Barack Obama amerikai elnök csütörtökön új szankciók bevezetését jelentette be Oroszországgal szembe

35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. Moszkva nem biztos abban, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke jóváhagyja a szankciókat.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. A büntető intézkedésekről szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó, jelenleg Honoluluban tartózkodó Barack Obama hivatalban lévő elnök írta alá.

Értesülések szerint az érintett diplomatáknak 72 két órát adtak az ország elhagyására. Az amerikai hatóságok ugyanis azzal gyanúsítják őket, hogy “diplomáciai státusukkal ellentétes” tevékenységet folytattak amerikai területen.

Oroszok épületeit is bezáratták

Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: két, orosz kézben lévő épületet is bezárattak Washingtonban és San Franciscóban, e létesítményekben ugyanis az amerikai hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytattak. Helyi idő szerint péntek déltől minden orosz tisztségviselőnek megtiltják a szóban forgó épületekbe való bejutást – tette hozzá.

Obama szerint az oroszok megfélemlítették az amerikai diplomatákat

A kiutasítás hivatalos indoka mindenesetre az, hogy Washington ily módon kíván válaszolni Oroszországnak a Moszkvában tartózkodó amerikai diplomaták ellen indított “zaklatási kampányára” – mondta az illetékes. Obama az állította, hogy az amerikai diplomaták elfogadhatatlan zaklatásoknak, illetve megfélemlítésnek voltak kitéve Moszkvában az év során az orosz biztonsági szolgálatok, illetve a rendőrség részéről.

Vezető orosz hírszerzők is célkeresztben

Az amerikai kormányzat ugyanezen a napon az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az amerikai kormányzat szerint ugyanis a hackertámadásoknak az volt a célja, hogy befolyásolják az elnökválasztások kimenetelét. Ezzel kapcsolatosan az amerikai pénzügyminisztérium egy feketelistát tett közzé, amelyen konkrétan is megnevezte azokat a személyeket, akik ellen az említett intézkedéseket hozták. Olyan emberekről van szó, akik vezető beosztásban dolgoznak az orosz katonai hírszerzésnél (GRU) és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB).

Még nincs vége

Obama szerint az Oroszország elleni szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy “a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket”. Az amerikai elnök jelezte, hogy kellő időben további, különféle büntető intézkedések bevezetése is várható, amelyek közül néhányat nem is fognak nyilvánosságra hozni.

obama2.jpg
 
Erről leginkább a Szabad Európa Rádió tehet. Idézet:

A SZER tevékenységének egyik legtöbbet kritizált fejezete az 1956-os forradalom alatti működése. A Magyar Osztály munkatársai a hazai viszonyok hézagos ismerete ellenére az események közvetítésére vállalkoztak. Az amerikai vezetéstől nem kaptak irányítást a magyarországi események kezelésére, mert őket is váratlanul érte a fegyveres konfliktus.
A szerkesztőket gyakorta átgondolatlan és szubjektív kommentjeik jellemezték. Szinte végig hibásan ítélték meg Nagy Imre szerepét, sőt a szovjet csapatok behívását is vele hozták párhuzamba. Radikális rendszerváltást követeltek. Gyakorlati tanácsokat adtak az egyenlőtlen fegyveres harchoz, s ezzel számos értelmetlen áldozatot okoztak. Később pedig a fegyverek megtartására szólítottak fel.
A forradalom két hete alatt a magyar szerkesztőség egyetlen alkalommal sem ült össze azzal a szándékkal, hogy az eseményeket átgondolja, a követendő utat és magatartást eldöntse. A szerkesztőség munkáját végig a rögtönzés jellemezte. Nem járt sok haszonnal az sem, ha például New Yorkból politikai vonatkozású utasítás érkezett. Mintha a Szabad Európa Rádió is követte volna azt a szervezetlenséget és spontaneitást, amely a magyar forradalmat jellemezte.
A magyar forradalom leverése után a megosztott nemzetközi közvélemény nyomására amerikai és európai vizsgálat indult a SZER szerepéről, amely azonban nem zárult érdemi eredménnyel. Az NSZK kormánya s a CIA tagadta, hogy a rádió fegyveres segítséget ígért volna Nyugatról a magyar felkelőknek. Sőt állítólag a CIA-nak fogalma sem volt arról, hogy a magyar szekció valójában mit is sugárzott.

