, mely már nem is létezik?

A következő 15 éven belül Ukrajnában a szakértők szerint 30 millió nyugdíjas lesz. Ha csak ezek töredéke igényel magyar nyugdíjat, már az is az katasztrofális lesz hazánk számára! Miközben innen úgy menekülnek a fiatal járulékfizetők, mint az utasok az égő trolibuszból. Ki fog itt ennyi nyugdíjast eltartani majd? Vagy a kiirtásuk a cél? Ez több mint félelmetes!



A fiatal járulékfizetőket talán nem kellene megkérdezni, hogy el akarják-e tartani az ukrán importnyugdíjasokat is a saját családjukon kívül? Velük tol ki igazán a kormány, hiszen nekik el kell tartani egyrészt önmagukat, a gyermekeiket, az Alaptörvény szerint az idős beteg rokkant szüleiket, és még az ukránokat is!

Ne csodálkozzon senki sem, ha itt ezek után elenyésző számú járulékfizető marad, és csupán az az egyetlen út, ami hazánkból kifelé vezet!

Magyarország elkezdte felélni a jövőt?!

2013. 12. 31hivatkozassal

Rozy-x
hirhatar

hatar ukran.jpg
 
Utoljára módosítva:
Utoljára frissítve: 2012-12-08 07:50:29 a az cikk dátuma, de , hát az alatta lévő hozzászólásokból is látszik .

csak itt olvastam a cikket, nem néztem az eredeti forrást, azért kérdeztem :)
így viszont további kérdés, miért kell egy többéves cikket előszedni?
velem van baj, hogy amikor híreket olvasok, akkor friss hírekre gondolok?
 
Ez a cikk nem csak régi, de még ferdít is.
"Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak..."

Nincs olyan, hogy Ukrajnából bárki is ideruccangat nyugdíjért. Ha itt akar kapni nyugdíjat, életvitelszerűen át is kell települnie ide, és itt kell élnie, az ottani ellátásról pedig értelemszerűen le kell mondania:

"A nyugdíjalap illetékese (Ukrajnában) ismertette, ahhoz, hogy valaki a szomszédos országban kapjon nyugdíjat, életvitelszerűen ott kell tartózkodnia. Azaz állandó magyarországi lakcímet kell létesítenie, az itteni lakcímét pedig fel kell számolnia. Továbbá le kell mondania az ukrán ellátmányáról. Ehhez szükség van az útlevelére, amiben szerepelnie kell egy bélyegzőnek, hogy végleg Magyarországra költözött, s kell egy igazolás a házkezelőségtől a korábbi ukrajnai lakhelyéről szóló kijelentkezéssel."

http://karpathir.com/2015/07/31/ukran-magyar-nyugdijugyek/

Ha pedig valaki idetelepült, és itt él Magyarországon, természetes, hogy itt kap orvosi ellátást is. Gyanítom, hogy a magyar állampolgárságot kapott, és áttelepült ukránok nagy része kárpátaljai magyar. De a cikk következetesen ukránokról beszél.
Hát legyen.
De akkor viszont senki sem mondhatja, hogy Magyarország nem fogad be "idegeneket". Hiszen még nyugdíjat is és orvosi ellátást adunk nekik! Eddig az volt a vád ellenünk, hogy nem fogadunk be senkit!
Bár azt nehezen hiszem, hogy mind a 46 millió ukrán áttelepülne Magyarországra. Mert amit a cikk sugall, hogy ezek az emberek Ukrajnában is magyar nyugdíjat kaphatnak, ha azt kérnek, egyszerűen nem igaz.
Még ha a mindkét országban tomboló korrupciónak köszönhetően ezt a törvényt sokan ki is játsszák, akkor sem hiszem, hogy ez olyan mértékű kifizetést jelentene, ami megreccsentené a magyar nyugdíjkasszát. Máskülönben amikor a Fidesz elvette a katonák korkedvezményes nyugdíját (pontosabban átnevezte), vagy a rokkantak nagy részének a nyugdíját, ami nagy szemétség volt tőle, akkor sztem felülvizsgálta volna ezt a törvényt is.
 
Utoljára módosítva:
csak megerősítésként 2015.júliusi cikk
http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=folytatodik-a-magyar-nyugdijak-szabadrablasa

Egyébként nem kell Magyarországon lakni.
Bejelentkezni például Kemecsén egy lakcímre, ezek a címek ismertek. Nyitni egy bankszámláét és oké, megy az utalás.
Ukrajnában laknak és a nyugdíj pénz megy havonta a számlára, amit csak fel kell venni.

Gazdagok vagyunk és nem irigyek ez így igaz.
Nem bántásként jelzik évek óta, hogy az ukrán-magyar szerződés problémás.
Megoldást kellene találni, de süket fülekre talál a jelzés.
 
Ők nem ukránok, hanem ukrajnai magyarok. Lengyelországban is egymillió ukrán van, mi magyarok pedig rendszeresen segítjük a kárpátaljai magyar lakosságot anyagi támogatással, élelmiszerrel, iskolaszerekkel az iskolákat, könyvekkel, egyebekkel. Az Euro-Majdan után az árak 41 %-kal nőttek, nincs munka. Annak ellenére is segítjük őket, hogy mi sem dúskálunk a javakban. Mi is magyarok vagyunk és ezért kötelességünknek érezzük ezt. Ott egy nyugdíj, vagy egy tanár fizetése 1/10-de a miénknek.

images


A Frankfurter Rundschau szerint sok ukrán menekült Németországban kér átmeneti védelmet, a háborúsövezetből, Donbasz tartományból, ahol a házaikat lerombolták, az életkörülményeiket lehetetlenné tették. Csak 5 százalékukat fogadják be a németek. Azok a “szírek” természetesen ugyanezt állítják, akik most számlálatlanul Németországba áramlanak.

Ez a tipikus kettős mérce a “háborús menekültekkel”, és az igazi háborús menekültekkel szembeni kivételezés, akik egy európai országból jönnek, leleplezi az igazi Merkeli politika célját: nem arról van szó, hogy menekülteken segíteni akar, hanem az őshonos európai népeket olyan gyorsan, ahogy csak lehet, más népekre szándékozik cserélni.

A cikk nem a magyar sajtó terméke, a www.info-direkt.eu

Az oroszok is befogadják őket --------------------------------- és a lengyelek is.

Ukr%C3%A1n-menek%C3%BCltek-Oroszorsz%C3%A1gban-300x170.jpg
Ukr%C3%A1n-menek%C3%BCltek-Lengyelorsz%C3%A1gban-300x209.jpg


Mi is befogadjuk őket, mert ez a mi kötelességünk.

Merkel asszony kötelessége a muzulmánok befogadása. Ő ezért kapta a Nagy Károly Díjat.


 
Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?


Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:

Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására.



soltesz.jpg

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

És ezzel még koránt sincs vége az osztogatásnak! Rengeteg ingyenes juttatást adunk az ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes az a tény, hogy az anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel az indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az ő 330 milliárd forint rokkantsági nyugdíjukból 2013. 12. 31-ig a Széll Kálmán tervben 217 milliárd forintot akar megspórolni a kormány.

Hogy ez megvalósulhasson, az ellátórendszerből válogatás nélkül dobálják ki a súlyos betegeket, akiknek kb. 30 százaléka egyetlen fillér ellátás nélkül marad. A többiek sem járnak sokkal jobban. Az ellátórendszerben maradók, csak fix összegű 25-47 ezer Ft/fő/hó összeget kapnak juttatásként, többségük átlag 30 évnyi munka és járulékfizetés után. Elképesztő, hogy a kormány a 2012. 01. 01-től hatályos 2011. évi CXCI. törvénnyel visszahatóan vette el a rokkantévek időtartamának nyugdíj jogfolytonossági idejét, így aki rég megrokkant már, az még öregségi nyugdíjjogosult sem lehet. Élethossziglan csupán a segélyes pénzt fogja kapni a betegek egy része.

Kormányunk miért részesít előnyben egy 50 éve megkötött szociális államközi szerződést azzal a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével - CCCP -, mely már nem is létezik?

A következő 15 éven belül Ukrajnában a szakértők szerint 30 millió nyugdíjas lesz. Ha csak ezek töredéke igényel magyar nyugdíjat, már az is az katasztrofális lesz hazánk számára! Miközben innen úgy menekülnek a fiatal járulékfizetők, mint az utasok az égő trolibuszból. Ki fog itt ennyi nyugdíjast eltartani majd? Vagy a kiirtásuk a cél? Ez több mint félelmetes!



A fiatal járulékfizetőket talán nem kellene megkérdezni, hogy el akarják-e tartani az ukrán importnyugdíjasokat is a saját családjukon kívül? Velük tol ki igazán a kormány, hiszen nekik el kell tartani egyrészt önmagukat, a gyermekeiket, az Alaptörvény szerint az idős beteg rokkant szüleiket, és még az ukránokat is!

Ne csodálkozzon senki sem, ha itt ezek után elenyésző számú járulékfizető marad, és csupán az az egyetlen út, ami hazánkból kifelé vezet!

Magyarország elkezdte felélni a jövőt?!

Rozy-x
hirhatar

Csatolás megtekintése 1428879
*
Kedves Melitta!
Igaz, hogy a Tetszik "gombra" klikkeltem, de EGYÁLTALÁN NEM TETSZIK!
A cikkben ezt olvastam, idézem: ..".És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!..."
Ezzel szemben saját hazánk fiait, lányait, öregjeit, nyomoronc és egyéb rászorultjait úgy kidobták, kidobják a leszázalékolásból:mad:, mint azt a bizonyos macskát... Oda, ahová jól tudjuk, hogy miért jár. Mármint a macska.
Azt viszont nem tudjuk "nemzeti" ésszel sem felfogni, miért adományozunk abból, ami nekünk sincs?
Osztán, egyéb kérdésem az lenne, tudom, tudom ezt a kérdést:dr_4: nem Neked és :dr_4:nem feléd kell feltennem, hanem t. "nemzeti érzelmű" állítólag demokratikus Kormányunknak:
- Hogyan is gondolják azt, hogy alulfizetett orvosaink nemcsak a magyar állampolgárokat, de a külhonból érkezőket is lássák el?
Továbbá pontosan tudom, hogy ez az infó 2012-12-07 -i, de azt is tudom, hogy változás nincs. Mivel annak, mármint a változásnak is nyoma lenne. További kérdésem t. Kormányunkhoz:
- S, erre a tarthatatlan helyzetre a megoldó, sőt a módosító törvénykezést, intézkedést mikorra tervezik?
Vagy elég lesz akkorra lépniük, amikorra a magyar "nemzeti" pénztár már kiürül, hogy azt tudják majd mondani majd nekünk, a "nemzeti" és magyar, itt adózott, itt ledolgozott éveik után a nyugdijba menőknek, esetleg baleset, betegség okán megrokkantaknak, hogy, hopp és kopp?!! Mivel kis honunkban sok az idős, a rászorult, s kevés az aktív dolgozó?
*

No kérem alássan, még jó, hogy itt, a CH Pályázatában a Pirézek Álomországában itt ezt nem vezetném be. Aki ebben a Pirézek Álomországában dolgozik, adózik, annak ebben az országban is lesz nyugdíja. Pontosítok aki külhonból vándorol, telepedik le, annak abból az országból kell majd nyögdíjat igényelnie, kapnia, ahol ledolgozta az éveit, ott adózott - és nem a Pirézek aktív dolgozói fizetik be a nyögdíjkasszába a járandóságát. Továbbá :dr_4:nem a Pirézek Álomországában megélt aktív és ledolgozott évei után, de becsületes nyugdíjat remélők a rovására fizetném ki a ":dr_4:nem nemzeti és :dr_4:nem itt adózott" nyugdíját. Itt, legalább a CH berkein belül háborítatlanul ábrándozhatok.
Miről is?

A demokráciáról, az igazságról, valamint mikor, s legfőképpen miként döntenek vagy:dr_4: nem döntenek.
Szándékosan emeltem ki azt a sok nem :dr_4:-et, amely dúl bennem, mint indulat és szándék.
Végre rá kellene ébredni arra a sok IGEN :cool:-re, ami valóban mindazok érdekeit szolgálná, akikről fentebb részletes leírást adtam.
Megismételjem?
Megteszem: itt dolgoztak, itt adóztak, itt éltek, s az ő munkájukból, tehetségükből, működött az ország, a társadalom. Sőt, mi többet, az ő járulékaikból lettek kifizetve mindazok, akik előzőleg itt adóztak, itt éltek, s az ő munkájukból, tehetségükből működött az ország, a társadalom, sőt ők is fizették a járulékot, azt a nyugdíj járulékot, amelyből fizették az előző... stb. stb. stb.
Egy okból hagyom abba, mert más mondandóm is van, méghozzá ezen oldalakon. S, nem akarnám teleírni a netet.
G.B.
 
Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?


Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:

Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is ne kérnék a jó magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul az itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint az ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna. Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott az átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a magyar nyugdíj választására.



soltesz.jpg

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

És ezzel még koránt sincs vége az osztogatásnak! Rengeteg ingyenes juttatást adunk az ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes az a tény, hogy az anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel az indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az ő 330 milliárd forint rokkantsági nyugdíjukból 2013. 12. 31-ig a Széll Kálmán tervben 217 milliárd forintot akar megspórolni a kormány.

Hogy ez megvalósulhasson, az ellátórendszerből válogatás nélkül dobálják ki a súlyos betegeket, akiknek kb. 30 százaléka egyetlen fillér ellátás nélkül marad. A többiek sem járnak sokkal jobban. Az ellátórendszerben maradók, csak fix összegű 25-47 ezer Ft/fő/hó összeget kapnak juttatásként, többségük átlag 30 évnyi munka és járulékfizetés után. Elképesztő, hogy a kormány a 2012. 01. 01-től hatályos 2011. évi CXCI. törvénnyel visszahatóan vette el a rokkantévek időtartamának nyugdíj jogfolytonossági idejét, így aki rég megrokkant már, az még öregségi nyugdíjjogosult sem lehet. Élethossziglan csupán a segélyes pénzt fogja kapni a betegek egy része.

Kormányunk miért részesít előnyben egy 50 éve megkötött szociális államközi szerződést azzal a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével - CCCP -, mely már nem is létezik?

A következő 15 éven belül Ukrajnában a szakértők szerint 30 millió nyugdíjas lesz. Ha csak ezek töredéke igényel magyar nyugdíjat, már az is az katasztrofális lesz hazánk számára! Miközben innen úgy menekülnek a fiatal járulékfizetők, mint az utasok az égő trolibuszból. Ki fog itt ennyi nyugdíjast eltartani majd? Vagy a kiirtásuk a cél? Ez több mint félelmetes!



A fiatal járulékfizetőket talán nem kellene megkérdezni, hogy el akarják-e tartani az ukrán importnyugdíjasokat is a saját családjukon kívül? Velük tol ki igazán a kormány, hiszen nekik el kell tartani egyrészt önmagukat, a gyermekeiket, az Alaptörvény szerint az idős beteg rokkant szüleiket, és még az ukránokat is!

Ne csodálkozzon senki sem, ha itt ezek után elenyésző számú járulékfizető marad, és csupán az az egyetlen út, ami hazánkból kifelé vezet!

Magyarország elkezdte felélni a jövőt?!

2013. 12. 31hivatkozassal

Rozy-x
hirhatar

Csatolás megtekintése 1428879
 
Ezt a hírt kár volt átvenni valami 888.hu magasságú oldalról...
*
Kedves "tng1"
De meghatódtam :( !
Ezt a fenti kijelentésed -kérlek- majd akkor tedd közzé, amikor ott ültél volna az orvosi bizottság előszobájában és azt láttad volna, hogy egy féllábú ember sírva fakadt, hogy a rokkantsági felülvizsgálaton visszaminősítették. Mondván, nem akkora a baj, hogy megkapja a 100 %-os rokkantságot. No meg akkor, amikor a szociálisan rászorultaktól megvonták a közgyógyot :o Mert ez megtörtént.
No meg azt is megpendítem, hogy meg kell élnünk Tarlós Úr beszólását. Mivel Ő azt vágja az arcába minden 65 éven felüli nyugdíjasnak, hogy ennyi meg annyiba kerül az ingyenes utaztatásuk. Bátorkodom megszólalni, akik ezt a kort megélték, azok ritkábban utaznak.
Miért is?
Mert csak úgy nem mennek neki a nagyvilágnak, mármint nem szállnak buszra, villamosra, hogy várost nézzenek. Általában rossz egészségi állapotban vannak, s örülnek, ha otthon tengethetik napjaikat. Mert azt nem:dr_4: mondanám, hogy a mai nyugdíjból kényelmesen ki tudnak jönni. Ha csak a szokásos orvosságokat megvásárolják, s kifizetik a rezsit, akkor már filléreskedniük kell. Amennyiben a nyugdíjas egyedül él, nincsenek gyerekei, akkor segítségre szorul. Ki vágja le a füvet, ki permetezi meg azt a pár darab gyümölcsfáját, ki kotorja ki a leveleket a csatornából? Valaki, akit alkalmilag fel kell fogadnia, s ki kell fizetnie.
Úgy, hogy kár volt ezt a megjegyzést megejteni.
Igaz, a hír nem éppen mai. De pontosan azért lett feltéve, mert semmi, de semmi változás nem történt.
S, miért is nem:dr_4::eek:?!
G.B.
 
Szinte hihetetlen!!! Itthon meg milliók nyomorognak!!!
*
Tisztelt Törő László Úr!
Pontosan ezt és így gondolom. Köszönöm, hogy megértetted azt, miért vagyok olyan dühös. Véleményem az, hogy a feleslegből kell adományozni, a feleslegből, de nem abból a pénzből, amire itthon is, hogy szépen fejezzem ki magam, max. kereslet van.
Köszönöm megértést és a felháborodást.
G.B.
 
Ők nem ukránok, hanem ukrajnai magyarok. Lengyelországban is egymillió ukrán van, mi magyarok pedig rendszeresen segítjük a kárpátaljai magyar lakosságot anyagi támogatással, élelmiszerrel, iskolaszerekkel az iskolákat, könyvekkel, egyebekkel. Az Euro-Majdan után az árak 41 %-kal nőttek, nincs munka. Annak ellenére is segítjük őket, hogy mi sem dúskálunk a javakban. Mi is magyarok vagyunk és ezért kötelességünknek érezzük ezt. Ott egy nyugdíj, vagy egy tanár fizetése 1/10-de a miénknek.

images


A Frankfurter Rundschau szerint sok ukrán menekült Németországban kér átmeneti védelmet, a háborúsövezetből, Donbasz tartományból, ahol a házaikat lerombolták, az életkörülményeiket lehetetlenné tették. Csak 5 százalékukat fogadják be a németek. Azok a “szírek” természetesen ugyanezt állítják, akik most számlálatlanul Németországba áramlanak.

Ez a tipikus kettős mérce a “háborús menekültekkel”, és az igazi háborús menekültekkel szembeni kivételezés, akik egy európai országból jönnek, leleplezi az igazi Merkeli politika célját: nem arról van szó, hogy menekülteken segíteni akar, hanem az őshonos európai népeket olyan gyorsan, ahogy csak lehet, más népekre szándékozik cserélni.

A cikk nem a magyar sajtó terméke, a www.info-direkt.eu

Az oroszok is befogadják őket --------------------------------- és a lengyelek is.

Ukr%C3%A1n-menek%C3%BCltek-Oroszorsz%C3%A1gban-300x170.jpg
Ukr%C3%A1n-menek%C3%BCltek-Lengyelorsz%C3%A1gban-300x209.jpg


Mi is befogadjuk őket, mert ez a mi kötelességünk.

Merkel asszony kötelessége a muzulmánok befogadása. Ő ezért kapta a Nagy Károly Díjat.

*
Kedves Röfike!
A feleslegből kötelességünk adni, de amikor itthon sokan nyomorognak, mert a leszázalékolási bizottság visszaminősítette őket, ezért semmi megélhetésük nincs? S, amikor t. Kormányunk a szociálisan rászorultaktól megvonta a Közgyógy-ellátást? Pontosan azoktól, akiknek életmentő lenne ez, mert nincs miből fedezniük a gyógyszer vásárlásukat, így szépen, lassan elsorvadnak :confused:
Miért is?
Mert külhonba "talicskázzák" azt a pénzt:mad:, amit az itt élőknek a javát szolgálná.
Hangsúlyozom, a feleslegből kötelesség adakozni, de a saját rovásunkra:o?
Eszement balgaságnak tartom, ebben az esetben az adakozást.
Ez nem írigység, ez józan paraszti ész. Én sem a szomszéd tehenét etetném, s a sajátom pedig éhen veszne, mert akkor jogosan azt mondanák rólam, hogy eszement vagyok. Akkor ezt a meg nem változtatott intézkedést, vagy nevezzük agyament törvénynek, minek nevezzem?
Nem Rád vagyok dühös, kérlek, ne értsd félre, de t. Kormányunk mindazon tagjaira, akik ezt nem látják, s nem intézkednek. Méghozzá a mi érdekünkben :cool:

G.B.
 
Nem kell nekem mindent érteni!

Ha közel-keletiekről van szó, akkor kötelességünk támogatni és nácifasiszta az, aki egyáltalán meg meri kérdezni, hogy hová vezet az, amit humanizmus álnéven véghez visznek egyesek. Ha a mieink vannak bajban, és rajtuk segítenénk, máris szűkiben vagyunk a javaknak és ostobaság osztogatni azt, ami nekünk is jó lenne.
Nem értem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,327
Legújabb tagunk
Tracycer
Oldal tetejére