Csúnyán leszavazták a kerítésünket, lehet bontani és jól be is olvastak

Nem kell az EU-nak Orbán milliárdokból felépített határzára. Leszavazták a GYODÁT a miniszterelnökkel együtt. Ausztria még abba is beleegyezik, hogy Magyarország simán átengedje az országon a menekülteket, ha kerítés nélkül nem tudja a határait ellenőrizni. A kormányfő eddig úgy érezhette, nyerésben van a bevándorlásügyeknek köszönhetően, de tévedett. A bírókat, a rendőröket, az ügyészeket, a honvédeket hívhatja haza. Ja, és a kerítést lehet bontani.


Orbán Viktornak csütörtök hajnalig minden oka megvolt arra, hogy nyeregben érezze magát. Mióta elkezdett mindent uralni a menekültügy, a belpolitikát tekintve tarolt a Fidesz. Magyarország külkapcsolatait és nemzetközi helyzetét nézve azonban már nem volt ilyen egyértelmű a kép, de már itt is voltak biztató jelek. Az éjszakai uniós csúcs azonban egy dologra félreérthetetlenül rávilágított: Európa nem kér Orbán kerítéséből.

Az EU inkább azt mondja, ha csak a kerítéssel tudjuk a menekülteket feltartóztatni, akkor inkább engedjük át őket Ausztriába és Németországba. Ezzel a jó tanáccsal Magyarország megússza azt, hogy teljesen körbebástyázza magát szögesdróttal, ugyanakkor a délkeleti végeken már meglévő fizikai határzár súlyos és drága mementóként nehezedhet a további kormányzásra és a Der Spiegel által már csak „Kerítéskirály”-nak becézett Orbánra. Valóban ebből a vetületből a miniszterelnököt jól csőbe húzták a tanácsadói.

A politika világában igazából egyetlen hasonlóan karakteres politikai álláspont emelkedett ki: a német kancellár Angela Merkelé. Az Orbán–Merkel-párosítás a nyugati sajtóban még úgy is tényezővé tette a magyar kormányfőt, hogy a kommentárok a Gonosz szerepét osztották rá a Jóval szemben. Orbán úgy állította be magát, mint aki egyedül védelmezi Európa határait, és aki egyedüliként képviseli a realitást a menekültkérdésről szóló naiv európai párbeszédben.

Holott valójában úgy tűnik, csak egy dolog volt fontos: az, hogy a menekülteket ne toloncolják vissza a dublini egyezmény értelmében Magyarországra. Az érdekelte a kormányt a legkevésbé, hogy regisztrálatlanul mennek az újonnan érkezők Németország irányába. Nem hagyta magát befolyásolni attól a kritikától sem, miszerint Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel, és a beszólásokat legfeljebb kikérte magának hűséges külügyminiszterén keresztül.

A legfontosabb, miként szerda éjjel Orbán Viktor csalódottan magyarázta, nem ment keresztül: mégpedig az, hogy a görög határokat közös, nemzetállamok felajánlásaiból feltöltött erők védjék. Ehelyett az eredeti bizottsági javaslat ment át: a frontországokban (Görögország, Olaszország) november közepéig olyan hotspotokat alakítanak ki, amelyek elvégzik az ujjlenyomat-felvételt és regisztrációt. Ez Orbánnak annyiban kedvező, hogy Magyarország, ha minden igaz, nem lett frontország, hanem az EU ténylegesen megpróbálja Olaszországban és Görögországban elvégeztetni a munkát – amihez minden támogatást megadnak. Kiderült ugyanakkor, hogy az EU nem tart igényt Orbán kerítésére: az osztrák kancellár kerek perec megmondta, ha csak kerítéssel tudjuk a menekülteket megállítani, akkor inkább engedjük át őket – megfelelve egyébként az ENSZ menekültügyi konvenciójának, amely a menedékkérők előtt nyitva tartja a határokat, és egyedileg kell elbírálni az ügyeiket.

A kerítés jelentéktelenné válása mellett Orbán szempontjából eltörpül minden. Az is, hogy az EU nem kíméli magát, és euró-százmilliókat fizetve a gócpontok közelében igyekszik megoldani a problémát, és segíteni a menekülteken – ahogy egyébként Orbán is javasolta. Nem esett szó Oroszországról, amelynek a szerepvállalására Orbán külön kitért. (Arról viszont igen, hogy rendezni kell a viszonyokat Szíriában, de például Franciaország szerint nem – az oroszok által támogatott – Aszaddal). Az európai kvótarendszert, amelyet Magyarország nem szavazott meg, de a róla szóló határozatot végrehajtja, gyakorlatilag minden további nélkül véglegesítették. Az Orbán által vizionált világkvóta nem lesz, de nagyon sok ország nemcsak pénzt ajánl fel, hanem Ausztráliától Brazílián át Kanadáig és az USA-ig befogad menekülteket is.

Az uniós csúcs elhallgattatta – legalább erre az estére – a V4-eket (amelyek közül Lengyelország nem csatlakozott az Orbán vezette alkalmi koalícióhoz). Brüsszel tulajdonképpen kétséget sem hagyott afelől, hogy a V4-ek tiltakozása, vagy épp Horst Seehofer bajor miniszterelnök Orbán melletti, néhány órával korábbi kiállása nem európai szint – és hogy az árnyékbokszuk valójában a hazai ringközönségnek szól. Ami délután Orbán részéről még nagy mondásnak tűnt, a merkeli menekültpolitika morális imperializmusként való megbélyegzése, éjszakára nevetség tárgyává változott az uniós közös nyilatkozatot látva. Európa kinyilvánította, a „jogi és fizikai határzár” nem konform, egységes menekültügyi eljárások kellenek.

Orbán különutas erődemonstrációját nem csak Brüsszel hárította el, végeredményében a román, a szerb és a horvát kapcsolataink is megsínylik.

Vadász Gábor

orbán-brüsszel-1.jpg
 
Probáld a TED elöadások között megtalálni a demografiárol és vallásosságrol szolo elöadást.
-
Nagyon megbizhatoan igazolt hosszu tanulmány során, hogy a gyerekszám nem az istenhittöl függ hanem az anyagi helyzettöl. Minnél gazdagabbak az emberek annál áttekinthetöbb a család mérete.
-
Ha igaz lenne, hogy a vallásos embereknek több gyerekük van akkor Mo. nem tartana a kihalás felé végülis ott minden csapbol Maria Radio folyik. :)

Én nem is erről beszéltem Ernoe.
 
Most már csak azt áruld el nekem mit cenzuráztak ki a német sajtoban? :(
-
Gondolom nem lep meg, hogy a német sajto nem a magyar rádiot szokta idézni ha Merkelröl van szo, mi megtudjuk kérdezni öt személyesen. Mit tud ez a biztonsági szakember amit az itteni hirügynökségek nem tudnak? :(
-

Ha a német sajtó ugyanezeket mondja, akkor meg Te mondasz itt nekünk teljesen mást.
És akkor végképp nem értem, mire építed az optimizmusodat és a töretlen bizalmadat Merkel politikájában.
 
Nagyon megbizhatoan igazolt hosszu tanulmány során, hogy a gyerekszám nem az istenhittöl függ hanem az anyagi helyzettöl. Minnél gazdagabbak az emberek annál áttekinthetöbb a család mérete.
Ezt én úgy értem minél gazdagabbak az emberek annál kevesebb gyerek
Ha jól értem
Akkor én is erre jöttem rá tudomány nélkül
 
Én meg olyan statisztikát olvastam, hogy éppen hogy emelkedik a vallásos emberek száma. Az iszlám hamarosan a világ legnagyobb vallása lesz, ha már most nem az. Ha megnézed mely országok népessége növekszik a legnagyobb mértékben, akkor látni fogod, hogy azok vallásos országok. Különösen az iszlám országok létszáma nő rohamosan.
Tehát ha csak ebből indulsz ki, már akkor sem hiszed el azt, hogy vallásos emberek száma csökken.

A vallások nem csapnak össze, Ernoe, soha nem is csaptak össze, a vallás mindig csak ürügy volt a hódításokra, amit a pénzsóvárság és a hatalomvágy motivált. A vallás csak annyiban játszott szerepet, hogy ezzel vették rá a birka tömeget az önfeláldozásra, ahogy napjainkban is. Szóval én nem nagyon látok okot hátradőlni. De Te tudod.
A hit(remény) és talaj-vesztett világban, nem csoda hogy fogódzót keresnek egyesek
Mások drogoznak vagy alkoholisták lesznek.
A népességnek messziről, nagyon messziről van köze a valláshoz
Sokkal inkább a hagyományokhoz(növelő tényező) és a "nekem először mindent az élettől"
gondolkodáshoz. Mint gyerekvállalás csökkentő szempont.
Mert ugye költség és leterheltség növelést tesz a nagy gyerek szám
A vallás erőltetés itt Magyarországon lett kellemetlen mértékű
Ez nem vallásos emberek számának növekedése
Ezt okozza a megalkuvásból való látszat hívés
 
Ha a német sajtó ugyanezeket mondja, akkor meg Te mondasz itt nekünk teljesen mást.
És akkor végképp nem értem, mire építed az optimizmusodat és a töretlen bizalmadat Merkel politikájában.

Kedves Jászladány, nagyon örülök neki, hogy végre eljutottunk ide és alkalmam van megmutassam hogyan trükköl a magyar media.
-
Az elsö vád amit állandoan hallok: "Németországban censura van, és ezt meg azt nem szabad mondani"
-
Most kapásbol veszek egy politikai live-talk-showt ami 2016 februar 7.-én hangzott el az ARD nevü közadon, a müsor cime "Anne Will". A beszélgetésben résztvevök: Ursula von der Leyen, Oskar Lafontaine, Hans-Ulrich Jörges és Peter Schneider.
-
Igazán sajnálom, hogy egy magyar forumon idegennyelvü videoval kell érvelnem de muszáj az eredetit betenni ha a magyar köz-media nem teljesiti a kötelességét és tévesen tájékoztatja az állam polgárait.
-
Németországban nem szokás egy politikust éltetni, talán a halála után méltatják öt de a hétköznapok diszkusszioval vitával vannak tele. A Youtubon találhat a fenti beszélgetésröl két video, egyszer a teljes egyszer egy összevágot.
-
Az összevágott video megfelel annak ami a magyar TV-ben is valoszinü leadnak, erös kritika Merkellel szemben az összes résztvevötöl. A video hossza kb. 7 perc.
-

-
Itt pedig a teljes adás, kereken egy ora, ahol a kritika, önkritika melett az egyoldalu nézetek helyre vannak téve.
-

-
Nem kell hozzá sok nyelvtudás, hogy megértse mindenki, itt nincs elhallgatva semmi.
-
Akit érdekel itt megtalálod az összes müsorát a hölgynek "Anne Will" ha informálni akarod magad.
-
http://mediathek.daserste.de/Anne-Will/Sendung?documentId=328454&topRessort&bcastId=328454
-
Vagy egy másik müsorsorozat "Hart aber fair"
-
http://www1.wdr.de/themen/politik/hartaberfair190.html
-
Egy harmadik "Maischberger"
-
http://www.ardmediathek.de/tv/Maischberger/Sendung?documentId=311210&bcastId=311210
-
Günther Jauch
-
https://daserste.ndr.de/guentherjauch/rueckblick/GUeNTHER-JAUCH-im-Ueberblick,rueckblick133.html
-
Aki tréfásan szereti
-
"Heute Show"
-
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/kanaluebersicht/760014#/kanaluebersicht/760014
-
Ezekután nem lehet azt mondani, hogy No.-ban cenzura van a magyar mediák meg mindenröl tájékoztatnak :)
 
Kedves Jászladány, nagyon örülök neki, hogy végre eljutottunk ide és alkalmam van megmutassam hogyan trükköl a magyar media.
-
Az elsö vád amit állandoan hallok: "Németországban censura van, és ezt meg azt nem szabad mondani"

Ezekután nem lehet azt mondani, hogy No.-ban cenzura van a magyar mediák meg mindenröl tájékoztatnak :)

Hát arról, ami Németo-ba van, arról a magyar média sokkal objektívebben és teljes körűbben tájékoztat, mint a német.
Azt pedig, hogy a német médiát cenzúrázzák, nem mi találtuk ki, amguk a németek mondták és írták.

http://24.hu/kulfold/2016/01/18/nem...gy-a-kormanypart-szajize-szerint-tudositsunk/
 
Hát arról, ami Németo-ba van, arról a magyar média sokkal objektívebben és teljes körűbben tájékoztat, mint a német.
Azt pedig, hogy a német médiát cenzúrázzák, nem mi találtuk ki, amguk a németek mondták és írták.

http://24.hu/kulfold/2016/01/18/nem...gy-a-kormanypart-szajize-szerint-tudositsunk/

Mégegysze elmondom aztàn schluss. Németorszàgban nem egy vélemény létezik.
Döntö, hogy melyik véleményt tàmasszàk alà tények.

De neked beszélhetek, te még a mythoszokat is tényjelentésnek tartod ha az ideologiàdhoz passzol. :)

Kértelek màr, hogy mond meg mit "tilos" itt leirni? Ne csak ràgalmazz, nevezz egyetlen egy témàt. :)
 
Merkel politikája iszonyú káros. Az egy dolog, hogy szétcseszte Németországot egymillió integrálhatatlan bevándorlóval, akik nem csak a német szociális rendszert terhelik súlyosan, de még közbiztonsági és nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek, hanem olyan külpolitikai helyzetet teremtett, ami nagyban hozzájárulhat egy NATO-orosz háborús konfliktus kirobbanásához. Ezt azzal érte el, hogy az alkudozásával helyzetbe hozta a törököt, ami nagy hiba volt, mert Erdogán most vérszemet kapva zsarolja a németet, az EU-t, követelőzik, és provokálja az oroszt.

Ráadásul Merkel kérésére NATO hadihajók gyülekeztek a térségbe, látszólag a migrásnválság megfigyelése céljából, de maguk mondják, hogy ők abba nem folynak vele, naná, mivel valójában egész mást figyelnek meg, mégpedig a szíriai orosz harci tevékenységet, és ugrásra készen állnak, ha a töröknek sikerül kiprovokálnia egy orosz ellencsapást. Ezzel a török elérné, hogy egy NATO országot érjen orosz támadás. Erről szólt az orosz gép lelövése, és most a kurdok lövése szír területen.
Merkel migránspolitikája tehát minden tekintetben katasztrófa!
 
Last edited:
Mégegysze elmondom aztàn schluss. Németorszàgban nem egy vélemény létezik.
Döntö, hogy melyik véleményt tàmasszàk alà tények.

De neked beszélhetek, te még a mythoszokat is tényjelentésnek tartod ha az ideologiàdhoz passzol. :)

Úgy látom Ernoe, a te füled süket minden mást meghallani, mint azt a fixa ideádat, hogy szent Angéla Németország üdvöskéje és megmentője a modern Terézanya, a bundesznagyi, a meg nem értett über emberbarát! Úgy legyen, Ernoe, Ámen!
 
Úgy látom Ernoe, a te füled süket minden mást meghallani, mint azt a fixa ideádat, hogy szent Angéla Németország üdvöskéje és megmentője a modern Terézanya, a bundesznagyi, a meg nem értett über emberbarát! Úgy legyen, Ernoe, Ámen!

Làtod megint marhasàgot irsz. A Teréz anyàrol meg ismerheted a véleményem.:)
Hol mondtam én olyat mid amit a szàmba akarsz adni?
 
Làtod megint marhasàgot irsz. A Teréz anyàrol meg ismerheted a véleményem.:)
Hol mondtam én olyat mid amit a szàmba akarsz adni?

Nézd Ernoe, legyen igazad, Angéla néni csupa jót tesz Németországgal és Európával.
Csak ne akarjon már a Macedónnak is dirigálni, aki még csak nem is EU tagállam, hadd döntse már el a macedón, hogy lezárja-e a határát vagy se!
Elképesztő, hogy még azoknak is diktálni akar!
Valami komoly zavar lehet nála ott az emeleten, már nem csak az EU királynőjének képzeli magát, hanem a macedónokénak is.
 
C
Mégegysze elmondom aztàn schluss.

Úgy legyen, különben csak feleslegesen szaporítod az eszement hülyeségektől hemzsegő reakciókat. Tudható, kiknek az ostobaságait kell elereszteni. Bértrolloknak nem szabad felülni.
 
Úgy legyen, különben csak feleslegesen szaporítod az eszement hülyeségektől hemzsegő reakciókat. Tudható, kiknek az ostobaságait kell elereszteni. Bértrolloknak nem szabad felülni.

Te talan kapsz fizeteset valakitol?hogy oszd az iget?
 
Kedves Jászladány
-
Azt irod, hogy No.-ban cenzura van, nem szabad erröl meg arrol irni.
Megkérdezem, hogy honnan veszed ezt akkor jön a válasz a "német sajtobol"
Nem látsz ebben egy ellentmondást?

-
Engem nagyon érdekelne egy magyar politikai müsor amiben különbözö politikai nézetet vallok beszélgetnek, különbözö szociális rétegböl, és foglalkozási körböl. Na és hogy olyan nyiltan megmodhatják e a véleményüket a kormányzorol mind a nyugati világban.
 
Hát időközben az is érdektelenné vált, hogy ki mennyire centúrázza a sajtót. Viktor testvér újabb drótot rendelt, és a V4-ek megállapodtak a "második védvonal" kiépítésében. Ezek a lényeges kérdések ebben a témában. Azt gondolom erről, hogy ha a hermetikus elzárás a cél, akkor nem jó megoldás a kerítés. Ha az ellenőrzés támogatása akkor jó lehet. Ott a probléma, hogy bár létrehoztak regisztrációs pontokat a kerítés mellett, azt a bevándorlók nem kívánják használni. Az is igaz, hogy nyilvánvalóan semmi olyan szándéka nincs a kormánynak, hogy bárkinek is menedéket adna, mert aki az ellenőrzött helyen adta be a menekült kérelmét, nemigen kapott segítséget, és elutasították. Na ez az ami megkérdőjelezi a kerítést, nem önmagában a kerítés léte.
 
Fel lett ajanlva spotok telepitese nem ment bele Orban ur. Semmi se felelt meg a kenyes izlesenek amit javasolt az Eu, se a kvotaba se mas megoldassal nem koperal.Akkor mire lehet szamitani? 4 ek vagy 6 -ok, mire is tudnak jutni, mert minden 'kulon"megoldas a kozos eu ellen megy.
Ebbol mi is kovetkezik ?semmi jora nem lehet szamitani. A kint elok meg eros lobyval csak remenykedhetnek , hogy nem visszafele ervenyesitik veluk szemben az uj rendeleteket, ami a 4 -ek orszagabol tobb mint egy ill.2millio munkavallalot erint.
ebbol kovetkeznek a tovabbi kerdesek mibol is fognak megelni es finanszirozni az orszagukat a 4ek.?
Szerintem a lengyelek es ok a legnagyobb sulyu orszag latszamba mar regen ujabb szerzodeseket kotott az USaval amit Orban a jo orosz kapcsolatokkal nem tudja mar megfurni.
Lehet,hogy ket szek kozul a foldre csucsulunk.
 
Fel lett ajanlva spotok telepitese nem ment bele Orban ur. Semmi se felelt meg a kenyes izlesenek amit javasolt az Eu, se a kvotaba se mas megoldassal nem koperal.Akkor mire lehet szamitani? 4 ek vagy 6 -ok, mire is tudnak jutni, mert minden 'kulon"megoldas a kozos eu ellen megy.
Ebbol mi is kovetkezik ?semmi jora nem lehet szamitani. A kint elok meg eros lobyval csak remenykedhetnek , hogy nem visszafele ervenyesitik veluk szemben az uj rendeleteket, ami a 4 -ek orszagabol tobb mint egy ill.2millio munkavallalot erint.
ebbol kovetkeznek a tovabbi kerdesek mibol is fognak megelni es finanszirozni az orszagukat a 4ek.?
Szerintem a lengyelek es ok a legnagyobb sulyu orszag latszamba mar regen ujabb szerzodeseket kotott az USaval amit Orban a jo orosz kapcsolatokkal nem tudja mar megfurni.
Lehet,hogy ket szek kozul a foldre csucsulunk.
Ezért mondom, hogy nem maga a kerítés a legnagyobb gond, hanem a hozzá kapcsolódó egyéb dolgok. A teljes elutasítás, és a teljes szembemenés. Persze úgy sejtem, nem a migránsválságról szól ez a dolog magyarországon. A vezérnek mindig kell valami ellenségkép, aki ellen harcba lehet szólítani az embereket.....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,161
Messages
4,809,680
Members
616,166
Latest member
Rutkovszky Melinda
Top