A nyugat egyébként nemzetközi szinten teljesen egyértelművé tette akkor is, hogy nem fog fegyveresen beavatkozni olyan országokban, ahol a Szovjetunió jelen van.

Nem csak egyértelművé tette, de az oroszok szabad kezet kaptak egy orosz-amerikai tárgyaláson. Erről dokumentumok születtek, amelyeknek a titkosítását már feloldották.

Egyébként meg a kezdeti baj nem a SZER volt, hanem a szuezi válság. Az oroszokat le kellett foglalni valamivel és ehhez a magyarok voltak a legjobb alanyok, mert ők utálták legjobban az orosz bolsevizmust. Azt sem a SZER találta ki, hogy a minisztérium padlásáról "ismeretlenek" lőjenek a civilekre, meg a katonákra egyszerre, hogy fegyveres konfliktus alakuljon ki. Tisztára, mint nem rég Ukrajnában...

Az orosz kiskatonák nem véletlenül kérdezték a Duna hídján, hogy "ez a Szuezi csatorna?"
 
Analema , tudod mint gyerek én még emlékszem , bárhogyan is tagadják ma az elvtársak a rádió elött üllve szüleimmel amikor ott dummálta a bemondó a SZER-ból , hogy testvérek tartsatok ki , mi itt állunk az Osztrák határnál és jövünk segiteni . Hasonlóan mint Kun Béle meg társai akkor 19-ben amikor már külföldön a biztonságba mellengették valogukat és a csorokat küldték a biztos halálba .
Setni , igen mondjuk igazad van inkább tévedjél , de akkor csak a Te gyereked maradjon majd a gyújtogatokkal a harc téren !! Ne az enyém !!:rolleyes2:
Ps. az a balpék amugy is ottvan mint hivatásos Mali-ban :(
 
Utoljára módosítva:
Újabb válaszlépés az amerikai kiutasításokra!!!
izé....akarom mondani nos...biztos lesz....
Néhány órával azután, hogy az orosz külügyminiszter közölte, 35 amerikai diplomatát kiutasítanak Oroszországból, Vlagyimi Putyin elnök visszakozott, és bejelentette, nem utasítanak ki senkit. Lavrov 31 moszkvai és 4 szentpétervári diplomatát rakott volna ki az országból, de ezek szerint Putyin felülírta az elképzelést.
 
Jászladány , dehogy is ! Majd a Németországbeli -Ramsteinból atombombával mert van nekik ott éppen elég megtámadják Moszkvát , vagy azzal a Drohn-nal kilövik Putyint mint a pakisztáni esküvöi menettel tették !!
*
Jaj, még belegondolni sem merek! Kedves Ede, remélem és bízom, hogy a fantáziád működik ilyen jól és nem a jövőbe látásod?! :oHa a fantáziád, akkor inkább horrrrrrrrrrorrrrrrrrr regényeket, novellákat írj, garantáltan frászt:eek: kap az, aki elolvassa. Ha pedig a jövőbe látásod?! No erre nincs dobásom, ha csak nem annyi, hogy nem gondolok bele. Élek, mint a strucc madár, fejemet a homokba dugom. Én nem látok, az, hogy más(ok) látnak, no arra nincs, nem lesz mentségem...
 
