Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

Oroszok épületeit is bezáratták

Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

Még nincs vége

Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

obama2.jpg
 
Inditani karja a III. világháborút a hazug CIA feltételezése alapján ?? Különben az amarikai elháritás szégyene lenne , ha a ruszkik a tudomásuk és védekezésük ellenére cyber támadásokat szervezhettek illetve az elnök vállasztást befolyásolhatták ! Vagy hasonló süket duma mint az Iraki vegyifegyvereket gyártó ide-oda futkárózó teherautok ?? Hiszen maga Collin Power ismerte be késöbb hogy az hazugságra alapozott támadás volt !! Na kérem akkor hogyan is van ez ??
 
Nem bírja ki, hátha még sikerülne egy jó kis háborút kirobbantani az orosszal az utolsó három hét alatt, ha már Hillarynak nincs rá lehetősége! Talán még Izraelt is el lehetne kutyafuttában törölni!

A szankcióiról pedig csak annyit: miközben az európai és a magyar gazdaság is kínlódik az USA által rákényszerített oroszellenes szankciók miatt, addig az USA 20 %-kal növelte kereskedelmi forgalmát az orosszal. Csak ennyi!
 
Egyáltalában NEM tetszik, sőt, nem valami vidorító, jó hír ez... Miért nem tudnak békében megmaradni? Mert, mint mindannyian tudjuk, a háború az, ami a pénzembereknek jó. Nekünk, többieknek borzalmas. Nem titkolom, félek a következményektől.

Obama mindent megtesz, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok a mélyponton legyenek, amikor Trumpot beiktatják elnöknek. Reméljük, ennél mélyebbre már nem lesz ideje menni a kicsinyes bosszúhadjáratában.
Trump pedig úriember, és bízzunk benne, hogy felhozza ezeket a kapcsolatokat erről méltatlan kocsmaszintről. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha az Obama-kaszt marad hatalmon!
 
Obama mindent megtesz, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok a mélyponton legyenek, amikor Trumpot beiktatják elnöknek. Reméljük, ennél mélyebbre már nem lesz ideje menni a kicsinyes bosszúhadjáratában.
Trump pedig úriember, és bízzunk benne, hogy felhozza ezeket a kapcsolatokat erről méltatlan kocsmaszintről. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha az Obama-kaszt marad hatalmon!
*
No azért az új elnökre azért nem merném így kijelenteni, hogy "úri ember", voltak dobásai. Obama, mindenképpen megnehezítette ezzel a döntéséval, az új elnök beléptét.
 
Nem ertem, hogy az elbucsuzo elnok hogy hozhat ilyen donteseket a megvalasztott elnok beleegyezese nelkul.

Ezen már én is gondolkoztam. Főleg, hogy ilyen kijelentést tesz a jövőre vonatkozóan: "kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni."

Ez úgy hangzik, mintha be lett volna rúgva. Mi az, hogy kettő időben? Január 20 előtt? És mi az, hogy nem fogják nyilvánosságra hozni? Duzzogni fognak a sarokban?
 
Számomra fura hogy mennyire az oroszok mellé álltok.
Arra gondolok hogy akkor csak jól végzi a munkáját az orosz dezinformációs központ.
Hiszen itt európában már évek óta nagy veszélyt jelent az orosz információs támadás. Az EU ezzel küzd. Sosem tudhatjuk hogy amit olvasunk vagy a hozzászólások kinek az érdekeit védik.
nem vagyok sem mellette sem ellene Obamának de szerintem ő jobban elvan látva információkkal mint én.
 
Tudod, az a baj, amiért többnyire az oroszok mellé állunk, hogy ilyen intézkedéseket a három hét múlva belépő elnök ellenére, beleegyezése nélkül foganatosítani meglehetős szemétség. Ezeknek az intézkedéseknek a levét Trump fogja inni, aki kifejezetten az oroszokkal való enyhülés mellett szólt eddig.
Ha Obama olyan nagyon meg akarta volna leckéztetni Putyint, volt rá némi ideje. Most éppen semmi olyan nem történt, ami ilyen sürgősfontos intézkedéseket igényelt volna, hacsak az nem, hogy Trumpot választották meg az USA elnökének.
Az USA és Oroszország a tizenkilenc és egy híján húsz esete. De ami szemétség, az bármilyen felállásban szemétség.
 
Setni , figyelj csak nekem elég ha valaki egyszer hazudik !! Kezdve a tartsatok ki mi itt állunk a határnál , lásd 56-t vagy Tonkin-öbölbeli támadást , a vegyi fegyvereket gyártó teherautokat . De egy , de egy tényt , igaz adatott eddig nemszolgáltattnak ki ! Vagy hol van a pontos bizonyiték arra , hogy Putyin segitette Trumpot az elöki székbe ?! Tudomásom szerint a biroság érve az államügyésznek is elöször pontos 100%-os bizonyitékot kell az asztalra tenni egy bünvádi eljárás elkezdéséért , vagy az új demokárében elég a gyanu ?? Azt hittem , ez a diktátorok cselelkedete ! Aztán hogyan is volt és mi a fejleménye Merkel asszony lehallgatásának az NSA által ? Vagy ez is orosz propaganda ?? Az meg kérlek egy szegénységi bizonyitvány lenne ha tetszik , ha nem az amerikai elháritásnak ha ez tényleg valosnak fog kitünni ! nemgondolod ?! Nem is tudtam , hogy már mindenféle ellenvetést TILOS mindenhol megvan tilva a kritika mely a mai világba nem passzol ?! Igaz már kezdik alapitani az EU-ban is az Igazságminisztériumokat ! Mert hasonlóra emlékszem igaz az 1933-ba lett Németországba bevezetve illetve Magyarországon a háború után Rákosi-Gerö idejében ! Az egyik Sangerhausenben a másiknál Recsken vagy más táborban találta vissza magát , igen látszik erre van szükség ma is ! Vagy ?? Mert nem konform a kritika ? Hogy is mondta Junker elvtárs ? hazudunk addig amig észre nem veszik aztán akkor is azt tesszük amit mi akarunk !!
Vagy Te azt hiszed , ha itt Europaban égni fog minden mert arra megy ki az egész akkor a te seggedet valaki megvédi ?? Mert csak ezen a kontinensen fog robbani a tengeren tulon ott semmi sem történik még egy sz@ros terrorista sem vezeti autoját a tömegbe , mert ott ilyen nincsen !
Setni , meg aztán nehogy már nekem bedumáld , hogy Te magad láttad ezzokat a teherautoak Irakban és az ellenkezöjét állitja az oroszbarát , hasonlóan mint a Tonkin-öbölbeli támadás , Chilét nem karom emliteni mert ugye azt Orbán szervezte ! Merkel lehallgatása is Putyin müve vagy ??? Maradjálmár ! Hasonlóan mint a dopinghoz ! Csak az Oroszok dopingolnak ! De ha egy Francia vagy Norvég vagy 10 éve világbajnok az normális , ha a bringások 100-al hajtnak fel a hegyre az ugyszintén normális , de mind asztmás , ez nemfurcsa ? Nem furcsa hogy más sportolok "engedéllyel" szednek tiltot szereket mert szükséges " az egészségük védelmére " az orosznak miért nemlehet ugyan ezt megtenni ?? Mert orosz ?? HA amerika támad és viszi bombában a demokráciát az helyes mert demokráciját épit ??? Látom vagy lassan 20 éve Afganisztánban -Irakban és lassan Libiában is épül szépül a demokrácija !! meg a nök védelme is .
 
Utoljára módosítva:
Setni , amugy meg gondolom igazatok van ám . Ugy kell csinálni ezzel a szemét Putyinnal meg az oroszokkal , hogy megtanulják a demokárét mint a romaiak tették a Punokkkal !! Porig rombolni az országot mindent felégetni , porrig rombolni ! Majd utána sóval felszántani , KIIRTANI hogy irmagjuk se maradjon !! Majd mi oda visszük a demokárét , majd mi megmutattjuk a NATO-val !! Nem volt elég mondjátok az eddig háborúk ?? Senki nemtanult belöllük ?? De látom senki az ég világon hiszen már egyeseknek az sem tetszik , hogy Sziriában véletlenül az UN és Amerika nélkül hallgatnak a fegyverek !!:rolleyes2:
 
Nem ertem, hogy az elbucsuzo elnok hogy hozhat ilyen donteseket a megvalasztott elnok beleegyezese nelkul. Mas egy "surgossegi" intezkedes es mas egy politikai utmutato dontes.
Nem vagyok hive a szar demokrata Obama es Hillary bunszovetkezetnek viszont a volt kgb-s Putinnak akkor se hiszek ha kerdez.

A WikiLeaksnak hiszel?
http://www.vilaglato.info/wikileaks...erei-hackeltek-meg-az-amerikai-valasztasokat/

Ezen az oldalon van az is, hogy Soros a Project Syndicat-ben arról írt, hogy Clinton legyőzésével Amerika már nem tudja a világ többi részén megvédeni vagy megteremteni a demokráciát... :D
 
Utoljára módosítva:
tartsatok ki mi itt állunk a határnál , lásd 56-t
Erről írhatnál többet mert sehol sem találok ilyen információt.
Vagy Te azt hiszed , ha itt Europaban égni fog minden mert arra megy ki az egész akkor a te seggedet valaki megvédi ?? Mert csak ezen a kontinensen fog robbani a tengeren tulon ott semmi sem történik még egy sz@ros terrorista sem vezeti autoját a tömegbe , mert ott ilyen nincsen
Szerintem meg fontos az USA-nak az EU nem engedheti hogy az oroszok még nagyobb teret nyerjenek lásd Ukrajna...
Emlékezz a Boston-i futóversenyen történő robbantásra...
 
Számomra fura hogy mennyire az oroszok mellé álltok.

Szerintem itt senki sem az oroszok mellé áll. Egyszerűen arról van szó, hogy visszatetsző, hogy Obama mint egy hisztis kisgyerek megmutatja, van hatalma még kicsit kavarni a sz*rt az utolsó pillanatban is, ha már az ő vonala bukta a választásokat. Megpróbálja rendesen aláásni az amerikai-orosz viszonyt és egyúttal kielégíteni a saját lelkét. (És ez az ember Nobel békedíjas)
Viszont ezzel szerintem bakot lőtt. Ahogyan a török nagykövet meggyilkolásánál itt ugyanúgy belátja Putyin, hogy ez nem más, mint egy nyílt provokáció. Most nem csinál semmit, csak várja, hogy Trump merre mozdul majd akkor, amikor ténylegesen elnök lesz.
 
Számomra fura hogy mennyire az oroszok mellé álltok.
Arra gondolok hogy akkor csak jól végzi a munkáját az orosz dezinformációs központ.
Hiszen itt európában már évek óta nagy veszélyt jelent az orosz információs támadás. Az EU ezzel küzd. Sosem tudhatjuk hogy amit olvasunk vagy a hozzászólások kinek az érdekeit védik.
nem vagyok sem mellette sem ellene Obamának de szerintem ő jobban elvan látva információkkal mint én.

Részemről nem az oroszok mellett állok, hanem a hazudozás ellen. A CIA hivatalosan nem adott ki ilyen értelmű nyilatkozatot, és a vitát sem kommentálta. Felszólítás ellenére sem mutattak be bizonyítékot, sőt hivatalos szervek elmondták, hogy a választást katonai információs biztosítással rendezték meg, annak a meghackelése lehetetlen volt.

John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet szerint az orosz hackertámadásokról szóló információkat az Obama-kormány terjeszthette.
 
Erről írhatnál többet mert sehol sem találok ilyen információt.

Erről leginkább a Szabad Európa Rádió tehet. Idézet:

A SZER tevékenységének egyik legtöbbet kritizált fejezete az 1956-os forradalom alatti működése. A Magyar Osztály munkatársai a hazai viszonyok hézagos ismerete ellenére az események közvetítésére vállalkoztak. Az amerikai vezetéstől nem kaptak irányítást a magyarországi események kezelésére, mert őket is váratlanul érte a fegyveres konfliktus.
A szerkesztőket gyakorta átgondolatlan és szubjektív kommentjeik jellemezték. Szinte végig hibásan ítélték meg Nagy Imre szerepét, sőt a szovjet csapatok behívását is vele hozták párhuzamba. Radikális rendszerváltást követeltek. Gyakorlati tanácsokat adtak az egyenlőtlen fegyveres harchoz, s ezzel számos értelmetlen áldozatot okoztak. Később pedig a fegyverek megtartására szólítottak fel.
A forradalom két hete alatt a magyar szerkesztőség egyetlen alkalommal sem ült össze azzal a szándékkal, hogy az eseményeket átgondolja, a követendő utat és magatartást eldöntse. A szerkesztőség munkáját végig a rögtönzés jellemezte. Nem járt sok haszonnal az sem, ha például New Yorkból politikai vonatkozású utasítás érkezett. Mintha a Szabad Európa Rádió is követte volna azt a szervezetlenséget és spontaneitást, amely a magyar forradalmat jellemezte.
A magyar forradalom leverése után a megosztott nemzetközi közvélemény nyomására amerikai és európai vizsgálat indult a SZER szerepéről, amely azonban nem zárult érdemi eredménnyel. Az NSZK kormánya s a CIA tagadta, hogy a rádió fegyveres segítséget ígért volna Nyugatról a magyar felkelőknek. Sőt állítólag a CIA-nak fogalma sem volt arról, hogy a magyar szekció valójában mit is sugárzott.

A nyugat egyébként nemzetközi szinten teljesen egyértelművé tette akkor is, hogy nem fog fegyveresen beavatkozni olyan országokban, ahol a Szovjetunió jelen van, hiszen ezzel nem csak háborút, de atomháborút kockáztat. Felvetődött egy köztes megegyezéses állapot, miszerint az USA kivont volna annyi katonát az általa felügyelt területekről, amennyit a Szovjetunió innét, ha hajlandóak lettek volna erre. Azonban ez a felvetés már soha nem jutott el odáig, hogy egymással vagy az ENSZ BT-n keresztül megbeszélték volna.
Magyarul az USA-nak esze ágában sem volt segíteni, de a magyar közvéleményhez ennek ellenkezője töltődött le, hiszen az általuk felügyelt és pénzelt SZER is ezt mondta.
 
Az meg kérlek egy szegénységi bizonyitvány lenne ha tetszik , ha nem az amerikai elháritásnak ha ez tényleg valosnak fog kitünni ! nemgondolod ?!

Ez a Bolton is valami ilyesmit mondott: “kívülről figyelve a dolgokat, nem teljesen világos számomra, hogy a Demokrata Országos Bizottság és a Republikánus Országos Bizottság elleni számítógépes támadásokról szóló információk nem csupán félrevezetésül szolgálnak-e, amelyekért valószínűleg maga az Obama-kormányzat a felelős”. Majd Comey FBI-igazgató érvelésében logikai ellentmondást vélve felfedezni Bolton azt mondta: “fel kell tenni a kérdést, hogy vajon az oroszok az okos titkosszolgálatukat miért Hillary Clinton szervere ellen vetették be, a buta titkosszolgálatukat pedig a választást lebonyolító számítógépes rendszer ellen”.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,800
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére