A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

„Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


Félre ment a globalizáció
Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

„De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

Németország önző
Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

Trump is diktátor szeretne lenni
A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

Putyin vészesen erősödik
Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

NYG

Soros1.jpg
 
Legnagyobb diktatúra a demokrácia, mert kiszolgáltatja magamagát a kapitalista TŐKE számára. Az pedig az tesz vele amit akar, kényére kedvére. Pont az olyan emberek tették a világunkat ilyenné mint a cikkben szereplő egyén, most mossa a kezeit ha igazából ő írta a szavakat, amik itt közre vannak adva. Simogat és elvesz, jó keze van nem? Tőke megsemmisíti a világi dolgokat, megérte nekik biztosan ha fokozatosan nem változnak.....
 
George Soros része a rendszernek, amelyik az USA-ban a demokráciából oligarchiát teremtett s az Impériumot tökéletesitette.

S amely rendszer megteremtette a népek választási lehetöségét-);
Választhatsz. Van Pepsi meg van Coca Cola. Az egyik kék, A másik piros.Mint a nagy pártok.
Végeredményben viszont mindkettö cukros "soft drink" foszforsavval.

Meglehetösen kétszinü a duma az interjuban.
Én inkább a demokráciát félteném Sorostól s az általa fizetett felforgató szervezetektöl.
 
Utoljára módosítva:
Soros és az általa fenntartott intézmények egyre inkább a hajdani inkvizícióra emlékeztetnek, akik a szeretet jelszavával kínozták meg és ölték meg emberek tömegeit, aki nem értettek egyet azokkal az eszmékkel, amiket a főinkvizítor vallott.
Te tudod egyaltalan kik kapnak Sorostol tamogatast?
HA tudnad nem irnal le ilyen orbitalis hulyeseget. Meg az kedvenc Orbanod is az o penzen tanult es a fel kormany.
 
Utoljára módosítva:
Te tudod egyaltalan kik kapnak Sorostol tamogatast?
HA tudnad nem irnal le ilyen orbitalis hulyeseget. Meg az ekdvenc Orbaod is az o penzen tanult es a fel kormany.
Tudom. Pedig akkor még élt a bátyja, aki az ész volt a családban és megóvta az öccsét a baklövésektől. Ők sem láthattak előre mindent.

Miért tartod szükségesnek minden alkalommal kifejteni, hogy szerinted szeretem Orbánt és a kormányát?
Az, hogy veled sok esetben nem értek egyet, nem azonos azzal, hogy Orbán kedvencem lenne. Elég sok beírásomból kiderülhet, hogy kizárólag a menedékkérők kérdése az, amiben maradéktalanul támogatom a politikáját.
 
Már miért lenne zseni?
Vele is el tudták hitetni, hogy Hillary fog nyerni. Feltett rá egy vagyon, és nem az lett a befutó. Nem is nagyon tud belenyugodni, amint látom.
Mit kellene neki csinálni?
Nincs hadserege hogy ránk kényszerítse az akaratát, ja képes hiteleket adni .
Szerintem azt illik visszaadni.
Ha nem akarsz fejlődni akkor nem kell hitel hisz lassan csak összegyűlik a pénz igaz a technológia már rég túlhaladt....
 
Minden befektetes riziko.
Minden ilyen gazdag ember rengeteg pezt kolt el kulonfele alapitvanyokra akar politikai intezetek kutatasaira stb ezek nem hoznak profitot. Mikor beteszenk ennyi penzt arra ament mondhatnak.
 
Mit kellene neki csinálni?
Nincs hadserege hogy ránk kényszerítse az akaratát, ja képes hiteleket adni .
Szerintem azt illik visszaadni.
Ha nem akarsz fejlődni akkor nem kell hitel hisz lassan csak összegyűlik a pénz igaz a technológia már rég túlhaladt....

Neki nincs hadserege. De tudd "venni" egy hadsereget, ha olyanja van. Pénzügyi erövel sok minden megoldható. A hitel is egyfajta "fegyver" csak másként.

Az 1848-s 12 pont,"Mit kiván a magyar nemzet." 9. pontja: Nemzeti Bank. (nekem ugy tanitották, ez alatt azt kell értenem, hogy önálló pénzkibocsátási jogkör).

A végeredmény, s az 1849-s világosi fegyverletétel ismert. A történelmi tények ma már kutathatóak.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,596
Tagok
615,614
Legújabb tagunk
AndikaLaOL
Oldal tetejére