Ez az egesz ugy Amerikarol szol es azonnali intezkedest kovetelt. Amerikai erdek hogy ne Trump kezdje az elnoksegi idejet azzal hogy a kellemetlen intezkedest megteszi az oroszokkal.
Putyin valasza nem lehet mas , hisz igencsak ludas az ugyben, igy valasz lepes ugyan ez nem lehet.
Trump tudja nyert meg a hackerolas ellenere is , igy neki is ez az erdeke mert ameriaki elnok.
En is furcsalom nagyon ezt az orosz maniat.
Nem is nagyon van alapja komcsizasnak , hisz ezerszer inkabb a voros lobogo mint a szabad valig, me gugy is hogy soha nem volt ameriaki fenhatosag Mo-on.
56 rol az emigacioban elo es a Szabad Europa radioban dolgozo magyarok voltak akik tulzasba estek es biztattak az otthoniakat hogy tartsanak ki.
Lehet belepni a CCCP be nagy oromere Putyin urnak.
 
Melitta , kérlek áruld már el ki is fizette és kinek a fenhatóosága alatt állt a SZER ?? Itt nem az orosz vagy Putyin imádatról van szó , hanem a hazugság terjesztéséröl ! Ugye mert még a mai napig egy de egy tényt nem mutattak , bizonyitottak be a kedves amerika "fellelösök" igy nyugodtan tegyükfel azt is mondhatja mindenki , hogy ennek meg annak az anyukája a pénzt a plac de Rákoczin keresi meg ! Vagy ?? Mert ha már mindenkire mindent rá lehet fogni akkor , kicseszet világban élünk!! Huu de szabad ez a világ !1 ha nem tesztszik a vezetöség akkor lebombázzuk , mint Jugoszláviát , Irakot, Sziriát vagy Libiát ugy hirtelen mert ugye Afganisztán, ott béke van !! Állitják a kutfúró , iskolát épitö Németek !:rohog::rohog:
 
Ossze vissza irkalsz minden felet kevered a szezont a fazonnal. Rakoczi meg a Yugo bombazas Sziriaval.......
Csak te tudod ezt egy fazekba rakni es megkeverni es kifozni hogy amerika a hibas mindenert.

Jelen pillanatban a diplomatak haza zavarasarol van szo.
A diplomatak sok esetben titkos ugynokok es kemek, termeszetesen nem allitom mind az de szoros osszefugges van az eredeti orszaguk titkos szolgalataival. Tudnak azert kart tenni ha akarnak, kivagtak oket mint macskat sz,,rni , biztos volt ra boven ok. A valasz lepes meg magaert beszel.
Nem az tortent hogy valasz lepes elvarhato a diplomaciaba hogy ok is hazakuldik az amcsi diplomatakat...... hanem egy iskolat bezartak. Nem hulye gyerek a Putyin nagyon is tudja jol, hisz KGB (tiszt) fonok volt ,hogy a bili tovabb borul ha o is kivagta volna az amcsi diplomatakat.
A republikanusok a demokratakkal kez a kezbe osszefognak mert ahogy Rajkin mondta volna elszemtelenedett jelenleg a ruszki diplomacia.
 
Van valami kézzel fogható bizonyíték az állítólagos orosz hackertámadásokra? Vagy valóban "Barack Obama távozó amerikai elnök kormányának lépései provokatívak, céljuk az orosz-amerikai kapcsolatok további aláásása " ahogy Putyin állítja, mellesleg az orosz államfő sajnálatát fejezte ki, hogy Obama "ilyen módon" fejezi be elnökségét.
 
Melitta már megbocsájts , de azért mert Ö KGB-s tiszt volt az még nemjellenti ki , hogy Ö volt a KGB fönöke ! vagy szerinted minden katonatiszt Hadügyminiszter ??? Ö rola tudjuk , hogy hivatásos volt, és én azzoktól nemfélek én azzoktól félek kérlek akik nap mint nap az asztalomnál esznek majd beköppnek az ÁVO vag a Stasi-nál esetleg ma aCIA-nál !! Az ellenség akit ismerek az nekem nem ellenség mert védekezni tudok ellene , ha meg nem , hát kérlek az akkor az én bajom . Aztán az ok amiért kipaterolták öket Amerikából az nem kémkedés hanem az állitolagos Cyber támadás a Killary-Trump eredményeképen . Még az amerikai FBI igazgató is megmondta , Hogy Mrs. Clinton saját emberei jutatták el a papirokat a "megfelellö" helyre . Aztán ez nem arról szól hogy Putyin a hülye gyerek , hanem igy megmutattja , hogy Ö jobban mozog mégmindig is a diplomácia porondján mint más ;) , hiszen ez már hanyadik mellényulás is ? Ha emlékezetem nemcsal akkor most véletlenül nem fegyverszünet van végre Sziriában ??? aztán se UN sempediglen az "akarok" vagy hogyan is hivják öket a mai csatlosokat akik mindenhol üllögettek - tanácskoztak és düllöre nemjuttak ?! Nagyon béna ez a kacsa !:rohog:
 
Összesen 96 orosz állampolgárnak kell elhagynia az Egyesült Államokat az orosz diplomaták kiutasítására vonatkozó amerikai intézkedések értelmében - közölte pénteken Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.
 
Számomra fura hogy mennyire az oroszok mellé álltok.
Arra gondolok hogy akkor csak jól végzi a munkáját az orosz dezinformációs központ.
Hiszen itt európában már évek óta nagy veszélyt jelent az orosz információs támadás. Az EU ezzel küzd. Sosem tudhatjuk hogy amit olvasunk vagy a hozzászólások kinek az érdekeit védik.
nem vagyok sem mellette sem ellene Obamának de szerintem ő jobban elvan látva információkkal mint én.

Tényleg jobban el van látva, mert ő hallgatta le az EU országok vezetőit, többek között a barátnőjét, Merkelt is. Az angolok kicsit zokon is vették.
Lehet, hogy épp az a baj, hogy az EU az állítólagos orosz információs támadás ellen küzdött, és ezért nem vette észre, hogy amcsik meg a spájzban hallgatóznak ;)
 
És nem állunk az orosz mellett, csak az igazság mellett. Nem volt hackerezés. Bizonyíték sincs rá. (De nem ez lenne az első eset, hogy Amerika háborút indít bizonyítékok nélkül.)

Mi sajnos csak kibicelünk, minthogy semmi lehetőségünk nincs beleszólni a nagypolitikába. Az viszont nem kérdés, hogy ezt a csörtét megint Putyin nyerte:

Putyin: Nem utasítunk ki senkit

„Nem alacsonyodunk le a a felelőtlen diplomácia szintjére, és
dolgozunk azon, hogy helyreállítsuk a kapcsolatot az Egyesült Államokkal Donald Trump elnöksége alatt”
– mondta Putyin. Az orosz elnök hozzátette: „az Egyesült Államokból hazatérő orosz diplomaták otthon, családjaik és barátaik körében töltik az újévi ünnepséget.”

Lehet utálni Putyint, de most megint erkölcsi fölényre tett szert a józanságával és a megfontoltságával. Úgyis mondhatjuk: megalázta vele Obamát.
Csak reménykedhetünk, hogy Obamának már nem sikerül kirobbantania egy háborút elnöksége utolsó három hetében. Foglalkozna inkább a költözködéssel!
 
Az a ciki, hogy az egész világ előtt nyilvánvaló, hogy ez csak Obama kicsinyes bosszúja az egész sikertelen és katasztrofális külpolitikájáért, ami miatt mindvégig megpróbálta az oroszokat hibáztatni. Szinte mindenben kudarcot vallott. Lássuk csak:

- a szevasztopoli hadikikötő nem lett az USA navy kikötője
- Aszad a helyén maradt
- a szíriai béketárgyalásokból teljesen kihagyták az USA-t
- az ISIS-t (amit a CIA Aszad megdöntésére hozott létre) nem sikerült felszámolnia
- az iszlamista lázadók támogatásával (még azután is, hogy Oroszország és Irán is beszállt a konfliktusba), csak meghosszabbította a szíriai háborút, ami így még több véráldozattal járt
- az oroszellenes szankciói csak az orosz gazdaság megerősödéséhez vezettek, viszont meggyengítette velük az EU gazdaságát
- az Irán elleni szankciókat ellenben feloldotta, amivel veszélybe sodorta Izraelt, viszont Irán utána fityiszt mutatott az USA-val való összeborulásnak és az orosz mellé állt, akárcsak a török
- végképp mélypontra vitte az USA-Izraeli kapcsolatot, amikor nem vétózta meg az Izrael ellenes ENSZ határozatot
- felélesztette a hidegháborús időket az orosszal a lehető legellenségesebb légkört teremtve, mindezt légből kapott vádak alapján
- a nukleáris háború szélére sodorta a világot és Európát, démonizálva az oroszt és körülpakolva atommal

Most hirtelen ennyi jutott eszembe Obama áldásos külpolitikai tevékenységéből. Hogy is szól a mondás: "Ki minek nem mestere, hóhéra az annak." Úgyhogy ezért szerintem nem az oroszokra kéne haragudnia a prezidentnek.
 
nyilvánvaló, hogy ez csak Obama kicsinyes bosszúja az egész sikertelen és katasztrofális külpolitikájáért, ami miatt mindvégig megpróbálta az oroszokat hibáztatni. Szinte mindenben kudarcot vallott.
Nem olyan biztos az...a háttérben lehet hogy Trump-pal egyeztetett....a balhét meg elviszi Obama.
A politikában minden lehetséges...
 
Érdemes azt is kielemezni, milyen okkal tett ilyen komoly diplomáciai lépést Obama.
hogy aszongya: "Moszkva azon munkálkodik,

a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket.

Ezen a súlyos és alapos indokon mélyen elgondolkoztam.
Nemzetközileg elfogadott viselkedési normák... Ez valami házirend lehet, mint a suliban?
Nem rohangálunk a folyosón, nem hangoskodunk, nem szemetelünk, nem köpőcsövezünk, nem cigizünk a retyóban... valami ilyesmi lehet a viselkedési norma. És az oroszok most köpőcsöveztek. Vagyis hackerkedtek. Legalábbis, állítólag, mivelhogy ők ezt tagadják... Mindegy, így is intőt kaptak Obamától.

A "nemzetközi"-től viszont nem kaptak. Pedig nemzetközi is elfogadta. Mármint a viselkedési normákat. De kiket takarhat ez a nemzetközi? Hisz mi már tudjuk, hogy mások a viselkedési normák pl. egy arab országban, mint mondjuk németben. És ezek az országok aláírtak valami viselkedési normákat? Vagy honnan derül ki, hogy elfogadták azokat és hogy kik ők?

Mindegy, szóval Moszkva rendetlenül viselkedett. Legalábbis ennyit írt Obama a komisz Moszkva intőkönyvébe. De vajon miben ásta alá a rendetlenkedésével az "amerikai érdekeket"? Abban, hogy nyilvánosságra hozott bizonyos suskusokat a demokraták elnökjelöltje körül (már ha tényleg hozott)? És Hillary miattuk vesztett?
Tehát amerikai érdek alatt értsük azt, hogy Hillary-nak kellett volna nyerni a választásokat?
Azaz Trump győzelme nem amerikai érdek. Őt csak az oroszok heckelték oda.
Szóval az oroszok az elnökcsinálók! És ezt Obama még világgá is kiáltja.

Hát mit lehet erre mondani. Ha ez igaz, akkor Putyin már így is úgy is a világ ura! Ha még az amcsi elnököt is ő rakja a székébe! :D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére