"A Mikulás nem létezik" - üvöltötte a lelkész a gyerekeknek

Megosztja az embereket egy amerikai lelkész akciója: a férfi a Mikulás-mítosszal akart leszámolni egy plázában. Sokak szerint a mese tényleg eltorzítja a karácsony valódi értelmét, de rengeteg szülő hiszi úgy: a lelkész nagyon is eltúlozta a "leszámolást"!

David Grisham evangélikus lelkész úgy döntött, leszámol a Mikulással és az összes segítőjével, és ráébreszti a gyerekeket arra, hogy a Télapó nem létezik, a karácsony ünnepe pedig valójában Jézus születéséről szól. A helyszínválasztást sem bízta a véletlenre: egy texasi plázában, a Mikuláshoz sorban álló családoknak kezdett el kiabálni:

"A Mikulás nem létezik!"
Grisham a mítosz írmagját is kiirtotta volna: a repülő rénszarvasokról, a krampuszokról, az Északi-sarkon működő mikulásgyárról is elárulta, hogy nem léteznek, az őket váró Mikulást egy piros ruhás imposztornak nevezte, a szülőket meg nemes egyszerűséggel lehazugozta.

A családok egy ideig döbbenten hallgatták Grisham "prédikációját", de mikor egyre több gyerek arcáról olvadt le a boldog mosoly, több apa is akcióba lépett.

Először csak kérték a lelkészt, hogy menjen el, hagyja békén a családokat, de a helyzet lassan elfajult. Grisham már azzal vádolta a szülőket, hogy bűnt követnek el, amiért hazudnak a gyerekeiknek a karácsonyról, míg az apák azzal védekeztek, hogy szülőkként az ő joguk eldönteni, mikor oszlatják el a gyermeki illúziókat.

Végül némi lökdösődés után sikerült Grishamet jobb belátásra bírni, de a lelkész azt tervezi, a vallás érdekében folytatja a nem túl családbarát akcióit.



mikulas2.jpeg
 
És nincs ki lámpást gyújtana....
Az ember úgyis hamar rájön, hogy nincs Mikulás és (nálunk) a karácsonyi ajándékot sem a Jézuska hozza.
De a mese igenis kell a kicsiknek...a kívánságok csodás valóra válása, a boldog várakozás.
És mondjak valamit? Még felnőtt korban is megmarad az örömteli várakozás, miután Apa (sűrű káromkodások közepette) belefaragja a fát a tartóba és Anya a konyhai kapkodás és ünnepi készülődés után kimerülten odaáll a szép fényes fa elé és eléknekli a Mennyből az angyalt, majd örül a gyerek/ek örömének.
Az ünnepek kellenek...és a hozzájuk tartozó mesék és szokások is.

Nosza, ki nem ért velem egyet? (A s...j lelkészen kívül.)
 
Kicsit furcsánlom az irást , de üsse kö már megszoktam . Furcsánlom igaz a tengeren túlon sokminden más , még a nap is másként kell fell , mert ugye a nem lenne a Mikulást mely december 6-án ünnepelünk /egy püspök volt Myrában/ és ugy az 1850-es években terjed el hazánkban Osztrák segitséggel . Neki majd mindig a Krampusz volt a segitöje és addig a mennyben él . Aztán ugy 1950 óta megszünt a Mikulás és lett belölle Télapó ! igaz Ö nem volt kopasz és a ruháját is megtarthatta . Aztán mivel ebben a gyors mozgalmas világban már megszünt a "menyország" igy a Mikulás is elköltözött a Lappföldre és piros orrú rénszarvasok huzzák szánkoját a Coca-Cola reklámja után !:) Igaz némelyek örülhetnek neki mert amit a Kommunistáknak mármint akik csak annak mondták magukat , nemtudtak eltörölni majd eltörli a Globalizáció .
Amugy nagyon furcsánlom mert az Evangélikusoknál , igaz még itt Europában még megvan a Mikulás és hozzá a Krampusz is , még Hollandiában is ahol pedig a Zöldek beakarták tiltani mert ugye az fekete :rohog:/rasszista/
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,191
Tagok
615,741
Legújabb tagunk
Első Istvan
Oldal tetejére