A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

„Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


Félre ment a globalizáció
Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

„De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

Németország önző
Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

Trump is diktátor szeretne lenni
A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

Putyin vészesen erősödik
Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

NYG

Soros1.jpg
 
Mivel mi a baj? Nem kötelező, én nem is vennék fel hitelt, de nem csak tőle, mástól se.

Országok kormányai felelösek az elözö kormány(ok) által felvett hitelekért. S ez a tény kiapadhatatlan trükközésekre ad lehetöséget. Van rá csomó magyar példa az elmult kb. 40 év irodalmából.

S van egy gyönyörü orosz-szovjet példa is:
1917ben a Romanovok cári kölcsönt vettek fel az ami keleti parti bankoktól. Amikor Gorbacsov 85 tájt elkezdett nyitni, akkor megmagyarázták neki, hogy ezt ki kellene fizetni. Ki is fizették a végén az oroszok, ugy 1987-ben. Kosztolányi ezen a fülesen gazdagodott meg.

A kölcsönszerzödésnek volt egy 99 évre szóló melléklete. Miszerint az orosz központi bank nem rubelben emittált kölcsönfelvételi (kötvény) tranzakcioit csak 1 bizonyos amerikai bankházon át teheti meg. Önállóan nem.
A szerzödés 1 éve járt le.
 
Utoljára módosítva:
"Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni ."

Mélyen reméljük, hogy így lesz, és végre felhagy ezzel a szokásával az Egyesült Államok!
Éppen elég volt, hogy a Közel-Keleten a demokrácia védelmére kelt, és szétverte az összes szekuláris arab államot szélsőséges iszlamista erők létrehozásával és támogatásával. Bízom benne, hogy Trump nem folytatja ezt.

(http://www.atv.hu/kulfold/20161219-...ynok-oriasit-tevedtek-szaddammal-kapcsolatban)
 
A rossznyelvek szerint megesküdött, hogy még életében tönkreteszi európát, bosszúból.
Az angolok például máig orrolnak a font megrázásáért.
Tavarish Putyin pedig elfogatóparancsot adatott ki ellene és a bandája ellen.
Mi pedig láttuk a szervezetei által migránsoknak terjesztett illegális (!) útvonalakat tartalmazó térképes útleírásokat.
Ennek kapcsán tízezrek haláláért felelős.
Alapvetően a báránybőrében egy farkas lakozik.
 
"Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni ."

Mélyen reméljük, hogy így lesz, és végre felhagy ezzel a szokásával az Egyesült Államok!
Éppen elég volt, hogy a Közel-Keleten a demokrácia védelmére kelt, és szétverte az összes szekuláris arab államot szélsőséges iszlamista erők létrehozásával és támogatásával. Bízom benne, hogy Trump nem folytatja ezt.

(http://www.atv.hu/kulfold/20161219-...ynok-oriasit-tevedtek-szaddammal-kapcsolatban)
Varjunk egy pillanatra itt. Nem a frankot akarom megmondani hanem, hogy en hogy latom az Obol haburok okait.
Eloszor is ne felejtsuk el, hogy az elso obol haboruban legalabb 100 orszag vett reszt nem csak az USA.
A masodikban 28 orszag.
Az Usa adta a legnagyobb katonai, technologiai es penzugyi hozzajarulast.
A haboru oka nem az olaj miatt vagy a demokracia exportalasa volt.
A masodik obol haboru az USA-nak tobb mint 6 milliard dollarba kerult (es itt meg nincs benne a veteranok nyugdija es mas jarulekos kiadasok.
A kozel keleti allamok mint Szaudi Arabia, Kuvait, stb. fedezte a kiadasok felet.

Szoval mi az ami ezt az eszmeletlen koltseget megerte?

A '70-es evek vegen (amikor Irak es az USA puszi pajtasok voltak) Zecharia Sitchin kijott a Sumer agyagtablak forditasaval ami a foldonkivuli bazisokat a Tigris es Eufratesz (a mai Irak) koze teszi.
A '80-as evek elejen Szaddam kirug az orszagnol minden kulfoldi archeologust akik azon a teruleten asatasokat folytatnak. Miert?
Ha ott foldonkivuli technologia van akkor Szaddam azt maganak akarja.

Termeszetesen a vilag nem engedheti meg, hogy egy Szaddam fele diktator kezebe keruljon fejlett foldonkivuli technologia es csak az indokra varnak, hogy beavatkozhassanak. Mikor Szaddam lerohanta Kuvaitot megvolt az indok.

Sajnos kulombozo vilag politikai nyomasokra az oreg Bush es a koalicio nem tette meg az utolso lepest es nyirta ki Szaddamot. Ezert kellett a masodik obol haboru ami azutan sikerrel megoldotta a hibat.

A problema ott van, ahogy tanult baratnem Jaszladany irta, hogy a beavatkozas altal a kulombozo egyensulyok a kozel keleten felborultak es most mindenki probalja kimosni a szart eleg keves sikerrel es sok hibaval.

Hat ennyit tennek hozza.
 
Ilyen sok csacsisagot meg nem olvastam egy helyen mind amit itt összehordtatok.
-
Ha jol emlékszem 1810 milliardos van a vilagon, ezek szama 16-tal csökkent az elmult evben.
Azt àllitani, hogy ha ezek vagyonàt szétosztanànk akkor a szegények gazdagokkà vàlnának nevetséges.

Ezeknek az embereknek a milliardjai nem készpénzben van egy pàncélszekrénybe hanem rizikokapitàl, amit bàrmelyik pillanatban elveszthetnek. Egy kiszurás lenne az emberekkel ha ezt a rizikot szétosztanánk.

Továbbá érdemes megnézni, hogy jönnek, mennek ezek az összegek, a milliardosok szàma és vagyona hogyan liftezik. ( azt is érdemes végiggondolni hány évig fognak élni az idös milliardosok, miota milliardosok az ujak, mind pl. Zuckerberg?)

Olvasom az emberiség 1%-ának a kezében van a világ vagyonának a fele. :)
Ezen semmi meglepöt nem latok, hogy van ez Mo.-on? Hogy van ez egy többgyerekes csaladon belül?
 
Sajnos kulombozo vilag politikai nyomasokra az oreg Bush es a koalicio nem tette meg az utolso lepest es nyirta ki Szaddamot. Ezert kellett a masodik obol haboru ami azutan sikerrel megoldotta a hibat.

Csakhogy azóta ezt nevezik az amerikaiak hibának.
Hamis vádak alapján megindítani egy háborút, amiben meghal több mint százezer ember teljesen feleslegesen, amerikai szempontból az csak egy "hiba".
 
Szóval, nem olyan fekete az ördög amilyenre festik, de fehér sem.
Kicsit jobban megértjük mi van a Soros diszkurzusai mögöt, ha elvonatkoztatjuk Magyarországról, és pl. Ukrajnát nézzük:
http://www.origo.hu/gazdasag/20161230-nagy-arat-fizet-ukrajna-az-allamcsod-elkeruleseert.html

És erre azt mondod, hogy nem olyan fekete? Ha ez nem fekete, akkor mi az?
Szétszaggatni Ukrajnát?
Az emberi tényezőket figyelmen kívül hagyva, hogy Ukrajna lakosságának 20 %át kitevő oroszok soha sem fognak az EU-hoz és a NATO-hoz csatlakozni?
Hogy ez vége-hossza nincs polgárháborúhoz és rengeteg halotthoz vezet Ukrajnában?
Hogy ha Oroszország beavatkozik az oroszok oldalán, abból világháború is lehet?
Hogy 2 millió ukrán dolgozik Oroszországban, akiknek a megélhetése az orosz kapcsolattól függ?

Soros nem tudja, hogy Putyinnak csak egy mozdulatába kerül, hogy elzárja a gázcsapot, és megfagy az egész ukrán bagázs? Mit bohóckodik ott az IMF-fel?

Ilyet ki bír mondani a száján: "a pénzügyi függéssel folyamatosan ellenőrzés alatt lehet tartani a belpolitikai eseményeket és felvenni a harcot Oroszország ellen."

Miért akarja, hogy felvegyük a harcot Oroszország ellen?! Mit uszítja itt a világot Oroszország ellen? Mi nem akarunk harcolni Oroszország ellen! Hát fogjon egy kalasnyikovot, és vegye fel ő a harcot Oroszország ellen!
És ez az ember még nincs börtönben???
 
Csakhogy azóta ezt nevezik az amerikaiak hibának.
Hamis vádak alapján megindítani egy háborút, amiben meghal több mint százezer ember teljesen feleslegesen, amerikai szempontból az csak egy "hiba".
Nem erted Kishugom amirol irok.
Hamis vadak kellenek mert az igazsagot nem lehet kiteregetni a nyilvanossagnak (valami oknal fogva amibe most nem akarok belemenni) .
Gondolod hogy azoknak az orszagoknak a hirszerzese es informacioja akik reszt vettek a koalicioban mind hulyek voltak es benyeltek a "hamis" vadakat?
Ezek ponosan tudtak, hogy mire megy ki ez a haboru es hajlandok voltak befektetni penzt es ember aldozatot ennek erdekeben.
 
Nagyon rövid egyesek emlékezöképessége, Irak és Iran több mind 7 èven keresztöl gyilkolta egymàst mikor az USA beleavatkozott. Afghanisztànban szinte soha sem volt béke amiota van, Pakisztan nem az USA ellen épitett atombombàt, a Arab Emiratusok története nem ellfelejtendö...

"Hatalmi vakuum" az jol hangzik. Ez szerintetek legitimálhat diktaturákat?

Apropo, hallom Mo is nekiállt az atombomba épitésnek, kiakarja magàt vonni a nemzetközi ellenörzés alol.

Na, Boldog ujévet. :)
 
Nagyon rövid egyesek emlékezöképessége, Irak és Iran több mind 7 èven keresztöl gyilkolta egymàst mikor az USA beleavatkozott. Afghanisztànban szinte soha sem volt béke amiota van, Pakisztan nem az USA ellen épitett atombombàt, a Arab Emiratusok története nem ellfelejtendö...

"Hatalmi vakuum" az jol hangzik. Ez szerintetek legitimálhat diktaturákat?

Apropo, hallom Mo is nekiállt az atombomba épitésnek, kiakarja magàt vonni a nemzetközi ellenörzés alol.

Na, Boldog ujévet. :)
Semmi kulombseg Ernoe. Ugyanolyan lokott vagy mint voltal. Persze sokan igy szeretnek. :)
Boldog Uj Evet neked!
 
Az osszeeskuves elmeletek csak is fals infora tamaszkodik.Ukrajnaba is talan az amcsik lottek le a repulot vagy kezdtek el oldokolni? mit szamit ez neked foleg a lenyeg amerikat vagy Sorost lehet szindni megint egy kicsit. Az is lenyegtelen hogy semmi kozuk hozza.............Kuwait lerohanasa Szadam altal , smafu ,hogy egy katonai vedelmi szerzodese volt Usaval.
HA az orosz lerohana Mo-ot akkor a NATO tol nem is varnatok el a segitseget? talan elkepzelheto toletek mert igen szimpi Putyin ideologiaja, csak hat az orszagban laknak olyan emberek akik nem diktaturakba szeretnenek elni.
Nagyon rovid ido alatt milliradossa valo gazszerelotok miert nem jotekonykodik es szereli fel az osszes iskolat laptopokkal vagy vesz az osszes korhaznak mindenfele gepeket ???? majd ha a ti milliradosaitok ennyit adakoznak aranyaiban mint az amcsik milliardosai akkor szajatokra lehet venni addig kar mas haza tajan soprogetni.
 
Utoljára módosítva:
Neki nincs hadserege. De tudd "venni" egy hadsereget, ha olyanja van. Pénzügyi erövel sok minden megoldható. A hitel is egyfajta "fegyver" csak másként.

Az 1848-s 12 pont,"Mit kiván a magyar nemzet." 9. pontja: Nemzeti Bank. (nekem ugy tanitották, ez alatt azt kell értenem, hogy önálló pénzkibocsátási jogkör).

A végeredmény, s az 1849-s világosi fegyverletétel ismert. A történelmi tények ma már kutathatóak.
Kevered a szezont a fazonnal 48 ügyén
 
Tudom. Pedig akkor még élt a bátyja, aki az ész volt a családban és megóvta az öccsét a baklövésektől. Ők sem láthattak előre mindent.

Miért tartod szükségesnek minden alkalommal kifejteni, hogy szerinted szeretem Orbánt és a kormányát?
Az, hogy veled sok esetben nem értek egyet, nem azonos azzal, hogy Orbán kedvencem lenne. Elég sok beírásomból kiderülhet, hogy kizárólag a menedékkérők kérdése az, amiben maradéktalanul támogatom a politikáját.
Bizony nem szereti feltétlenül az Orbánt, aki a kétséges menekült politikájával egyetért.
Azért mondom kétségesnek, mert egyoldalú a migráns politikája.
Teljesen egyoldalú, a befogadó országok nézőpontjából,teszi.
Úgy látszólag és pillanatnyilag igaznak hihető.
De hogy támogatandó-e azt én megmondani nem tudom.
Nem tudom. mert egyoldalú a tájékoztatás.
Épp annyira egyoldalú mint a Soros féle ellen kampány.
 
"Hatalmi vakuum" az jol hangzik. Ez szerintetek legitimálhat diktaturákat?
Nem a legitimitás az érdekes hanem a stabilitás.
És ha ez a saját országuk lakosságának elviselhető akkor ne legitimitást kérdőjelezz meg.
No és az istenkirályok császárok? Miféle legitimitás az?
Stabilitást adtak és néha önkényt,
De kiszámítható életet is. Ne ess át most a tömeggyilkosságos önkényre.
Van/volt annál egyenletesebb és biztonságos, nem legitim rendszer.
Már ha a legitimitás alatt a megválasztottságot értesd.
Kicsit pragmatikusabban kell gondolkodnod.
Nem az idealista.
Minden legyen szép és jó tökéletes, mármint a te nézeted szerinti liberális(megengedő)
 
Utoljára módosítva:
Te tudod egyaltalan kik kapnak Sorostol tamogatast?
HA tudnad nem irnal le ilyen orbitalis hulyeseget. Meg az ekdvenc Orbaod is az o penzen tanult es a fel kormany.

Pontosítsunk... a MI pénzünkön tanultak, Soros abban játszott szerepet, hogy kitanulják a csínját-bínját az ún. demokráciának... ami nincs és nem is volt, ha belegondolunk. Egy biztos - PG-ből tuttira csillagos ötösük volt...:(
 
Te tudod egyaltalan kik kapnak Sorostol tamogatast?
HA tudnad nem irnal le ilyen orbitalis hulyeseget. Meg az kedvenc Orbanod is az o penzen tanult es a fel kormany.

Biztos tudja, mert Magyarországon mindenki tudja:

Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
Zöld Pók alapítvány
Kompánia Alapítvány
Partners Hungary Alapítvány
Igazgyöngy Alapítvány
Közép-európai Egyetem
Te IS Alapítvány
Miradouro Kft.
NIOK Alapítvány
Szama da Noj
Vigyázz Reánk Egyesület
Élménylelő Ifjúsági Egyesület
Pressley Ridge Magyarország Alapítvány
Liget Műhely Alapítvány
Centrópia Alapítvány
Másság alapítvány
Romédia Alapítvány
Európai Roma Jogvédő Központ
Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány
Autonómia Alapítvány
Partners Hungary Alapítvány
PATENT Egyesület
Civil Rádiózásért Alapítvány
Magyar Szegénységellenes Alapítvány
Marom Klub Egyesület
Vasas Szakszervezet Hoya Zrt
Magyar Helsinki Bizottság
Roma Polgárjogi Mozgalom
Olaszliszka Roma Közhasznú Egyesület
Civil Művek Közművelődési Egyesület
Magyarországi Európa Társaság
Kfib.hu Közhasznú Nonprofit Kft.
Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú Kft.
Transparency International Magyarország Alapítvány
Akciókutatók a Fenntarthatóságért Egyesület
Életfa Segítő Szolgálat Egyesület
Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület
Új Tér Alapítvány
Szivárvány Misszió Alapítvány
Társaság a Szabadságjogokért Egyesület
Tilos Kulturális Alapítvány
Történelemtanárok Egylete
Menedék Migránsokat Segítő Egyesület
Policy Solutions Politikai Elemző Kft.
Nyitott Európáért Egyesület - Tényleg! Mit gondoltok Az USÁ-ban is van ilyen Nyitott Amerikáért Egyesülete? :D
NIOK Alapítvány
Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft.
Társaság a Szabadságjogokért Egyesület
Political Capital Kft.
Verzió Film Alapítvány
Energiaklub Szakpolitikai Intézet
Módszertani Központ Egyesület
Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Kft.
K-Monitor Közhasznú Egyesület
Független Újságírók Alapítványa
Átlátszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft.
Magyar Helsinki Bizottságnak

Összesen 65 céget fizet George Soros - mindet nem írtam ide. Azért az már szép, hogy ezt legalább 2016-tól nem titokban teszi, így aztán tudjuk, hogy "Nicsak! Ki beszél?", amikor ezek az alapítványok megszólalnak. ;)
 
Csak tudnám mi a baj vele?

happy-096.gif


Horvátországban és az Egyesült Államokban nemzeti szintű vizsgálatot kezdeményeztek Soros ellen, Olaszországban shortolta az olasz lírát, ezért nemkívánatos személlyé vált. Az angol jegybankot is sikerült térdre kényszerítenie, ugyanis elfogytak a Bank of England tartalékai és le kellett értékelniük a devizájukat.

A 2003-as grúz rózsás forradalom sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető. A 2006. évi ukrán narancsos forradalmat is ő pénzelte és szervezte az olyan civil szervezetekkel, mint amiket itt is támogat a kormány ellen. Beavatkozik az országok belügyeibe olyan pénzből, amit spekulációval szerzett meg ugyanazoktól. Nálunk az OTP-t shortolta. A Bankfelügyelet 500 millió forintra büntette, de vígan kifizette abból a 3 milliárdból, amit nyert a spekuláción. Kínát is feldühítette és Csehország elzavarta az egyetemét (Közép-Európai Egyetem), amit Antall József tárt karokkal fogadott, még épületet is ingyen ajándékozott neki.

Lehetne sorolni a "jótéteményeit", de ha érdekel, csak üsd be a nevét a Google-ba, döl rád az információ cunami az ügyeivel kapcsolatban.
 
Utoljára módosítva:
MIlyen jo hogy finansziroza ezeket es nem nektek az adofizetoknek kell, ill a koltsegevetesbol allni.
Neked meg aztan semmi se jo meg az se ha adnak penzt. Kishantos is milyen kalvariat jart meg es tonkre is vagtak a biogazdasagot, pedig Soros nem volt benne.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,521
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére