Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos - 2013

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintetek mikor jön el az "IDŐK VÉGEZETE"?
Tudja itt valaki?"
Gondolkodott már valaki e kérdés logikátlanságán? Ne haragudj Szpacsi, ez nem rólad szól, hisz rajtad kívül naponta több ezren teszik fel kérdésedet így vagy valami hasonló formában.

Szóval a kérdés az idők végezete idejére irányul. A bukfenc ott van, hogy az idők végezetekor az idő megszűnik. Amikor nincs idő, ugye nincs sok értelme azt kérdezni "Hány az óra, Vekker úr"? :cool2:

No de csak kötekszem itt. Már sokszor, sokan úgy gondolták, tudják, mikor jön el a világ vége. Eddig mindenki, aki tudni vélte, hál' Istennek, tévedett.

Érdekes könyv, amit érdemes legalábbis átfutni, A világvége története (A History of the End of the World: How the Most Controversial Book in the Bible Changed the Course of Western Civilization) Jonathan Kirsch tollából. Az ember megszállottségéról szól, hogy megtudja, mikor lesz vége mindennek. Meg, hogy az ezután való kutakodás honnan ered, abból ki s hogyan profitált - vagy éppen nem.

Szerintem nem az a kérdés, mikor lesz vége a bulinak, hanem, hogy mihez kezdjünk életünkkel, amig még tart?

Üdv
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedes Fagyis Szent!
Az idők végezete nem erről szól, hogy megáll a vekker. Az eddigi időknek lesz vége. Nem a naprendszernek, nem a földnek, csak az eddigi káoszos életnek a földön. Csak gondoljunk bele, a dinók is kipusztultak, nekik is lejárt az idejük, nekik is vége volt az idejüknek, de az élet csak folyt tovább a földön. Nem a világnak van vége, nem is lesz talán vége, csak a földi emberek káoszos életének jött el a vége. De még ez sem azt jelenti, hogy az emberek kihalnak mint a dinók, csak a káosznak lesz vége....
Nem az ember áll a világ középpontjában, nem is bármelyik földönkívüli értelmes faj, hogy ha valamelyiknek eljön a vége, vagy csak valamelyik korszakának a vége, akkor az egész világmindenség összeomlana, mint egy kipukkasztott lufi.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, Erzsi. :)
Mint írtam, csak kötekedtem a kifejezés kapcsán.

Hanem, ha már komolyra fordítottad a szót...
Lehet, hogy egyszer vége lesz az emberiség káoszos jelenlétének. Aminek a természetben kezdete van, annak egyszer vége is lesz. Általában.

Mikor? Melyik nap? Nekem tök mindegy. 2040. szeptember 8. (a klímakutatók kedvence) épp úgy szóba jöhet, mint 2060 (Newton jóslata), 2182 (spanyol csillagászok szerint akkor koccanunk valami kisbolygóval), vagy éppen amikor a Nibiru újra nekirugaszkodik, hogy ezalkalommal sikeresen ütközzön össze a Földdel.

Hogy milyen lesz ez a vég, elég spekulatív téma, amelyben a hit nagyon komoly szerepet játszik. Szépen csendesen kihalunk, kiirtjuk egymást, kiirtanak minket, jön egy jótékony üstökös vagy RQ36-os kisbolygó, vagy egy apokaliptikus-kozmikus háború Armageddonnal, esetleg Ragnarökkel? Van, aki azt propagálja, hogy "magasabb tudatszintre emelkedünk", és így hagyjuk el kaotikus, nyers mostani emberbábunkat, hogy egy új, nemesebb lény váljék belőlünk.

A világvége jóslatok egy más időszak más gondolatvilágának a termékei. A ma embere számára arról a más korról, az akkori ember viszonyáról Istennel (istenekkel) talán többet is tudnak mesélni, mint arról az utolsó napról, amely "ama végső harag napja, a világot tűznek adja".

Üdv
 
A Nibiru szerintem sohasem fog összeütközni a Földdel, mivel 3600 évenként mindig a Jupiter és a Mars pályája között halad el.

Csak azért nevezik a "kereszteződés bolygójá"-nak, mert mindig "bekering" a Naprendszer távoli területeiről a másik 8 bolygó közé.
De a Földnek sosem fog nekiütközni; 36-szor akkora, mint a Föld, úgyhogy el is pusztítaná az egészet.
 
A világvégekor egyébként (ha lesz) -- szerintem nem fog kihalni az emberiség korántsem.
Hanem, az Isten elmegy, eltávozik innen, és átokkal sújtja a Földet. Ez az átok pedig nem más lesz, mint az, hogy a Föld az emberiséggel így majd az Isten nélkül él -- azaz, a pokolban!
De ez nem fog bekövetkezni, mert 2000 évvel ezelőtt Jézus Krisztus már megváltotta az emberiséget.

Először Lucifert küldte az Isten, még nagyon rég, hogy az emberiség válasszon az Isten (El) vagy a Sátán (Satan-El) között.
Az emberiség, vagy legalábbis kb. a fele, a Sátánt választotta. Ezért 2000 éve el kellett jönnie az Isten (El) kérésére Jézus Krisztusnak, és rendbe kellett hoznia ezt a dolgot... -- és ő meg is tette!

De ma se szabad az embereknek sem Satan-El-t, sem Lucifert, sem Ahrimánt választaniuk, (semmilyen ördögöt) véglegesen -- mert azzal nem tesznek jót maguknak, vagy egymásnak - egyszóval az egész emberiségnek.

Ez az eszme talán még nem elavult, és nem csak "régi korok filozófiája" ez!
Mert Thoth szerint ha az emberiség elhagyja, elfelejti a filozófusokat - akkor hanyatlásnak fog indulni! :(
 
A filozófusok hiába ismerték fel az egy Istent, nem mint Istent tisztelték, sem neki hálát nem adtak, hanem okoskodásaikban hiábavalókká lettek, írja valahol a Római levél.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
A világvégekor egyébként (ha lesz) -- szerintem nem fog kihalni az emberiség korántsem.
Hanem, az Isten elmegy, eltávozik innen, és átokkal sújtja a Földet. Ez az átok pedig nem más lesz, mint az, hogy a Föld az emberiséggel így majd az Isten nélkül él -- azaz, a pokolban!
De ez nem fog bekövetkezni, mert 2000 évvel ezelőtt Jézus Krisztus már megváltotta az emberiséget.
Szeretem az optimista embereket!
 
A filozófusok hiába ismerték fel az egy Istent, nem mint Istent tisztelték, sem neki hálát nem adtak, hanem okoskodásaikban hiábavalókká lettek, írja valahol a Római levél.

Az Isten semmiképpen nem lehet hiábavaló. Lehet okoskodni bármiről, én is szoktam, kisebb--nagyobb dolgokról is.
Thot csak az egy Istent tisztelte. Csakis a jót.
A jó filozófusok szerintem nem teszik hiábavalóvá az Istent .... így kellene legalábbis lennie.
 
Az Isten semmiképpen nem lehet hiábavaló. Lehet okoskodni bármiről, én is szoktam, kisebb--nagyobb dolgokról is.
Thot csak az egy Istent tisztelte. Csakis a jót.
A jó filozófusok szerintem nem teszik hiábavalóvá az Istent .... így kellene legalábbis lennie.
De ma már itt van a keresztény vallás, hit is nekünk; a keresztény teológusaival, hittudósaival. .... úgyhogy, ez pótolja, kiváltja valamennyire (félig) a filozófusokat. :)
 
Az Isten semmiképpen nem lehet hiábavaló.
- De ki mondta, hogy az lett?

Lehet okoskodni bármiről, én is szoktam, kisebb--nagyobb dolgokról is. Thot csak az egy Istent tisztelte. Csakis a jót. A jó filozófusok szerintem nem teszik hiábavalóvá az Istent .... így kellene legalábbis lennie.

Érdemes újra elolvasnod azt az egy mondatomat, amit sikerült félreértened. Sehol nem írtam, hogy Isten lett volna hiábavalóvá, azt írtam - Pál római levelek gondolata nyomán -, hogy a filozófusok hiába jöttek rá, hogy egy Isten van, aki mindeneket irányít, ha után nem mint Istent tisztelték, nem adtak neki hálát, hanem csak okoskodtak róla. Ez a hiábavaló. Az okoskodással nincs önmagában baj, hanem hogy csak ennyire jutottak, ez kevés. Ha már Istent valaki felismeri, akkor többre kellene eljutnia, mint a szép gondolatok Istenről.

Thotról nem vagyok meggyőződve, hogy az egy igaz Istent ismerte volna meg, ugyanazt, akinek Pál apostol szolgált, inkább valamelyik istenséget, lévény az egyiptomi valláson belül beszélt, ahol tudvalevően több istenség is van.
 
Utoljára módosítva:

hombárfej

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt "imádom" bennetek: Csak EGY igaz Isten van, az akit Jézus testesített meg.
A többi négy világvallás és a még több kis vallás istene - szerintetek - mind hamis Isten. Beleértve Thot-ot is, aki, mint írva van: "Thotról nem vagyok meggyőződve, hogy az egy igaz Istent ismerte volna meg, ugyanazt, akinek Pál apostol szolgált,"
Ez a szilárd meggyőződés a vallásháborúk biztos alapja.
Miért nem lehet elfogadni, hogy mások más hitet követnek, más nevet fogadnak el, mint amit ti mondotok???
Mert mint tudjuk, csak egy Isten van. Igaz, hogy Őt rengeteg néven említik: Manitu, Jehova, Allah, Isten, Wotan, ....
 
Ez azért van így, mert a mi (ha már így többesszámúsítasz egy embert, akiről azt sem tudod kicsoda) biztos meggyőződésünk az Istentől való kinyilatkoztatáson alapul, a Könyv (Biblosz) népe vagyunk, és a könyv (Törvény/Tóra és próféták) azt mondja nekünk, hogy nincs más mindenható, mindenek feletti Isten, csak JHWH (a Vagyok), aki ezen az kizárólagos néven jelentette ki magát (az "Isten", meg az "Allah" pl.: nem nevek, ha már itt tartunk), és idegen istenek imádatát, más istenek nevének említését is megtiltotta népének, azért mert ez a bálványimádásra vezet, tehát a teremtmények istenként való imádatába (mint ahogy Thotot is istenként kezdék imádni, holott csak ember), ami céltévesztés, félrevisz a Teremtőnktől, aki alkotott minket. A népeknek nem a szándékukkal van gond, mert mindenkinek van spirituális igénye, így vagyunk alkotva, hanem hogy mi átlal akarják megvalósítani, megélni, és mi azt mondjuk, hogy a hogyan-t Isten kinyilatkoztatta, és aki nem az Isten által kinyilatkoztatott úton megy, az nem Istenhez jut, hanem valamilyen teremtett szellemi hatalmassághoz. Ezért persze nem kell vele háborúzni, mert Isten az, aki mindeneket megítél a földön. Tehát a vallásháborút mi elítéljük, mint olyat, ami Isten bírói pozícióját akarja bitorolni, ugyancsak Isten helyébe akar lépni. Tehát mi elfogadjuk, hogy valaki más hiten van, de mégsem tartjuk ezt Istenesnek, hanem olyannak, mint amikor valaki a kezét vagdalja, elfogjuk, hogy vagdalja, nem fogjuk le (mert Istentől nincs erre felhatalmazásunk), de helyesnek biztos nem tartjuk.
 
Utoljára módosítva:
- De ki mondta, hogy az lett?



Érdemes újra elolvasnod azt az egy mondatomat, amit sikerült félreértened. Sehol nem írtam, hogy Isten lett volna hiábavalóvá, azt írtam - Pál római levelek gondolata nyomán -, hogy a filozófusok hiába jöttek rá, hogy egy Isten van, aki mindeneket irányít, ha után nem mint Istent tisztelték, nem adtak neki hálát, hanem csak okoskodtak róla. Ez a hiábavaló. Az okoskodással nincs önmagában baj, hanem hogy csak ennyire jutottak, ez kevés. Ha már Istent valaki felismeri, akkor többre kellene eljutnia, mint a szép gondolatok Istenről.

Thotról nem vagyok meggyőződve, hogy az egy igaz Istent ismerte volna meg, ugyanazt, akinek Pál apostol szolgált, inkább valamelyik istenséget, lévény az egyiptomi valláson belül beszélt, ahol tudvalevően több istenség is van.


Talán Thot Jahvét ismerte, és nem Elohimot. .... Ki tudja ......
De szerintem Elohimot ismerte, aki az Isten.
Seth-ről tudta, hogy ő egy sötét "istenség". ( A háború istene.) Nem őt tartotta az Egy Istennek, az biztos! Ismerte Ozíriszt is Thot, Hóruszt is. Ízisz istennőt' is ismerte -- hiszen ő a saját lánya volt.. :) :)

Egyébként, igazad van, amit írsz.! Igen.
 
T

tuncu

Vendég
Zsoltárok könyve 92. rész 16. Hogy hirdessék, hogy igazságos az Úr, az én kősziklám, és hogy nincsen hamisság benne!


János Apostol I. levele 4. rész 8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
 
T

tuncu

Vendég
„…többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel…” (Ef 4:14-15).


János Apostol I. levele 4. rész 8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.


Mik 7,5
Ne higyjetek a barátnak; ne bízzatok a tanácsadóban; az öledben ülő előtt is zárd be szádnak ajtaját.


Zsolt 42,6
Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én ki az ő orczájának szabadításáért.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Tájékozódjunk:

10 különbség Mohamed és Jézus között
A következő néhány szempont abban segíthet, hogy összehasonlítsuk Jézus Krisztust, mint a keresztény hit alapítóját és szerzőjét Mohameddel, aki az iszlám alapító prófétája. Mivel a kereszténység és az iszlám arról szól, hogy az alapító életútját és tanítását követi, fontos látni, hogy mi jellemzi Jézust és Mohamedet. Amilyen ugyanis a vallás alapítója, olyanná válnak a követők is. Ezt a Biblia is kijelenti, amikor Pál apostol ezt írja: “Mi azonban mindannyian fedetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét. Eközben pedig az Úr Szelleme által fokozatosan átváltozunk, egyre jobban hasonlítunk őhozzá, és dicsőségről-dicsőségre jutunk” (2Kor 3:18, EFO).
Nézzük hát, mik a különbségek Jézus és Mohamed között:
  1. Mohamed megölte a harcban foglyul ejtett embereket (Ibn Ishaq 451). Jézus soha nem ejtett foglyokat, és soha nem ölt embert.
  2. Mohamed arra biztatta embereit, hogy erőszakolják meg a foglyul ejtett nőket (Abu Dawood 2150, Korán 4:24). Jézus soha nem ejtett foglyul nőket, soha nem biztatott senkit erőszakra, és maga sem követett ilyet el.
  3. Mohamedet sosem kínozták meg, ő maga azonban sokakat megkínzott (Muslim 4131, Ibn Ishaq 436, 595, 734, 764). Jézus soha nem kínzott meg senkit, ő maga azonban sokat szenvedett értünk, emberekért.
  4. Mohamed azt hirdette, hogy követői harcoljanak azok ellen, akik más vallást követnek, míg mindenki nem követi majd Allahot (Korán 8:39). Jézus arra biztatta a követőit, hogy szeressék Istent és az embertársaikat, mint saját magukat — függetlenül a nemzetiségüktől, vallásuktól (Mt 5:44).
  5. Mohamed helyénvalónak tartotta egy félig vak ember brutális meggyilkolását (al-Tabari 1440). Jézus meggyógyított egy születése óta vak férfit (Mk 8:28).
  6. Mohamed egy rabszolgát arra utasított, hogy emelvényt készítsen neki, amiről az iszlám tanítását hirdetheti (Bukhari 47:743). Jézus megmosta a tanítványai lábát (Jn 13:5).
  7. Mohamed szerint a legnagyobb parancsolat az Allahban és a Jihadban való hit (Muslim 1:149). Jézus szerint pedig ez: szeressük Istent és a felebarátunkat, mint magunkat (Mt 22:34-40).
  8. Mohamed gazdagon halt meg, azzal a vagyonnal, melyet másoktól zsákmányolt. Jézus szegényen halt meg, mert másokat szolgált, és nem halmozott fel vagyont.
  9. Mohamed helyesnek tartotta mások keresztre feszítését (Korán 5:33, Muslim 16:4131). Jézust keresztre feszítették.
  10. A követői szerint Mohamed elvárta, hogy mások az életüket adják érte (Sahih Muslim 4413). A követői szerint Jézus az életét odaadta másokért (Jn 18:11).
A következtetések levonása legyen mindenki egyéni felelőssége…

https://infaustus.wordpress.com/2016/07/18/10-kulonbseg-mohamed-es-jezus-kozott/
 
Oldal tetejére