"A Mikulás nem létezik" - üvöltötte a lelkész a gyerekeknek

Megosztja az embereket egy amerikai lelkész akciója: a férfi a Mikulás-mítosszal akart leszámolni egy plázában. Sokak szerint a mese tényleg eltorzítja a karácsony valódi értelmét, de rengeteg szülő hiszi úgy: a lelkész nagyon is eltúlozta a "leszámolást"!

David Grisham evangélikus lelkész úgy döntött, leszámol a Mikulással és az összes segítőjével, és ráébreszti a gyerekeket arra, hogy a Télapó nem létezik, a karácsony ünnepe pedig valójában Jézus születéséről szól. A helyszínválasztást sem bízta a véletlenre: egy texasi plázában, a Mikuláshoz sorban álló családoknak kezdett el kiabálni:

"A Mikulás nem létezik!"
Grisham a mítosz írmagját is kiirtotta volna: a repülő rénszarvasokról, a krampuszokról, az Északi-sarkon működő mikulásgyárról is elárulta, hogy nem léteznek, az őket váró Mikulást egy piros ruhás imposztornak nevezte, a szülőket meg nemes egyszerűséggel lehazugozta.

A családok egy ideig döbbenten hallgatták Grisham "prédikációját", de mikor egyre több gyerek arcáról olvadt le a boldog mosoly, több apa is akcióba lépett.

Először csak kérték a lelkészt, hogy menjen el, hagyja békén a családokat, de a helyzet lassan elfajult. Grisham már azzal vádolta a szülőket, hogy bűnt követnek el, amiért hazudnak a gyerekeiknek a karácsonyról, míg az apák azzal védekeztek, hogy szülőkként az ő joguk eldönteni, mikor oszlatják el a gyermeki illúziókat.

Végül némi lökdösődés után sikerült Grishamet jobb belátásra bírni, de a lelkész azt tervezi, a vallás érdekében folytatja a nem túl családbarát akcióit.



mikulas2.jpeg
 
És nincs ki lámpást gyújtana....
Az ember úgyis hamar rájön, hogy nincs Mikulás és (nálunk) a karácsonyi ajándékot sem a Jézuska hozza.
De a mese igenis kell a kicsiknek...a kívánságok csodás valóra válása, a boldog várakozás.
És mondjak valamit? Még felnőtt korban is megmarad az örömteli várakozás, miután Apa (sűrű káromkodások közepette) belefaragja a fát a tartóba és Anya a konyhai kapkodás és ünnepi készülődés után kimerülten odaáll a szép fényes fa elé és eléknekli a Mennyből az angyalt, majd örül a gyerek/ek örömének.
Az ünnepek kellenek...és a hozzájuk tartozó mesék és szokások is.

Nosza, ki nem ért velem egyet? (A s...j lelkészen kívül.)
 
Kicsit furcsánlom az irást , de üsse kö már megszoktam . Furcsánlom igaz a tengeren túlon sokminden más , még a nap is másként kell fell , mert ugye a nem lenne a Mikulást mely december 6-án ünnepelünk /egy püspök volt Myrában/ és ugy az 1850-es években terjed el hazánkban Osztrák segitséggel . Neki majd mindig a Krampusz volt a segitöje és addig a mennyben él . Aztán ugy 1950 óta megszünt a Mikulás és lett belölle Télapó ! igaz Ö nem volt kopasz és a ruháját is megtarthatta . Aztán mivel ebben a gyors mozgalmas világban már megszünt a "menyország" igy a Mikulás is elköltözött a Lappföldre és piros orrú rénszarvasok huzzák szánkoját a Coca-Cola reklámja után !:) Igaz némelyek örülhetnek neki mert amit a Kommunistáknak mármint akik csak annak mondták magukat , nemtudtak eltörölni majd eltörli a Globalizáció .
Amugy nagyon furcsánlom mert az Evangélikusoknál , igaz még itt Europában még megvan a Mikulás és hozzá a Krampusz is , még Hollandiában is ahol pedig a Zöldek beakarták tiltani mert ugye az fekete :rohog:/rasszista/
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,548
Tagok
615,323
Legújabb tagunk
laptrinhvienfptaptech
Oldal tetejére